-
στο εξωτερικο εχει πλακα να δειτε τι λενε και πως αναλυουν την σημερινη βραδυα...
στο εσωτερικο δεν εχω να πω κατι...κακως που το ΠΑΣΟΚ ειναι τριτο...Κακως επισης που δεν εχουμε πιο αναλογικο συστημα...
θα σιχαθω αν η ΝΔ παει με το ΠΑΣΟΚ και κανουν κυβερνηση.
Βασικα δεν θελω με την ΚΑΜΜΙΑ το πασοκ στην κυβερνηση.Επισης απο αυριο ας αρχισουμε να τραβαμε το αυτι σε φιλους συγγενεις συναδελφους που ελεω ΠΑΣΟκ εκλεβαν και ηταν κομματοσκυλά.
Γι αυτους φτασαμε εδω.επισης.....ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΦΥΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ....ΓΑΠ ΚΛΠ
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
οντως ολοι εμεις που δεν πηγαμε να ψηφισουμε πρεπει να αυτοκτονησουμε τωρα γιατι δεν βαλαμε την ψηφο μας σε καποιο απο αυτα τα μιασματα
Sorry αν θιχτηκες αλλά υπήρχαν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ επιλογές... αν δεν βρήκες ούτε ένα κόμμα με του οποίου τις απόψεις να ταυτίζεσαι έστω και κατά 50% θεωρώ ότι απλά δεν το έψαξες αρκετά.
το τι θεωρεις εσυ ο αλλος ο παραλος για το καθενα ειναι υποκειμενικο
το να βρω ενα κομμα ειναι πανευκολο το να το ζυγισω για το αμα εχει εστω την παραμικρη ελπιδα να μπει και αυτο ευκολο ηταν
εσυ οταν πηγες να ψηφισεις ειπες με καλυπτει 60-70% αρα ειναι οκ? η ψαχνεις να βρεις κατι να σε καλυπτει απολυτα? ρητορικο ηταν ξερεις και ξερω οτι το δευτερο δεν το βρισκεις πουθενα το προβλημα ειναι οτι δεν βρηκα ουτε το πρωτο και μου ειπα καλυτερα να ριξω εναν υπνακο παρα να χαλασω φαια ουσια για πολιτικους..Ναι, αλλά από τη στιγμή που δεν ψήφισες, δεν μπορείς να κατηγορείς τους υπόλοιπους για πολιτική ανωριμότητα.
στο δικο μου κολλησες? που ξερεις αμα ο ανωριμος που ψηφισε τωρα χ.α πριν δεν ειχε ψηφισει νδ η πασοκ η συριζα?
εκει ειναι σοβαρα το να λες ανωριμοτητα και αναπηρια στο μυαλο
(για αυτο λεω οτι να ναι ο καθενας αν ειναι δυνατον επειδη δεν ψηφισαν αυτο που ηθελε ο καθενας αυτοματα ειναι black list)Προσωπικά δεν θα μπω στη διαδικασία να κρίνω αν κάποιος ψήφισε το 'σωστό' ή 'λάθος' κόμμα, γιατί αποπροσανατολίζει από την κουβέντα. Αυτό που λέω είναι ότι αφού δεν ψήφισες, έδωσες εν λευκώ εξουσιοδότηση στα κόμματα να πράξουν όπως θέλουν. Δεν νομίζω ότι αυτή είναι μια συνειδητοποιημένη πολιτική πράξη. Αντίθετα είναι ό,τι χειρότερο. Και σε τελική ανάλυση, αν εσύ θεωρείς ότι είναι λάθος το να ψηφίσει κάποιος για παράδειγμα ΣΥΡΙΖΑ, μπορείς να το δείξεις στην κάλπη.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Αγαπητέ fafla....Επειδή σε βλέπω κι επιμένεις....Εσυ και άλλοι ομοιδεάτες σου, καλά θα είναι να προσέχετε τί σχόλια κάνετε για τη ΧΑ, γιατί με τη δική σας συμπεροφορά και με τα λεγόμενά σας, συμβάλλατε στην άνοδο αυτου του... πολιτικού φορέα..! Γενικά κυρίως, αλλα και στο φορουμ...Οταν για παράδειγμα κι εδω (ο αγαπητός Ernani πχ) μάς πόσταρε αποσπάσματα απο το πρόγραμμα της Δημιουργίας Ξανα! και μας έλεγε πόσο φασιστικές αποψεις έχει, τωρα θα πρέπει όλοι μας να λουστούμε ΧΑ και να γουστάρουμε...!! Με γεια μας λοπόν..!Ελα βρε spartan τωρα και η υποκρισια εχει τα ορια της.. Το να λες οτι καποιος στηριζει τη ΧΑ επειδη καποιος τον χαρακτηριζει ετσι οπως τον χαρακτηριζει και το κομμα που στηριζει ειναι τουλαχιστον αστειο... Επισης το να λεμε οτι η ΧΑ ανεβηκε απο την αρνητικη διαφημιση ακομα και αν ειναι αληθεια(που δεν ειναι γιατι η διαφημιση της ΧΑ εγινε εκει εξω) δειχνει την βλακεια στο μυαλο αυτων που την ψηφιζουν. Δηλαδη σου δεινχει ο αλλος ναζι, αγκυλωτους σταυρους και ξυρισμενα καλοπαιδα και εσυ λες απο αντιδραση α αυτους θα ψηφισω?
-
Εγω προσωπικα ψηφισα δημιουργια ξανα...
Μεγαλη εκπληξη μου δημιουργει ο μεγαλος αριθμος ανθρωπων που ψηφισαν Χρυση αυγη...Τι νομιζουν πως ψηφιζοντας τους κανουνε μια επανασταση???Πραγματικα δε μπορει να το χωνεψει το 19χρονο μυαλλο μου...
-
Το εκνευριστικό με αυτό τον εκλογικό νόμο:
Νομός Χανίων (μέχρι τώρα)
1ο κόμμα - ΣΥΡΙΖΑ 17,09 % , 1 έδρα
5ο κόμμα - ΝΔ 8,53% (το μισό δλδ) , 3 έδρες -
@cabala10 και thymios: OK, τότε σφάλμα μου και λυπάμαι για τη γενίκευση (παρά το VW του πρώτου - κανείς δεν είναι τέλειος ). Πάντως, δεν είναι αυτή η γενική εικόνα που δείχνουν προς τα έξω...
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
οντως ολοι εμεις που δεν πηγαμε να ψηφισουμε πρεπει να αυτοκτονησουμε τωρα γιατι δεν βαλαμε την ψηφο μας σε καποιο απο αυτα τα μιασματα
Sorry αν θιχτηκες αλλά υπήρχαν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ επιλογές... αν δεν βρήκες ούτε ένα κόμμα με του οποίου τις απόψεις να ταυτίζεσαι έστω και κατά 50% θεωρώ ότι απλά δεν το έψαξες αρκετά.
το τι θεωρεις εσυ ο αλλος ο παραλος για το καθενα ειναι υποκειμενικο
το να βρω ενα κομμα ειναι πανευκολο το να το ζυγισω για το αμα εχει εστω την παραμικρη ελπιδα να μπει και αυτο ευκολο ηταν
εσυ οταν πηγες να ψηφισεις ειπες με καλυπτει 60-70% αρα ειναι οκ? η ψαχνεις να βρεις κατι να σε καλυπτει απολυτα? ρητορικο ηταν ξερεις και ξερω οτι το δευτερο δεν το βρισκεις πουθενα το προβλημα ειναι οτι δεν βρηκα ουτε το πρωτο και μου ειπα καλυτερα να ριξω εναν υπνακο παρα να χαλασω φαια ουσια για πολιτικους..Ναι, αλλά από τη στιγμή που δεν ψήφισες, δεν μπορείς να κατηγορείς τους υπόλοιπους για πολιτική ανωριμότητα.
στο δικο μου κολλησες? που ξερεις αμα ο ανωριμος που ψηφισε τωρα χ.α πριν δεν ειχε ψηφισει νδ η πασοκ η συριζα?
εκει ειναι σοβαρα το να λες ανωριμοτητα και αναπηρια στο μυαλο
(για αυτο λεω οτι να ναι ο καθενας αν ειναι δυνατον επειδη δεν ψηφισαν αυτο που ηθελε ο καθενας αυτοματα ειναι black list)Προσωπικά δεν θα μπω στη διαδικασία να κρίνω αν κάποιος ψήφισε το 'σωστό' ή 'λάθος' κόμμα, γιατί αποπροσανατολίζει από την κουβέντα. Αυτό που λέω είναι ότι αφού δεν ψήφισες, έδωσες εν λευκώ εξουσιοδότηση στα κόμματα να πράξουν όπως θέλουν. Δεν νομίζω ότι αυτή είναι μια συνειδητοποιημένη πολιτική πράξη. Αντίθετα είναι ό,τι χειρότερο. Και σε τελική ανάλυση, αν εσύ θεωρείς ότι είναι λάθος το να ψηφίσει κάποιος για παράδειγμα ΣΥΡΙΖΑ, μπορείς να το δείξεις στην κάλπη.
η αποχη δεν ειναι καθολου το ιδιο με το να δινεις ακυρο η λευκο ειμαι ενας μειον απο ολους(καθοτι θα μπορουσα να ψηφισω τον οποιονδηποτε)και τιποτα αλλο
αλλωστε το 2009 και που ψηφισα τι καταλαβα?πιαστηκα κοροιδο οπως και η πλειοψηφια του κοσμου οποτε απο τοτε περιμενω να δω εαν θα βγει καποιον που να με καλυπτει στα πιστευω μου αν οχι τοτε αποχη μεχρι να βρεθει βλακεια? ανωριμοτητα? πες το οπως θες αυτη ειναι η λογικη μου τι να κανω -
Η ανοδος της εγκληματικοτητας βοηθησε την ΧΑ να αυξησει τα ποσοστα της .
Σε οσους δεν αρεσει η ΧΑ τους δικαιολογω ,γιατι μαλλον δεν εχουν ζησει καταστασεις ,δικαιολογω και αυτους που ψηφησαν ΧΑ αφου εζησαν τον τρομο των λαθρομεταναστων. -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Αγαπητέ fafla....Επειδή σε βλέπω κι επιμένεις....Εσυ και άλλοι ομοιδεάτες σου, καλά θα είναι να προσέχετε τί σχόλια κάνετε για τη ΧΑ, γιατί με τη δική σας συμπεροφορά και με τα λεγόμενά σας, συμβάλλατε στην άνοδο αυτου του... πολιτικού φορέα..! Γενικά κυρίως, αλλα και στο φορουμ...Οταν για παράδειγμα κι εδω (ο αγαπητός Ernani πχ) μάς πόσταρε αποσπάσματα απο το πρόγραμμα της Δημιουργίας Ξανα! και μας έλεγε πόσο φασιστικές αποψεις έχει, τωρα θα πρέπει όλοι μας να λουστούμε ΧΑ και να γουστάρουμε...!! Με γεια μας λοπόν..!Εντάξει, ορισμένες θέσεις της Δημιουργίας Ξανά! είναι ακραίες (αυτές που πόσταρα είχαν σχέση με την απαγόρευση να υπάρχει ΚΚΕ και την διάκριση των φυλακισμένων σε καλούς και κακούς), αλλά με τίποτα δεν συγκρίνονται με αυτές της ΧΑ. Κατά τη γνώμη μου, η επιτυχία της ΧΑ δεν οφείλεται στις αρνητικές (και σαφώς αναμενόμενες) κριτικές που έλαβε από παντού, αλλά από την αδυναμία του πολιτικού συστήματος από τη μεταπολίτευση και μετά να επιδείξει σοβαρό έργο σε καίρια ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη. Αυτό όμως νομίζω ότι δεν δικαιολογεί την ψήφο στο συγκεκριμένο κόμμα καθώς υπήρχαν πολλές εναλλακτικές επιλογές σε αυτές τις εκλογές.
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Σε οσους δεν αρεσει η ΧΑ τους δικαιολογω ,γιατι μαλλον δεν εχουν ζησει καταστασεις ,δικαιολογω και αυτους που ψηφησαν ΧΑ αφου εζησαν τον τρομο των λαθρομεταναστων.Ναι καλα αυτος ο τρομος υπαρχει σε ολα τα Βαλκανια οχι μονο στην Ελλαδα.Και δε νομιζω η ΧΑ να ειναι η λυση σε αυτο το θεμα γιατι δε θα υπαρχει ενας νεοναζι να σφαζει καθε λαθρομεταναστη η μεταναστη. Ισως η τελευταια φορα που πηρα η ΧΑ τοσους ψηφους...
-
Σε οσους δεν αρεσει η ΧΑ τους δικαιολογω ,γιατι μαλλον δεν εχουν ζησει καταστασεις ,δικαιολογω και αυτους που ψηφησαν ΧΑ αφου εζησαν τον τρομο των λαθρομεταναστων.Αυτή η οπτική ίσως μας βολεύει λίγο...
Στην πραγματικότητα ΧΑ ψήφισαν και κάποιοι νοσταλγοί της χούντας, που τόσα χρόνια ψήφιζαν τον (κατά τους ίδιους μετριοπαθή) Καρατζαφέρη, με την ελπιδα δεξιάς στροφής. Βέβαια τώρα ο Καρατζαφέρης μας φαίνεται σαν ευνουχισμένος γάτος...ήτοι άκακος.Στην Κορινθία τα ποσοστά της ΧΑ είναι τεράστια, κάτι που ήταν καιρό τώρα ορατό από συζητήσεις...
-
Μερικές σκέψεις στα γρήγορα:
αν είναι μια φορά ηλίθιοι αυτοί που ψήφισαν ΧΑ, είναι δέκα φορές ηλίθιοι αυτοί οι 30 και βάλε στους 100 που δεν ψήφισαν καθόλου ή που ξαναβαλαν στη βουλή τον Μπουμπουκο και τον Κικιλια. Υπόψην δεν ψήφισα ΧΑΤο εκλογικό σύστημα είναι επιεικώς γτπ.
Δε φτανει που το ΠΑΣΟΚ βγαίνει με το ζόρι ουεφα, πάει να το παίξει μάγκας στον Σύριζα.
Πέρα από το παραπάνω, θα έχει πολύ γέλιο να κάνει κυβέρνηση ο Σύριζα με τη ΝΔ και να αρχίσει τις κωλοτούμπες υπέρ του μνημονίου.
Βεντούζα στους φιλοσκοπιανούς οικολόγους αν τελικά δεν τα καταφέρουν.
Βεντούζα επίσης στους δημοσιοκαφρους-παπαγαλάκια που καταπιαν τη γλώσσα τους.
-
Εκανα λάθος στην πρόβλεψή μου για > 40% ΝΔ+ΠΑΣΟΚ με αυτοδυναμία (παίζεται... και θα είναι η απόλυτη ξεφτίλα να βγάλουν 151 βουλευτές 2 κόμματα με 33% ) οπότε μπράβο στον ελληνικό λαό που με διέψευσε προς τη σωστή κατεύθυνση.
Στο ΣΥΡΙΖΑ εκτός των πανηγυρισμών θα πρέπει να αναρωτηθούν ποιοί και γιατί τους ψήφισαν:
Αν τους ψήφισαν για να σκοτώσουν το δικομματισμό και για μια νέα πολιτική στη χώρα, τότε μπράβο!
Αν τους ψήφισαν με όραμα την επιστροφή στα παλιά, αν δηλ. υπάρχει το οξύμωρο να τους ψήφισαν πρώην πελάτες του δικομματισμού (προφανώς κυρίως ΠΑΣΟΚ) ελπίζοντας δια της τεθλασμένης του ΣΥΡΙΖΑ να ξαναγυρίσουν ακριβώς εκεί που ήταν επί δικομματισμού (τζάμπα κρατικό δανεικό χρήμα για όλους τους καλούς πελάτες) τότε κάθε πανηγυρισμός είναι τρέλλα...Ελπίζω ο Κουβέλης να μην αυτοκτονήσει πολιτικά συμμετέχοντας στην κυβέρνηση.
Μπράβο στο ΚΚΕ που κατάφερε να μείνει στα ίδια τη στιγμή που οι αντίπαλοί του (κακά τα ψέμματα, δεν είναι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αλλά όσοι αμφισβητούν το μονοπώλιο του ΚΚΕ στην αριστερά και την επανάσταση και την εκπροσώπηση των λαϊκών στρωμάτων, δηλ. ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ) πήραν συνολικά 20% και κάπου +11% από το 2009. Βασικά μαζί με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και το ΚΚΕ οι χαμένοι των εκλογών. Ελπίζω από αύριο να μη μας πρήζουν τα @@ με την (όπως αποδείχθηκε επαναστατική γυμναστική...
Για ΠΑΣΟΚ-ΝΔ πραγματικά απίστευτη ήττα (δε νομίζω ούτε οι πλέον αισιόδοξοι να περίμεναν 33% και για τους δύο). Σημαίνει αυτό άραγε την οριστική πτώση του δικομματισμού ?
Οσο για τη ΧΑ, ίσως με τη Βουλή είναι ευκαιρία να 'εκπολιτιστούν' όπως αντίστοιχα εθνικιστικά-ρατσιστικά κόμματα σε Ολλανδία, Αυστρία κτλ. Οτι θα είχαμε πάντως στη Βουλή, μετά τους εκπροσώπους του Στάλιν, και εκπροσώπους του Χίτλερ, αυτό δεν το περίμενα
(Οτι χαίρομαι που ο κωλοτούμπας μένει εκτός είναι περιττό να το αναφέρω...)
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Σε οσους δεν αρεσει η ΧΑ τους δικαιολογω ,γιατι μαλλον δεν εχουν ζησει καταστασεις ,δικαιολογω και αυτους που ψηφησαν ΧΑ αφου εζησαν τον τρομο των λαθρομεταναστων.Αυτή η οπτική ίσως μας βολεύει λίγο...
Στην πραγματικότητα ΧΑ ψήφισαν και κάποιοι νοσταλγοί της χούντας, που τόσα χρόνια ψήφιζαν τον (κατά τους ίδιους μετριοπαθή) Καρατζαφέρη, με την ελπιδα δεξιάς στροφής. Βέβαια τώρα ο Καρατζαφέρης μας φαίνεται σαν ευνουχισμένος γάτος...ήτοι άκακος.Στην Κορινθία τα ποσοστά της ΧΑ είναι τεράστια, κάτι που ήταν καιρό τώρα ορατό από συζητήσεις...
Συγγνωμη υπαρχει ανθρωπος που νοσταλγει τη Χουντα???Προσωπικα μου φαινεται πολυ ανωμαλο οπως και ανθρωπος που εχει ζησει κουμουνισμο να θελει να ξαναζησει.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Σε οσους δεν αρεσει η ΧΑ τους δικαιολογω ,γιατι μαλλον δεν εχουν ζησει καταστασεις ,δικαιολογω και αυτους που ψηφησαν ΧΑ αφου εζησαν τον τρομο των λαθρομεταναστων.Ναι καλα αυτος ο τρομος υπαρχει σε ολα τα Βαλκανια οχι μονο στην Ελλαδα.Και δε νομιζω η ΧΑ να ειναι η λυση σε αυτο το θεμα γιατι δε θα υπαρχει ενας νεοναζι να σφαζει καθε λαθρομεταναστη η μεταναστη. Ισως η τελευταια φορα που πηρα η ΧΑ τοσους ψηφους...
Δεν με ενδιαφερει τι γινεται στα βαλκανια,εδω ειναι Ελλαδα.
-
Δεν με ενδιαφερει τι γινεται στα βαλκανια,εδω ειναι Ελλαδα.
Πες μου πως η Ελλαδα δεν ειναι Βαλκανια να πηδηχτω απο το παραθυρο.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Συγγνωμη υπαρχει ανθρωπος που νοσταλγει τη Χουντα???Προσωπικα μου φαινεται πολυ ανωμαλο οπως και ανθρωπος που εχει ζησει κουμουνισμο να θελει να ξαναζησει.
Φυσικά και υπάρχουν. Πάρα πολλοί (δυστυχως για μένα)
-
Οσο ο εκλογικος νομος δινει τετοιο προβαδισμα στο πρωτο κομμα για να κανει αυτοδυναμια, δεν θα παμε μπροστα. Οταν εχεις 10% και 15% κατω σε μια περιφερεια απο αλλο κομμα και βγαζεις τους διπλασιους βουλευτες απο αυτο ειναι κοροϊδια.
Η λεξη αναλογια δεν λεει τιποτα σε κανεναν δυστυχως.
Καποτε, καποτε πολυ παλια, ο καθενας ελεγε ελευθερα την αποψη του για οποιο θεμα ηθελε, αλλα αυτο δεν μας αρεσε. Θελουμε να τα κανουμε ολα σαν τα μουτρα μας. Τωρα ας φαμε στην μαπα την κοροϊδια των 'δημοκρατικων' νομων των εκλογων.
Καλα να παθουμε, αξιοι της μοιρας μας ειμαστε.-
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Οσο ο εκλογικος νομος δινει τετοιο προβαδισμα στο πρωτο κομμα για να κανει αυτοδυναμια, δεν θα παμε μπροστα. Οταν εχεις 10% και 15% κατω σε μια περιφερεια απο αλλο κομμα και βγαζεις τους διπλασιους βουλευτες απο αυτο ειναι κοροϊδια.Η λεξη αναλογια δεν λεει τιποτα σε κανεναν δυστυχως.
Καποτε, καποτε πολυ παλια, ο καθενας ελεγε ελευθερα την αποψη του για οποιο θεμα ηθελε, αλλα αυτο δεν μας αρεσε. Θελουμε να τα κανουμε ολα σαν τα μουτρα μας. Τωρα ας φαμε στην μαπα την κοροϊδια των 'δημοκρατικων' νομων των εκλογων.
Καλα να παθουμε, αξιοι της μοιρας μας ειμαστε.-
ελα τωρα λες το πασοκ να αλλαξε ενα μηνα πριν τις εκλογες τον εκλογικο νομο και να μην ακουστει κιχ απο κανενα κομμα?
-
H XA προτιμήθηκε όχι για τις ναζιστικές απόψεις και τις σβάστικες (γιατί όπως πάμε έτσι θα χαρακτηριστεί το σύμβολο) αλλά για τις απόψεις πάνω στο θέμα των λαθρομεταναστών αλλά και στο ότι η δήθεν δημοκρατία μας έφτασε εδώ που μας έφτασε.
Ρωτήστε ανθρώπους που ζήσανε και την χούντα και την σημερινή κατάσταση τι προτιμούν περισσότερο, να πεινάνε, να έχουν συνέχεια έγνοιες για το πως θα ξεπληρώσουν τα χρέη τους, να δεκαπλοκλειδώνουν τα σπίτια τους με το φόβο της διάρρηξης, να μην μπορούν να κυκλοφορούν σε κάποιες περιοχές λόγω εγκληματικότητας ή να έχουν στέρηση κάποιων δικαωμάτων αλλά τουλάχιστον να ζούν αξιοπρεπώς(σχεδόν)?? ΓΙατί η λογοκρισία και το να μην κυκλοφορείς μετά από κάποια ώρα που στην τελική όπως ανέφερα και πριν πλέον το κάνεις με ρίσκο όπως και να το κάνουμε είναι διαφορετικό.
Μην κολλάτε σε λεπτομέρειες και καθίστε να σκεφτείτε λίγο λογικά.
Εκλογές 2012 [#3]: Η επόμενη μέρα