-
Ασφαλιστικές: «Βάζουν πόδι» στα συνεργεία
Η εταιρεία γενικών ασφαλίσεων Chartis το ξεκίνησε πιλοτικά από πέρυσι: Έχει συμβληθεί με μια σειρά συνεργείων αυτοκινήτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη και έτσι σε περίπτωση ατυχήματος, μπορεί να προσφέρει στους πελάτες της εγγυημένη επιδιόρθωση. Επιπρόσθετα τους δανείζει δωρεάν ένα άλλο αυτοκίνητο, προκειμένου να το χρησιμοποιούν για όσες μέρες το δικό τους όχημα θα βρίσκεται στο συνεργείο.
Παρά τα κάποια αρχικά προβλήματα παρουσιάστηκαν, το πρόγραμμα εξελίσσεται ικανοποιητικά. Ολοένα και περισσότεροι πελάτες το επιλέγουν καθώς το θεωρούν ως μια σημαντική προσφερόμενη υπηρεσία. Επιπλέον η ασφαλιστική εταιρεία βλέπει το κόστος της να περιορίζεται!
Η ουσία είναι πως τα συνεργεία αυτοκινήτων αντιμετωπίζουν σήμερα τις επιπτώσεις από την οικονομική κρίση και δείχνουν διατεθειμένα να ρίξουν σημαντικά τις ταρίφες τους, σε περίπτωση που καταφέρουν να εξασφαλίσουν σημαντική εισροή πελατών από τις ασφαλιστικές εταιρείες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κινήσεις ανάλογες με αυτές της Chartis, σχεδιάζουν και άλλες ασφαλιστικές εταιρείες, προκειμένου να περιορίσουν το κόστος τους. «Θα δούμε αρκετές άλλες παρόμοιες συμφωνίες στο μέλλον», δηλώνει παράγοντας της ασφαλιστικής αγοράς.
http://www.inews.gr/37/asfalistikes-vaz ... ergeia.htm
την παροχη αυτη την προσφερουν ηδη καποιες ασφαλιστικες και αν με βεβαιωσουν οτι θα εχουν συνεργεια και στην επαρχια, θα ειναι ενας πολυ καλος λογος να τους προτιμήσω
-
Έχεις κανείς εκπτωτικό κουπόνι anytime που δεν το χρειάζεται;
Θα του ήμουν ευγνώμον.Επίσης ξέρετε αν ισχύει ακόμη το 5% για πληρωμή με πιστωτική γιατί δεν το είδα στο site της anytime.
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Επίσης ξέρετε αν ισχύει ακόμη το 5% για πληρωμή με πιστωτική γιατί δεν το είδα στο site της anytime.
Έκπτωση πλέον μόνο για ετήσια προγράμματα (12 μήνες) και έκπτωση 4%.
-
Με πήραν τηλέφωνο από την interlife να με ενημερώσουν ότι μετά τη λήξη του συμβολαίου, αν θα κάνω ετήσιο, θα έχω έκπτωση 20%. Το περίεργο είναι ότι το συμβόλαιό μου λήγει τον Ιούλιο... Αν και νωρίς να σκεφτώ κάτι τέτοιο, σίγουρα θα το σκεφτώ σοβαρά όταν έρθει η ώρα. Η αλήθεια είναι ότι φθηνότερη ασφαλιστική δεν έχω βρει (και έχω ρωτήσει στις περισσότερες), απ' την άλλη όμως δεν μπορώ να ξέρω πόσο 'καλή' ή 'κακή' εταιρία είναι. Αν γίνει η στραβή και δω εκ των υστέρων ότι η εταιρία είναι αφερέγγυα? Είναι ρίσκο το ετήσιο αλλά και η έκπτωση είναι σημαντική.
-
Ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Interamerican θα ήθελα να τονίσω πως τα πιο βασικά στοιχεία για την επιλογή μιας εταιρίας είναι:
- η φερεγγυότητα της εταιρίας (δείκτης φερεγγυότητας, μέτοχοι κλπ.)
- οι αποζημιώσεις που δίνει κάθε χρόνο
- οι καλύψεις που παρέχει
- η εξυπήρετηση από τον εκάστοτε Σύμβουλο
Όλα αυτά θα πρέπει να δικαιολογούν το κόστος του κάθε συμβολαίου.
Η Anytime υποστηρίζεται από την Interamerican, αλλά κυρίως ΔΕΝ παρέχει:
- Νομική Προστασία
- Εξυπηρέτηση από το Σύμβουλο (ο πελάτης θα πρέπει να ενημερώνεται μόνος του για τη διαδικασία της αποζημίωσης από το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης, για τα συνεργαζόμενα συνεργεία κλπ. και τέλος όταν βγει η αποζημίωση θα πρέπει να κατέβει στα κεντρικά στη Λ.Συγγρού για να την παραλάβει)
Έχει και κάποια άλλα μειονεκτήματα, ανάλογα με τα πακέτα κάλυψης, αλλά σημειώνω τα πιο σημαντικά.
Αναφορικά με την Interamerican ισχύουν τα εξής:
- Το 91,5% του Ομολογιακού Χαρτοφυλακίου είναι τοποθετημένο σε ΑAΑ, ΑΑ και Α Ομόλογα ισχυρών οικονομικά κρατών (π.χ. Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία κ.λπ.)
Υγιής και ισχυρός ισολογισμός - Ενοποιημένος δείκτης φερεγγυότητας 160%
- Το 2011 το ύψος των αποζημιώσεων έφθασε τα 371,4 εκ. ευρώ
- Κύριοι μέτοχοι του Ομίλου είναι η ACHMEA, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία υγείας της Ολλανδίας και η Rabobank μία από τις καλύτερες και ασφαλέστερες τράπεζες του κόσμου.
- Βαθμολογείται με Α+ ως ασφαλιστική από τη Standard & Poor's
Αξιόπιστες εταιρίες επίσης είναι και η Groupama, AXA, Allianz, Eurolife, Metlife Alico, Chartis
Ευχαριστώ.
-
Τι εννοείς δεν παρέχει νομική προστασία; Άμεσα;
Ως έξτρα στο συμβόλαιο μια χαρά υπάρχει.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Ποσοι απο εσας εχετε κανει χρηση νομικης;
(και φυσικα στα ποσα χρονια κυκλοφοριας) -
Στου 406 (κλείνει τα 14 χρόνια τώρα, omg) μια φορά. Στο 307 (7 χρόνια) ποτέ.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τι εννοείς δεν παρέχει νομική προστασία; Άμεσα;Ως έξτρα στο συμβόλαιο μια χαρά υπάρχει.
Στα ήδη διαμορφωμένα πακέτα συμβόλαια της Anytime Νομική Προστασία δεν παρέχεται.
Αυτό δεν το γνωρίζουν πολύ.
Όπως το είπες ως έξτρα συμβόλαιο υπάρχει, αλλά το πληρώνεις ξεχωριστά (35 €ετησίως).
Και προφανώς είναι χρήσιμη, γιατί αν τρακάρεις και δεν είσαι υπαίτιος και ο εμπλεκόμενος διαφωνεί μαζί σου και δε θέλει να κάνει φιλική δήλωση ακόμη και δίκιο να έχεις θα πρέπει να πας δικαστικώς μετά να δικαιωθείς και θα επωμιστείς τα νομικά έξοδα αν δεν έχεις νομική προστασία. Ειδικά για τις μηχανές είναι πολύ χρήσιμο.
-
Ο χρήστης milanmania έγραψε:
αν τρακάρεις και δεν είσαι υπαίτιος και ο εμπλεκόμενος διαφωνεί μαζί σου και δε θέλει να κάνει φιλική δήλωση ακόμη και δίκιο να έχεις θα πρέπει να πας δικαστικώς μετά να δικαιωθείς και θα επωμιστείς τα νομικά έξοδα αν δεν έχεις νομική προστασία. Ειδικά για τις μηχανές είναι πολύ χρήσιμο.Δεν γινεται να υπερασπιστω μονος μου τον εαυτο μου βασιζομενος σε στοιχεια-δεδομενα της τροχαιας, τυχων μαρτυρων ή της οδικης;
Tapatalking!
-
Εγώ μαζί σου είμαι.
Το θέμα είναι να έχεις δίκιο και να αναγκαστείς να πας δικαστικά και να μην έχεις νομική προστασία.
Το σωστό πάντα σε ένα τροχαίο είναι να καλείς την Φροντίδα Ατυχήματος και την Τροχαία.
Αν φύγει όμως ο εμπλεκόμενος;; Εκεί πάλι έχεις θέμα, αν δεν έχεις νομική. (παίρνεις τα στοιχεία, επικοινωνείς με τον αντίστοιχο ασφαλιστικό σύμβουλο και προσπαθείς να βρεις λύση...)
Τέλοσπαντων, εν κατακλείδι καλό είναι να γνωρίζουμε τι καλύψεις θέλουμε και έχουμε πραγματικά ανάγκη , πόσα χρήματα μπορούμε να δώσουμε για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και ποια εταιρία μας αποζημιώνει.
-
και για να παρουμε την τυχόν αποζημιωση πρέπει να κατεβουμε Αθηνα? LOL
-
Παιδιά ερώτηση. Το να τρακάρω μόνος μου σε ένα τοίχο π.χ. (κούφια η ώρα) είναι αυτό που λένε 'τροχαίο ατύχημα οδηγού' ή προσωπικό ατύχημα; Δεν συγκαταλέγεται στο βασικό πακέτο της interlife. Είναι σημαντικό ε? Δλδ αν τρακάρω χωρίς να συμμετέχει άλλο όχημα δεν με καλύπτει?
-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
Παιδιά ερώτηση. Το να τρακάρω μόνος μου σε ένα τοίχο π.χ. (κούφια η ώρα) είναι αυτό που λένε 'τροχαίο ατύχημα οδηγού' ή προσωπικό ατύχημα; Δεν συγκαταλέγεται στο βασικό πακέτο της interlife. Είναι σημαντικό ε? Δλδ αν τρακάρω χωρίς να συμμετέχει άλλο όχημα δεν με καλύπτει?Απο το site της εταιριας:
ΑΡΘΡΟ 29. Τροχαίο Ατύχημα Οδηγού
Ορισμοί: Στην παρούσα κάλυψη, καλούνται:
Ασφαλιζόμενος, ο οδηγός του αναφερόμενου στο ασφαλιστήριο αυτοκινήτου δεν καλύπτεται ο οδηγός δικύκλου.
Δικαιούχοι, για να λάβουν το προβλεπόμενο ασφαλιστικό ποσό, στην περίπτωση θανάτου του ασφαλιζομένου, τα πρόσωπα που θα εκαλούντο στην κληρονομιά του ασφαλιζομένου σύμφωνα με τους κανόνες της «εξ αδιαθέτου διαδοχής» ανεξάρτητα από το αν γίνουν πράγματι ή όχι κληρονόμοι (π.χ. λόγω αποποίησης ή λόγω διαδοχή εκ διαθήκης).
Ατύχημα, θεωρείται περιστατικό (συμβάν) που οφείλεται σε αιτία αιφνίδια, εξωτερική, ορατή, βίαιη, τυχαία και απόλυτα ανεξάρτητη από τη θέληση και συμμετοχή του συμβαλλομένου ή του ασφαλιζόμενου ή των δικαιούχων και που προκαλεί στον ασφαλιζόμενο σωματική βλάβη που είναι εμφανής στο εξωτερικό μέρος του σώματός του, ως αποκλειστική αιτία και ανεξάρτητη από κάθε άλλη.
Ανώτατο Ασφαλιστικό ποσό, το χρηματικό ποσό, που θα καταβληθεί, κατ' ανώτατο όριο σε περίπτωση συνδυασμού των παροχών και το οποίο δεν μπορεί να υπερβεί, σε καμία περίπτωση το κεφάλαιο του θανάτου από ατύχημα για τον καλυπτόμενο οδηγό.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ποσοι απο εσας εχετε κανει χρηση νομικης;
(και φυσικα στα ποσα χρονια κυκλοφοριας)Είναι και αυτό ένα θέμα.
Από το 1990 που οδηγώ, ποτέ δεν έχω κάνει χρήση Νομικής Προστασίας. Από το 1996 που είχα ένα ατύχημα και δεν έφταιγα εγώ, αποφάσισα να ζητάω Νομική Προστασία.
Η πλάκα είναι ότι δεν ξέρω αν είχα τότε Νομική Προστασία αν θα αποζημιωνόμουν τελικά. Ήταν και ο άλλος στην ίδια ασφαλιστική και παίχτηκε 'χοντρό παιχνίδι' πίσω από την πλάτη μου.Ωστόσο ποτέ δεν έχω κάνει χρήση Νομικής Προστασίας. Και δεν ξέρω αν θα κάνω ποτέ.
Οι παροχές αυτές είναι κάπως διφορούμενες και προκαλούν και ερωτηματικά τελικά. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ήταν και ο άλλος στην ίδια ασφαλιστική και παίχτηκε 'χοντρό παιχνίδι' πίσω από την πλάτη μου.Γι'αυτο ειναι καλυτερα η νομικη προστασια να παρεχεται απο ανεξαρτητη εταιρια και οχι απο την ασφαλιστικη.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ήταν και ο άλλος στην ίδια ασφαλιστική και παίχτηκε 'χοντρό παιχνίδι' πίσω από την πλάτη μου.
Γι'αυτο ειναι καλυτερα η νομικη προστασια να παρεχεται απο ανεξαρτητη εταιρια και οχι απο την ασφαλιστικη.
Δεν έχεις άδικο.
Η DAS ήταν και μάλλον είναι ακόμα μία καλή λύση.
Αλλά είναι λίγες οι ασφαλιστικές που παρέχουν Νομική Προστασία από ανεξάρτητη εταιρεία.Εκτός αν κινηθείς ξεχωριστά με δύο ξεχωριστά συμβόλαια.
Εγώ βασικά αναζητώ ένα συμβόλαιο.
...
...
...
Πάντως σκέφτομαι πολύ σοβαρά την ΑΙΓΑΙΟΝ. Ήμουν αρκετά χρόνια σε αυτή και δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Και είχε και οδική Express Service. -
http://www.asfalisinet.gr/?p=272
τι ειναι παλι τουτο? θελω να πιστευω οτι εννουν για τα αυτοκινητα που θα ελεγχουν να κινουνται. Εαν εγω θελω να το εχω ακινητο για καποιους μηνες (εννοειτε με πληρωμενα τελη κυκλοφοριας) θα πρεπει να πληρωνω ασφαλεια με το ζορι?
-
Σχετικά με το insurancemarket, επειδή πολλοί συγκρίνουν ασφάλειες μέσω του site, να ξέρετε ότι οι τιμές που βγάζει για αιγαίον ασφαλιστική δεν είναι οι πραγματικές. Για το δικό μου αμάξι, εμφάνιζε τη χαμηλότερη τιμή. Πήρα τηλέφωνο να το επιβεβαιώσω και μου είπαν 30ευρώ παραπάνω. Επίσης, ούτε οι τιμές της interlife είναι σωστές (εδώ το λάθος είναι προς τα πάνω κι όχι προς τα κάτω).
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
http://www.asfalisinet.gr/?p=272τι ειναι παλι τουτο? θελω να πιστευω οτι εννουν για τα αυτοκινητα που θα ελεγχουν να κινουνται. Εαν εγω θελω να το εχω ακινητο για καποιους μηνες (εννοειτε με πληρωμενα τελη κυκλοφοριας) θα πρεπει να πληρωνω ασφαλεια με το ζορι?
Φαντάζομαι ότι για τα ακινητοποιημένα, δεν θα ισχύσει. Πάντως πολύ σωστή πρωτοβουλία, μακάρι επιτέλους να γίνει πράξη. Όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν ασφάλιστρα, να μην τα κυκλοφορούν καν. Αυτοκίνητο + να τη βγάζουμε στο τζάμπα, δεν πάνε μαζί.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ