-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν ξέρω γιατί αυτή η δημοσκόπηση μου φαίνεται πιο πραγματική απ'όλες
Η δημοσκόπηση του 4T Forum είναι η μόνη αξιόπιστη
Πάντα! Για την 2η αξιόπιστη ήθελα να γράψω.
Έτσι και είχαμε και ένα δείγμα 300-400, τα αποτελέσματα θα ήταν ακριβέστατα. Θα τα χρησιμοποιούσαν αυτούσια για exit-polls. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω νομιζω οτι δεν θα μπορεσουμε να εφαρμοσουμε αυτα που εχουμε ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ να εφαρμοσουμε, με οποιο αποτελεσμα θα εχει αυτο.καλυτερα.
ps.σημερα στις 5 θα προκυρηχθουν.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω νομιζω οτι δεν θα μπορεσουμε να εφαρμοσουμε αυτα που εχουμε ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ να εφαρμοσουμε, με οποιο αποτελεσμα θα εχει αυτο.Ακριβώς. Χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση η οποία
- Να λέει 'Ναι σε όλα' όσα της υπαγορεύονται
- Να καλύπτει την αντισυνταγματικότητα των πράξεών της
- Να φροντίσει για την ατιμωρησία των προηγούμενων
- Να συνεχίσει να ξεσκίζει εμένα κι εσένα αφήνοντας άθικτους τους μεγάλους συστημικούς παίκτες
- Να κάνει ότι γουστάρει γιατί έχει 'τη δεδηλωμένη' και τη 'λαϊκή εντολή'
Όλα τα παραπάνω είναι ακριβώς αυτά τα οποία έχουν κάνει όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης με τις ισχυρές τους πλειοψηφίες και δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει σ'αυτό.
Αναφορικά με αυτά που έχουμε υποχρεωθεί, συγνώμη αλλά δεν το βλέπω έτσι. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν υποχρεωθεί. Και τα δύο αυτά κόμματα έχουν πάψει από πολύ καιρό να εκφράζουν την πλειοψηφία των Ελλήνων, συνεπώς οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει εκ μέρους της χώρας αφορούν μόνο τους ίδιους κι όχι τη χώρα.
Επίσης αν φοβάσαι το αποτέλεσμα, εγώ θα σου θυμίσω τα λόγια του Κάλβου: **Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγό δουλείας ας έχωσι. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία **
Σου υπενθυμίζω πόσο έντονα εκφράζεται η άποψη από αυτούς που μας απειλούσαν με έξοδο, ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ΕΕ θα ήταν καταστροφική. Ποιά ισχυρή κυβέρνηση τόλμησε λοιπόν να εκμεταλλευθεί αυτό το γεγονός προς όφελός μας; Ποιά έμπειρη πολιτική παράταξη απαίτησε την επαναδιαπραγμάτευση ή την άρνηση σε κάτι βασιζόμενη στο πασιφανές; Ποιός ζήτησε κούρεμα, επιμήκυνση, μηδενικό επιτόκιο, προσωρινή παύση πληρωμών, ή έστω μνημόνιο με αναπτυξιακούς όρους; Και ποιός από αυτούς τόλμησε να επικυρήξει εταιρίες, υπαλλήλους και ξένους πολιτικούς για τη συμμετοχή τους σε μαύρα κυκλώματα στην Ελλάδα για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη; Προτίμησαν όμως τη σιγουριά της αποδοχής.
Μπορείς να διαλέξεις λοιπόν στις επερχόμενες εκλογές, μεταξύ της ελπίδας για ελευθερία (εναλλακτικής σκέψεως, σχεδίων, δράσεων), ή της σίγουριας της υποτελείας και υποταγής σε γνωστό σχέδιο (ΠΑΣΟΚ + ΝΔ).
Κι εδώ φίλε μου θα δούμε πόσο το λέει η περδικούλα όλων μας (ειδικά για σένα, θυμάμαι κάποια 'θερμόαιμα ποστς που είχες κάνει σχετικά με τον τσαμπουκά μεταξύ οδηγών κτλ κτλ)...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Η δημοσκοπηση του 4T Forum είναι τρατζικ (που λεει και η Τασουλα του Κιτσου).
ΥΓ Βεβαια, το θεμα ειναι : ποιο εργο θελει το κοινο ? Αυτο θα απαντηθει όταν γινουν οι ρημαδες οι εκλογες.
-
kacey,κανε κατι εξυπνο και πρακτικο.
καθε φορα που ειναι να πλακωθεις στο δρομο,ρωτα πρωτα τον υποψηφιο ξυλοφαγο αν ειναι πασοκος η νεοδημοκρατης,και αν σου πει ναι ριχτου και μερικες απο μενα. -
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Αναφορικά με αυτά που έχουμε υποχρεωθεί, συγνώμη αλλά δεν το βλέπω έτσι. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν υποχρεωθεί. Και τα δύο αυτά κόμματα έχουν πάψει από πολύ καιρό να εκφράζουν την πλειοψηφία των Ελλήνων, συνεπώς οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει εκ μέρους της χώρας αφορούν μόνο τους ίδιους κι όχι τη χώρα.Αυτή είναι η δική σου ή η δική μου εκτίμηση αλλά ο τελικός κριτής είναι η κάλπη. Αν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πάρουν το 50% των έγκυρων ψήφων τότε --> Αλλά και 40% να πάρουν (σε καμία περίπτωση δε βλέπω για λιγότερο από 40% ό,τι και να λένε οι δημοσκοπήσεις, τη στιγμή της κρίσης το χέρι τρέμει ) και να φτιάξουν νόμιμη και σύμφωνη με το Σ κυβέρνηση συνεργασίας τότε επίσης --> . Ή κάνω λάθος ?
Και επίσης δε δουλεύει έτσι, η Ελληνική Δημοκρατία υπέγραψε και ψήφισε τα μνημόνια και τις σχετικές συμβάσεις και ανέλαβε όλες τις δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτά...
-
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
Η δημοσκοπηση του 4T Forum είναι τρατζικ (που λεει και η Τασουλα του Κιτσου).
Μήπως θέλεις ban ?
Χωρίς πλάκα, μοιάζει όντως σαν το 4T Forum να έπεσε από τον Αρη
-
Εγώ έχω μία απορία.
Ας υποθέσουμε οτι γίνονται με το καλό οι εκλογές και προκύπτει το όποιο αποτέλεσμα.
Με τα νέα δεδομένα (λεφτά τελικά ΔΕΝ υπάρχουν, το μνημόνιο δεν προλάβαμε να το διαβάσουμε, τα ταξί δεν απελευθερώνονται κλπ κλπ) ψηφίζονται και εκλέγονται 300 νοματαίοι για τη βουλή, άνθρωποι που επιλέχθηκαν από τους ψηφοφόρους για να μας εκπροσωπήσουν, να μας σώσουν κλπ κλπ.
Θα 'νομιμοποιείται' μετά κάποιος στο τσακίρ κέφι να πετάξει κανα γιαουρτάκι ή να ρίξει ένα γιουχάρισμα σε παρέλαση;
-
Μη αγχωνεστε με προβλέψεις....ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θα συγκυβερνήσουν και θα έχουμε 'ισχυρή' κυβέρνηση. Για πόσους μήνες, είναι άλλο στοίχημα.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Δεν ξέρω γιατί αυτή η δημοσκόπηση μου φαίνεται πιο πραγματική απ'όλες και θα ευχόμουν να είχαμε πανω-κάτω τέτοια αποτελέσματα. Ίσος επειδή ο φορέας είναι επώνυμος και φαίνεται πιο αξιόπιστος.Περισσότερα εδώ http://www.enikos.gr/specials/32662,Nea ... eniko.html
Πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δείχνει (στην πρόθεση ψήφου) ότι δεν υπάρχει αυτή η μεγάλη διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που παρουσιάζουν οι υπόλοιπες δημοσκοπήσεις.
Αυτή είναι και η δική μου εκτίμηση (για να μην πω ότι θα περίμενα το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο ).
Και μου φαίνεται λογική η μικρή διαφορά αφού το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει τρομερή δουλειά από τη δεκαετία του '80 με τους πελάτες.
Έπεται η ΝΔ που έχει κάνει εξίσου φιλότιμες προσπάθειες να βολέψει κόσμο και της βγάζω το καπέλο.
Και μπορεί τα δυο κόμματα είναι μνημονιακά, αλλά από τη στιγμή που υπήρχαν/υπάρχουν παροχές, μου φαίνεται εξίσου λογικό να είναι πρώτα.
Επίσης, από την ίδια δημοσκόπηση, μια ακόμα ενδιαφέρουσα κάρτα, σχετικά με τις ηλικίες:
Με τις υγείες μας.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ψηφίστε ελεύθερα και άφοβα.
με τουσ σοφούς και μετρημένους κυβερνώντες οι φόροι 10πλασιάστηκαν, η βενζίνη είναι στο 1,85,Μια χαρά, θα μπορούσαν να 'χαν 11πλασιαστεί, και η βενζίνη να 'τανε στο 1,86.
Το ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αφαιρεί την όποια ανασφάλεια......περίθαλψη δεν ξέρεις αν θα έχεις
Δεν θα έχεις. Άρα, πάει η ανασφάλεια του 'θα έχω; δεν θα έχω;'
, φάρμακα δεν ξέρεις αν θα έχεις,
Είπαμε. Δεν θα έχεις.
σπιτι δεν ξέρεις αν θα έχεις,
Δεν θα έχεις.
και όλα αυτά χωρίς να έχει καν οριστικοποιηθεί οτι θα μείνουμε στο ευρώ...
Ούτ' απ' αυτό θα έχεις . Και μάλλον, τελικά, θα 'ναι η μόνη λύση (α ρε Καζάκη..) αν δεν υπάρξει κάποια ουσιαστική αλλαγή στη μέχρι τώρα εφαρμοζόμενη πολιτική.
πόσο χειρότερα θα είναι με 'ακυβερνησία'?
Παιδιά, μην κάνετε καμιά μλακία, χωρίς ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στην εξουσία δεν έχουμε δημοκρατία.
( ντάξει, πλακίτσα, τέτοιες μαλακίες ο ΕL δεν κάνει...) -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δείχνει (στην πρόθεση ψήφου) ότι δεν υπάρχει αυτή η μεγάλη διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που παρουσιάζουν οι υπόλοιπες δημοσκοπήσεις.
Αυτή είναι και η δική μου εκτίμηση (για να μην πω ότι θα περίμενα το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο ).
ενας λογος που η διαφορα δειχνει μικρη ειναι οτι δεν εχει γινει αναγωγη των αναποφασιστων.
βεβαια εχει κλεισει η ψαλιδα μεταξυ τους, γιατι ο κλασσικος πασοκος που το επαιζε μαγκας πριν λιγο καιρο λεγοντας οτι ψηφιζει Κουβελη ή Τσιριζα, οσο πλησιαζει η ωρα της καλπης αναλογιζεται οτι ειναι καλυτερα μια μικρη θεση στη σκια, παρα στο υπογειο.σιγουρα, θα κανει τα τηλεφωνα του τωρα στην μαφια, για να ακουσει τις υποσχεσεις της και να ψηφισει ξανα εχοντας καθαρη τη συνειδηση του. Τι και αν μεχρι πριν 10 μερες πεταγε γιαουρτια κατα των προδοτων και των δυναμεων κατοχης;
τα προβατα μπαινουν ξανα μεσα στο μαντρι και το πασοκ/νδ θα επιβιωσει για να κλεψει αλλη μερα
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ενας λογος που η διαφορα δειχνει μικρη ειναι οτι δεν εχει γινει αναγωγη των αναποφασιστων.
βεβαια εχει κλεισει η ψαλιδα μεταξυ τους, γιατι ο κλασσικος πασοκος που το επαιζε μαγκας πριν λιγο καιρο λεγοντας οτι ψηφιζει Κουβελη ή Τσιριζα, οσο πλησιαζει η ωρα της καλπης αναλογιζεται οτι ειναι καλυτερα μια μικρη θεση στη σκια, παρα στο υπογειο.σιγουρα, θα κανει τα τηλεφωνα του τωρα στην μαφια, για να ακουσει τις υποσχεσεις της και να ψηφισει ξανα εχοντας καθαρη τη συνειδηση του. Τι και αν μεχρι πριν 10 μερες πεταγε γιαουρτια κατα των προδοτων και των δυναμεων κατοχης;
τα προβατα μπαινουν ξανα μεσα στο μαντρι και το πασοκ/νδ θα επιβιωσει για να κλεψει αλλη μερα
Μια παρατήρηση μόνο σχετικά με την αναγωγή. Θεωρώ ότι είναι εντελώς δημαγωγική και αυθαίρετη, οπότε κακώς παρουσιάζεται σε άλλες δημοσκοπήσεις.
Κατά τ' άλλα συμφωνώ σε όλα.
Τέλος, μια ακόμα ενδιαφέρουσα κάρτα από τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, ενδεικτική κι αυτή του ότι τα δυο κόμματα εξουσίας έχτισαν τον κομματικό στρατό τους (με πολύ κόπο, είναι η αλήθεια ) πριν από πάρα πολλά χρόνια:
EDIT: Βλέπω στην ψηφοφορία του φόρουμ ότι το ΠΑΣΟΚ προηγείται με βραχεία κεφαλή.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Μη αγχωνεστε με προβλέψεις....ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θα συγκυβερνήσουν και θα έχουμε 'ισχυρή' κυβέρνηση. Για πόσους μήνες, είναι άλλο στοίχημα.Κοιτα, αν σκεφτεις τον Κουβελη και τον Καμμενο, που θα στηριξουν την νεα κυβερνηση, μια χαρα θα κυβερνησουν για οσο 'χρειαζεται'.
-
Με τα μεχρι σημερα δεδομενα, δεν υπαρχει συγκυβερνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ γιατι δεν φτανουν το 40%
Γι αυτο φταιει και η προθεση συμμετοχης πολλων πολιτων που συνηθως απεχουν,γιατι ετσι δεν μενουν στο εκλογικο σωμα μονο κομματοσκυλα και γεροπαραλυμενοι φανατικοι.Edit:Οι Financial Times σημερα λενε οτι ερχεται ιστορική ήττα για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - Δεν βρίσκουν ούτε υποψήφιους βουλευτές.
-
Ναι, ξύπνησαν οι σκλάβοι Αντωνάκη μου.
Όταν 'λέγαμε' σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις να σηκωθούν να ψηφίσουν, έλεγαν 'αποχή, λευκό, άκυρο, βόλτα στη λιακάδα ή το χιονοδρομικό'.- Ρε, δίνετε δύναμη στα κομματόσκυλα!
- Όχι, απαπα, δε συμμετέχουμε, όλοι πουλημένοι.
Ποτέ δεν είναι αργά.
-
Δεδομενη φαινεται η παρουσια της Χρυσης Αυγης στην νεα Βουλη
Τα ποσοστα ανεβαινουν,ενω παραλληλα δεν δεχονται επιθεσεις απο τα ΜΜΕ οπως ο Καμμενος -
Κατάντια.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
EDIT: Βλέπω στην ψηφοφορία του φόρουμ ότι το ΠΑΣΟΚ προηγείται με βραχεία κεφαλή....στην αμέσως επόμενη δημοσκόπηση (και εκτος φόρουμ), η βραχεία κεφαλή θα γίνει... μακρά, λόγω Άκη... (...βέβαια μετά τις εκλογές θα μας κουνάει μαντήλι!..).
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Με τα μεχρι σημερα δεδομενα, δεν υπαρχει συγκυβερνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ γιατι δεν φτανουν το 40%Eτσι είναι, αλλα τα 'μεχρι τώρα δεδομένα' θα αλλάξουν πιστεύω πολύ, λίγα δευτερόλεπτα πριν το παραβάν...
Εκλογές 2012 [#2]