-
Άρα μάλλον θα πάω αναγκαστικά σε κάτι σαν αυτό που πρότεινε ο Dodger νωρίτερα. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Να βάλεις, να βάλεις, να καμαρώσουμε τη δουλειά (και να πάρουμε και καμιά ιδέα ). Βερνίκι γιατί το πέρασες, για να γυαλίζει και να κλείσεις τους πόρους; Θέλω να πω, χρειαζόταν ή το έκανες για πάρτη σου;
Εδώ φαίνεται την ώρα που περνάω και το βερνίκι. Πρώτα πλύναμε τις πέτρες με σφουγγάρι και λίγο νερό και αφού στέγνωσε 3 μέρες, το πέρασα και το βερνίκι. Βασικά και να κλείσει λίγο τους πόρους ήθελα και του έδωσε καλύτερο χρώμα, τόνισε και τα νερά που είχαν μέσα. Σίγουρα καλύτερο έγινε, εδώ δεν είναι και η καλύτερη φώτο.
Έβαλα το durostick D-72 -
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
¨οσον αφορά το θέμα της πέτρας τώρα, προσελήφθη μάστορας. Τα αποτελέσματα θα τα δούμε σύντομα.
τι συμφωνία κάνατε και πόσο θα βγει η πέτρα;
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Σκέφτομαι να στήσω τις επόμενες ημέρες στο σπίτι ένα μικρό εργαστήριο, για κολλήσεις, ηλεκτρονικά, κατασκευές κλπ.εγώ είχα πάρει έναν μεταλλικό πάγκο από το Aldi, ενώ παρόμοιο έχω δει και στο lidl (κατά καιρούς).
είναι ότι πρέπει και μοιάζει με αυτόν
http://www.rackpoint.gr/Product.asp?ID=2153με ένα συρτάρι, είχε κοστίσει κάπου 85 ευρώ.
-
Και με μιά πλάτη Broder με ράφια απο τα IKEA, με κάνα 70άρι, θα γίνει τζετ...
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
Εδώ φαίνεται την ώρα που περνάω και το βερνίκι. .....]
Και το συγκεκριμένο βερνίκι της Durostick πρόσφτα το χρησιμοποίησα και 'γώ !
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
Να βάλεις, να βάλεις, να καμαρώσουμε τη δουλειά (και να πάρουμε και καμιά ιδέα ). Βερνίκι γιατί το πέρασες, για να γυαλίζει και να κλείσεις τους πόρους; Θέλω να πω, χρειαζόταν ή το έκανες για πάρτη σου;
............................................
Εδώ φαίνεται την ώρα που περνάω και το βερνίκι. Πρώτα πλύναμε τις πέτρες με σφουγγάρι και λίγο νερό και αφού στέγνωσε 3 μέρες, το πέρασα και το βερνίκι. Βασικά και να κλείσει λίγο τους πόρους ήθελα και του έδωσε καλύτερο χρώμα, τόνισε και τα νερά που είχαν μέσα. Σίγουρα καλύτερο έγινε, εδώ δεν είναι και η καλύτερη φώτο.
Έβαλα το durostick D-72Ωραίος Στην αρχή νόμιζα ότι έκανες πάτωμα Πολύ ωραίο, με'γειά.
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
¨οσον αφορά το θέμα της πέτρας τώρα, προσελήφθη μάστορας. Τα αποτελέσματα θα τα δούμε σύντομα.
τι συμφωνία κάνατε και πόσο θα βγει η πέτρα;
Γύρω στα 120 ευρώ η πέτρα, και τα ίδια κι αυτός μαζί με κάτι μερεμέτια ακόμα που θα κάνει. Μιας και είμαστε κοντοχωριανοί έπρεπε να σε προσλάβω, τώρα που είδα και δείγμα δουλειάς.
-
120 ευρω η πετρα? τι διαολο απο χρυσο ειναι?
-
τι πετρα ειναι αυτη και κανει 120? ποσα μετρα σύνολο? να υποθεσω 4?
Ερωτηση: 4 λαμπες, ψειρες, αυτοκινητου χ 5W συν μια led ταινια χ10W εχω μια συνολικη καταναλωση 30watt. αν τα τροφοδοτησω απο μπαταρια 12V 7 αμπερορια, ποσες ωρες μπορουν να μείνουν αναμενα?
-
Αυτός ο πορόλιθος κάνει από 17-20€ το μέτρο.
Η μπαταρία πρέπει να αντέξει για δυό ώρες και κάτι...
-
Aν τις εχεις σε σειρα, τοτε το συνολικο ρευμα σου θα ειναι 2,5Α(αφου η συνολικη ισχυς ειναι 30W και η ταση 12V).Tα AH σε μια μπαταρια τα μετραμε σε διαστημα 20 ωρων,οποτε τα 7AH σημαινουν οτι η μπαταρια αυτη μπορει να τροφοδοτει ενα κυκλωμα με ρευμα 0,35Α επι 20 συνεχεις ωρες(20Η*0,35Α=7ΑΗ).Αυτο ομως δεν παει αναλογικα, δηλαδη η μπαταρια των 7ΑΗ δεν μπορει να τροφοδοτει ενα κυκλωμα με 0,7Α επι 10 ωρες κλπ.Επειδη στην περιπτωση μας το ρευμα ειναι περιπου 2,5Α το θεωρητικο θα ηταν να μπορει να τροφοδοτει η μπαταρια σου 7/2,5=2,8Η,αυτο ομως δεν μπορει να ισχυει και θα ειναι πολυ πιο κατω απο τις δυο ωρες.
-
12x7=84Ah
84/30=2,κάτι
Έτσι προκύπτουν οι 2 ώρες και κάτι εφόσον όμως ξεκινήσεις από γεμάτη μπαταρία. Στην πράξη μπορεί να έχεις λιγότερο γιατί καθώς θα πέφτει η τάση ίσως να σταματήσουν να ανάβουν πριν μηδενιστεί η χωρητικότητα.Εdit: SU-30 εννοείς παράλληλα και όχι σε σειρά.
-
θενκιου,
εγω το υπολογισα αλλιως εν μεσω 'πτωσης φορουμ' και εβγαλα πανω κατω τα ιδια.30/12 =~2,5Α
7/2,5=~3 ωρες -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
τι πετρα ειναι αυτη και κανει 120? ποσα μετρα σύνολο? να υποθεσω 4?Συνολικά μιλάμε για κοντά στα 7 τ.μ με τιμή λίγο κάτω από τα 18 ευρώ/τ.μ.
Απ ότι φαίνεται από τη φωτογραφία είναι ακριβώς η ίδια με αυτή του glf. -
Μία χμμμ γενική κάπως ερώτηση, με τι καθαρίζουμε τα χαλιά; Μιας και είναι να τα μαζεύω σιγά σιγά.. Δεν έχει πέσει τίποτε επάνω, μόνο σκόνη που άνοιγα τις μπαλκονόπορτες (αν και έβαζα μια φορά την εβδομάδα ηλεκτρική σκούπα). Έλεγα να τα πλύνω πρώτα... Καμιά ιδέα; Δεν είναι τίποτα πανάκριβα χαλιά, που να θέλουν ειδική περιποίηση.
-
Χώρο πολύ θέλεις, υπαίθριο. Να τ' απλώσεις, να τα πλακώσεις με το λάστιχο, απορρυπαντικό ήπιο (καρπέξ ας πούμε) και με μια σκούπα να τα τρίψεις λίγο. Ξέπλυμα καλό και άπλωμα στον ήλιο. Σκούπισμα με ηλ. σκούπα να φύγει η σκόνη όταν στεγνώσουν, σκωροκτόνα (απόφυγε τη ναφθαλίνη), τύλιγμα, αποθήκευση τυλιγμένα με πλαστικό αν είναι ΤΕΛΕΙΩΣ στεγνά ή με πανί χοντρό.
-
εγώ ξέρω ότι τα 'πλένουν' με πετρέλαιο Ζωντανεύει τα χρώματα, στεγνώνει πολύ ευκολότερα κλπ
-
-
παίρνουν και καλύτερα φωτιά μετά
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]