-
alfasud, να υποθέσουμε πως δεν έχεις πάει ποτέ σε μπουζούκια;
Επί του θέματος, ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ. Να ενημερωθούν οι πολίτες, καπνιστές και μη, και να ελέγχονται μην κάνουν μαλακίες ναι, αλλά μακριά από υστερικές κορώνες. Είμαι αντικαπνιστής, θα ήθελα να συλλαμβάνονται αυτοί που καπνίζουν σε εξωτερικούς χώρους αλλά όχι επειδή καπνίζουν, επειδή πετάνε τα αποτσίγαρά τους όπου βρούν. Όπως και αυτοί που κάνουν έρωτα στο αυτοκίνητο και μετά πετάνε από το παράθυρο χαρτομάνδηλα και μεταχειρισμένα προφυλακτικά. Κι οι άλλοι τα βλέπουν και τρελαίνονται (μπορεί κι από ζήλια).
Είναι τυχαίο ότι (τουλάχιστον την τελευταία φορά που πήγα) στις ΗΠΑ τα μόνα μαγαζιά όπου μπορούσες να καπνίσεις ήταν τα Ελληνικά;Ο χρήστης alfasud έγραψε:
Απλα κλεινουν τα ματια τους στα facts και γινονται εμμεσα δολοφονοι, απλα για να ικανοποιησουν καποιες αρρωστημενες συνηθειες τους!Σαν να ακούω φιλαράκο μου να μιλάει για κάθε φορά που ένα ακοινώνητο στοιχείο γυρίζει το κλειδί της μίζας του δολοφονικού του εργαλείου.
-
Ο χρήστης alfasud έγραψε:
The_Dude
Εισαι τελειως απληροφορητος εναλλακτικα πορομενος και τυφλωμενος στο παθος σου/αρρωστημενες ιδεες σου!(καπνισμα)!
Ανοιξε τα ματια σου πριν γραφεις αυτα τα πραγματα!
Το παθητικο καπνισμα ειναι χειρωτερο απο το ενεργο!
Αυτο το εχουν δειξει ολες οι ερευνες και εχουν πεθανει ανθρωποι!
Η Σουηδικη Κρατικη Εταιρια κατα της προληψεως των εργατικων ατυχηματων, ΕΧΕΙ αναγνωρισει σαν εργατικο ατυχημα, τον θανατο ενος ανθρωπου που πεθανε απο το παθητικο καπνισμα στην εργασια του!
Με ποιο δικαιωμα ενας καπνιστης κανει εναν/πολλους ταυτοχρωνα, χωρις να τους ρωτησει να βρωμανε, να βηχουν, να αισθανονται δυσαρεσκεια?
ΣπυροςΩραία, να αρχίσω το κάπνισμα να μου είναι λιγότερο επικίνδυνο (αφού έτσι κι αλλιώς 'καπνίζω')
-
Ούτε και εγώ συμφωνώ με την απαγόρευση του καπνίσματος σε ανοιχτούς χώρους παρότι μη καπνιστής! Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο απόλα είναι οτι κανένας καπνιστής δε σκέφτεται δε βαριέσαι μην το ανάψω τώρα μπορεί να ενοχλήσω, αν δεν απαγορεύεται.
Το λέω αυτό γιατί χθες το βράδυ ήμουν σε μία σειρά για σχεδόν μιάμιση ώρα όρθιος προσπαθώντας να βγάλω εισητήριο για καράβι (ανέκ) όπου υπήρχε τρελό στρίμωγμα και παρόλο που με το ζόρι ανασέναμε έβλεπες του καπνιστές να ανάβουν τσιγάρο και αν τους έλεγες τίποτα σου έλεγαν ότι είναι ανοιχτός χώρος!! ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ?? Με το ζόρι ανασέναμε από το σπρώξιμο είχαμε και τον καπνό... -
msamaro, είναι εξαρτημένοι. Το κάπνισμα προκαλεί εξάρτηση. Κατανόηση χρειάζονται.
Μιάμιση ώρα στην ουρά για εισιτήριο; Εκεί δεν μπορεί να γίνει τίποτα; -
Άστα μπάχαλο!! Είχε πέσει το ηλεκτρονικό σύστημα, είχαν ακυρωθεί όλες οι κρατήσεις και έκδιδαν εισητήρια με το χέρι...
-
Οχι, δεν εχω παει σε μπουζουκια ποτε μου!
Απλα εχετε τοσο παραπληροφορηση μερικοι που ειναι να κλαις!
Εδω εχετε μια φοτο, αφιερωμενη για τους καπνισταδες!
Σπυρος
http://briefcase.pathfinder.gr/zoom/alf ... 068/369084 -
alfasud,φανατικές και απόλυτες απόψεις,σαν τις δικές σου,είναι το πρόβλημα!
Δηλαδή όσοι καπνίζουν είναι άρρωστοι και ψυχασθενείς?!!
Θα σου πρότεινα να το ξανασκεφτείς!!Οσον αφορά στις έρευνες..αυτές συνήθως βγάζουν αποτελέσματα που εξυπηρετούν αυτούς που τις πληρώνουν!
Το παθητικό κάπνισμα είναι κάτι που πρεπει να αποφεύγεται αλλά όχι ότι είναι και πιο επικίνδυνο από το κάπνισμα!
Η απόφαση του δικαστηρίου μάλλον οφείλεται σε καλό δικηγόρο και εν πάσει περιπτώσει δεν αποδεικνύει τίποτα!
Ούτε καν ο καρκίνος του πνεύμονα δεν έχει αποδειχθεί ότι οφείλεται στο κάπνισμα!Ενοχοποιείται σαν παράγων!Αλλά ο θάνατος πολλών από τέτοια αρρώστεια,ενω δεν κάπνιζαν,μπερδεύει τα πράγματα!!Οχι στο κάπνισμα σε εσωτερικούς χώρους!Αυτό είναι απόλυτα σωστό!
Και σε εστιατόρια πρέπει να υπάρχει άλλος χώρος για τους μέν και άλλος για τους δε!Καπνιστής είμαι!Αλλά προσπαθώ να μην ενοχλώ!
Ούτε σε σπίτια,ούτε σε κλειστούς χώρους γενικότερα!Και στα παιδιά μου προσπαθώ να δείξω ότι δεν πρέπει να καπνίσουν!Αλλά εκει έχει μεγαλύτερη επιρροή η μόδα..που τώρα ειναι εναντίον του καπνίσματος!Αυτό που με ενοχλεί είναι η τελευταία μόδα να με αντιμετωπίζουν σαν λεπρό οι πολιτικά ορθοί μη καπνιστές!!
Επιλογή μου είναι!!Και δεν δέχομαι να βγαίνει ο κάθε πονεμένος να λέει το μακρύ του και το κοντό του!
-
Καμια ακροτητα δεν ωφελει. Χωρις πολλα λογια πρεπει οι μεν να σεβονται τα δικαιωματα των δε κ αντιστροφα. Μην καταντησουμε κ σαν τους Ιαπωνες με τις καντινες-καπνιστηρια πουλμαν! Cool, δεν μιλαμε πια κ για αποποινικοποιηση της κανναβης!
-
Δεν καπνίζω....
Στους κλειστους χωρους εννοειται οτι δεν πρεπει να καπνιζει κανενας, αλλα και σαν 'ανοιχτους' χωρους ποιους εννοουμε??
Μια πλατεια , ΟΚ ας καπνισει οποιος θελει , αλλα βλεπω να αντιλαμβανονται πολλοι σαν ανοιχτο χωρο ενα γηπεδο ποδοσφαιρου , ενα θεατρο (πχ βραχων), μια ουρα σε ενα εκδοτηριο, σε μια σταση, οπου ο κοσμος ειναι κοντα μαζεμενος, και σε αυτες τις περιπτωσεις ναι ενοχλεί.
-
Οχι, δεν εχω παει σε μπουζουκια ποτε μου!
Απλα εχετε τοσο παραπληροφορηση μερικοι που ειναι να κλαις!
Εδω εχετε μια φοτο, αφιερωμενη για τους καπνισταδες!
Σπυρος
http://briefcase.pathfinder.gr/zoom/alf ... 068/369084Αγαπητότατε Σπύρο, ειλικρινά χωρίς καμιά διάθεση φιλονικίας, έχω την εντύπωση ότι το βλέπεις λίγο φανατικά το πράγμα (και δε μιλάω περί παθητικού καπνίσματος)
για να πω και τα δικά μου, προφανώς είμαι καπνιστής (αν και αθλητής από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου), και δεν είμαι περήφανος γι'αυτό. Είναι επιλογή μου ωστόσο.
Θεωρώ λοιπόν ότι θα έπρεπε να έχω το δικαίωμα σε ένα εστιατόριο, όταν τελειώσω το φαγητό μου να καπνίσω ένα τσιγάρο που τόσο μου αρέσει ή να συνοδεύσω τον καφέ μου σε μια καφετέρια.
Με θεωρείς λεπρό? Βάλε με λοιπόν σε ένα ξεχωριστό χώρο, μαζί με τους άλλους λεπρούς να κάνουμε το κέφι μας. Αλλά απαγόρευση? Γιατί?
Γιατί στο Φιουμιτσίνο στη Ρώμη, περιμένοντας το επόμενο αεροπλάνο να μην έχω την επιλογή να καπνίσω πίνοντας τον εσπρέσο μου? Υπαρχει τρόπος να το κάνω, χωρίς να ενοχλώ ούτε εσένα, ούτε κανέναν άλλο, κι όμως δεν επιτρέπεται πουθενά
-
κουκ
Δεν ειναι θεμα δικηγορου, εδω δεν ειναι αμερικα, ολα εγιναν αυταπαγγελτα και ετσι εχει δημιουργηθει στατους τωρα και εχει αποδειχτει και ιατρικα και το κυριωτερο νομικα οτι το παθητικο καπνισμα δολοφονει!Απο τοτε, οι εργοδοτες απαγορεψανε το καπνισμα στους χωρους εργασιας και αυτο εχει σωσει μερικες, τουλαχιστον, ζωες!
φανατισμενος δεν ειμαι, εσυ/σεις ειστε παραπληροφωρημενοι και κλεινετε τα ματια σας στην πραγματικοτητα!
Το καπνισμα εχει σκοτωσει τουλαχιστον εναν ανθρωπο και αυτο ειναι ποιο πολυ απο οτι πρεπει!Αν εσυ το αποκαλεις τον θανατο τουλαχιστον ενος ανθρωπου φανατισμο, τοτε θα σε συμβουλευα να αναθεωρησεις τις σκεψεις σου για το τι ειναι ζωη και τι αξια εχει μια!Προσεξε, μπορει να ηταν ο πατερας σου αυτος!
Και λιγα στατιστικα!Απο Σουηδια φυσικα!
Το 93% των Σουηδων με μεγαλη μορφωση ΔΕΝ καπνιζουν, η πληοωηφια των καπνισταδων ειναι ατομα χαμηλης μορφωσεως και κοινωνικου στατους!
Σπυρος -
Ο πατέρας μου πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα και κάπνιζε από τα 26 του!
Το ίδιο και δύο θείοι μου που δεν είχαν καπνίσει ποτέ στην ζωή τους!Μην μου λές λοιπόν αν καταλαβαίνω και μην χρησιμοποιείς σαν επιχείρημα την αξία μιας ζωής!Την γνωρίζω πάρα πολύ καλά!!!
Το θέμα είναι ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν είναι απόδειξη!Πως θα μπορούσε άλλωστε?...Να αποδείξουν ότι η εισπνοή καπνού είναι η αιτία της δημιουργίας καρκίνου?!!...Και αυτά που εισέπνεε ο άνθρωπος αυτός από την ατμόσφαιρα?...Το άγχος του?..Οι γενετικές του προδιαθέσεις?!!
Μάλλον σαν μια απόφαση που κινείται μέσα στα πλαίσια του κοινωνικού καθωσπρεπισμού την βλέπω!
Αντίστοιχα τον Μεσαίωνα όποιον δεν συμβάδιζε με τα κοινωνικά status και τις επικρατούσες αντιλήψεις....τον καίγανε! -
[...]
Και λιγα στατιστικα!Απο Σουηδια φυσικα!
Το 93% των Σουηδων με μεγαλη μορφωση ΔΕΝ καπνιζουν, η πληοωηφια των καπνισταδων ειναι ατομα χαμηλης μορφωσεως και κοινωνικου στατους!
ΣπυροςΑ ναι τωρα θα με πιασει το αντιδραστικο-κομπλεξικο και θα το κοψω για να μη με λενε αμορφωτο....
Ο λογος που το ανεφερεσ αυτο ηταν:
α. Για να μας δειξεις ποσο μπροστα ειναι εκει?
β. Για να μας συνετισεις?
γ. Απλα για να μας την πεις? ** -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το παθητικό κάπνισμα είναι κάτι που πρεπει να αποφεύγεται αλλά όχι ότι είναι και πιο επικίνδυνο από το κάπνισμα!Ο Σπύρος έχει δίκιο! Το παθητικό κάπνισμα είναι πιο επικίνδυνο από το ενεργό κάπνισμα! Το έχουν δείξει όλες οι έρευνες.
Για όνομα του Θεού αυτό είναι αποδεδειγμένο εδώ και χρόνια! -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...
Είναι τυχαίο ότι (τουλάχιστον την τελευταία φορά που πήγα) στις ΗΠΑ τα μόνα μαγαζιά όπου μπορούσες να καπνίσεις ήταν τα Ελληνικά; ...Μήπως πήγες σε λάθος πολιτεία?
Πέρνα από την California στην Nevada και θα δείς! -
Δεν αποκαλεσα κανεναν λεπρο αυτα τα λετε εσεις για εσας τους ιδιους!
Αλλα ασοσιαλ ειστε!
Αν σε ενα εστιατοριο ειναι 40 μη καπνιζοντες και ενας αναψει τσιγαρο, τοτε ειναι ενας που ενοχλει τους 40!Αυτο δεν χρειαζεται και πολυ εξυπναδα να το καταλαβετε!
Αν αρχισουμε τα παραδειγματα οτι ειχα ενα θειο που καπνιζε σε ολη του την ζωη και πεθανε 100 χρονων, τοτε φερνουμε την συζητηση σε αστειο επιπεδο!Απλα αν δεν μπορουμε να αποδεχτουμε, λογω φανατισμου απο μερους σας, μερικα πραγματα, τοτε δεν εχουμε κανενα απολυτως ωφελος να συζηταμε για αυτο!Μια συζητηση θα πρεπει να φερει και καποιο αποτελεσμα, τουλαχιστον ετσι το βλεπω εγω!Δεν εχει κανενας διαθεση και ειδικα εγω να κατηγορω καποιον προσωπικα, αν και φαινεται οτι ετσι ειναι!Απλα συζηταμε, ετσι;
Τι λες, πεθανε ο πατερας σου απο καρκινο και το παιρνεις ετσι στωικα;
Σπυρος -
Ο χρήστης sado έγραψε:
Το παθητικό κάπνισμα είναι κάτι που πρεπει να αποφεύγεται αλλά όχι ότι είναι και πιο επικίνδυνο από το κάπνισμα!
Ο Σπύρος έχει δίκιο! Το παθητικό κάπνισμα είναι πιο επικίνδυνο από το ενεργό κάπνισμα! Το έχουν δείξει όλες οι έρευνες.
Για όνομα του Θεού αυτό είναι αποδεδειγμένο εδώ και χρόνια!Επειδή αυτό που λες αντιβαίνει στην κοινή λογική, η οποία λέει πως δεν μπορεί αυτό που εισπνέεις απευθείας και σε μεγάλες ποσότητες (ενεργητικό κάπνισμα) να είναι λιγότερο επικίνδυνο από αυτό που εισπνέεις έμμεσα και με 'τυχαίο' τρόπο (παθητικό κάπνισμα), θα ήθελα κάποια επιπλέον πληροφόρηση (URLs) για αυτό που λες.
Προσοχή, δεν αμφισβητώ πως το παθητικό κάπνισμα σκοτώνει. Αμφισβητώ πως σκοτώνει περισσότερο από το ενεργητικό.
Δεν είμαι καπνιστής, κάπνισα 1-2 τσιγάρα σαν έφηβος και βρήκα πως μου βρωμάει πολύ περισσότερο απ΄ όσο μπορώ να ανεχτώ και πως δεν με ενδιαφέρει να αποδείξω τίποτα καπνίζοντας και δεν έχω ξανακαπνίσει ποτέ μου. Το τσιγάρο με ενοχλεί και μου βρωμάει και όποτε είμαι πολύ κοντά με κάποιο καπνιστή εκδηλώνω έμπρακτα τη δυσφορία μου (του λέω να το σβήσει ή δεν τον αφήνω να ανάψει κτλ. κτλ.)
Και πράγματι βρίσκω πολλούς καπνιστές απαράδεκτα αναίσθητους για τους γύρω τους.
Από εκεί όμως μέχρι την politically correct υστερία στις ΗΠΑ, όπως τη βλέπουμε και στα γραπτά του φίλου alfasud έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ απόσταση
Σιγά μη βάζουμε φυλακή τους καπνιστές όπως βάζουμε τα κακόμοιρα πρεζάκια (BTW είμαι κατά της ποινικοποίησης της χρήσης ναρκωτικών κάθε είδους) Σε ένα κλειστό χώρο χωρίς επαρκή αερισμό ή ξεχωριστούς χώρους για τους καπνιστές (αλλά αξιοπρεπείς όμως, έχετε πάει σε χώρους καπνιστών σε εστιατόρια στις ΗΠΑ ? Σχεδόν μέσα στην τουαλέτα είναι ) ναι, να απαγορεύεται το κάπνισμα, δεν είμαι υποχρεωμένος να δηλητιριάζομαι.
Αλλά δεν μπορώ να πιστέψω πως στο ύπαιθρο μας ενοχλεί περισσότερο ο καπνός του τσιγάρου από τα δηλητήρια που εκπέμπουν οι εξατμίσεις όλων των αυτοκινήτων που με χαρά υπερασπιζόμαστε εδώ στο Forum (μεταξύ αυτών και η μη καταλυτική Alfasud του alfasud)
Μέτρο χρειάζεται σε όλα. Και σεβασμός των δικαιωμάτων των καπνιστών, όπως απαιτώ και το σεβασμό των δικών μου δικαιωμάτων ('η ελευθερία του καθενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου' κτλ.) Εννοείται λοιπόν πως η δεύτερη επιλογή είναι αυτή που ψήφισα...
-
Σπύρο, τη λέξη λεπρός τη χρησιμοποίησα εγώ για τον εαυτό μου και τους υπόλοιπους καπνιστές, κανείς δεν τη χρέωσε σε σένα. Θα το ξαναπώ: και οι καπνιστές (λεπροί) είναι άνθρωποι. Και πρέπει να έχουν το δικαίωμα να κάνουν το κέφι τους, όσο δεν ενοχλούν εσένα και τους υπόλοιπους μη-καπνίζοντες. Σε ΟΛΟΥΣ τους χώρους!
Σπύρος
EDIT:
Αλλα ασοσιαλ ειστε!από όσα έγραψες, αυτό και μόνο αυτό το θεωρώ προσβλητικό. Ευχαριστούμε πολύ που χαρακτηρίζεις έτσι αβασάνιστα μια τεράστια ομάδα ανθρώπων
-
Στωικά?!...Τι εννοείς?!!! Μήπως ότι θα έπρεπε να κόψω το κάπνισμα αμέσως?!!...Προσπάθησα αλλά δεν τα κατάφερα!
Και ξέρεις,δεν χρειάζεται να μας πεις λεπρούς!Η αντιμετώπιση είναι που έχει σημασία!Οταν διακηρύττεις την απομόνωση και χρησιμοποιείς μειωτικές εκφράσεις για όσους καπνίζουμε είναι σαν να μας λές λεπρούς!
Οσο για το αστείο επιχείρημα περί θείων κλπ!...Μα και το δικό σου παράδειγμα για έναν άνθρωπο είναι!...Ποιά η διαφορά?!!!
Αλλωστε το ανέφερα σαν απάντηση στο αν ξέρω ή όχι την αξία της ανθρώπινης ζωής!Οντως μια συζήτηση είναι ανταλλαγη επιχειρημάτων και κατάθεση άποψης!
Και εγω αυτό κάνω!Λέω την δικιά μου!
Σε ένα εστιατόριο πρέπει να υπάρχει χώρος για τους μη καπνιστές αλλά και για τους καπνιστές!Βέβαια εκει τα πράγματα είναι δύσκολα αφου δεν είναι δυνατόν να χωρίσεις τον χώρο σε δύο μέρη!
Οπότε η λύση είναι μόνο η ανοχή!
Βέβαια η άποψη που εκφράζεται από τους μη καπνιστές είναι η απαγόρευση καπνίσματος στα εστιατόρια!Αρα οι καπνιστές αποκλείονται από την δυνατότητα αυτή!Θα έχουμε λοιπόν εστιατόρια για καπνιστές και εστιατόρια για μη καπνιστές!Αντίστοιχες θα είναι και οι παρέες!
Δεν είναι κακό!Διαπίστωση κάνω!
Πως ρε παιδιά έχει αποδειχθεί ότι το παθητικό κάπνισμα είναι πιο επικίνδυνο από το κανονικό!?!...Ειλικρινά πρώτη φορά το ακούω!!Και ποιός το ανακάλυψε αυτό?!!
-
Θα μου επιτρέψεις αγαπητέ alfasud να βάλω κάποια πράγματα στη θέση τους.
Το παθητικό κάπνισμα είναι δυνητικά βλαπτκό,σε καμμία όμως περίπτωση όπως το 'ενεργό'.Ουδεμία σοβαρή μελέτη παγκοσμίως δεν ισχυρίζεται το αντίθετο,επίτρεψέ μου να γνωρίζω λίγο καλύτερα τα πράγματα από εσένα.
Το κάπνισμα αποτελεί αιτιολογικό παράγοντα ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα,και αυτό έχει αδιαμφισβήτητα αποδειχθεί.Το πότε,και άν θα εκδηλωθεί εξαρτάται και από μια σειρά άλλων παραγόντων που δεν είναι της παρούσης να αναφερθούν.Αντίστοιχα,αδιαμφισβήτητη είναι η σχέση του καπνίσματος με την ανάπτυξη χρόνιων παθήσεων του πνεύμονα,οι οποίες είναι ικανές να μειώσουν σε δραματικό βαθμό την ποιότητα ζωής του ατόμου και δυνητικά μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και στο θάνατο.
Άλλες δύο αλήθειες είναι το γεγονός ότι το τσιγάρο προκαλεί σωματικό και ψυχικό εθισμό,ενώ ο καπνιστής δύσκολα αντιλαμβάνεται τη δυσφορία που μπορεί να προκαλέσει στους γύρω του,καθώς ο ίδιος δεν έχει την ίδια αντίληψη της οσμής του τσιγάρου με έναν μη καπνιστή.
Από την άλλη δεν μπορούμε να μην δεχθούμε ότι η αυτοδιαχείριση της ζωής είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός και για το λόγο αυτό συμπεριφορές φασίζουσες όπως της πλήρους απαγορεύσεως του καπνίσματος παντού,δεν είναι σωστές και μάλλον έχουν ύποπτα κίνητρα (βλ. ΗΠΑ).
Επομένως,το σωστό είναι να περιορίζεται το κάπνισμα σε κλειστούς,ορισμένους για τους καπνιστές,χώρους,και να είναι ελεύθερο σε ανοιχτούς,καθώς η συγκέντρωση του καπνού είναι εξαιρετικά αραιωμένη και θα απαιτούσε πολλές δεκαετίες μαζί με κάποια προυπάρχουσα παθοφυσιολογία,η πρόκληση της όποιας αναπνευστικής βλάβης σε έναν παθητικό καπνιστή.
Περί απαγόρευσης του καπνίσματος.