-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Η συμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει βοηθήσει την Ελλάδα οικονομικά και πολιτικά. Να αναπτυχθεί οινομικά και να ανέβει το βιοτικό επίπεδο του λαού και να σταθεροποιήσει το δημοκρατικό πολίτευμα. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού κράτους υπήρξε περίοδος 38 χρόνων χωρίς ένα πραξικόπημα!
Αυτά είναι εντελώς ανυπόστατα...
...θα μπορούσες να τα επικαλεστείς πριν από κάποια χρόνια (λόγω... ψευδαίσθησης), αλλά σε καμιά περίπτωση σήμερα... εκτός κι αν εννοείς οικονομική ανάπτυξη το ότι είσάγουμε τα πάντα!
Το βιοτικό επίπεδο του λαού και η δημοκρατία, είναι θέματα που δεν αντέχουν καν σε συζήτηση...Επειδή δεν έχεις ιδέα πως έχουν ζήσει οι Έλληνες το '60-'70, ένα ενδεικτικό απόσπασμα από αναμνήσεις του Σαββόπουλου (αναφέρεται στο Μάνο Λοϊζο):
Είχα να φάω δυο μέρες. Ξεκινάω με τα πόδια από την Ιπποκράτους, περνώ την Ομόνοια, ανεβαίνω την Πατησίων και............................................................................................................................................................
..... ακολουθούμε την κηδεία, τρώμε κάτι κόλλυβα, επιστρέφουμε στο σπίτι και χαιρετάμε «καληνύχτα, καλή παρηγοριά, να ζήσετε να τον θυμάστε» και όπως φεύγουμε γυρνάει σαν να το ξέχασε και να το θυμήθηκε μόλις ο Μάνος. «Μήπως έχεις ένα εικοσάρικο;». «Πώς, ευχαρίστως» είπε ο φίλος του και έδωσε το εικοσάρικο.Το Μώλυ 'Ο Διονύσης Σαββόπουλος θυμάται τους εκδρομείς του ’60 και τις παρέες τους…'
http://gkdata.gr/2012/01/01/ο-�% ... 82-%CE%B5/...το μόνο που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι κόλλυβα ΔΕΝ προσφέρονται τη μέρα της κηδείας... (ελπίζω να κατάλαβες γιατί στάθηκα μόνο σ' αυτό... για ποίηση λογοτεχνία πρέπει να υπάρχει άλλο νήμα...)
Υ.Γ.: Το 1960 ήμουν 12 χρόνων κι ο πατέρας μου ήταν ένας απλός μπαρμπέρης. Σε διαβεβαιώ ότι δεν πεινάγαμε...
-
Προκλητική είναι η ρητορική σου και ο ρόδινος προπαγανδισμός σου με αφορμή αυτό που έγραψα.
Μη κρίνεις εξ' ιδίων τα αλλότρια. (το γράφω 2η φορά, αλλά ... ταιριάζει!)
Δεν ανήκω σε κανένα μηχανισμό και δεν έχω να κάνω προπαγάνδα για κανένα. Μπορεί να σε ξενίζει αλλά υπάρχουν άνθρωποι που σκέπτονται ελεύθερα και κρίνουν με βάση τα δεδομένα, την εμπειρία, τη λογική και τις αξίες της δημοκρατίας. Ας πούμε είναι ο επιστημονικός-τεχνοκρατικός τρόπος σκέψης, δεν χωράει οπαδικές αξίες/συμφέροντα στην ερμηνεία των καταστάσεων και του κόσμου.
Στο βαθμό που έχω κάποιο ελεύθερο χρόνο και πέφτουν στην αντίληψη μου συζητήσεις με νεους ανθρώπους, δεν μπορώ να αγνοήσω την φωνή του καθήκοντος να παρέμβω αν μπορώ να συμβάλω στην αντικειμενική εκτίμηση των θεμάτων. Εϊτε στα τεχνικά (κατ΄εξοχήν θέματα του φόρουμ) είτε γενικώτερα ...
Δε φαίνεται να μην λαμβάνεις μεριά ούτε να είσαι ιδιαίτερα αντικειμενικός όμως. Όταν εμμέσως πλην σαφώς δεν αναγνωρίζεις κανένα μερίδιο ευθύνης στην Ευρώπη αλλά και θεωρείς τις προθέσεις του ως αγνές, ενώ υπάρχουν αδιάψευστα στοιχεία που υποδεικνύουν μάλλον το αντίθετο, και στα οποία μάλιστα δεν απαντάς, που είναι ο επιστημονικός-τεχνοκρατικός τρόπος σκέψης σου; Ούτε εγώ ανήκω σε κάποιον μηχανισμό ή προπαγάνδα, αλλά δεν μπορώ να αγνοώ την πραγματικότητα, η οποία δεν είναι καθόλου ασπρόμαυρη αναφορικά με το ρόλο της Ευρώπης, όπως την περιγράφεις.
Διευκρίνιση: Όταν λέω Ευρώπη δεν εννοώ για κανένα λόγο το μέσο πολίτη αλλά τους πολιτικούς που αντιπροσωπεύουν τις χώρες της ηπείρου μας.
-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Λοιπόν να ρωτήσεις κάποιον σοβαρό άνθρωπο να σου πει για πείνα, όπως ο πατέρας μου που έτρωγε στη λέσχη ψωμί με σάλτσα (το δωρεάν) κι έβγαλε το πολυτεχνείο με άριστα, μεσούσης χούντας.Σε ευχαριστω για την προσωπική μαρτυρία που επιβεβαιώνει που ήταν η Ελλάδα το '60-'70 και όσα έγραψα για την πρόοδο που έγινε από τότε. Γιατι άν έλεγα τις δικές μου προσωπικές μαρτυρίες ίσως να μην ήταν πιστευτές
Υ.Γ. Ας δώσουν λίγη σημασία οι νεώτεροι
-
οτι έγινε εγινε, καλώς κακώς δεν έχει σημασία
να φιλοσοφείς πάνω σε αυτό είναι ηλιθιο
το βρίσκεις λογικό να κάνεις (ως χώρα) το μαλάκα και να μην κάνεις εστω μια κίνηση για να καλυτερέψει το πράμα ???
-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Όταν εμμέσως πλην σαφώς δεν αναγνωρίζεις κανένα μερίδιο ευθύνης στην Ευρώπη αλλά και θεωρείς τις προθέσεις του ως αγνές, ......
Ούτε εγώ ανήκω σε κάποιον μηχανισμό ή προπαγάνδα, αλλά δεν μπορώ να αγνοώ την πραγματικότητα, η οποία δεν είναι καθόλου ασπρόμαυρη αναφορικά με το ρόλο της Ευρώπης, όπως την περιγράφεις.Ποτέ δεν θεώρησα ότι η Ευρώπη είναι οσία, απλά αντιδρώ στην προπαγάνδα απαξίωσης και ισοπέδωσης των πάντων, στη βολική μεταφορά των ευθυνών μας σε τρίτους.
Μιά ζωη στη χώρα μας φταίνε οι ξένοι, τη μια φορά τους κατηγορούμε ότι μας ελέγχουν και περιορίζουν την εθνική κυριαρχία, την άλλη ότι δεν μας ελέγχουν και κάνουμε μ@λ@κίες.Αυτή η προπαγάνδα σήμερα ρίχνει νερό στο μύλο της ανωμαλίας, των εχθρών της δημοκρατίας απο αριστερά και δεξιά που σαν ύαινες περιμένουν να την ξεσκίσουν.
-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
δώσε μου ένα καλό λόγο για τον οποίο θα πρέπει να δανείσει κάποιος στην ελλάδα χαμηλότοκα ?
σημείωση:
μην είναι καμιά παπαριά 'αλληλεγγύη των λαών' 'τους δώσαμε πολιτισμό' κλπΤο excel το κατέβασες; Κατάλαβες τίποτα από εκεί μέσα; Άντε να βοηθήσω.. Θεωρητικά, για να μην καταρρεύσει η Ευρωζώνη απότομα (με απρόβλεπτο κόστος στο τραπεζικό σύστημα αλλά και για τις ίδιες τις χώρες) και πρακτικότερα, για να βγάλει λεφτά σε μια αγορά που δεν παίζει κανείς άλλος.
Α, και επειδή η λέξη Ευρώπη είναι Ελληνική.
Το φέσι είναι τούρκικη;
Βλέπω ότι το επιχείρημα 'συνεχίζουμε τις λοβιτούρες επειδή δεν θα μας αφήσουν να χρεωκοπήσουμε' βλέπω ότι παίζει ακόμα.
Αν βέβαια ξυπνήσουμε μια μέρα και φάμε μια ωραία κλωτσιά επειδή ως τότε θα χουνε μετρήσει τα κουκιά τους, φαντάζομαι θα μας εξηγήσει ο Τσίπρας γιατί έγινε το κακό...Με λίγα λόγια να ανακεφαλαιώσω:
-Το πατρώον γένος αποτελεί στόχο παγκόσμιας συνομωσίας
-Να κάνουμε κουράγιο μέχρι οι Ρούσκι να κερδίσουν τους Ναζί στο Κουρσκ για να απελευθερωθούμε κι εμείς από την Τρόικα
-Να αντισταθούμε στην κατοχική λαίλαπα που θέλει να μειώσει τις υποδιευθύνσεις των υποδιευθύνσεων των γενικών γραμματειών των γραμματέων που έφεγγε και κένταγε η κόρη το μαντήλι και φυσικά τους αντιδημάρχους γιατί λαός χωρίς αντιδημάρχους είναι λαός που έχει χάσει την ταυτότητα τουΗ Παναγιά μαζί μας πατριώτες...
-
Η ορθόδοξη πολιτική για κάποιο δανειστή όταν βλέπει ότι ο δανειζόμενός του είναι αφερέγγυος είναι, εκτός από το να αυξήσει το επιτόκιο δανεισμού του, και μια σειρά άλλων μέτρων όπως το σταδιακό κλείσιμο της στρόφιγγας, η στενή παρακολούθησή του, η απαίτηση περισσοτέρων εγγυήσεων, η μείωση της έκθεσης απέναντί του κ.α.
Πράγματα που σε κάποιο βαθμό δεν έκαναν οι εταίροι μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ευθυνών, αν όχι το 100% δε συνεχίζει να βαραίνει τον δανειζόμενο.
Σε κάποιες περιπτώσεις ο δανειστής συνεχίζει να δανείζει αφειδώς τον δανειζόμενο, ακόμη και αν το τελευταίος είναι διαρκώς στον αστερισμό του 'αιέν πεοκρούειν', όπως ακριβώς ήταν η χώρα μας επί σειρά δεκαετιών. Είναι θέμα στρατηγικής και βαθύτερων στόχων, και φυσικά εμπεριέχεται και κάποιο ρίσκο σε κάτι τέτοιο.
Όταν π.χ. ο δανειστής δει στο βάθος μάσα, και μπορεί και παίρνει και από αλλού τα λεφτά του στο ενδιάμεσο, π.χ. από στρατιωτικές ή δημόσιες προμήθειες, από μερίδια αγοράς σε καταναλωτικά προιόντα αφού ρυθμίσει πρώτα κατάλληλα το κανονιστικό πλαίσιο, από απευθείας προμήθειες ή αναθέσεις, από εκχωρήσεις διαρκών εκμεταλλεύσεων π.χ. διόδια, από πωλήσεις πρώην ΝΠΔΔ ή ΔΕΚΟ σε αυτόν ή συνεταίρους του, κ.ο.κ. Γίνεται και από τράπεζες σε ιδιώτες, μην πάει ο νους σας μόνο σε διακρατικές συμφωνίες.
Παρά δηλαδή την 'λανθασμένη' και ρισκαδόρικη πολιτική του, ο δανειστής στο τέλος ίσως βγαίνει πάλι κερδισμένος, μπορεί και περισσότερο απ' ότι αν ήταν τυπικός και σφικτός στις συναλλαγές του και προσπαθούσε να μας βάλει στον ορθό δρόμο όπως θα έκανε με τον ορθόδοξο τρόπο του συναλλάσθεσαι.Και εδώ είναι που ο Τρύφων δεδικαίωται, η ευθύνη βαραίνει αν όχι 100% σίγουρα σε τεράστιο βαθμό εμάς ακόμη και αν οι εταίροι μας έκαναν αυτά τα 'λάθη'.
Γενικά το επιχείρημα 'νταξ' εμείς τον παίζαμε, εσείς αφού το βλέπατε αυτό γιατί συνεχίζατε να μας δανείζετε? Φάτε τη τώρα ' είναι ολίγον λάιτ και εξαιρετικά βραχυπρόθεσμης διάρκειας. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
δώσε μου ένα καλό λόγο για τον οποίο θα πρέπει να δανείσει κάποιος στην ελλάδα χαμηλότοκα ?
σημείωση:
μην είναι καμιά παπαριά 'αλληλεγγύη των λαών' 'τους δώσαμε πολιτισμό' κλπΤο excel το κατέβασες; Κατάλαβες τίποτα από εκεί μέσα; Άντε να βοηθήσω.. Θεωρητικά, για να μην καταρρεύσει η Ευρωζώνη απότομα (με απρόβλεπτο κόστος στο τραπεζικό σύστημα αλλά και για τις ίδιες τις χώρες) και πρακτικότερα, για να βγάλει λεφτά σε μια αγορά που δεν παίζει κανείς άλλος.
Α, και επειδή η λέξη Ευρώπη είναι Ελληνική.
Το φέσι είναι τούρκικη;
Βλέπω ότι το επιχείρημα 'συνεχίζουμε τις λοβιτούρες επειδή δεν θα μας αφήσουν να χρεωκοπήσουμε' βλέπω ότι παίζει ακόμα.
Αν βέβαια ξυπνήσουμε μια μέρα και φάμε μια ωραία κλωτσιά επειδή ως τότε θα χουνε μετρήσει τα κουκιά τους, φαντάζομαι θα μας εξηγήσει ο Τσίπρας γιατί έγινε το κακό...Με λίγα λόγια να ανακεφαλαιώσω:
-Το πατρώον γένος αποτελεί στόχο παγκόσμιας συνομωσίας
-Να κάνουμε κουράγιο μέχρι οι Ρούσκι να κερδίσουν τους Ναζί στο Κουρσκ για να απελευθερωθούμε κι εμείς από την Τρόικα
-Να αντισταθούμε στην κατοχική λαίλαπα που θέλει να μειώσει τις υποδιευθύνσεις των υποδιευθύνσεων των γενικών γραμματειών των γραμματέων που έφεγγε και κένταγε η κόρη το μαντήλι και φυσικά τους αντιδημάρχους γιατί λαός χωρίς αντιδημάρχους είναι λαός που έχει χάσει την ταυτότητα τουΗ Παναγιά μαζί μας πατριώτες...
τα παραπανω που λες τα οποια ειναι σωστα, πρεπει να μας τα επιβαλλει η Τροικα, δε μπορουμε μονοι μας; (οχι βεβαια με τον γιωργακη, αντωνακη)
το κυριο προβλημα ειναι οτι τα μαθηματικα της Τροικας ΔΕΝ βγαινουν! Αποδειχθηκε και θα αποδειχθει ξανα. Και οταν ξανα-αποδειχθει θα φταιει η Τροικα ή το Τσιπρα; Μακαρι το μνημονιο να ελυνε το προβλημα, το θεμα ειναι οτι ΔΕΝ το λυνει.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τα παραπανω που λες τα οποια ειναι σωστα, πρεπει να μας τα επιβαλλει η Τροικα, δε μπορουμε μονοι μας; (οχι βεβαια με τον γιωργακη, αντωνακη)
το κυριο προβλημα ειναι οτι τα μαθηματικα της Τροικας ΔΕΝ βγαινουν! Αποδειχθηκε και θα αποδειχθει ξανα. Και οταν ξανα-αποδειχθει θα φταιει η Τροικα ή το Τσιπρα; Μακαρι το μνημονιο να ελυνε το προβλημα, το θεμα ειναι οτι ΔΕΝ το λυνει.
τι είδες να εφαρμόζεται απο αυτά που πρότεινε η τροικα ???
είδες ιδιωτικοποιήσεις, να κλείνουν ζημιογόνοι οργανισμοί να σταματάει η συνταξη σε όσους είναι κάτω των 60 κλπ??
-
Λοιπόν να ρωτήσεις κάποιον σοβαρό άνθρωπο να σου πει για πείνα, όπως ο πατέρας μου που έτρωγε στη λέσχη ψωμί με σάλτσα (το δωρεάν) κι έβγαλε το πολυτεχνείο με άριστα, μεσούσης χούντας.
Σε ευχαριστω για την προσωπική μαρτυρία που επιβεβαιώνει που ήταν η Ελλάδα το '60-'70 και όσα έγραψα για την πρόοδο που έγινε από τότε. Γιατι άν έλεγα τις δικές μου προσωπικές μαρτυρίες ίσως να μην ήταν πιστευτές
Υ.Γ. Ας δώσουν λίγη σημασία οι νεώτεροι
Τρία πουλάκια κάθονται... Μην κρατάς από αυτά που γράφω επιλεκτικά ότι σε συμφέρει. Ο πατέρας μου μπορεί να μην είχε αλλά είχε και συμφοιτητές που είχαν.** Σημασία έχει ότι έχοντες ή μη, διατήρησαν μια αξιοπρέπεια, έβγαλαν ένα πολυτεχνείο με το σπαθί τους και πρόκοψαν στη ζωή τους**. Και δρόμοι χτίστηκαν στην εποχή τους, και σχολεία, και νοσοκομεία και υποδομές, χωρίς να καταβυθιστεί η χώρα στα χρέη. Λοιπόν δεν είναι η 'πείνα' το μεγάλο κακό, το μεγάλο κακό είναι η φαυλοκρατία σε όλες τις πτυχές της ζωής μας κι αυτό δεν θα σταματήσει αν δεν ξεκαθαρίσουμε εμείς οι ίδιοι το σάπιο πολιτικό σύστημα που την καλλιέργησε και την προωθεί ακόμα και σήμερα.
Ξέρετε τι φοβούνται από το φάσμα της πείνας οι πολιτικοί; Όχι ότι θα πεθάνει πολύς λαός. Αλλά ότι η πείνα δεν ξεχνιέται και ο λαός δεν πρόκειται ποτέ να τους ξαναψηφίσει. Νομίζει κανείς από εδώ μέσα ότι οι Βενιζέλος και σία έχουν ως κίνητρο το εθνικό συμφέρον, την διασφάλιση της ευημερίας των Ελλήνων; Ποιοί; Αυτοί; Τα σκέφτονταν όλα τα προηγούμενα, διορίζοντας και εκμαυλίζοντας το Δημόσιο, δανειζόμενοι στο όνομά μας για να βολεύουν τους ψηφοφόρους του;
Άμοιροι ευθυνών είναι οι Ευρωπαίοι ηγέτες των οποίων οι χρηματοδοτήσεις προέρχονταν από βιομηχανίες που έβγαζαν απύθμενα κέρδη στην Ελλάδα; Άμοιροι ευθυνών είναι οι πολίτες Έλληνες αλλά και Ευρωπαίοι που κοντόφθαλμα ψήφιζαν φαύλους πολιτικούς τόσα χρόνια; Άμοιροι είναι οι πολιτικοί οι δικοί μας που έπαιζαν το παιχνίδι τους υποθηκεύοντας και τα αγέννητα παιδιά μου ακόμα;
Κανείς δεν είναι άμοιρος των ευθυνών του, στο ποσοστό που του αναλογεί. Όμως αυτό που βλέπω είναι ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποποιούνται τις ευθύνες τους παίζοντας τις παρθένες και ότι οι δικοί μας αντί να παραιτηθούν όλοι μα όλοι μετά ντροπής, μας παίζουν τους σωτήρες θεωρώντας ότι υπάρχουν νεφελώδεις μόνο πολιτικές ευθύνες για κανα-δυο εύθικτους.
Και πολλούς από εσάς να λέτε ότι ενώ όλοι οι παραπάνω (οι οποίοι καλοπληρώθηκαν για να μας φέρουν εκεί που μας έφεραν) ποιούν την νήσσαν, ο Ελληνικός λαός που στο τέλος, άσχετα με το πόσο έφταιξε, μόνος καλείται να σηκώσει το βάρος της ευθύνης και να πληρώσει το λογαριασμό. Δεν βλέπω το γιατί, τη στιγμή που όλοι οι άλλοι σφυρίζουν αδιάφορα. Κι όλοι εσείς που κατηγορείτε τον Ελληνικό λαό ως ανεύθυνο, τεμπέλη, τσαπατσούλη και όλα τα σχετικά, τώρα περιμένετε, μάλλον απαιτείτε, ο λαός αυτός ξαφνικά ως εκ θαύματος να αναγνωρίσει την όποια ευθύνη αλλά και να αποκτήσει την σοβαρότητα για να την αναλάβει και να την εκπληρώσει.
Η κότα έκανε τ'αυγό ή το αυγό την κότα; Οι πολίτες φταίνε για τους πολιτικούς ή οι πολιτικοί για τους πολίτες; Το σύστημα είναι ένας κύκλος ο οποίος δεν θα σπάσει μέχρις ότου εκλείψει είτε ο παρών πολίτης είτε ο παρών πολιτικός. Όπως πάει το πράγμα, αυτοί είναι διατεθιμένοι να μας σκοτώσουν για να μείνουν γατζωμένοι στην εξουσία. Αν θέλετε λοιπόν να σοβαρευτούμε, όλοι μα όλοι, θεωρώ ότι είναι πιο ρεαλιστικό ότι πρέπει να εξοστρακιστούν οι πολιτικοί, με τρόπο παραδειγματικό. Γιατί να εξοστρακιστούν 11.000.000 Έλληνες από τον τόπο τους, αποκαλείται εθνοκάθαρση. Μπορείτε να διαλέξετε κι εσείς τι πιστεύετε.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
τι είδες να εφαρμόζεται απο αυτά που πρότεινε η τροικα ???
είδες ιδιωτικοποιήσεις, να κλείνουν ζημιογόνοι οργανισμοί να σταματάει η συνταξη σε όσους είναι κάτω των 60 κλπ??
καποια εφαρμοστηκαν, οχι ολα (για τους γνωστους λογους)
εσυ ειδες την Τροικα να διαμαρτυρεται που δεν εφαρμοστηκαν ολα; Γιατι εγω ειδα μεγαλη επιμονη για διαφορα μετρα, και για αλλα ...σιωπη. Και μη μου πεις οτι υπεκυψαν σε κοκκινες γραμμες της κυβερνησης απο τη στιγμη που παιζουν τα λεφτα τουςκαι ολα να τα κανουν, παλι δεν βγαινουν τα νουμερα. Εκει ειναι το θεμα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εσυ ειδες την Τροικα να διαμαρτυρεται που δεν εφαρμοστηκαν ολα; Γιατι εγω ειδα μεγαλη επιμονη για διαφορα μετρα, και για αλλα ...σιωπη. Και μη μου πεις οτι υπεκυψαν σε κοκκινες γραμμες της κυβερνησης απο τη στιγμη που παιζουν τα λεφτα τους
και ολα να τα κανουν, παλι δεν βγαινουν τα νουμερα. Εκει ειναι το θεμα.
Αν δεχθούμε ότι η πληροφόρηση των ελληνικών ΜΜΕ είναι πλήρης (και καθαρή ), τότε ναι, εχεις δίκιο. Στον ξένο τύπο πάντως έχουμε δει κάποιες φορές να εκφράζονται για τα μέτρα μη εισπρακτικού χαρακτήρα.
-
@spiros
Όχι δεν μπορούμε να τα εφαρμόσουμε όπως αποδεικνύεται επειδή κατά τον Παπουτσή οι εργαζόμενοι που παίρνουν 2.000 ευρώ είναι φτωχοί. Είχαμε μια μικρή ευκαιρία το 2008-9 να πάρουμε κάποια μέτρα αλλά φάνηκε η δύναμη του εργατικού κινήματος...Πριν κάτι μήνες αναρωτιόσουν (και εσύ και άλλοι) αφού η Τρόικα αναγνωρίζει το πόσο σημαντικό πρόβλημα είναι η φοροδιαφυγή γιατί δεν επιβάλλει με το ζόρι μέτρα.
Αφού είδαν κι αποείδαν με τη μαφία, φέρνουν Γερμανούς εφοριακούς μπας και ξεμπροστιάσουν το ευλογημένο 4-4-2.
Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι αυτοί όταν με το καλό βρουν στοιχεία για χοντρές κομπίνες θα έχουν τη γνωστή αντιμετώπιση:
SS-Γκεσταπίτες, Μεραρχία ορεινών κυνηγών (για να πιάσουμε και τα ολοκαυτώματα), χίτες, ταγματασφαλίτες και ό,τι άλλο προκύψει από την ανεξάντλητη καλλιτεχνική αντιμνημονιακή έμπνευση.Κι όλοι όσοι βαρέθηκαν/μπούχτησαν/σιχάθηκαν να χρυσοπληρώνουν τις κομπίνες του μαγαζιού είναι γερμανοτσολιάδες, δωσίλογοι, χουντικοί κλπ.
Προσωπικά δεν έχω ψευδαισθήσεις. Ότι προλάβει και γίνει όσο είναι ο χουντικός ο Παπαδήμος στο τιμόνι.
Μόλις αναλάβουν οι εκλεγμένες από το λαό με δημοκρατικές διαδικασίες και λοιποί σωτήρες του έθνους θα αρχίσει πάλι η μάσα... -
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
εσυ ειδες την Τροικα να διαμαρτυρεται που δεν εφαρμοστηκαν ολα; Γιατι εγω ειδα μεγαλη επιμονη για διαφορα μετρα, και για αλλα ...σιωπη. Και μη μου πεις οτι υπεκυψαν σε κοκκινες γραμμες της κυβερνησης απο τη στιγμη που παιζουν τα λεφτα τους
Αν δεχθούμε ότι η πληροφόρηση των ελληνικών ΜΜΕ είναι πλήρης (και καθαρή ), τότε ναι, εχεις δίκιο. Στον ξένο τύπο πάντως έχουμε δει κάποιες φορές να εκφράζονται για τα μέτρα μη εισπρακτικού χαρακτήρα.
δες το πιο απλα:
εχουν υπογραψει οι δικοι μας τα ΠΑΝΤΑ που τους ζητηθηκαν; Ναι.
εχουν δικαιωμα να σταματησουν τη χρηματοδοτηση απο τη στιγμη που δεν κανουν πραξη τα συμφωνηθεντα; Ναι.ειδες πουθενα σαφεις απειλες για παυση χρηματοδοτησης μεχρι πχ να γινουν 3 αποκρατικοποιησεις, να κλεισουν 50 οργανισμοι και να κοπει 10% η φοροδιαφυγη; Οχι.
μπορουν να το κανουν, αλλα δεν το κανουν. Ρωταω, γιατι; Γιατι ρισκαρει η Τροικα να παει ολο το σχεδιο (και τα λεφτα τους) στον καλαθο; Γιατι ολα δειχνουν οτι εκει παει το πραγμα. Και επειδη αυτοι ξερουν καλυτερα απο εμας, γιατι το επιτρεπουν; -
Προσωπικά δεν έχω ψευδαισθήσεις. Ότι προλάβει και γίνει όσο είναι ο χουντικός ο Παπαδήμος στο τιμόνι.
Μόλις αναλάβουν οι εκλεγμένες από το λαό με δημοκρατικές διαδικασίες και λοιποί σωτήρες του έθνους θα αρχίσει πάλι η μάσα...είδες εσύ το papadimos να κάνει τίποτα απο τότε που ανέλαβε ??
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Μόλις αναλάβουν οι εκλεγμένες από το λαό με δημοκρατικές διαδικασίες και λοιποί σωτήρες του έθνους θα αρχίσει πάλι η μάσα...είδες εσύ το papadimos να κάνει τίποτα απο τότε που ανέλαβε ??
Ε πως δεν έκανε, είπε σε όλα ΝΑΙ, μην μηδενίζεις σε παρακαλώ.
Εκανε τα ταξιδάκια του στις Βρυξέλλες, έπαιξε με τα παιδάκια εκεί, υπέγραψε και γύρισε.
Κάτσε που δεν έκανε τίποτα ο Παπαχαράτσιος...Θα σφαχτούμε τώρα. Να ξέρεις! -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ε πως δεν έκανε, είπε σε όλα ΝΑΙ, μην μηδενίζεις σε παρακαλώ.
Εκανε τα ταξιδάκια του στις Βρυξέλλες, έπαιξε με τα παιδάκια εκεί, υπέγραψε και γύρισε.
Κάτσε που δεν έκανε τίποτα ο Παπαχαράτσιος...Θα σφαχτούμε τώρα. Να ξέρεις!αρχιζω και πιστευω οτι εγινε (optimus)prime minister για να μπει στο gulfstream
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Νομίζω ότι τα χοντρά μαχαίρια (ευγενείς συντάξεις κλπ) μπήκαν επί πρωθυπουργίας του.
Θα έβαζε δημοκράτης (Αντωνάκης, ΓΑΠ) χέρι σε συντάξεις ΟΤΕ, ΓΕΝΟΠ; Ζαμέ... -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δες το πιο απλα:
εχουν υπογραψει οι δικοι μας τα ΠΑΝΤΑ που τους ζητηθηκαν; Ναι.
εχουν δικαιωμα να σταματησουν τη χρηματοδοτηση απο τη στιγμη που δεν κανουν πραξη τα συμφωνηθεντα; Ναι.ειδες πουθενα σαφεις απειλες για παυση χρηματοδοτησης μεχρι πχ να γινουν 3 αποκρατικοποιησεις, να κλεισουν 50 οργανισμοι και να κοπει 10% η φοροδιαφυγη; Οχι.
μπορουν να το κανουν, αλλα δεν το κανουν. Ρωταω, γιατι; Γιατι ρισκαρει η Τροικα να παει ολο το σχεδιο (και τα λεφτα τους) στον καλαθο; Γιατι ολα δειχνουν οτι εκει παει το πραγμα. Και επειδη αυτοι ξερουν καλυτερα απο εμας, γιατι το επιτρεπουν;Το με ποιον συμφώνησαν και υπέγραψαν είναι ακόμα υπό διαπραγμάτευση, αν κρίνω από τις δεσμεύσεις και υπογραφές που ζητάνε πλέον από οποιονδήποτε έχει περάσει ποτέ την είσοδο της Βουλής.
Από κει και πέρα, τα δικά μας λαμόγια γνωρίζουν ότι διακυβεύονται πολλά για τους Ευρωπαίους στο πρόβλημα της Ελλάδας, και πατάνε σ' αυτό για να συνεχίζουν τα δικά τους παιχνίδια. Ξέρουν ότι το 'διακόπτω την χρηματοδότηση της Ελλάδας επειδή δεν πέτυχε τους στόχους' είναι easier said than done, και το εκμεταλλεύονται (και θα το εκμεταλλευτούν) όσο μπορούν.
Ή για να το θέσω αλλιώς: αν με κάποιον τρόπο σταματήσει η μάσα, είναι απείρως πιο εύκολο για τα εδώ λαμόγια να πάρουν το πρώτο αεροπλάνο και να εξαφανιστούν, παρά να αναγκαστούν να κάνουν τις μεταρρυθμίσεις που θα βάλουν ουσιαστικά πολιτική ταφόπλακα σε μια όλοκληρη 'ένδοξη' πολιτική γενιά. Γι' αυτό η Ευρωπαίοι ψάχνονται ακόμα για το πως θα καταφέρουν να συννενοηθούν.
-
[...]
Μόλις αναλάβουν οι εκλεγμένες από το λαό με δημοκρατικές διαδικασίες και λοιποί σωτήρες του έθνους θα αρχίσει πάλι η μάσα...Ο Παπαδήμος δεν είναι της μάσας, ε;
Και ήταν και σύμβουλος του ΓΑΠ.
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)