-
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
ποσα λιτρα ειναι ο χωρος αποσκευων του 3008 με την ρεζερβα?
Με το ράφι στη μεσαία θέση (εκαί που έρχεται πρόσωπο με το κατώφλι της πίσω πόρτας, 432λιτ.
Με το ράφι στη χαμηλότερη θέση (ή και τελείως εκτός), 512 λιτ.
http://www.peugeot.com/en/products/cars ... -3008.aspxΒασικά και τα 2 είναι με το ράφι στη χαμηλότερη θέση, τα 432 είναι με τη μέθοδο VDA (όπου κοιτάς πόσα κυβάκια του 1lt (10x10x10cm) χωράνε, αν δεν κάνω λάθος). Αντιγράφω από το info-press pdf της πεζό που είχα βρει:
'In addition to its moveable floor, the load area of the 3008 is easy to use with a virtually constant
width of 1,030 mm and a capacity under the parcel shelf of 512 litres of water (or 432 dm3 for
the VDA standard).'Δεν έχω καταλάβει βέβαια γιατί η πεζό δίνει 2 νούμερα, σε όλα τα άλλα αυτοκίνητα δίνουν ένα (το οποίο νομίζω είναι το VDA). Μεγάλο μπέρδεμα.
Δεν ειναι η VDA.Ο χώρος ειναι πολύ μεγάλος για μονο 432. Εχω δει χωρους τοσο λιτρων και ειναι πολυ μικροτεροι.Στο yeti πχ ηταν 405, μου φανηκε πολυ μικρο και ηταν η αιτια που δεν πηρα αυτο το αμαξι.Ειδα μετα αυτο του 3008 και ενθουσιατηκα.Ειναι σιγουρα 512 και αν βγαλεις ξκαι το καλυμμα ειναι και περισσοτερο.
Επειδη εχω διαβασει ολα σχεδον τα τεστ σε περιοδικα απο τοτε που βγηκε το 3008, μερικα περιοδικα κακως συνεχιζουν να αναφερουν το 432.
ΤΑ 512 του 3008 ειναι τα περισσοτερα πιστευω σε αμαξι τετοιου μηκους (εξαιρουνται κατι Berlingo, partner, kangoo κλπ) και αυτο ογφειλεται στη σχεδιαση του μπροστινου μερους, οπου ενα μεγαλο μερος της μηχανης ειναι κατω απο το μεγαλο ταμπλο.
-
Ο χρήστης ZONAS έγραψε:
ποσα λιτρα ειναι ο χωρος αποσκευων του 3008 με την ρεζερβα?
Με το ράφι στη μεσαία θέση (εκαί που έρχεται πρόσωπο με το κατώφλι της πίσω πόρτας, 432λιτ.
Με το ράφι στη χαμηλότερη θέση (ή και τελείως εκτός), 512 λιτ.
http://www.peugeot.com/en/products/cars ... -3008.aspxΒασικά και τα 2 είναι με το ράφι στη χαμηλότερη θέση, τα 432 είναι με τη μέθοδο VDA (όπου κοιτάς πόσα κυβάκια του 1lt (10x10x10cm) χωράνε, αν δεν κάνω λάθος). Αντιγράφω από το info-press pdf της πεζό που είχα βρει:
'In addition to its moveable floor, the load area of the 3008 is easy to use with a virtually constant
width of 1,030 mm and a capacity under the parcel shelf of 512 litres of water (or 432 dm3 for
the VDA standard).'Δεν έχω καταλάβει βέβαια γιατί η πεζό δίνει 2 νούμερα, σε όλα τα άλλα αυτοκίνητα δίνουν ένα (το οποίο νομίζω είναι το VDA). Μεγάλο μπέρδεμα.
Δεν ειναι η VDA.Ο χώρος ειναι πολύ μεγάλος για μονο 432. Εχω δει χωρους τοσο λιτρων και ειναι πολυ μικροτεροι.Στο yeti πχ ηταν 405, μου φανηκε πολυ μικρο και ηταν η αιτια που δεν πηρα αυτο το αμαξι.Ειδα μετα αυτο του 3008 και ενθουσιατηκα.Ειναι σιγουρα 512 και αν βγαλεις ξκαι το καλυμμα ειναι και περισσοτερο.
Επειδη εχω διαβασει ολα σχεδον τα τεστ σε περιοδικα απο τοτε που βγηκε το 3008, μερικα περιοδικα κακως συνεχιζουν να αναφερουν το 432.
ΤΑ 512 του 3008 ειναι τα περισσοτερα πιστευω σε αμαξι τετοιου μηκους (εξαιρουνται κατι Berlingo, partner, kangoo κλπ) και αυτο ογφειλεται στη σχεδιαση του μπροστινου μερους, οπου ενα μεγαλο μερος της μηχανης ειναι κατω απο το μεγαλο ταμπλο.
Αυτό με το ράφι, ήταν η κατάληξη κουβέντας που είχα με πωλητή στην έκθεση το 2010, και μάλλον δεν πρέπει να είχε δει το press kit. Παρόμοιο θέμα βλέπω να υπάρχει και στο 508 (αλλού 470κάτι αλλού 500κάτι λίτρα). Σε κάθε περίπτωση είναι ένας αξιοπρεπέστατο χώρος, ο οποίος λόγω και της πρακτικότητάς του 'δείχνει' αρκετά μεγαλύτερος από τα μόλις +7 λίτρα, στα χαρτιά, διαφοράς από τον αντίστοιχο του Golf plus. Πάντως αν δεν κουβαλάς ογκώδη και ακανόνιστου σχήματος αντικείμενα (ξαπλώστρες, καρότσια κλπ), χωρά άνετα μια 4μελή οικογένεια. Ειδάλλως θες και ένα σομπρέρο από πάνω.
-
Ξεχνας οτι τα 505 του golf plus ή του ΥeTI ειναι με τις πισω θεσεις τελειως μπροστα που σημαινει λιγοστος χωρος για τους πισω. Δαφορετικα ειναι 395 μονο και 405 αντιστοιχα. Αυτους τους αριθμους εγω εννοω.
-
Ο χρήστης ZONAS έγραψε:
Ξεχνας οτι τα 505 του golf plus ή του ΥeTI ειναι με τις πισω θεσεις τελειως μπροστα που σημαινει λιγοστος χωρος για τους πισω. Δαφορετικα ειναι 395 μονο και 405 αντιστοιχα. Αυτους τους αριθμους εγω εννοω.Κάθε άλλο, τα 505 του golf όπως ακριβώς πρέπει να βγουν τα έχω φορτώσει για 3 άτομα και τα 512 του 3008 για 4 άτομα. Πιθανόν να με βόλεψαν τα επιμέρους μεγέθη του 3008 (μήκος πλάτος ύψος), πάντως εκεί χώρεσα αρκετά περισσότερα πράγματα. Ευελπιστώ στο μέλλον που δε θα χρειάζομαι και αξεσουάρ τύπου καρότσια κλπ, να μη χρειάζομαι ούτε την μπαγκαζιέρα. Προσωπικά πάντως πιστεύω ότι όσο περισσότερο χώρο έχεις, τόσο πιο πολλά θες να πάρεις. Οπότε αρχίζει ο φαύλος κύκλος και .....βράστα.
-
εγω μπερδευτηκα στο οτι , οταν κοιταζα τα στοιχεια για το ford c-max , η εταιρεια του δινει 432 λιτρα μεχρι την εταζερα και με μινι ρεζερβα , αλλα συγκριτικα με το 3008 (οσο και αν ξεγελαει το ματι) , o χωρος αποσκευων του ford φαινεται αστειος.ακομα και του honda civic 5d ειναι τεραστιος.
-
Ο χρήστης loin(t)aris έγραψε:
Ξεχνας οτι τα 505 του golf plus ή του ΥeTI ειναι με τις πισω θεσεις τελειως μπροστα που σημαινει λιγοστος χωρος για τους πισω. Δαφορετικα ειναι 395 μονο και 405 αντιστοιχα. Αυτους τους αριθμους εγω εννοω.
Κάθε άλλο, τα 505 του golf όπως ακριβώς πρέπει να βγουν τα έχω φορτώσει για 3 άτομα και τα 512 του 3008 για 4 άτομα. Πιθανόν να με βόλεψαν τα επιμέρους μεγέθη του 3008 (μήκος πλάτος ύψος), πάντως εκεί χώρεσα αρκετά περισσότερα πράγματα. Ευελπιστώ στο μέλλον που δε θα χρειάζομαι και αξεσουάρ τύπου καρότσια κλπ, να μη χρειάζομαι ούτε την μπαγκαζιέρα. Προσωπικά πάντως πιστεύω ότι όσο περισσότερο χώρο έχεις, τόσο πιο πολλά θες να πάρεις. Οπότε αρχίζει ο φαύλος κύκλος και .....βράστα.
Χθες έβαλα ένα καρότσι καλοκαιρινού τύπου, 4 σάκους ταξιδιού μεσαίου μεγέθους και έναν μεγάλο, άλλες σακούλες και τσαντάκια και....μια τηλεόραση παλαιού τύπου 21 ιντσών ....
-
Βάζω ακριβώς την ίδια ερώτηση και στα 2 τοπικά του 508 και του 3008, αλλά για να μην το γράφω και στα 2 προτιμώ εδώ που έχει και περισσότερο κίνηση.
5μελής οικογένεια σε αναζήτηση αυτοκινήτου. Ξεκινήσαμε να ψάχνουμε από μερσεντές c180, συνεχίσαμε με οκταβια 1.8-2.0 αλλά δεν μείναμε ικανοποιημένοι από διάφορα.
Με τις προσφορές τις πεζό καταλήξαμε να συζητάμε αυτά τα δύο αυτοκίνητα με τον thp 156. Premium έκδοση 3008, active 508.
Ποιο από τα δύο εσείς πιστεύετε ότι ανταποκρίνεται καλύτερα σε 5μελής οικογένεια, από την στιγμή που μιλάμε για τον ίδιο κινητήρα;
Ευχαριστώ -
Θεωρώ ότι το 3008 θα σας ικανοποιήσει
περισσότερο.Εγώ αν θα έπαιρνα τώρα θα αγόραζα
την Premium Pack.Οπότε αν μπορείς να
αντέξεις τη διαφορά καλύτερα η Premium Pack. -
Ο χρήστης kourtembeu έγραψε:
Βάζω ακριβώς την ίδια ερώτηση και στα 2 τοπικά του 508 και του 3008, αλλά για να μην το γράφω και στα 2 προτιμώ εδώ που έχει και περισσότερο κίνηση.5μελής οικογένεια σε αναζήτηση αυτοκινήτου. Ξεκινήσαμε να ψάχνουμε από μερσεντές c180, συνεχίσαμε με οκταβια 1.8-2.0 αλλά δεν μείναμε ικανοποιημένοι από διάφορα.
Με τις προσφορές τις πεζό καταλήξαμε να συζητάμε αυτά τα δύο αυτοκίνητα με τον thp 156. Premium έκδοση 3008, active 508.
Ποιο από τα δύο εσείς πιστεύετε ότι ανταποκρίνεται καλύτερα σε 5μελής οικογένεια, από την στιγμή που μιλάμε για τον ίδιο κινητήρα;
ΕυχαριστώΣε χωρους θα ικανοποιηθεις περισσοτερο με το 508 λογω της δομης της πισω θεσης (ανεξαρτητα τρια καθισματα, συρομενα, αναδιπλωμενα κλπ) και ελαφρως μεγαλυτερο πορτ-παγκαζ (545 εναντι 512).
Αν εισαι περιπετειωδης (οπως Alexandr) αλλα και σε αρεσει να βλεπεις τους αλλους λιγο απο ...ψηλα, τοτε 3008.
Η καλυτερη εκδοση για μενα τωρα ειναι το e-HDI pilotee με ή χωρις grip οπου υπαρχει ημι-αυτοματο κιβωτιο, πολυ καλη οικονομια καυσιμου, start-stop, μιση καταναλωση στην πολη, τα μισα και λιγοτερο τελη, με λιγοτερο καλες ομως επιδοσεις.
Δεν ξερω τι οδηγος εισαι και ποσο θα χρησιμοποιεις το αμαξι στην πολη. Αν κινησαι πολυ στην πολη τοτε ο diesel e-HDI ειναι ιδανικη λυση
Με την ευκαιρια ρωτησα ετσι απο περιεργεια ποσο θα μου κοστιζε αν εδινα το αμαξι τωρα στην Peugeot για να παρω ενα ιδιο με το παραπανω κινητηρα (το ειχα παρει 28000, Nοεμβριο 2009, 70000 ΧΛΜ)
Μου το παιρνουν με (ακουσον ακουσον) 11000 ευρω) . Μηπως με κανουν πλακα;
-
Βάζω ακριβώς την ίδια ερώτηση και στα 2 τοπικά του 508 και του 3008, αλλά για να μην το γράφω και στα 2 προτιμώ εδώ που έχει και περισσότερο κίνηση.5μελής οικογένεια σε αναζήτηση αυτοκινήτου. Ξεκινήσαμε να ψάχνουμε από μερσεντές c180, συνεχίσαμε με οκταβια 1.8-2.0 αλλά δεν μείναμε ικανοποιημένοι από διάφορα.
ΕυχαριστώΤο 5008 το έχεις απορρίψει??
-
Βάζω ακριβώς την ίδια ερώτηση και στα 2 τοπικά του 508 και του 3008, αλλά για να μην το γράφω και στα 2 προτιμώ εδώ που έχει και περισσότερο κίνηση.
Το 5008 το έχεις απορρίψει??
Εκανα λαθος. Αντι για το 508 εννουσα το 5008 (με 564 χωρο αποσκευων)
sedan παντως δε θα επελεγα λογω μεγεθους
-
Και εγώ το 5008 νόμιζα ότι έλεγε ο φίλος kourtembeu.
Μάλλον μια επίσκεψη να τα δει από κοντά θα ήταν το καλύτερο. Το 3008 έχει πολύ καλούς χώρους για 4μελή οικογένεια, για 5μελή δεν ξέρω, 3 άτομα κάθονται σχετικά άνετα πίσω στο 3008 (ιδίως παιδιά), αλλά υποθέτω το 5008 ταιριάζει καλύτερα. Αναλόγως και πόσες αποσκευές κουβαλάτε κάθε φορά.
Το καλό του 3008 σε σχέση με τα 508 και 5008 (ειδικά το 1ο) είναι ότι για τους χώρους που έχει είναι και σχετικά αρκετά συμμαζεμένο (παρόλο που δείχνει ογκώδες), πράγμα πολύ σημαντικό αν το χρησιμοποιείς συχνά και στην πόλη, όπως εγώ. Βασικά, είναι το όριο σε μήκος/πλάτος που θα έπερνα (πέραν του ότι αν ήταν πιο μακρύ δεν θα μου χώραγε στο πάρκινγκ!)
Κατά τα άλλα, κινητήρας ίδιος, επιδόσεις/κατανάλωση παρόμοιες πρέπει να έχουν, ποιότητα εσωτερικού και αξιοπιστία πιστεύω παρόμοιες κι αυτές. Στην εμφάνιση βέβαια διαφέρουν.
-
Για 5μελή οικογένεια ειδικά αν υπάρχουν και παιδικά καθισματάκια το 5008, και όχι το 508, είναι μονόδρομος με τα 3 ανεξάρτητα καθίσματα. Και αν χρειαστείς να μεταφέρεις άλλους 2 γίνεται και 7θέσιο νομίζω.
-
Το 5008 δεν μας αρέσει και πολύ.
Κατά πάσα πιθανότητα θα τελειώσουμε αύριο με το 508.
Να πω πως παιδικά καθίσματα κτλ δεν υπάρχουν και 5 μέλη συγχρόνως στο αμάξι θα είναι 10 φορές το χρόνο. Το 508 μας καλύπτει και εμφανισιακά περισσότερο.
Οπότε προσεχώς αν δεν αλλάξει κάτι μέλος της Γαλλικής σας παρέας.
Ευχαριστώ όλους για τις γνώμες σας! -
Να πω πως παιδικά καθίσματα κτλ δεν υπάρχουν και 5 μέλη συγχρόνως στο αμάξι θα είναι 10 φορές το χρόνο. Το 508 μας καλύπτει και εμφανισιακά περισσότερο.
Ευχαριστώ όλους για τις γνώμες σας!Με το καλό τότε. Μόνο μιας που το'χω το κόλλημα, επέτρεψε μου να σου προτείνω να δεις και το αυτόματο ως εναλλακτική
-
Ευχαριστώ όλους για τις γνώμες σας!Με το καλό τότε. Μόνο μιας που το'χω το κόλλημα, επέτρεψε μου να σου προτείνω να δεις και το αυτόματο ως εναλλακτική
μιλάς για thp αυτόματο;
Αν και δεν ρώτησα αυτό δεν θα χρειαστεί παραγγελία; και ποιο είναι το παραπάνω κόστος; -
μιλάς για thp αυτόματο;Ακριβώς
Αν και δεν ρώτησα αυτό δεν θα χρειαστεί παραγγελία; και ποιο είναι το παραπάνω κόστος;
Το πιο πιθανό είναι να θέλει ένα τρίμηνο. Τώρα στο site της Peugeot το δίνει μόνο στο Allure με επιπλέον 1800 ευρώ περίπου. Για την έκδοση που κοιτάς θα πρέπει να το δεις με τις πωλήσεις αν και δεν βλέπω το λόγο να μην υπάρχει και εκεί. Γνώμη δική μου αν σε βγάζουν τα οικονομικά/χρονικά πλάνα σου να το πάρεις.
-
μιλάς για thp αυτόματο;
Ακριβώς
Αν και δεν ρώτησα αυτό δεν θα χρειαστεί παραγγελία; και ποιο είναι το παραπάνω κόστος;
Το πιο πιθανό είναι να θέλει ένα τρίμηνο. Τώρα στο site της Peugeot το δίνει μόνο στο Allure με επιπλέον 1800 ευρώ περίπου. Για την έκδοση που κοιτάς θα πρέπει να το δεις με τις πωλήσεις αν και δεν βλέπω το λόγο να μην υπάρχει και εκεί. Γνώμη δική μου αν σε βγάζουν τα οικονομικά/χρονικά πλάνα σου να το πάρεις.
Οικονομικά δεν θα ήταν τραγική διαφορά τα χρονικά είναι άκρως απαγορευτικά δυστυχώς.
Το αυτόματο θα ήταν ιδανικό αλλά δυστυχώς η λύση του φαντάζει απίθανη. -
Καλοτάξιδο λοιπόν
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Καλοτάξιδο λοιπόνΕυχαριστούμε πολύ εγώ έχω το ibizaki μου βέβαια αλλά θα τιμήσω με το παραπάνω τη Γαλλίδα (ειδικά μόλις διώξω το ισπανάκι ). Πολύ ωραίο πάντως και το 3008 ..
Peugeot 3008 '08