-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Νομιζω οτι απο πολλες οπτικες γωνιες νοημα δεν υπαρχει...
Υπαρχει μονο μια οπτικη γωνια που υπερισχυει το Audi, που λεγεται ιματζ και αυτο, χωρις να εχω καταλαβει τον λογο κι ουτε να με νοιαζει, λενε οτι η Audi στο δινει...
Εσυ βλεπεις το ιματζ, premium εικονα, 'μουρη' κτλ. Δεν ειναι μονο αυτο, βασικα ΔΕΝ ειναι πρωτιστως αυτο, παροτι στο Ελλαντα, φροντιζουμε ΠΑΝΤΑ, να ξεφτιλιζουμε (γενικως αναφερομαι, ως λαος, οχι σε εσενα...) τα παντα, και μεχρι προσφατα, ψωνιζαμε τα παντα, με αποκλειστικο σκοπο την κοινωνικη αναδειξη και οχι τις πραγματικες αναγκες μας...
Προσωπικα το ιματζ και η μουρη δεν μου λενε τιποτα και δεν ψωνιζω/ψωνιζα/θα ψωνισω ποτε με βαση αυτο.
Επισης προσωπικα, δεν βρισκω λογο να πληρωσω 50% συν κατι οπως ενα Audi σε σχεση με αλλα αυτοκινητα. Και δεν ειναι μονο οτι το ιματζ κλπ που ειπαμε μου ειναι αδιαφορο, αδυνατω επισης να βρω τα σημεια που καποια αυτοκινητα υπερεχουν εναντι του ανταγωνισμου. -
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Εγώ στο εσωτερικό αναφέρομαι όμως .Δήμο για περίπου 8 χρόνια σχεδόν όλη τη γκάμα της Audi γνωρισα και οδήγησα.
Το τι πλαστική βίδα υπάρχει πίσω απο το ποιοτικό πλαστικό ... δεν λεγεται!
Και ... τριζάτο Α3 πρώτης γενιάς είδα και Α4 του 07' με ραγισμα απο τον ήλιο στο ταμπλό είδα. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Γενικως παιρνεις πολλα πραγματα που δεν νομιζω οτι συγκρινονται με το Α3 απο πολλες αποψεις...
Εξαρταται απο ποια οπτικη γωνια το βλεπεις βασιλη...
Αν πρωτη προτεραιοτητα, και βασικοτερη, ειναι η οδηγικη ευχαριστηση, παιρνεις Giulietta.+1
Ενα αυτοκινητο δεν κρινεται ως καλο η κακο μονο στο θεμα στριψιματος αλλα ως γενικη εικονα και το τι ζηταει ο καθενας. Το Α3 ειναι ενα σφιχτοδεμενο, ποιοτικο και ανετο αυτοκινητο που μπορει να σου παρεχει την πολυτελεια(για την ακριβεια ποιοτητα) ενος premium αυτοκινητου ενω και στη σβελτη οδηγηση δε θα πει οχι (βεβαια αυτο ειναι γνωμες κατοχων και ατομων που το οδηγησαν ).
Αν γενικα καποιος ειναι ανυσυχος προφανως δεν ειναι η καλυτερη επιλογη αλλα γι αυτο υπαρχει πληθωρα μοντελων για να καλυπτει τις αναγκες του καθενος.
Το χω πει και παλαιοτερα, μια 65αρα CL κανει περιπου οσο μια F458 αν δεν κανω λαθος η τουλαχιστον οσο μια F430, το εσωτερικο τους ειναι η μερα με τη νυχτα οπως και η οδηγηκη τους συμπεριφορα, αυτο ομως δε σημαινει πως η CL ειναι χειροτερη λογω της συμπεριφορας της απλα ειναι για διαφορετικα γουστα. -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Νομιζω οτι απο πολλες οπτικες γωνιες νοημα δεν υπαρχει...
Υπαρχει μονο μια οπτικη γωνια που υπερισχυει το Audi, που λεγεται ιματζ και αυτο, χωρις να εχω καταλαβει τον λογο κι ουτε να με νοιαζει, λενε οτι η Audi στο δινει...
Εσυ βλεπεις το ιματζ, premium εικονα, 'μουρη' κτλ. Δεν ειναι μονο αυτο, βασικα ΔΕΝ ειναι πρωτιστως αυτο, παροτι στο Ελλαντα, φροντιζουμε ΠΑΝΤΑ, να ξεφτιλιζουμε (γενικως αναφερομαι, ως λαος, οχι σε εσενα...) τα παντα, και μεχρι προσφατα, ψωνιζαμε τα παντα, με αποκλειστικο σκοπο την κοινωνικη αναδειξη και οχι τις πραγματικες αναγκες μας...
Προσωπικα το ιματζ και η μουρη δεν μου λενε τιποτα και δεν ψωνιζω/ψωνιζα/θα ψωνισω ποτε με βαση αυτο.
Επισης προσωπικα, δεν βρισκω λογο να πληρωσω 50% συν κατι οπως ενα Audi σε σχεση με αλλα αυτοκινητα. Και δεν ειναι μονο οτι το ιματζ κλπ που ειπαμε μου ειναι αδιαφορο, αδυνατω επισης να βρω τα σημεια που καποια αυτοκινητα υπερεχουν εναντι του ανταγωνισμου.Δεν πληρωνεις στον μεγαλυτερο βαθμο την υπεραξια ενος Audi, για την 'μουρη', αλλα για τα ποιοτικα του χαρακτηριστικα, ειτε μηχανολογικα, ειτε υλικα εσωτερικου, ειτε την προσεγμενη εργονομια, και παει λεγοντας.
Εν πασει περιπτωση ειμαστε off topic, αν θες το συνεχιζουμε με π.μ... -
Σταμάτη, τελείως επιεικά, δεν ξερεις πού πανε τα 4.
χωρίς ιχνος πολέμου ή ειρωνιας.
-
@Greg: Απο κοντα σε καμια σουβλακοσυναντηση, που μπορουμε να συννενοηθουμε σαν ανθρωποι!
Τελος το offtopic.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
@Greg: Απο κοντα σε καμια σουβλακοσυναντηση, που μπορουμε να συννενοηθουμε σαν ανθρωποι!Τελος το offtopic.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ε άμα το ψιλοστρίψεις θα ξεχάσεις πολλά από τα θετικά που του βρήκες. Τώρα έχεις δει τη μισή αλήθεια που το ευνοεί κιόλας σαν αμάξι.
Το έχεις παρεξηγήσει αρκετά πιστευω
Εξοδούχος ψαρούλη;
2 μέσα απλά είναι σβκ και δε με τρέχουν
Sent from my LG-P500 using Tapatalk
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Γενικως παιρνεις πολλα πραγματα που δεν νομιζω οτι συγκρινονται με το Α3 απο πολλες αποψεις...
Εξαρταται απο ποια οπτικη γωνια το βλεπεις βασιλη...
Αν πρωτη προτεραιοτητα, και βασικοτερη, ειναι η οδηγικη ευχαριστηση, παιρνεις Giulietta.+1
Ενα αυτοκινητο δεν κρινεται ως καλο η κακο μονο στο θεμα στριψιματος αλλα ως γενικη εικονα και το τι ζηταει ο καθενας. Το Α3 ειναι ενα σφιχτοδεμενο, ποιοτικο και ανετο αυτοκινητο που μπορει να σου παρεχει την πολυτελεια(για την ακριβεια ποιοτητα) ενος premium αυτοκινητου ενω και στη σβελτη οδηγηση δε θα πει οχι (βεβαια αυτο ειναι γνωμες κατοχων και ατομων που το οδηγησαν ).
Αν γενικα καποιος ειναι ανυσυχος προφανως δεν ειναι η καλυτερη επιλογη αλλα γι αυτο υπαρχει πληθωρα μοντελων για να καλυπτει τις αναγκες του καθενος.
Το χω πει και παλαιοτερα, μια 65αρα CL κανει περιπου οσο μια F458 αν δεν κανω λαθος η τουλαχιστον οσο μια F430, το εσωτερικο τους ειναι η μερα με τη νυχτα οπως και η οδηγηκη τους συμπεριφορα, αυτο ομως δε σημαινει πως η CL ειναι χειροτερη λογω της συμπεριφορας της απλα ειναι για διαφορετικα γουστα.Πας για μπανάκι από το φερραροτοπικό...
-
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πας για μπανάκι από το φερραροτοπικό...
-
Eπειδή θέλει ένα 'nice place to be in'? (popol@ros copyright)
-
Καλημέρα παιδιά. Μια ερώτηση αν έχει οδηγήσει κάποιος nissan juke acenta sport pack να μου πει για την ορατότητα λόγω του φιμέ στο πίσω παρμπρίζ. Ευχαριστώ πολύ
-
Προχθές το απογευμα οδήγησα Α3 Cabrio 1,2 Tsi.
Κάτι άλλο περίμενα αλλά τελικά γύρισε η ψυχή μου στην θεση της. Αντικαθιστά ένα Jimny 1,2 και όχι το S3 που υπάρχει στην οικογενεια.
Εντυπώσεις: Ωραία εμφάνιση εξωτερικά με την 2χρωμία γκρί σκούρο αμαξωμα και μπορντώ οροφή. Το μπορντώ κυριαρχεί και στο εσωτερικό σε όλες τις δερμάτινες επενδύσεις. Αισθητικά μεσα έξω μου άρεσε. Ας κανει κατι η Audi για την εμφάνιση του ταμπλό μόνο. Μπορεί να είναι ποιοτικό αλλά σε εμφάνιση είπαμε αλλά ένα multimedia μονο δεν το κανει και μοντέρνο. Μαυρο με λίγα inox διακοσμητικά διάσπαρτα και πολλά κουμπιά παντού. Από τα καλύτερα όμως ημιμπάκετ καθίσματα μπροστά, οι πίσω χώροι ... για κοντά ανθρωπάκια και ο χώρος αποσκευών μικρός και με στενό άνοιγμα. Τα δύο τελευταία αναμενόμενα για μικρομεσαίο ανοιχτό χωρίς 'ουρά'.
Οδηγικά ο 1,2 Tsi μου φάνηκε λίγος για το αμαξι.Αστρωτο βέβαια ακόμα αφού είχε μόνο 80 χλμ στο οδομετρο. Οριακά πάνω απο το καθόλου ... νεύρο, διστακτικό γκάζι, μεγαλες διαδρομές στο κιβώτιο (1η, 2α και 3η μόνο μου φάνηκαν φυσιολογικές για τα γούστα μου) και πρώτο φόντο -γι' αυτό όλα αυτα μαλλον- το οικονομόμετρο. Η προτεινόμενη ταχύτητα στο ταμπλό ... μόνο για Δεκαπενταύγουστο στην πόλη κάνει που δεν υπάρχει ούτε πεζός για να σε προσπεράσει. Δεν ξερω για τα άλλα 1,2 tsi του γκρουπ αλλά σ' αυτο η καραμέλα 'ροπη' μάλλον έχει λιώσει!
Τα θετικά: Σε συμπεριφορά στον δρόμο αρκετά μαλακό με καλύ ποιότητα κύλισης. Μου έδωσε την αίσθηση μεγάλου αυτοκινήτου, πολύ καλά δεμένου και με καλό πατημα. Άνετο στην άσφαλτο και σταθερό σε στροφές και ήσυχο ως τα 130 που το πήγα (οταν δέησε να τα πιάσει). Και ήταν με χαμηλοπρόφιλα λάστιχα σε 17άρες ζάντες.
Γενικά δεν ενθουσιάζει -μαλλον ξενερώνει. Συγκρινόμενο με το Eos 1,4 Tsi 122hp που έχω οδηγήσει έχω την εντύπωση πως ο 1,2 με τον 1,4 αφήνουν ένα πολυ μεγάλο κενό σε δυνατότητες. Ισως η ρύθμιση του ηλεκτρόγκαζου, ίσως το βάρος ... δεν ξερω! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Προχθές το απογευμα οδήγησα Α3 Cabrio 1,2 Tsi.
Οδηγικά ο 1,2 Tsi μου φάνηκε λίγος για το αμαξι.Αστρωτο βέβαια ακόμα αφού είχε μόνο 80 χλμ στο οδομετρο. Οριακά πάνω απο το καθόλου ... νεύρο, διστακτικό γκάζι, μεγαλες διαδρομές στο κιβώτιο (1η, 2α και 3η μόνο μου φάνηκαν φυσιολογικές για τα γούστα μου) και πρώτο φόντο -γι' αυτό όλα αυτα μαλλον- το οικονομόμετρο. Γενικά δεν ενθουσιάζει -μαλλον ξενερώνει. Συγκρινόμενο με το Eos 1,4 Tsi 122hp που έχω οδηγήσει έχω την εντύπωση πως ο 1,2 με τον 1,4 αφήνουν ένα πολυ μεγάλο κενό σε δυνατότητες. Ισως η ρύθμιση του ηλεκτρόγκαζου, ίσως το βάρος ... δεν ξερω!Ειναι λιγος ο 1.2 tsi για τετοια αμαξια... Ακομα περισσοτερο cabrio που εχουν εξτρα βαρος.
Αν θες να κανεις απλα την δουλεια σου μεσα στην πολη ειναι αρκετος.Στα μικροτερα Α1,Polo, Ibiza, Fabia, ειναι πολυ πιο σπιρτοζικος και τα κανει σβελτα. Αλλα σε Α3, Golf, Leon,Yeti, και τετοια ειναι λιγος.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
...Πφφφφφφφ... Κι εμείς ψάχναμε για S5 και TT-S...
-
Aσε!!! Μεχρι να μου εξηγήσει, βλέποντας αυτο το 'Matchbox' πρέπει να έχασα και το χρώμα μου και ΕΝΤΕΛΩΣ το φως μου!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ε άμα το ψιλοστρίψεις θα ξεχάσεις πολλά από τα θετικά που του βρήκες. Τώρα έχεις δει τη μισή αλήθεια που το ευνοεί κιόλας σαν αμάξι.
Το έχεις παρεξηγήσει αρκετά πιστευω
Δεν αποκλείεται...θα ξαναοδηγήσω σύντομα πάντως ένα Sportback s-line που έχουν δώσει αντικατάστασης στον boss. Θα γράψω δυο κουβέντες, αν και το βλέπω δύσκολο να μου αλλάξει μυαλά. Και μόνο που θα είναι sportback=απ' τις πιο άσχημες παρουσίες στους δρόμους...
Γενικά πάντως τα premium και near premium VAGελαμαξα το έχουν το χαρακτηριστικό να σε κερδίζουν στην πρώτη επαφή. Μεγάλο προσόν αυτό και κερδίζει ειδικά αυτούς που προέρχονται από παλαιότερα αυτοκίνητα ή που πχ δεν έχουν συχνή επαφή με ότι νέο κυκλοφορεί εκεί έξω. Το θέμα είναι ότι όταν θα έρθει η στιγμή να ζητήσεις το κάτι παραπάνω υπάρχουν πολλές πιθανότητες να απογοητευτείς...
Μπορει απο εμφανιση να μην λεει πολλα το Sportback αλλα απο οδικη συμπεριφορα ειναι αξιοπρεπεστατο για να μην πω πολυ καλο και καλυπτει απολυτα το κοινο στο οποιο απευθυνεται... Δεν ειναι ουτε για τρελαμενους πιτσιρικαδες που θα το σκιζουν ολη μερα ουτε για να ανεβοκατεβαινεις τον Χολομωντα. Αν χρειαστει ομως ή αν το θελησει ο ιδιοκτητης του μπορει να ακολουθησει εναν αρκετα σβελτο ρυθμο.
Γι αυτο καλο θα ηταν να αποφευγουμε αοριστους υποτιμητικους χαρακτηρισμους για αυτοκινητα που δεν εχουμε οδηγησει ποτε ή που καναμε μια βολτα 10 λεπτα... Εκτος και αν μπορεις να προτεινεις καποιο αλλο μικρομεσαιο του 2004-2008 (αντιστοιχο με το 1,6FSI) που θεωρεις οτι ξεχωριζει με την οδικη συμπεριφορα του...
Αντιστοιχα η περιγραφη του Real Zeus ηταν αντιπροσωπευτικη των δυνατοτητων του αυτοκινητου και ισως και λιγο κολακευτικη για τον κινητηρα... Τα φρενα του ωστοσο ειναι πολυ καλα αν τα συγκρινεις με τα αντιστοιχα αυτοκινητα (2004-2008). Τωρα μετα απο 100.000 χλμ και εταιρικο δεν μπορεις να εχεις και τρελες απαιτησεις.
Και για να σε προλαβω δεν εχω το Sportback αλλα εχω οδηγησει πολλες φορες το 3πορτο Α3 και εχω δικο μου αντιστοιχο VAGοειδες....
-
Ο χρήστης Johnny_S έγραψε:
Γι αυτο καλο θα ηταν να αποφευγουμε αοριστους υποτιμητικους χαρακτηρισμους για αυτοκινητα που δεν εχουμε οδηγησει ποτε ή που καναμε μια βολτα 10 λεπτα... Εκτος και αν μπορεις να προτεινεις καποιο αλλο μικρομεσαιο του 2004-2008 (αντιστοιχο με το 1,6FSI) που θεωρεις οτι ξεχωριζει με την οδικη συμπεριφορα του...
Και για να σε προλαβω δεν εχω το Sportback αλλα εχω οδηγησει πολλες φορες το 3πορτο Α3 και εχω δικο μου αντιστοιχο VAGοειδες....
Το έχω οδηγήσει και το sportback και τα παρόμοια του VAGελάδικα σε διάφορες εκδόσεις (την Τρίτη θα κατεβάσω από Κιλκίς-Αθήνα το A3 3.2 του αφεντικού μου) επανειλημμένα και σε μεγάλες και ποικίλες διαδρομές. Έχω πολύ ολοκληρωμένη και ξεκάθαρη άποψη για το αυτοκίνητο. Εάν θες προτάσεις για καλύτερη οδική συμπεριφορά σε μοντέλα της εποχής μπορώ πρόχειρα πρόχειρα να σου αναφέρω τα Golf V (αν και ομόσταυλο καλύτερο, με πολύ ανώτερο τιμόνι), Focus ΙΙ (φτηνιάρικο, αλλά στο δρόμο υπερέχει αισθητά), 147 που ειδικά ως Ti δεν υπάρχει καν σύγκριση.
-
Δεν νομίζω ότι κανένας υποτιμά την οδική συμπεριφορά των 'VAGοειδών'.
Η ποιοτητα κύλησης που έχουν εδώ και αρκετά χρόνια αποτελεί γνωρισμα στα υπερ τους.
Στο δε Α3 που (την ξέρω σε όλες τις γενιές και όλες τις εκδόσεις) υπάρχει και η επιλογή σκληρότερης αναρτησης σε έξτρα πακέτο μπορεί να είναι απο άνετο οικογενειακό μεχρι και παιχνιδιάρικο.
Οδήγησα....