-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Οπως έμαθα, ο συγκεκριμένος βενζινοπώλης έκανε λάθος στην καταχώρηση και έβαλε στην θέση των λίτρων το ΑΦΜ του πελάτη (9 ψηφια). Αρα φάνηκε σαν να πούλησε κάποιες εκατοντάδες εκατομύρια λίτρα τα οποία προφανώς δέν υπήρχαν στην αποθήκη. Έκανε αμέσως ακύρωση της καταχώρησης αλλά επειδή το σύστημα παρόλλα αυτά του ήρθε το πρόστιμοΟντως ετσι ειναι! Του εχουν επιβαλλει 200 εκατ. ευρω προστιμο και για να παει σε δικαστηριο και να δικαιωθει θα πρεπει να καταβαλει το μισο προστιμο... Μολις 100 εκατομμυριακια δλδ!
Κατα τα αλλα επιασαν λαβρακι τοτε τα καναλια οταν επιασαν τον Καπελερη να προστατευει πρατηριουχους σαν και τον παραπανω... -
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Τέλος παντων σημασια εχει οτι μεχρι το καλοκαιρι θα εχουμε παει στα 2 € το λιτρο
+θα κλείσουν τα περισσότερα πρατήρια.
Να σου πω κάτι ? (και με κάθε σεβασμό στους φίλους βενζινάδες συμφορουμίτες)
Ας κλείσουν.
Οσο περισσότερα πρατήρια τόσο περισσότερες πιθανότητες να με κλέψουν είτε ποιοτικά είτε ποσοτικά. Είτε γιατί είναι λαμόγια είτε γιατί με τόσο μικρό κέρδος σε τόσο μικρό τζίρο πολύ απλά δε βγαίνουν. Αλλο να πουλάς 50000 λίτρα το μήνα με 4 λεπτά στο λίτρο = €2000 = καλά κρασιά και άλλο να πουλάς 200000 λίτρα το μήνα = €8000 = κάτι αρχίζει και γίνεται...
Ας έχουμε λιγότερα αλλά πιο οργανωμένα και πιο αξιόπιστα πρατήρια (και ευκολότερο να ελεγχθούν φυσικά) και ας πρέπει εγώ σαν οδηγός να προγραμματίζω τον ανεφοδιασμό καυσίμων.
Ολόκληρο Ντουμπάι παίζει να έχει 300 πρατήρια (με τουλάχιστον 10 αντλίες ανά πρατήριο παρόλα αυτά μεγάλες ουρές κατά διαστήματα), πάω στοίχημα ότι στη Θεσσαλονίκη (μισό μέγεθος) μπορεί να έχει και 500...Ποιους κλεινεις και ποιους κρατας???
Τις πιθανοτητες για να μην σε κλεψει καποιο πρατηριο της εκμηδενιζεις αν δεν βαλεις στον φθηνοτερο!
Ειτε αρεσει αυτο το πραγμα στους συμφορουμιστες ειτε οχι...
Αλλα δυστυχως οι ουρες στα πρατηρια παρατηρουνται μονο σε μεγαλους 'επιστημονες' πρατηριουχους!Ας αποφασίσει η αγορά σε συνδυασμό όμως με σωστούς ελέγχους και πρόστιμα από το κράτος και αλλαγή της νομοθεσίας όπου χρειάζεται (πχ. υποχρεωτική αναγραφή στην ταμπέλα τιμών του πρατηρίου ότι του επιβλήθηκε το τάδε πρόστιμο, δηλ. ό,τι λέει στην ιστοσελίδα να το λέει επιτόπου )
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
(πχ. υποχρεωτική αναγραφή στην ταμπέλα τιμών του πρατηρίου ότι του επιβλήθηκε το τάδε πρόστιμο, δηλ. ό,τι λέει στην ιστοσελίδα να το λέει επιτόπου )Το θεωρώ αυτονόητο ότι έτσι θα έπρεπε να γίνει και τραγικό το ότι δεν το κάνουν.
Σιγά μην μπαίνει ο καθένας στο site με τα πρόστιμα κάθε μέρα να βλέπει ποιος κλέβει και ποιος όχι. -
Ποιους κλεινεις και ποιους κρατας???
Τις πιθανοτητες για να μην σε κλεψει καποιο πρατηριο της εκμηδενιζεις αν δεν βαλεις στον φθηνοτερο!
Αλλα δυστυχως οι ουρες στα πρατηρια παρατηρουνται μονο σε μεγαλους 'επιστημονες' πρατηριουχους!Άντε πάλι . Οι πιθανότητες να σε κλέψει ο βενζινάς εκμηδενίζονται ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ Η ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΥ ΑΠΑΛΟΙΦΕΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ Ή ΤΗ ΝΟΘΕΙΑ. Τα υπόλοιπα είναι πράσινα δαμάσκηνα και ψιλές ελιές. Όσο έχει κίνητρο να κλέψει ο φτηνός βενζινάς, άλλο τόσο έχει και ο ακριβός: αύξηση του κέρδους του χωρίς ρίσκο και χωρίς κόπο. Όσο η πιθανότητα να γίνει ελεγχος είναι μικρή και η πιθανότητα να πέσει πρόστιμο που τελικά θα πληρωθεί είναι ακόμα μικρότερη, ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΟ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ.
Αν σε ενοχλεί ο φτηνός βενζινάς που σου παίρνει την πελατεία και εχεις αποδείξεις ότι κλέβει, τράβα στον εισαγγελέα. Άντε μπράβο, μας έχεις πρήξει με το παραμυθάκι. Δεν πιάνει εδώ μέσα.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Αλλα δυστυχως οι ουρες στα πρατηρια παρατηρουνται μονο σε μεγαλους 'επιστημονες' πρατηριουχους!Άντε πάλι . Οι πιθανότητες να σε κλέψει ο βενζινάς εκμηδενίζονται ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ Η ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΥ ΑΠΑΛΟΙΦΕΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ Ή ΤΗ ΝΟΘΕΙΑ. Τα υπόλοιπα είναι πράσινα δαμάσκηνα και ψιλές ελιές. Όσο έχει κίνητρο να κλέψει ο φτηνός βενζινάς, άλλο τόσο έχει και ο ακριβός: αύξηση του κέρδους του χωρίς ρίσκο και χωρίς κόπο. Όσο η πιθανότητα να γίνει ελεγχος είναι μικρή και η πιθανότητα να πέσει πρόστιμο που τελικά θα πληρωθεί είναι ακόμα μικρότερη, ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΟ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ.
Αν σε ενοχλεί ο φτηνός βενζινάς που σου παίρνει την πελατεία και εχεις αποδείξεις ότι κλέβει, τράβα στον εισαγγελέα. Άντε μπράβο, μας έχεις πρήξει με το παραμυθάκι. Δεν πιάνει εδώ μέσα.
Ε ναι γιατι εδω μεσα ολοι σοβαροι καταναλωτες ειστε...
Επισης αφου εσεις δεν εχετε προβλημα με το φθηνο πρατηρια τοτε ουτε και εγω εχω! Απλα αυτος πρεπει να πουλησει 5 φορες περισσοτερα καυσιμα απο εμενα για να βγαλουμε το ιδιο κερδος!
Φυσικα αυτος εν τελει βγαζει πολυ παραπανω γιατι σας κλεβει αλλα δεν ειναι η δικη μου τσεπη για να αγχωθω!
Αν δεν εχεις εσυ προβλημα κ φτανεις σε σημειο να κατηγορεις εναν τυπο στο ιντερνετ που δεν γνωριζεις φανταζεσαι για τι καταναλωτικη εφυια μιλαμε! Λες και εχω αναφερει σε καποιον εδω μεσα που ειναι τα πρατηρια μου για να κερδισω πωλησεις... -
Το ποιος γράφει βλακείες εδώ μέσα, άσε να το κρίνουν αυτοί που διαβάζουν.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Είσαι λάθος! Τόσα άτομα έχουν παραθέσει links με την τιμή της βενζίνης όπως πωλείται από τα διυλιστήρια κι έχει υπολογιστεί ότι η διαφορά μεταξύ της τιμής αυτής (συν τους ειδικούς φόρους) από την τιμή πώλησης ανέρχεται στα 2-3λεπτά το λίτρο για τα πολύ φθηνά πρατήρια. Ποσό το οποίο πρέπει να καλύψει μεταφορικά, εργατικά, ενοίκια και καθαρό κέρδος. Κάτι αδύνατον... Άρα αυτοί 100% κλέβουν!!! Οποιοδήποτε λίγο πιο ακριβό πρατήριο ΔΕΝ κλέβει 100%. Μπορεί να κλέβει 20%-30%-40%-95% (διάλεξε ποσοστό). 100% όμως δεν μπορείς να ισχυριστείς ότι κλέβει. Άρα οι πιθανότητες σε ένα πιο ακριβό από τα φθηνότερα (όχι απαραίτητα το ακριβότερο) είναι υπέρ του καταναλωτή. Πόσο υπέρ, κανείς δεν ξέρει...
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Το ποιος γράφει βλακείες εδώ μέσα, άσε να το κρίνουν αυτοί που διαβάζουν.Διαβασε παλι λιγο το ποστ μου γιατι το αλλαξα λιγακι...
Το ασχημο ειναι οτι λογω της θεση μου γνωριζω καποια πρατηρια εδω στην Θεσσαλονικη τα οποια ξερω και με ποιον τροπο κλεβουν... Ειναι τα πρατηρια στα οποια ως επι τω πλειστον θα δεις ουρες απο 'εξυπνους' καταναλωτες που προσπαθουν να κερδισουν απο την χαμηλωτατη τιμη του! -
Διαβασε παλι λιγο το ποστ μου γιατι το αλλαξα λιγακι...
Το ασχημο ειναι οτι λογω της θεση μου γνωριζω καποια πρατηρια εδω στην Θεσσαλονικη τα οποια ξερω και με ποιον τροπο κλεβουν... Ειναι τα πρατηρια στα οποια ως επι τω πλειστον θα δεις ουρες απο 'εξυπνους' καταναλωτες που προσπαθουν να κερδισουν απο την χαμηλωτατη τιμη του!Ε, πες και πως κλέβουν! Δε σου λέμε να πεις ονόματα! Επίσης αν το πόσο θα σε κλέψουν έχει να κάνει και με την ποσότητα πχ. 10 ευρώ έναντι γέμισμα 70+ ευρώ.
-
Το ασχημο ειναι οτι λογω της θεση μου γνωριζω καποια πρατηρια εδω στην Θεσσαλονικη τα οποια ξερω και με ποιον τροπο κλεβουν...
Τραγικό, πραγματικά.
-
Όσο το κράτος βγάζει τα 'μαλλιοκεφαλά' του σε φόρους και διάφορα τέτοια χαράτσια πάνω στα καύσιμα, 'φτηνή βενζίνη' δεν πρόκειται να ξαναδεί η χώρα. Που σημαίνει ότι η βενζίνη πλέον θα είναι προϊόν πολυτελείας και θα αφορά κυρίως όσους αντέχουν.
Και επειδή αυτό το 'προϊόν' καλώς ή κακώς είναι πλέον αναγκαίο για την πλειοψηφία των πολιτών, τα ξεσπάσματα και ο θυμός θα είναι πλέον σε ημερησία διάταξη και δυστυχώς θα τους παίρνει όλους η 'μπάλα' και ειδικότερα όσους εμπλέκονται με αυτά τα 'προϊόντα'.Δυστυχώς αλλά έτσι είναι.
-
Το ασχημο ειναι οτι λογω της θεση μου γνωριζω καποια πρατηρια εδω στην Θεσσαλονικη τα οποια ξερω και με ποιον τροπο κλεβουν... Ειναι τα πρατηρια στα οποια ως επι τω πλειστον θα δεις ουρες απο 'εξυπνους' καταναλωτες που προσπαθουν να κερδισουν απο την χαμηλωτατη τιμη του!Και οπως εχουμε ξαναπει, ενω ξερεις ποιοι κλεβουν (κλεβουν πελατεια και απο σενα), επιλεγεις να μην κανεις καταγγελια στις αρχες. Μαλιστα
-
να ρωτησω κ εγω με τη σειρα μου.αν καποιος νοθευει με ενα ποσοστο 10% κ ενας νοθευει σε ενα ποσοστο 20%,τι διαφορα εχει για τους καταναλωστες?μη μου πειτε για την αντλια καυσιμου.αυτο ισχυει κυριως για τα πιο ευαισθητα οχηματα .με βαση την προσωπκη μου εμπειρια,ειναι η προσωπικη μου αποψη.
επισης,το παιδι που ειναι πρατηριουχος,λογικως φοβαται συνεπεις μιας καταγγελιας,αλλα αναρωτιεμαι,ανωνυμη καταγγελια δεν υπαρχει?
κ τελος,γιατι να μην αναφερει τους τροπους που νοθευουν οι λοιποι πρατηριουχοι? -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Είσαι λάθος! Τόσα άτομα έχουν παραθέσει links με την τιμή της βενζίνης όπως πωλείται από τα διυλιστήρια κι έχει υπολογιστεί ότι η διαφορά μεταξύ της τιμής αυτής (συν τους ειδικούς φόρους) από την τιμή πώλησης ανέρχεται στα 2-3λεπτά το λίτρο για τα πολύ φθηνά πρατήρια. Ποσό το οποίο πρέπει να καλύψει μεταφορικά, εργατικά, ενοίκια και καθαρό κέρδος. Κάτι αδύνατον... Άρα αυτοί 100% κλέβουν!!! Οποιοδήποτε λίγο πιο ακριβό πρατήριο ΔΕΝ κλέβει 100%. Μπορεί να κλέβει 20%-30%-40%-95% (διάλεξε ποσοστό). 100% όμως δεν μπορείς να ισχυριστείς ότι κλέβει. Άρα οι πιθανότητες σε ένα πιο ακριβό από τα φθηνότερα (όχι απαραίτητα το ακριβότερο) είναι υπέρ του καταναλωτή. Πόσο υπέρ, κανείς δεν ξέρει...
Μάλλον εσύ ΚΑΝΕΙΣ λάθος! Το ότι κάποιος πουλά με περιθώριο κέρδους 3 λεπτά δεν συνεπάγεται ότι κλέβει. Μπορεί να θέλει να εξουδετερώσει τον ανταγωνισμό, να ξεπλένει χρήμα, να τραβήξει πελάτες κ.λ.π. Μόνος σου γράφεις ότι το λίγο πιο ακριβό πρατήριο κλέβει λιγότερο, το ακόμα πιο ακριβό λίγο λιγότερο. Δηλαδή, δεν σε πειράζει η μικρή κλεψιά αλλά μόνο η μεγάλη;
Εν πάσει περιπτώσει, έγραψα:
Οι πιθανότητες να σε κλέψει ο βενζινάς εκμηδενίζονται ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ Η ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΥ ΑΠΑΛΟΙΦΕΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ Ή ΤΗ ΝΟΘΕΙΑ.
Διαφωνεί κανείς με αυτό;
Και εν τέλει: αυτό που γράφει ο melos86 είναι λογικό σφάλμα. Ακόμα και αν δεχτούμε ότι το πολύ φτηνό πρατήριο κλέβει, το αντίστροφο δεν ισχύει. ΟΙ ΥΨΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΚΛΕΒΕΙ. Και αυτό θα ισχύει όσο δεν υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι και ποινές, που επιβάλλονται και εκτελούνται. Η νοθεία και η κλοπή πρακτικά δεν έχουν κόστος, η μόνη συνέπεια είναι ίσως η απώλεια 1-2 ψυλλιασμένων πελατών. Ο μόνος φραγμός είναι η ηθική του βενζινά.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Το ασχημο ειναι οτι λογω της θεση μου γνωριζω καποια πρατηρια εδω στην Θεσσαλονικη τα οποια ξερω και με ποιον τροπο κλεβουν... Ειναι τα πρατηρια στα οποια ως επι τω πλειστον θα δεις ουρες απο 'εξυπνους' καταναλωτες που προσπαθουν να κερδισουν απο την χαμηλωτατη τιμη του!Ε, πες και πως κλέβουν! Δε σου λέμε να πεις ονόματα! Επίσης αν το πόσο θα σε κλέψουν έχει να κάνει και με την ποσότητα πχ. 10 ευρώ έναντι γέμισμα 70+ ευρώ.
'Μηχανακια' στις αντλιες... Αν και πλεον δεν ειναι hardware αλλα software!
Προγραμματιζονται οι αντλιες να κλεβουν με ποσοστα αναλογα με τις διαθεσεις του πρατηριουχου... Το συνηθες ποσοστο ειναι 5%! Αρα αν γεμιζεις στο συγκεκριμενο πρατηριο για καθε 100€ που του αφηνεις σου δινει 5 λιγοτερα... Για τα δεδομενα των πρατηριων αυτα τα ποσοστα ειναι τεραστια και τα κερδη υπερογκα! -
αυτοι με τις υψηλοτερες τιμες τι ποσοστα νοθειας εχουν?
-
Εγώ βλέπω ότι αυτοί που κλέβουν όλους τους πελάτες βρίσκονται σε μέρη που έχει πολύ κίνηση και έχουν ψηλές τιμές ώστε να μην είναι εμφανές ότι βάζεις περισσότερα λεφτά με μικρότερη τιμή ανά λίτρο.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εγώ βλέπω ότι αυτοί που κλέβουν όλους τους πελάτες βρίσκονται σε μέρη που έχει πολύ κίνηση και έχουν ψηλές τιμές ώστε να μην είναι εμφανές ότι βάζεις περισσότερα λεφτά με μικρότερη τιμή ανά λίτρο.Πως ακριβως βλεπεις αυτους που κλεβουν?
-
melos86,μηπως γνωριζεις τι ποσοστο νοθειας φερουν τα πρατηρια με υψηλες τιμες?στα φθηνα ανεφερες 5%.
-
Μας έχουν καταντήσει:
να κρατάω αρχείο καταναλώσεων ώστε να βλέπω σε ποιο βενζινάδικο έχω 5-10% αυξημένη κατανάλωση (μετά από 3-4 γεμίσματα).Βάζω πλέον σε 2-3 βενζινάδικα που κλέβουν λιγότερο από τους άλλους.
Τα βενζινάδικα μέσα στη πόλη κλέβουν σταθερά περισσότερο από αυτούς που βρίσκονται λίγο πιο έξω.
Βενζίνη ώρα μηδέν!