-
θα πάω αύριο. Ούτως ή άλλως τσεκ έκανα να δω αν μπορώ να τους χρησιμοποιώ. Πάλι με τα γυαλάκια μου είμαι.
Ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια σας. -
Ειναι λιγακι συνθετα τα πραγματα ,με αρκετες παραμετρους.Παιζει ρολο αν μιλαμε για σκληρο ή μαλακο φακο ,ποση ειναι η διορθωση(αν ειναι πανω απο 4D πρεπει να λαβουμε υποψιν και την αποσταση γυαλιου-ματιου που δεν υπαρχει στους φακους επαφης -αποσταση vertex).Υπαρχουν ειδικοι πινακες μετατροπης.
Επισης παιζει ρολο η ακτινα καμπυλοτητας και αν συνυπαρχει αστιγματισμος και ποσος.
Αυτα ... -
Ναι μαλακία μου , το παραδέχομαι. Θα πάω αύριο. Μερσί.
-
πήγα οφθαλμίατρο.
λοιπόν: έχω λιγότερη μυωπία αλλά για κάποιους λόγους μου έχουν δοθεί γυαλιά μυωπίας με 0.25 παραπάνω στο ένα μάτι.
δηλ από 1,75 και 2 έχω 1.5 και 2. Μου μέτρησε και πίεση κ είχα 13 και 15. Μια χαρά μου είπε.
μου δόθηκε συνταγή για 1.75 και στα δύο μάτια για φακούς.αγόρασα και είμαι μια χαρά πλέον!!!
τους βάζω και βγάζω σε 30'.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
πήγα οφθαλμίατρο.λοιπόν: έχω λιγότερη μυωπία αλλά για κάποιους λόγους μου έχουν δοθεί γυαλιά μυωπίας με 0.25 παραπάνω στο ένα μάτι.
δηλ από 1,75 και 2 έχω 1.5 και 2. Μου μέτρησε και πίεση κ είχα 13 και 15. Μια χαρά μου είπε.
μου δόθηκε συνταγή για 1.75 και στα δύο μάτια για φακούς.αγόρασα και είμαι μια χαρά πλέον!!!
τους βάζω και βγάζω σε 30'.
-
πως καταλαβαίνω την σωστή μεριά των φακών;
είχαν πει ότι μοιάζει με μπολ αλλά αυτοί που πήρα μοιάζουν με μπολ και από τις 2 μεριές...!!
άλλο χαρακτηριστικό; -
[το δεξί είναι το ανάποδο]
Ντάξει δεν είναι τόσο εμφανής η 'πτυχή', αλλά φαίνεται.Επίσης θα σε ενοχλεί πολύ στο μάτι, σαν να έχει μπει κάποιο τριχίδιο μέσα από το φακό.
-
Ακριβώς αυτό που δείχνει ο mjacob.
Αν ο φακός είναι από την σωστή μεριά, τότε θα είναι 'τέλειος' κύκλος (ημισφαίριο), ενώ αν είναι ανάποδα θα δεις να 'ανοίγει' προς τα έξω στις άκρες. -
γάμησε τα, το μόνιμο άγχος μου. Δεν είναι τόσο εμφανές το σχήμα.
το πρωί τον αριστερό τον έβαλα ανάποδα και όντως από την αρχή με ενοχλούσε.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
γάμησε τα, το μόνιμο άγχος μου. Δεν είναι τόσο εμφανές το σχήμα.Δες μια πιο λεπτομερη φωτο για να καταλαβεις πως ειναι η λαθος πλευρα.
-
Αν μπορούσε να το δει αυτό, δεν θα τους χρειαζόταν ούτως ή άλλως.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν μπορούσε να το δει αυτό, δεν θα τους χρειαζόταν ούτως ή άλλως.δεν είμαι πρεσβύωπας σαν κι εσάς σεβαστε γέροντα.
μερσι σαξον
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
πως καταλαβαίνω την σωστή μεριά των φακών;είχαν πει ότι μοιάζει με μπολ αλλά αυτοί που πήρα μοιάζουν με μπολ και από τις 2 μεριές...!!
άλλο χαρακτηριστικό;Οταν θα μπουν στο ματι θα το καταλάβεις διότι θα νιώθεις ότι σου γλυστράνε απο το ματι και θα δακρύσεις.
Πριν φτασεις σε αυτο όμως μπορείς να το καταλάβεις και στο χέρι. Αν τον διπλώσεις στην μεση αναμεσα στον δείκτη και στον αντίχειρα -αν είναι αναποδα- θα τους δεις να ανοίγουν προς τα έξω τα πλαινά, ενώ αλλιώς να εφάπτονται τα δύο πλευρά.
Πολύ συνηθισμένη πάντως η αναποδη τοποθετηση τους σε τέτοιες θήκες. -
Ας αλλάξουμε λίγο κλίμα στο ειδος της συμπεριφοράς λοιπόν.
Θετω το εξής ερωτημα: Aν νοσούσατε με μια βαριά ιωση πχ Η1Ν1 θα πηγαίνατε στη δουλειά σας κανονικά ως απλά ένα κρυωματακι και καλά ή θα καθόσασταν σπίτι εως την πλήρη ανάρωσή σας?
Ρωτώ γιατί είχα να αντιμετωπίσω μια παρόμοια περιπτωση στη δουλειά όπου ο συναδελφος ήρθε άνετος αναμεσά μας χωρις καμία ευαισθησία αν κανει κακό ή όχι και τέθηκε θέμα έλληψης σεβασμού και παραβίασης δικαιωμάτων. Αυτή την εποχή που ειναι σε έξαρση οι ιώσεις έχουν αλλάξει και οι συμπεριφορές ,σχέσεις των ανθρώπων στην καθημερινότητα.
Κάποια σχόλια ισως θα ηταν ενδιαφέροντα.
Να προσθέσω ότι εδω και 8 μέρες εχω φύγει απο δουλειά και σπίτι λογο H1N1. -
Αν σε κόλλησε αυτός κάντου μήνυση, χωρίς πλάκα, να μπορείς να το αποδείξεις όμως. Το πώς δεν το γνωρίζω
-
Το ότι ήρθε στη δουλειά άρρωστος και απλή ιωση να είχε ειναι ενα θέμα νομίζω. Δηλ να πάω και εγώ να κλεισουμε όλα τα γραφεία και σπίτια συναδέλφων.
Εμένα με κόλλησε η γυναίκα μου! -
Δηλαδή τι προτείνεις? Με το παραμικρό σύμπτωμα σε οποιαδήποτε ίωση να μπαίνουμε σε καραντίνα? Το επόμενο βήμα ποιο είναι, να μας καίνε ζωντανούς μη τυχόν και μεταδώσουμε την ίωση? Είναι αστεία πράγματα αυτά που λες...
και τι δουλιά έχει αυτό στο παρόν θέμα?
-
Καταρχήν δεν ειναι αστείο τιποτε απο τα παραπάνω. Φυσικά και εχει να κανει με την ανθρωπινη συμπεριφορά. Η έλλειψη σεβασμού πιστευω χαρακτηρίζει όλα τα ατομα που ερχονται σε άμεση επάφή ενώ έχουν ενα κολλητικό νόσημα. Ειναι μια προσωπική άποψη και δεν εχει να κάνει με φωτιες και βουντού.
Πιές λιγο νερό και ηρεμησε φίλε μου. -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Ας αλλάξουμε λίγο κλίμα στο ειδος της συμπεριφοράς λοιπόν.
Θετω το εξής ερωτημα: Aν νοσούσατε με μια βαριά ιωση πχ Η1Ν1 θα πηγαίνατε στη δουλειά σας κανονικά ως απλά ένα κρυωματακι και καλά ή θα καθόσασταν σπίτι εως την πλήρη ανάρωσή σας?
Ρωτώ γιατί είχα να αντιμετωπίσω μια παρόμοια περιπτωση στη δουλειά όπου ο συναδελφος ήρθε άνετος αναμεσά μας χωρις καμία ευαισθησία αν κανει κακό ή όχι και τέθηκε θέμα έλληψης σεβασμού και παραβίασης δικαιωμάτων. Αυτή την εποχή που ειναι σε έξαρση οι ιώσεις έχουν αλλάξει και οι συμπεριφορές ,σχέσεις των ανθρώπων στην καθημερινότητα.
Κάποια σχόλια ισως θα ηταν ενδιαφέροντα.
Να προσθέσω ότι εδω και 8 μέρες εχω φύγει απο δουλειά και σπίτι λογο H1N1.Ποιος διεγνωσε οτι εχει Η1Ν1;Γιατι πολυ δυσκολο το βλεπω να ειναι αρρωστος με κατι τοσο σοβαρο και να πηγε για δουλεια.
-
Αν είχε H1N1 θα έπρεπε να είναι στο νοσοκομείο. Απο την άλλη ο H1N1 είναι περσινός μοδάτος ιός.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες