-
Εστω ότι είναι κάποιος 'εκτός' δρόμου και κολλάει κάπου λόγω λάσπης ή κάποιας βλάβης. Τι μπορεί να ελπίζει απο οδική βοήθεια?
Η εγγραφή σε κάποιες λέσχες αυτοκίνησης (4χ4) δίνει κάποιο πλεονέκτημα κάποιας υποτυπώδους βοήθειας μεταξύ των μελών?
Αφορμή παίρνω απο ένα γεγονός στη τοποθεσία 'Κρύα Βρύση' στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης όπου έμπλεξα σε άσχημες λάσπες όπου το αυτοκίνητο με έβγαλε μεν ασπροπρόσωπο αλλά τα είδα όλα ώσπου να ξεμπλέξω αφού ήμουν ουσιαστικά μονος στην ερημιά...
ΥΓ
Εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι με βοήθησαν πολύ όσα είχα διαβάσει σε περιοδικά του χώρου σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης καταστάσεων 'εκτός' όπως το κόλλημα στην ανηφόρα, σε λάσπη κτλ -
Εστω ότι είναι κάποιος 'εκτός' δρόμου και κολλάει κάπου λόγω λάσπης ή κάποιας βλάβης. Τι μπορεί να ελπίζει απο οδική βοήθεια?
Η εγγραφή σε κάποιες λέσχες αυτοκίνησης (4χ4) δίνει κάποιο πλεονέκτημα κάποιας υποτυπώδους βοήθειας μεταξύ των μελών?
Αφορμή παίρνω απο ένα γεγονός στη τοποθεσία 'Κρύα Βρύση' στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης όπου έμπλεξα σε άσχημες λάσπες όπου το αυτοκίνητο με έβγαλε μεν ασπροπρόσωπο αλλά τα είδα όλα ώσπου να ξεμπλέξω αφού ήμουν ουσιαστικά μονος στην ερημιά...
ΥΓ
Εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι με βοήθησαν πολύ όσα είχα διαβάσει σε περιοδικά του χώρου σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης καταστάσεων 'εκτός' όπως το κόλλημα στην ανηφόρα, σε λάσπη κτλ -
ΥΓ
Η καλύτερη λύση είναι να μην πηγαίνεις μόνος σου αλλα με κάποιο άλλο (ή άλλα) τετρακίνητα βόλτα.
Δεν είναι πάντα εφικτό αλλα στη δύσκολη στιγμή ο ένας θα βγάλει τον άλλο.
-
Μπορείς να περπατήσεις πάντοτε στο κοντινότερο χωριό και στο καφενέ να βρείς κάποιον με ένα Kubota, Jonh Deere, Ford κτλ. τρακτέρ για να σε ξεκολήσει. Θα σου έρθει πολύ φτηνά (μερικά τσίπουρα και μεζεδάκια στο καφενείο)
-
Κλά όλα αυτά αλλά το ζήτημα είναι:
Α. η οδική ασφάλεια είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να προσπαθήσει σε βγάλει ή όχι?
Β. Εαν είσαι μέλος σε κάποια λέσχη υπάρχει κάποια αλληλοβοήθεια (εντός περιφέρειας της λέσχης) και με ποιό τρόπο.
οσον αφορά τα τσίπουρα κτλ συμφωνώ και επαυξάνω. Απλά πρέπει πρώτα να βγείς και μετά να πιείς
-
Η οδικη βοήθεια εφοσων ειναι εφικτη η προσεγγιση της στο ακινητοποιηενο αυτοκινητο ειναι υποχρεωμενη να βοηθησει......
Μια φορα λοιπον στο Μονολιθι Πρεβεζας κολλησα με το Ντισκαβερι μου το 2λιτρο και ηρθε Ελλας σερβις με 50 μετρα εργατη ευτηχως και με εβγαλε 3 η ωρα τα μεσσανυχτα απο την αμμο ....σημειωση η ασφαλτος ηταν 40 μετρα μακρια και 3 μετρα πιο ψηλα.......
Ενω μια 2ρη φορα οταν κολλησα το 4λιτρο (βυθισα)στην λιμνη του Καλοδικιου την γνωστη λιμνη με τα νουφαρα των μυστικων του βαλτου!!!!με εβγαλε ενα τζον ντιρρ 350 αλογα.........ναναι καλα ο πατριωτης!!
-
Ο χρήστης tifozif1 έγραψε:
Μπορείς να περπατήσεις πάντοτε στο κοντινότερο χωριό και στο καφενέ να βρείς κάποιον με ένα Kubota, Jonh Deere, Ford κτλ. τρακτέρ για να σε ξεκολήσει. Θα σου έρθει πολύ φτηνά (μερικά τσίπουρα και μεζεδάκια στο καφενείο)Nα δειτε τρακτορα, με συρομενο, φορτωμενο καμμια 15αρια τονους κολλημενο στη λασπη και μπροστα του στη σειρα ενα γκρεϊντερ και 3 τρακτερ, να αλληλοτραβιουνται... Πολυ το γελιο! Το γκρειντερ δεν ξερω ποσα αλογα ηταν αλλα τα τρακτερ φτανανε στο συνολο τα 330ps. Τα διαφορικα ηταν 9 και η επιχειρηση κρατησε 2,5 ωρες μιας και ολα τα οχηματα πατουσαν πανω στη λασπη και κανενα δεν ειχε προσφυση.... Οποτε να εχετε παντα μαζι σας καμμια 50ρια μετρα συρματοσχοινο.... Αχρειαστα να'ναι!
-
Ο χρήστης vasdaris έγραψε:
Εστω ότι είναι κάποιος 'εκτός' δρόμου και κολλάει κάπου λόγω λάσπης ή κάποιας βλάβης. Τι μπορεί να ελπίζει απο οδική βοήθεια?Η εγγραφή σε κάποιες λέσχες αυτοκίνησης (4χ4) δίνει κάποιο πλεονέκτημα κάποιας υποτυπώδους βοήθειας μεταξύ των μελών?
ΥΓ
Εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι με βοήθησαν πολύ όσα είχα διαβάσει σε περιοδικά του χώρου σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης καταστάσεων 'εκτός' όπως το κόλλημα στην ανηφόρα, σε λάσπη κτλφιλε βασδαρης,
εκτος δρομου δεν παμε ποτέ μονοι μας. Η Κ.Βρυση ειναι σχετικα ασχημο σημειο εαν πιασει λασπη. Ψυχολογικα και μονο οτι υπαρχει καποιος αλλος μαζι σου, ειναι πολυ καλυτερο απο τη μοναξιαΑσε που ο καφες με παρεα στο βουνο ειναι καλυτερος
Στις λεσχες δεν χρειαζεται να γραφτεις για να σε βοηθησουν. Εννοειται οτι αν θες να γραφτεις για τα οφελη που σου δινουν, αυτο ειναι καθαρα προσωπικο σου θεμα. Για μπες στο http://www.off-road.gr και ελα στην ενοτητα Β.Ελλαδα. Αν μου πεις οτι 'κολλησα΄ και δεν εισαι γραμμενος σε μια λεσχη που πχ ειμαι εγω, και μπορω να ερθω... δεν θα ερθω;
Οσο αφορα την ο.βοηθεια. Εξαρταται απο την εταιρεια μαλλον. Η δικια μου δεν ειχε ερθει, οταν ειχε βγει το φις απο το πενταλ φρενου, και δεν αναβαν τα στοπ Θεωρωντας οτι αυτο ειναι πολυ επικινδυνο... τους καλεσα. Δεν ηξερα τι προβλημα ειχα. Δεν ηρθαν διοτι μου ειπαν οτι πρεπει να ακινητοποιηθει με βλαβη το αυτοκινητο για να ερθουν. Παρα τα νευρα μου... καθησα, το εψαξα και βρηκα την ακρη με το φις. Αλλα, ετσι οπως μου ειπαν τοτε, μαλλον δεν θα ερχοταν στο βουνο για να με ξεκολλησουν Τωρα αν παθεις βλαβη στο βουνο... και μπορει να σε φτασει, ε... τοτε πρεπει να ερθει
το προβλημα ειναι... αν μπορεσει να σε φτασει
καλες διαδρομες, και ελα να γνωριστουμε
-
Φίλε gc60
Ευχαριστώ για την πρόσκληση! Ψιλιάστικα ότι κάτι 'παίζει' στο συγκεκριμένο μέρος γιατί εκτός απο τη λάσπη η κατάσταση ήταν χειρότερη λόγω των αναρίθμητων περασμάτων άλλων 4χ4 οχημάτων με σπινιαρίσματα κτλ.
Ευτυχώς που το αυτοκίνητό μου δε μάσησε τίποτα! Το http://www.off-road.gr/ το παρακολουθώ! Εγώ έτσι κι αλλιώς κάθε ΣΚ είμαι στο βουνό οπότε μάλλον θα συναντηθούμε...
-
.....
Ευτυχώς που το αυτοκίνητό μου δε μάσησε τίποτα! ...τι λαστιχα φορας;
-
Ο χρήστης gc60 έγραψε:
.....
Ευτυχώς που το αυτοκίνητό μου δε μάσησε τίποτα! ...τι λαστιχα φορας;
Μόλις τα είχα φορέσει τα Cooper A/T. Φυσικά με τα Goodyear θα'μουν ακόμα εκεί...
-
ακουσα καλα λογια για τα cooper.
-
Ο χρήστης gc60 έγραψε:
ακουσα καλα λογια για τα cooper.Είναι καλά. Κρατάνε πολύ καλά στο δρόμο. Λίγο μαλακά στο χώμα και φοβάμαι λίγο μήπως σκιστούν απο φυτευτή πέτρα.... Πάντως απο την λάσπη βγήκα άνετα.
-
Είναι καλά. Κρατάνε πολύ καλά στο δρόμο. Λίγο μαλακά στο χώμα και φοβάμαι λίγο μήπως σκιστούν απο φυτευτή πέτρα.... Πάντως απο την λάσπη βγήκα άνετα.γενικα η φυτευτη ειναι προβλημα και πισω απο τις κεραιες του χορτιατη... εχει αφθονη πετρουλα που θελει να μας σκισει το λαστιχο!
-
Καλησπερα σε ολους
και εγω που φοραω τα ΚΟΥΠΕΡ Α/Τ ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος. Τα δοκιμασα σε λασπη & χιονι και ειναι αρκετα καλα !
Και στην ασφαλτο εχουν καλο κρατημα !Ευχαριστω,
Δημητρης
-
Πριν απο 10 μερες εκανα μια βουτια και μπηκαν νερα στον κινητηρα απο την εισαγωγη (παω για καμιναδα!)
Η οδικη βοηθεια εκανε περιπου ενα χιλιομετρο πατημενο χωματοδρομο (Ι.Χ. περναγε πανανετα) για να με βρει. Το αυτοκινητο της οδικης το συνοδευαν δυο φιλοι μου με τα αυτοκινητα τους για να του δειξουν το δρομο και μιλαγαμε στο CB. Μολις ειδε το χωμα ο τυπος εστριψε για να κανει αναστροφη, και ευτυχως τα φιλαρακια τον πεισανε να συνεχισει.
Αργοτερα που πηγαιναμε το αυτοκινητο στο συνεργειο, ο τυπος μου ειπε οτι εχει παθει ζημια σε χωματοδρομο και το αυτοκινητο ειναι δικο του, και γι'αυτο δεν ηθελε να ερθει....
Τωρα η θεση της συγκεκριμενης εταιριας που εχω συμβολαιο δεν ξερω πια ειναι και δεν με ενδιαφερει και πολυ.
Μερικες φορες-πολυ λιγες-εχω παει μονος μου σε περιεργες διαδρομες που ειναι αδυνατον να ερθει οδικη βοηθεια, που ομως τις ξερω καλα. Πριν ξεκινησω παιρνω καποιον γνωστο τηλεφωνο για να του πω που θα ειμαι. Συνηθως καποιον που αν γινει κατι θα τα παρατησει ολα και θα ερθει να βοηθησει.
Αυτααααα.....
-
Στην περιφέρεια κάποιες αν όχι όλες οι εταιρίες οδικής βοήθειας συνεργάζονται με κάποιους επι τόπου συνεργάτες. Ετσι είναι λογικό κάποιος να μην διακυνδινεύει το 'δικό του' φορτηγό...
Βέβαια έχω δεί κάποια αυτοκίνητα γνωστής εταιρίας που θα μπορούσαν να βοηθήσουν αφού πρόκειται για παλιά Land Cruiser με γερανό.
Αυτά στη Σαλονίκη...Πάντως είναι ένα θέμα στο οποίο ίσως θα μπορούσε να απαντήσει και κάποιος νομικός.
-
Για το σημείο που λες vasdaris, είναι δύσκολο να το προσεγγίσει κάποιος γερανός, ειδικά να κατέβει μετά την βρύση. Επίσης γνωρίζω πως οι οδικές βοήθειες πάνε και σε εκτός δρόμου (η ασφαλιστική πάντως δεν σε καλύπτει σε τέτοιες περιοχές). Αν μπεις στο off-road κάνε μια ερώτηση. O gmav εκεί έχει κάποια εμπειρία σχετική. Επίσης οι σύλλογοι θα σε βοηθήσουν -πολλές φορές και πανελλαδικά, αλλά χωρίς να έχεις πάντα σιγουριά-. Αυτό που είπε ο gc ισχύει, αν κάποιος από την παρέα κολλήσει και ένας φίλος μπορεί να πάει, θα πάει!!!
Οδική βοήθεια εκτος δρόμου?...