-
-
Συγγνώμη, τι σχέση έχει ο ΟΗΕ με την EXPO;
-
Νομίζετε ότι σε 2.5 χρόνια θα προλάβαιναν να γίνουν τα έργα που ήθελε η EXPO; Ας γίνουν και μετά συζητάμε πάλι για υποψηφιότητα.
-
-
για πεστε μου για καστανια.ειμαι εξωτερικο μια εβδομαδα και αυριο ερχομαι ελλαδα και θα πρεπει να παω κατευθειαν πτολεμαιδα.να προτιμησω καστανια-κοζανη απο θεσ/νικη?
ειναι λιγο ασχετο με το θεμα αλλα θα με βοηθησετε πολυ. -
Νομίζετε ότι σε 2.5 χρόνια θα προλάβαιναν να γίνουν τα έργα που ήθελε η EXPO; Ας γίνουν και μετά συζητάμε πάλι για υποψηφιότητα.
Γιατί εσύ πίστευες ότι θα γίνονταν τα έργα που έγιναν για τους Oλυμπιακούς;
Πάντως, για τη μόνιμη γκρίνια της Θεσσαλονίκης συμφωνώ(ειδικά στο ποδόσφαιρο) αλλά σε κάποια θέματα (οπως και στους αγώνες) παρά τις π. καλές προσπάθειες από τη Β.Ελλάδα (π.χ. ράλλυ Χαλκιδικής) οι αγώνες που γίνονται στην περιοχή υποδιπλασιάστηκαν...
Από την άλλη,είναι λογικό να γίνονται π.περισσότερα στην Αθήνα που έχει το 50% του πληθυσμού. Για να δούμε τώρα αν θα γίνουν όσα υποσχέθηκε η νέα κυβέρνηση. Αν δε γίνουν και τώρα,καλύτερα να πάψουμε να ελπίζουμε ή να λάβουμε δραστικότερα μέτρα..
Τέλοσπάντων, δε λέω και τίποτα καινούργιο! -
Ο χρήστης giatros έγραψε:
για πεστε μου για καστανια.ειμαι εξωτερικο μια εβδομαδα και αυριο ερχομαι ελλαδα και θα πρεπει να παω κατευθειαν πτολεμαιδα.να προτιμησω καστανια-κοζανη απο θεσ/νικη?
ειναι λιγο ασχετο με το θεμα αλλα θα με βοηθησετε πολυ.Φίλε μου, αντι να μπεις στη Βεροια και να ανέβεις στην Καστανιά, θα την παρακάμψεις με το καινούριο κομμάτι της Εγνατίας από τη Βέροια μέχρι τον Πολύμυλο. Πλέον Πτολεμαίδα, Κοζάνη και Γρεβενά πας από Εγνατία χωρίς παρακάμψεις. Άργησε, αλλα ένας φίλος μου που έκανε σήμερα τον δρόμο έμεινε άφωνος.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αλλά το να λέμε πως φταίει 'το κράτος των Αθηνών' που η Θεσσαλονίκη έχασε την Expo, ε, αυτό δεν στέκει... Δηλαδή αυτό που σχολιάζω σκωπτικά είναι η ευκολία με την οποία οι Θεσσαλονικείς ρίχνουν το φταίξιμο για όλα τα κακά της μοίρας τους στο 'κράτος των Αθηνών'. Εχει ο ΠΑΟΚ ομάδα για Β΄ εθνική (όπως πχ. φέτος), οι Αθηναίοι φταίνε. Τέτοια πράγματα. Στην περίπτωση της Expo, δεν είδα να σχολιασθούν τα 'μαχαιρώματα' μεταξύ Θεσσαλονικέων νομαρχών, δημάρχων, υπουργών κτλ. κτλ. αλλά με μεγάλη ευκολία εμφανίστηκε η δικαιολογία, πως η Αθήνα βλέπει τη Θεσσαλονίκη σαν επαρχία κτλ. κτλ.
Στο κάτω-κάτω, τι λόγο θα είχε η Αθήνα να ΜΗ γίνει η Expo στη Θεσσαλονίκη ? (εκτός ίσως του ό,τι όλες οι Expo εδώ και 20 χρόνια 'μπαίνουν μέσα' χοντρά... Αλλά βέβαια το ίδιο συνέβη και με τους Ολυμπιακούς )
Και κάτι άλλο: όταν στην πρώτη ψηφοφορία παίρνεις 12 ψήφους από τους 80-τόσους, τότε κάπου δεν έπεισε η υποψηφιότητά σου. Τόσο απλά. Και δεν φταίει, νομίζω, η Αθήνα για αυτό.
Δεν είπα οτι φταίει η Αθήνα για την αποτυχία της διεκδίκησης,αυτό που με πείραξε είναι το γεγονός οτι η όλη προσπάθεια έγινε χωρίς την υποστήριξη της πολιτείας,αν και αυτό δεν το υποστηρίζω με βάση κάποια στοιχεία αλλά βλέποντας την αντιμετώπιση του όλου θέματος απο την κυβέρνηση τα κανάλια κ.α. φορείς που θα μπορουσαν να βοηθήσουν.Φυσικά δεν έτρεφα και πολλές ελπίδες όταν μας εκπροσωπούν ανθρωποι σεν τον Παπαγεωργόπουλο ή τον Ψωμιάδη,αν και θα μου πείς όταν πήραμε την Ολυμπιάδα δήμαρχος ήταν ο Αβραμόπουλος .
Καλά να πώ και κάτι άσχετο,αυτούς τους ανεκδιήγητους πώς τους ψηφίζεται Και μετά μιλάμε για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης
Παπαγεωργόπουλος-Ψωμιάδης σαν να λέμε Φράνκο-Τσίτσο τους θυμάστε -
Ο χρήστης Νεκταριος έγραψε:
Γιατί εσύ πίστευες ότι θα γίνονταν τα έργα που έγιναν για τους Oλυμπιακούς;
Χμμμ, επέκταση μετρό χωρίς σταθμούς... Προαστιακός χωρίς συρμούς... Αν τέτοιο μετρό θέλετε για τη Θεσσαλονίκη...
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
ειναι λιγο ασχετο με το θεμα αλλα θα με βοηθησετε πολυ.Φίλε μου, αντι να μπεις στη Βεροια και να ανέβεις στην Καστανιά, θα την παρακάμψεις με το καινούριο κομμάτι της Εγνατίας από τη Βέροια μέχρι τον Πολύμυλο. Πλέον Πτολεμαίδα, Κοζάνη και Γρεβενά πας από Εγνατία χωρίς παρακάμψεις. Άργησε, αλλα ένας φίλος μου που έκανε σήμερα τον δρόμο έμεινε άφωνος.
Έλα, μεθαύριο θα γευτώ κι εγώ το νέο κομμάτι της εγνατίας
-
Με Νομάρχη Ψωμιάδη και Δήμαρχο τον ιπτάμενο, οι Θεσσαλονικείς έχουμε την πόλη που μας αξίζει.
Τουλάχιστον αποφύγαμε το σοκ που υπέστει η Αθήνα μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων και την κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας.
Η στασιμότητα βέβαια είναι το γνώρισμα μας. -
Nομίζω εδώ έχουμε ενα κλασικό παράδειγμα fractals
Δεν φταίνε οι Θεσσαλονικείς που η πόλη τους δεν κατάφερε να πάρει την διοργάνωση------> φταίει το κράτος των ΑΘηνών
Κατ'αντιστοιχεία:
Δεν φταίει η ΕΛλάδα που δεν κατάφερε να πάρει την διοργάνωση----> Φταίει όλος ο υπόλοιπος κόσμος
Και φυσικά η ουσία του θέματος ανάγεται σε ατομικό επίπεδο:
Δεν φταίω εγώ που είμαι καραγκιόζης---->φταίνε όλοι οι άλλοι (οπότε εφόσον φταίνε όλοι οι άλλοι δεν μπορώ παρα να συνεχίσω να είμαι καραγκιόζης)
-
Ο χρήστης babis έγραψε:
Με Νομάρχη Ψωμιάδη και Δήμαρχο τον ιπτάμενο, οι Θεσσαλονικείς έχουμε την πόλη που μας αξίζει.
Τουλάχιστον αποφύγαμε το σοκ που υπέστει η Αθήνα μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων και την κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας.Καλα τον Ψωμιάδη τον ψηφίζετε γιατί ειναι καραγκιόζης,το καταλαβαίνω αυτό,έτσι βγαζει η Αθήνα ουκ ολίγους.Τον γιατρό γιατί τον ψηφίζετε ακριβώς;Εχει κανει ποτε οτιδήποτε;
Η Αθήνα υπέστη σοκ που αφορα κυρίως τους εργάτες,οι οποίο κακα τα ψέμματα , ειναι κυρίως αλλοδαποί.Το κακό ειναι οτι δεν εγιναν εργα υποδομης,μόνο αχρηστα γήπεδα και η γνωστή γέφυρα. -
Η πόλη που έχει επιλέξει κατά σειρά τους πιο ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ δημάρχους στην ιστορία, δεν μπορεί να αποποιείται τις ευθύνες της. Εχοντας μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για πολλά έτη, δεν έγινε ποτέ τίποτα σοβαρό.
Η πόλη είναι βρώμικη, χωρίς πολιτισμό, χωρίς δομημένη ανάπτυξη και υποδομές.
Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης απο τη στιγμή που ψηφίζουν άχρηστους δεν δικαιούνται να περιμένουν τίποτα καλό.
Ακόμα και αυτοί που περιμένουν στην ουρά πίσω απο τους 'κρατούντες' είναι το ίδιο ή και περισσότερο άχρηστοι.
Η πόλη είναι 'ερωτική' με ωράιο φαγητό . Αυτό μόνο ακούω απο τους επισκέπτες. Κουραφέξαλα δηλαδή.
Τι να θαυμάσουμε τον περιφεριακό? Τον βιολογικό? Τον κόμβο της Εγνατίας? Εργα 2-3 ετών έχουν καταντήσει να είναι υπο κατασκευή για 20 χρόνια με απαράδεκτο επίπεδο κατασκευής.
Και όπως είπε και ο ποιητής. 'Δεν περιγράφω άλλο!'
Για το χάλι της πόλης φταίνε οι κάτοικοί της.-
-
Δηλαδή για να καταλάβω, ο Αβραμόπουλος θεωρείται πετυχημένος σαν δήμαρχος; Από πότε παίζει αυτό ρόλο; Τα έργα τα κάνει η κυβέρνηση. Αν η κυβέρνηση θέλει να γίνουν κάπου έργα γίνονται. Παραδέχομαι ότι υπάρχει μιζέρια και εμπάθεια από τους Βορειοελλάδίτες απέναντι στην Αθήνα, αλλά πέρα από τις υπερβολές όλα αυτά πίστεύω πως έχουν κάποια βάση και δεν προήλθαν από παρθενογένεση.
Οσο για τουςπολιτικούς και τους βουλευτές, υπάρχουν πολλοί στη βουλή που κατάγονται από Πελοπόνησο και Κρήτη. Είδε κανείς να γινονται εκεί έργα;
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ EXPO 2008: χάθηκε μια ευκαιρία.....(?)