-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θέλεις ανάλυση; Μη με βάζεις σε κόπο.
Αρπαχτή κάνουν, αλλά σε λάθος χρόνο και τόπο. Αν σε 6 μήνες κατεβάσουν ρολά, δεν θα φταίει (μόνο) η κρίση.Έχουν ανοίξει αρκετά χρόνια τώρα.
Από 1 κατάστημα, άνοιξαν άλλα 5, και μετά άλλα τόσα.
Οπότε το αρπαχτή-όπου να'ναι κλείνουν, δεν νομίζω να παίζει και τόσο -
Αρπαχτή είναι να περιμένεις να πιάσεις την καλή με κάτι που κοστίζει ακριβά, αλλά το τραβάει η αγορά. Δεν θα το τραβάει φυσικά για πολύ ακόμα, άλλο 5 και 3 χρόνια πριν, άλλο σήμερα. Πριν 10 χρόνια ένας σουβλατζής σε καλό σημείο έκανε απόσβεση σε 1 χρόνο και σε 2 χρόνια κυκλοφορούσε με μερσεντές, ενώ σε 4 χρόνια πούλαγε την επιχείρηση με 6ψήφιο νούμερο.
Όταν ένα ψωμάκι με μπιφτέκι και 2 φέτες λαχανικών φαστφουντάδικου κοστίζει όσο ένα κύριο γεύμα (απλού) εστιατορίου, είσαι ακριβός. Ειδικά όταν δεν πληρώνεις royalties σε ξένη ή ελληνική μητρική εταιρεία.
Εν πάσει περιπτώσει, καθένας κάνει κουμάντο στο πορτοφόλι του. Από τα πλαστικά McDonalds ή άλλες αηδίες, καλύτερα αυτό.
-
Ακριβός δεν είσαι όταν ένα ψωμάκι κλπ κοστίζει όσο ένα γεύμα εστιατορίου (το οποίο τι είναι, ψωμάκι, πατατούλες, κρεατάκι κλπ) αλλά όταν οι πωλήσεις σου είναι λιγότερες από όσες έχεις προγραμματίσει.
-
Ο ΙΚΕ έχει δίκιο .
-
Ο ΙΚΕ έχει πάντα δίκιο.
-
Rule number 1: IKE is always right
Rule number 2: in case IKE is wrong, pls refer to rule number 1.Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
-
Επιτέλους ένα σωστό τόπικ.
-
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αμερικανιά όλα τα burger, με 8 ευρώ μπορεί να φτιάξεις 10 πιάτα φακή.
10-12 μπιφτεκάρες με κρέας ΑΑΑ σου φτιάχνω πάντως χαλαρά.
Πρόσφατα διαπίστωσα ότι συνοικιακά σουβλατζίδικα ξεπέρασαν τα 2 για μια πιτούλα που δεν φτάνει για ζήτω.
Νομίζω ότι αν η Simply Burger βγάλει κάποια εκπτωτική καρτούλα για συχνότερη κατανάλωση θα κάνει μεγάλο μπαμ.
Έχει βγάλει ως...31/01 -50% το δεύτερο burger, δηλαδή με ΜΟΛΙΣ 12 ευρώ τρως 2 ΟΛΟΚΛΗΡΑ τσίζμπεργκερ.
Πάντως στο συνοικιακό μου τρώω με κάπου 5 ευρώ 2 πίτες γύρο ή καλαμάκι ή μπιφτέκι, που με το ζόρι τις καταφέρνω.
αν θέλεις κρέας ποιότητας δεν φτιάχνονται 10 με 8 ευρω.
-
μανοσκ, τα νούμερα που παραθέτεις δέν είναι σωστά!
Ο καλός μοσχαρίσιος κιμάς κοστίζει γύρω στα 10 ευρώ το κιλό και βγάζει βαριά 4-5 μπιφτέκια.
Για να βγάλεις 10-12 μπιφτέκια με 8 ευρώ πρέπει ή να προσθέσεις δυο φρατζόλες ψωμί στον κιμά, ή να πάρεις κιμά για σκύλους, ή να κάνεις τα μπιφτέκια σε πάχος χαρτιού, όπως πχ στα Goodys.
Αν μιλάμε για κανονικά μερακλήδικα μπιφτέκια όπως μου τα φτιάχνει η μαμα μου πρέπει να σκάσεις κι άλλα €€€
-
Αναφέρετε τιμές λιανικής. Επίσης ξεχνάτε ότι δεν μπαίνει ποτέ άπαχος κιμάς στο (μη σπιτικό) μπιφτέκι, γιατί δεν γίνεται τόσο νόστιμο (η νοστιμιά των ταχυφαγείων στηρίζεται στο λίπος και το αλάτι). Ξεχνάτε ότι το μπιφτέκι έχει και κρεμμύδι, γαλέτα (εγώ βάζω άλλα πράγματα) ή ψωμί.
Έχουμε λοιπόν: μη άπαχος κιμάς, τιμή λιανικής 7-8 ευρώ, χονδρική κάτω από 5 για ένα κιλό.
2 κρεμμύδια μεγάλα, καμιά 200ριά γραμμάρια. Κόστος χονδρική 10 λεπτά.
200+ γρ. γαλέτα τριμμένη. Κόστος χονδρική αστείο.Σύνολο: κοντά 1,5 κιλό / 10, ~150 γρ. μπιφτέκι. Άμα ζυγίσετε το μπιφτέκι και το βρείτε προ ψησίματος βαρύτερο....
Α, και το κόστος: 5,5 ευρώ / 10 = 55 λεπτά. Αλλά εγώ, επειδή είμαι λαρτζ, σας βάζω 1 ευρώ, μαζί με το ψωμάκι, τις πανάκριβες προτηγανισμένες πατάτες και το ντεκόρ.
Από εκεί και πέρα, διαιρούμε και το κόστος του ενοικίου, του προσωπικού, των παγίων, της εφορίας κλπ κλπ. Τα τελευταία δεν μπορώ να τα υπολογίσω, είναι ρευστοί παράγοντες.
Όμως τα άλλα καταστήματα, με χαμηλότερες τιμές, βγαίνουν μια χαρά. -
Το simply burgers το θυμάμαι από όταν ξεκίνησε από μία τρύπα 1Χ1 στη Ν.Ερυθραία. Για να επεκτείνεται έτσι μάλλον κάτι κάνει σωστά.
Τα άλλα καταστήματα με τις χαμηλότερες τιμές (και ισάξιο προϊόν) ποιά είναι?
-
Κανεις το πιο συνηθισμενο λαθος, οσον αφορα την κοστολογηση:
Διαιρεις το κερδος με την τιμη του κοστους (markup) ενω θα επρεπε να διαιρεις το κερδος σου με την τιμη πωλησης.Υ.Γ.
Καλα τα Simply Βurgers αλλα τα Fridays μου αρεσουν περισσοτερο. -
Καμιά εταιρία δεν έχει τύχη αν το μίγμα του προϊόντος αποτελείται από μοσχαρίσιο κιμά, κρεμμύδια και πατάτες.
Άλλα μίγματα έχουν σημασία:http://en.wikipedia.org/wiki/Marketing_mix
Οι ιδρυτές των Simply Burgers έχουν δουλέψει πολύ καλά το μίγμα τους γι' αυτό και η εταιρία είναι ιδιαίτερα νόστιμη.
-
Η συγκριση πολλες φορες δεν ειναι 'με 8€ παιρνεις ενα μπεργκερ, με 8€ παιρνεις ενα πιατο κοτοπουλο με πατατες στο μαγειριο αρα το μπεργκερ ειναι ακριβο'. Η συγκριση εχει αλλες εκδοχες: ποσο θα σκασεις με το μπεργκερ και ποσο με το κοτοπουλο; τι γευση εχει το ενα και τι το αλλο; κλπ κλπ
Θα συμφωνησω με τον saxon_747 κατα καποιον τροπο... Στα Fridays με αντιστοιχες τιμες παιρνεις κατι μπεργκερ ΝΑ με ενα πιατο σαλτσες και πατατες ας πουμε...
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Καμιά εταιρία δεν έχει τύχη αν το μίγμα του προϊόντος αποτελείται από μοσχαρίσιο κιμά, κρεμμύδια και πατάτες.
Άλλα μίγματα έχουν σημασία:http://en.wikipedia.org/wiki/Marketing_mix
Οι ιδρυτές των Simply Burgers έχουν δουλέψει πολύ καλά το μίγμα τους γι' αυτό και η εταιρία είναι ιδιαίτερα νόστιμη.
+1
Eπιπλεον, στην αξια ενος προιοντος, θα πρεπει να λαβετε υποψιν και την αξια που προσφερει στον καταναλωτη.
-
Τα Friday's είναι ακριβότερα, τελικά ποιά είναι τα πολλά εστιατόρια/fast food που έχουν ανάλογο προϊόν με τα simply burger και φθηνότερες τιμές? Πείτε έστω ένα(1)
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Τα Friday's είναι ακριβότερα, τελικά ποιά είναι τα πολλά εστιατόρια/fast food που έχουν ανάλογο προϊόν με τα simply burger και φθηνότερες τιμές? Πείτε έστω ένα(1)Μα αυτο λεμε! (Τουλαχιστον εγω)
Οποιος πιστευει πως πχ το burger των goody's ειναι αντιστοιχο αλλα φθηνοτερο ας φαει απο εκει.Υ.Γ. Κατι μου θυμιζει το avatar σου.
-
saxon_747 εμείς συμφωβνούμε, κυρίως αναφέρομαι σε αυτό:
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όμως τα άλλα καταστήματα, με χαμηλότερες τιμές, βγαίνουν μια χαρά. -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Θα συμφωνησω με τον saxon_747 κατα καποιον τροπο... Στα Fridays με αντιστοιχες τιμες παιρνεις κατι μπεργκερ ΝΑ με ενα πιατο σαλτσες και πατατες ας πουμε...
Προσωπικα το καλυτεροτερο burger το τρωω εδω:
http://www.americanburger.gr/
Eχει ομως μονο 2 μαγαζια.Το Fridays ειναι τρελη πλαστικουρα,οσο κετσαπ και να ριχνεις, γευση δεν πιανεις με τιποτα.
Ελληνικές Εταιρίες παραγωγής-κατασκευής διαφορων προιόντων.