-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Δε βάζετε από μέσα το μικρό χαρτάκι με τον αριθμό κυκλοφορίας σας?
Εμενα που το πηρα για πρωτη φορα φετος απ την εφορια και οχι απο τραπεζες μια και δεν μου ηρθε το ειδοποιητηριο, το σημα δεν εχει χαρτακι με το αριθμο κυκλοφοριας
Και για αποδειξη μου εδωσαν ενα μπλε διπλοτυπο
To ίδιο γίνεται και όταν παραλαμβάνεις καινούριο αυτοκίνητο.
Αυτό που έκανα πάντα ήταν να φτιάξω ένα μικρό χαρτάκι στον υπολογιστή με τη πινακίδα και να το βάλω σε εκείνη τη θέση, ή μπορείς να το γράψεις με το χέρι.
-
Tωρα παει κολληθηκε
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Βεβαια ο αριθμός που εχει πανω το σημα ( οχι κυκλοφωριας - ο αυξον αριθμός του σηματος ) θυμιζω οτι σημειωνεται και στελνετε στο υπουργειο ΣΕ ΤΙ οχημα αντιστιχιθηκε.............
Οχι παντα. Μολις τα κολλησα, απο τα τρια σηματα (ειχ, φιχ κ μηχανακι) μονο το ενα ειχε γραμμενο το σειριακο αριθμο πανω στην αποδειξη, κ μαλιστα τα κολλησα λαθος (εβαλα του ενος στο αλλο).
-
To να βάζει κάποιος και το χαρτάκι με τον ΑΚ του αυτοκινήτου στο σήμα, δείχνει πολλά για τον ιδιοκτήτη του, θετικά και αρνητικά !
Ομολογώ πως ανήκω σε αυτούς που πάντα το βάζουν, τυπωμένο απο το pc σε καλύτερη γραμματοσειρά και bold, για να είναι ευανάγνωστο. , που σημαίνει ότι: Με λαχτάρα και ανυπομονησία περιμένω τα 'φιρμάνια' κάθε χρόνο!!! -
παιζει - ελαχιστα πιστευω - κι αυτο...
Αν και το πιθανωτερο ισως ειναι οτι ο τραπεζικός το εγραψε στο δικο του αποκομα...
Παντως στα δικα μου το γραφει κανονικά...
και μαλιστα ο τραπεζικός εκανε λαθος και 'δηλωσε' σε 2 οχηματα το ιδιο σηματακι και μετα ακυρωνε...
Γι αυτο και λεω οτι μαλλον το υπουργειο 'ξερει'... -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
To να βάζει κάποιος και το χαρτάκι με τον ΑΚ του αυτοκινήτου στο σήμα, δείχνει πολλά για τον ιδιοκτήτη του, θετικά και αρνητικά !
Ομολογώ πως ανήκω σε αυτούς που πάντα το βάζουν, τυπωμένο απο το pc σε καλύτερη γραμματοσειρά και bold, για να είναι ευανάγνωστο. , που σημαίνει ότι: Με λαχτάρα και ανυπομονησία περιμένω τα 'φιρμάνια' κάθε χρόνο!!!Ποιά είναι τα αρνητικά?
-
Εγώ πάντως ουδέποτε το κολλάω. Απλά έχω στο ντουλαπάκι το σήμα, το ειδοποιητήριο και την απόδειξη πληρωμής από την τράπεζα.
-
Αξίζει να ρισκάρεις για 5 λεπτά υπόθεση;
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
παιζει - ελαχιστα πιστευω - κι αυτο...
Αν και το πιθανωτερο ισως ειναι οτι ο τραπεζικός το εγραψε στο δικο του αποκομα...
Παντως στα δικα μου το γραφει κανονικά...
και μαλιστα ο τραπεζικός εκανε λαθος και 'δηλωσε' σε 2 οχηματα το ιδιο σηματακι και μετα ακυρωνε...
Γι αυτο και λεω οτι μαλλον το υπουργειο 'ξερει'...Μπααα!. Κ λεω μπα γιατι απο τραπεζα πηρα το ενα απο τα τρια, κ ηταν αυτο που ειχε γραμμενο στην αποδειξη κανονικα το σειριακο. Τα αλλα δυο που τα πηρα απο την εφορια, ειναι αυτα που δεν εκατσε να γραψει στην αποδειξη το σειριακο, κ ΔΕΝ αναφερονται ουτε στο διπλοτυπο.
Εγώ πάντως ουδέποτε το κολλάω. Απλά έχω στο ντουλαπάκι το σήμα, το ειδοποιητήριο και την απόδειξη πληρωμής από την τράπεζα.
Καταλαβαινεις βεβαια οτι αυτο = προστιμο?
-
Το δικό μου το πήρα από την εφορία, στο διπλότυπο δεν το γράφει γιατί το αυτοκόλλητο το πήρα από άλλο γραφείο σε άλλο όροφο. Όμως αφού πλήρωσα το τέλος και πήγα με την απόδειξη στο γραφείο με τα αυτοκόλλητα, η κυρία που μου το έδωσε σημείωσε σε μία κατάσταση τον κωδικό του και κάποια άλλα στοιχεία (δεν μπορούσα να δω μιας και μας χώριζε κάγκελο, τοιχάκι και η μυωπία μου).
-
O KOK τι αναφέρει? Από την στιγμή που είναι ενδεικτικό το αυτοκόλλητο, γιατί να σου κόψει πρόστιμο?
-
Ο κοκ αναφερει οτι πρεπει να ειναι επικολλημενο σε εμφανες σημειο. Για την αποδειξη δεν θυμαμαι ακριβως αλλα νομιζω οτι πρεπει να την εχεις μαζι.
-
ουσιαστικά η μόνη απόδειξη ότι έχεις πληρώσει τα τέλη είναι η απόδειξη καθαυτή, μιας και το σήμα πλέον δεν αναφέρει την αξία των τελών. Αλλιώς θα έπαιρναν όλοι ένα σήμα για παπάκι και θα το κοτσάραν στα 3λιτρα. Γι αυτό και σε έναν έλεγχο που θα κάνουν για τέλη (και πιθανότατα θα ενταθούν αυτού του είδους, εμένα προσωπικά ποτέ δεν μου το έχουν ελέγξει αυτό) θα σου την ζητήσουν.
Γι αυτό λοιπόν οι ταγοί της νομιμότητας, με τους εκτυπωτές και τις πινακίδες χαλαρώστε
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Απλά πιστεύω ότι αν ποτέ με ελέγξουν γι' αυτό το θέμα (21 συναπτά έτη που οδηγώ δεν μου έχει συμβεί), δείχνοντάς τους τα παραπάνω θα καταλάβουν ότι έχω πληρώσει και το θέμα θα λήξει.
-
ουτε εμενα απο το 2001 που αποκτησαμε αυτοκινητο δικο μας δεν μας εχουν ζητησει ποτε το σημα η την αποδειξη.τωρα ομως λογω κρισης την κουβαλαω μαζι μου ποτε δεν ξερεις.το αυτοκολητο εξακολουθει να ειναι στο ντουλαπακι μαζι με την αποδειξη.!!!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Δε βάζετε από μέσα το μικρό χαρτάκι με τον αριθμό κυκλοφορίας σας?
Εμενα που το πηρα για πρωτη φορα φετος απ την εφορια και οχι απο τραπεζες μια και δεν μου ηρθε το ειδοποιητηριο, το σημα δεν εχει χαρτακι με το αριθμο κυκλοφοριας
Και για αποδειξη μου εδωσαν ενα μπλε διπλοτυπο
To ίδιο γίνεται και όταν παραλαμβάνεις καινούριο αυτοκίνητο.
Αυτό που έκανα πάντα ήταν να φτιάξω ένα μικρό χαρτάκι στον υπολογιστή με τη πινακίδα και να το βάλω σε εκείνη τη θέση, ή μπορείς να το γράψεις με το χέρι.
Στο ειδοποιητηριο μου τους εκτυπώθηκε ο αρ. κυκλ. στραβά και στο διάτρητο σημείο είναι ο μισός αριθμός. Δεν σκεφτηκα να εκτυπώσω ή να το γραψω με το χέρι οποτε ... παει τωρα. Κολλήθηκε!
-
Ο χρήστης dimgr έγραψε:
Απλά πιστεύω ότι αν ποτέ με ελέγξουν γι' αυτό το θέμα (21 συναπτά έτη που οδηγώ δεν μου έχει συμβεί), δείχνοντάς τους τα παραπάνω θα καταλάβουν ότι έχω πληρώσει και το θέμα θα λήξει.
ουτε εμενα απο το 2001 που αποκτησαμε αυτοκινητο δικο μας δεν μας εχουν ζητησει ποτε το σημα η την αποδειξη.τωρα ομως λογω κρισης την κουβαλαω μαζι μου ποτε δεν ξερεις.το αυτοκολητο εξακολουθει να ειναι στο ντουλαπακι μαζι με την αποδειξη.!!!
Γνωρίζετε ότι έχουν το δικαίωμα να σας γράψουν αν το έχετε παρκαρισμένο και δε βρίσκεται στο προβλεπόμενο σημείο κολλημένο το σήμα;
Πέντε λεπτά υπόθεση είναι να ξεκολλήσεις το παλιό και να κολλήσεις το νέο στη θέση του παλιού. Κι όμως ορισμένοι προτιμούν να ρισκάρουν να φάνε πρόστιμο για κάτι τόσο απλό.
-
ή πολλοί κάνουν την 'επανάστασή τους' λέγοντας ότι τους βρωμίζει το παμπρίζ και πίσω έχουν πινακίδα με διαφήμιση του συνεργείου και αυτοκόλλητο δίπλα από τα φώτα με διαφήμιση του αντιπρόσωπου στυλ Σαρακάκη.
-
Καλα, δικαιωμα τους ειναι, απλα το αναφεραμε κ μερικοι απορησαν. Εγω παντως σε ολα τα αυτοκινητα το εχω κολλημενο στο πιο ασχημο σημειο, καρακεντρο (στον οριζοντιο αξονα) παρμπριζ, κατω απο τον καθρεπτη. Ολοι μου τη λενε επειδη κανει μπαμ οταν το κοιτας απ'εξω, το θεμα ομως ειναι οτι οταν οδηγεις ειναι το μοναδικο σημειο του παρμπριζ οπου ΔΕΝ φαινεται (το κρυβει ο καθρεπτης).
Μια φορα σε κανονικο ειδοποιητηριο με την πινακιδα αναγραφομενη στο σωμα του κειμενου του ειδοποιητηριου, ΔΕΝ μου ειχαν εκτυπωσει το νουμερο κ στα διατρητα κομματια ωστε να κοψω ενα κ να το βαλω στο παραθυρακι.
Εβαλα ενα χαρτακι με χειρογραφη την πινακιδα. Εννοειται οτι σε ελεγχο, ελεγξαν το σημα, ειδαν οτι ηταν χειρογραφη η πινακιδα, κ ηθελαν να με πανω για 'πλαστογραφηση του σηματος'. Τους εδειξα το ειδοποιητηριο-αποδειξη που ειχα μαζι μου (αυτο που περιεγραψα πιο πανω που δεν ειχε την πινακιδα τυπωμενη), κ τους ειπα να ετοιμαστουν για μηνυση. Αφου μου εκαναν ενα κυρηγμα για το οτι 'δεν μιλαω σωστα' κ κατι αλλες τετοιες πιπες, εφυγα.
-
τα τελη ειναι πλεον περασμενα στο συστημα.
θα εχετε παρατηρησει οτι οταν κανεις μεταβιβαση ή καταθεση ή οτιδηποτε τελως παντων που παλια χρειαζοταν να του κουβαλας τις αποδειξεις πλεον δε ζητανε τιποτα.
Πολυ απλα 'χτυπωντας' τον αριθμο στο κομπιουτερ βλεπουν αν εχεις πληρωσει ή οχι.κατι αντιστοιχο γινεται και με τα περιπολικα.
Δινουν τον αριθμο στο κεντρο κι απο κει τους λενε τα παντα.
Τέλη κυκλοφορίας