-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
Εχω χασει το ενα ειδοποιητήριο αν δεν καταφερω να το βρω θα πρέπει να παω στην εφορια για να πάρω το σήμα. Γνωρίζει κανένας αν μπορώ να πάω σε οποιαδήποτε ΔΟΥ ή πρέπει να πάω στην ΔΟΥ που υπάγομαι??
μπορεις με τη αδεια σε οποιαδηποτε δου η τραπεζα...(διοτι στην αδεια φαινεται ο τυπος του οχηματος ο κυβισμος και ημ-νια 1ης κυκλοφοριας. αν δεν ο πληρωσεις εντος του ετους τοτε ενδεχεται να φας κληση και οταν πας να το παρεις το σημα θα κοστισει τα 2-πλα εστω και για μια μερα. Μην πεταξεις το σημα του 11 αν δεν βγει ο χρονοσ διοτι και του 12 να εχεισ αν δεν βγει ο χρονοσ τρως κληση και πρεπει να το ξανααγορασεισ -για 1 μερα εστω πληρωνοντασ το 2-πλο...ΠΡΟΣΟΧΗΗΗΗ
Μέχρι πέρσι σε τράπεζα μόνο με το ειδοποιητήριο, δέν νομίζω να άλλαξε φέτος αυτό.
-
ntogk80 ισως εχεις δικηο...γκαμω το αλτσχαιμερ μου
-
Πριν λίγο στον ΣΚΑΙ είπε ότι απο εβδομαδα ξεκινούν οι εφοριακοι απεργία και θα υπάρχει θεμα με τελη και πινακίδες. Λεπτομεριες όμως δεν είπαν.
Για την αγορά των τελών υπάρχουν πληροφορίες στο πίσω μερος του ειδοποιητηρίου και λενε ότι σε περίπτωση απώλειας του ειδοποιητηρίου ΜΟΝΟ σε οποιαδήποτε ΔΟΥ με ταυτότητα και αδεια κυκλοφορίας. Σε τραπεζες μόνο με το ειδοποιητηριο.
-
ψαχνοντας να βρω τα έντυπα για την καταθεση, βρηκα αυτη τη σελιδα που τα εχει αναλυτικα:
http://www.bougatsas.gr/ypiresies/sxoli ... kidon.html
αυτο ειναι, ουτε για να καταθέσεις πινακίδες χρειαζεται να κουραστείς.
Πλερώνεις και στην κανει αλλος τη δουλεια -
Μπορώ να ζητήσω άραγε μέιωση στα τέλη και λοιπές είσφορες οχήματος τώρ απου με το νέο νόμο θα μαου απαγορευτεί η πρόσβαση στο δακτύλιο καθόσον το όχημα είναι πριν το 1990? Μπααα .... που ζώ? Σε καμμιά πολιτισμένη χώρα? Για μια στιγμή ξεχάστηκα.. Αντε , Καλά Χριστούγεννα και βλέπουμε μέχρι την πρωτοχρονία...
-
Εχω χασει το ενα ειδοποιητήριο αν δεν καταφερω να το βρω θα πρέπει να παω στην εφορια για να πάρω το σήμα. Γνωρίζει κανένας αν μπορώ να πάω σε οποιαδήποτε ΔΟΥ ή πρέπει να πάω στην ΔΟΥ που υπάγομαι??
μπορεις με τη αδεια σε οποιαδηποτε δου η τραπεζα...(διοτι στην αδεια φαινεται ο τυπος του οχηματος ο κυβισμος και ημ-νια 1ης κυκλοφοριας. αν δεν ο πληρωσεις εντος του ετους τοτε ενδεχεται να φας κληση και οταν πας να το παρεις το σημα θα κοστισει τα 2-πλα εστω και για μια μερα. Μην πεταξεις το σημα του 11 αν δεν βγει ο χρονοσ διοτι και του 12 να εχεισ αν δεν βγει ο χρονοσ τρως κληση και πρεπει να το ξανααγορασεισ -για 1 μερα εστω πληρωνοντασ το 2-πλο...ΠΡΟΣΟΧΗΗΗΗ
Τελικα το βρήκα, εφαγα 2 ωρες κανωντας το γραφείο μου ανω κατω, αλλά γλιτωσα την επίσκεψη στην αγαπημένη μας εφορία
Χωρις ειδοποιητήριο μόνο σε ΔΟΥ, και το αναγραφει από πίσω αλλα ρωτησα σημερα το πρωί και στην τράπεζα και μου επιβεβαίωσαν οτι μόνο με το ειδοποιητήριο μπορούν να μου δώσουν το σήμα.
-
για όσους έχασαν ή δεν παρέλαβαν ειδοποιητήριο
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ρε παιδια συγνωμη τι το συζηταμε ακομα δε καταλαβαινω...Τι να πει κανεις για ενα κρατος που περιμενει να βελτιωσει τα οικονομικα του απο τα τελη κυκλοφοριας των αυτοκινητων??
Τα βελτιώνει, τελικά?... είναι το δικό μου ερώτημα....
Ή βγάζει λιγότερα με τις αυξήσεις στους φόρους στη βενζίνη και στα τέλη κυκλοφορίας (την αναδρομική ''έκτακτη' με την οποία δε σου δίνει καν επιλογή να καταθέσεις πινακίδες αλλά σου λεει 'το κυκλοφορούσες, άρα θέλω τόσα!' δεν τη μετράω, πρόκειται για τραγική π**στιά) διότι ο κόσμος αναγκάζεται (ή επιλέγει) να καταθέσει πινακίδες, να κυκλοφορεί λιγότερο, να μην αγοράζει, πλέον, αμάξια με πάνω από 1800 κυβικά, κλπ
Γραφω 'περιμενει να βελτειωσει'. Φυσικα το αποτελεσμα ειναι διαφορετικο.Αυτο που θελω να επισημάνω ειναι οτι σε ενα κανενα αλλο κρατος η φορολογηση του αυτοκινητου δε εχει τοσο εξέχουσα θεση στο φορολογικο συστημα με άμεσο και έμμεσο τροπο!Απο μονο του αυτο ειναι τραγικο...
Ναι, αλλά τουλάχιστον εμείς σε σχέση με τα άλλα κράτη απολαμβάνουμε
- δρόμους προδιαγραφών πίστας F1
- τις καλύτερες τιμές καυσίμων στην Ευρώπη
- τα μικρότερα ποσοστά νοθείας στα καύσιμα (και φυσικά τους πιο συχνούς ελέγχους και τις αυστηρότερες ποινές )
- την καλύτερη ποιότητα σήμανσης στους δρόμους, για να μη χανόμαστε ποτέ και να μην καίμε βενζίνη άσκοπα
- το δικαίωμα να παρκάρουμε μέχρι και μπροστά σε στάσεις λεωφορείου 'για 5 λεπτάκια' και κανείς να μη μας λέει τίποτα
- τα καλύτερα ΜΜΜ (και με τις λιγότερες απεργίες παγκοσμίως) για να μη χρειάζεται να παίρνουμε το αυτ/το ή τη μηχανή κάθε μέρα
- τις πιο αξιόπιστες σημάνσεις μέγιστης επιτρεπόμενης ταχύτητας οι οποίες μας μαθαίνουν να σεβόμαστε τα όρια
- ειδικές λωρίδες στα δεξιά του δρόμου σε διάφορα σημεία που είναι μόνο για λεωφορεία και για 'μάγκες' που θέλουν να φτάσουν πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους οδηγούς στον προορισμό τους
κι άλλα πολλά που αν καθίσω να τα γράψω θα φάω τη μέρα μου εδώ...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
- ειδικές λωρίδες στα δεξιά του δρόμου σε διάφορα σημεία που είναι μόνο για λεωφορεία και για 'μάγκες' που θέλουν να φτάσουν πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους οδηγούς στον προορισμό τους
LOL!!!
-
καπου διαβασα σε λινκ της ημερησιας οτι μπορεις να συνδεθεις στο ιντερνετ υπουργειο οικονομικων εξυπηρετηση πολιτη και να κατεβασεισ την ειδοποιηση πληρωμης τελων κυκλοφοριας (αν την εχασες η δεν ηρθε) και να την πληρωσεισ σε τραπεζα για να μην στηθεις στις ουρες της εφοριας, διοτι ετοιμαζουν και τετραημερη εξοδο οι εφοριακοι με το προσχημα της απεργιας...ετσι για το καλο του χρονου
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
ψαχνοντας να βρω τα έντυπα για την καταθεση, βρηκα αυτη τη σελιδα που τα εχει αναλυτικα:http://www.bougatsas.gr/ypiresies/sxoli-odigon/katathesi-pinakidon.html
αυτο ειναι, ουτε για να καταθέσεις πινακίδες χρειαζεται να κουραστείς.
Πλερώνεις και στην κανει αλλος τη δουλειαχριστουγεννιατικο χιουμορακι....
θα εμπιστευόταν κανεις, εναν τυπο με τετοιο ονομα;;;
-
καπου διαβασαΤο θέμα αυτό μάλλον δεν το διαβάζεις, δύο post από πάνω σου έχει URL της είδησης.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
καπου διαβασα
Το θέμα αυτό μάλλον δεν το διαβάζεις, δύο post από πάνω σου έχει URL της είδησης.
ναι αυτη ειναι η ειδηση οπως λες αλλα επειδη δεν εκανε 'λινκ με χερακι' το ανεφερα. πολλοι απο εμας, εγω τουλαχιστον για να μη γενικευουμε, αν το λινκ δεν ειναι αυτοματο πανε-με παρακατω.
-
Καλημερα σε ολους, μια απορια:
Μπορει ο κατοχος ενος αυτοκινητου ο οποιος δεν εχει πληρωσει τα τελη του 2010 και 2011 να πληρωσει στην ΔΟΥ μονο του 2012?
Υπαρχει καποια δηλαδη η δυνατοτητα να διακανονιστουν οι προηγουμενες οφειλες και να πληρωθουν τα τελευταια μονο? -
Σε Τράπεζα, ... ίσως πάρεις σήμα του 2012.
Ειδικά σε ΔΟΥ, με προηγούμενες οφειλές, ΟΧΙ. ! -
Στην Τσαπανίδου πριν λίγο στον ΣΚΑΪ :
Στοιχεία για 11μηνο.
ΕΣΟΔΑ από τέλη κυκλοφορίας
2011 : 127 εκ. ευρώ
2010 : 525 εκ. ευρώ
μείωση -75,8% (!)ΕΣΟΔΑ από τα τέλη ταξινόμησης καινούριων
2011 : 83 εκ. ευρώ
2010 : 231 εκ. ευρώ
μείωση -64% (!)ένας εφοριακός εκτιμάει ότι φέτος θα παραδόσουν περίπου 400.000 πινακίδες ενώ πέρσι ήταν 130.000 αν συγκράτησα σωστά.
Και μιλάμε σε σχέση με το πεθαμένο 2010. Μήνυμα ελήφθη λέτε;
-
Ω ναι ετοιμασου για νεα εκτακτα μονιμα μετρα!
-
Μπράβο στον Βενιζέλο, μία ιδέα είναι να γίνουν τα τέλη 1 εκατομμύριο ευρώ άνα όχημα (ετήσιο τέλος), ασχέτως κυβικών εκατοστών, χρώματος ή ζωδίου. Έτσι θα έχουμε έσοδα 0 (μηδέν) ευρώ. Αφού προς τα εκεί πάει το τrend, γιατί να χρονοτριβούμε? Θα πάρει και το νόμπελ οικονομίας μία ώρα αρχίτερα
-
το μόνο που γνωρίζουν από οικονομικά είναι η απλή μέθοδος των τριών, μόνο που δεν έχουν καταλάβει ότι παίρνουν τα τρία μεγαλοπρεπώς
-
Ο μπενι-το εχει σπασει ρεκορ μ@λακιας (η δολιοτητας?)...περιμενω τα επομενα χτυπηματα του στο δρομο προς τη δραχμη
Τέλη κυκλοφορίας