-
Η μεγαλύτερη δε μπούρδα που έχω ακούσει(την έχω διαβάσει και εδώ μέσα), είναι ότι :'η κρίση γεννά ευκαιρίες'...
Ε λοιπόν για κάθε ευκαιρία που δημιουργείται(και συνήθως είναι μια ιδέα διαχείρισης της φτώχειας), έχουν χαθεί λόγο αυτής της κατάστασης, πολλές θέσεις ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Και Π.Κ. κλείνανε μαγαζιά και χρεοκωπούσαν εταιρείες. Αλλά από δική τους μλκια ή από ατυχία. Πλέον ο κανόνας είναι το λουκέτο.
Το βλέπω και σε επιχειρήσεις που δεν κλείνουν. Πρακτικά δεν είναι υγειής. Μια μέση επιχείριση έχει ενοίκια, δάνεια ανάπτυξης ή κίνησης. Υπάρχουν κάποιοι σε ιδιόκτητα μαγαζιά χωρίς δάνεια(υπήρχε το κεφάλαιο). Αυτά δεν κλείνουν, αλλά τα κέρδη τους είναι λιγότερα από το ενοίκιο που θα έπαιρναν και τα χρήματα των τόκων σε μια προθεσμιακή. Από την άλλη η σκέψη θα το πουλήσει δεν παίζει(ποιος αγοράζει επιχείριση σήμερα;;). Εδώ δεν παίζει το να νοικιάσει το ακίνητο. Γιατί και να βρει ενοικιαστή, θα πάρει τα ενοίκια;;; Πλην των εταιριών που δουλεύουν με καρτέλ, και μεγάλα περιθώρια κέρδους δεν υπάρχουν κερδοφόρες. Και όσες είναι, σαφώς το κέρδος τους, δεν ανταποκρίνεται στην τοποθέτηση κεφαλαίου που έχει γίνει. Γνωρίζω 2-3 στη Θεσσαλονίκη, που είναι κάθετες μονάδες(από παραγωγή μέχρι διανομή), με κύρια δραστηριότητα όμως τις εξαγωγές. Και σαφώς εκεί πρέπει να επικεντρωθεί ένας νέος επιχειρηματίες. Στην παραγωγή από κάτι που θα εξάγεται.
Αλλά εδώ είναι και αυτό που λέει ο Μάρκος. ΦΑΠ-Χαράτσια-Έκτακτες Εισφορές-Περαιώσεις-Τέλος Επιτηδεύματος-ΤΕΛΟΣ.... Γιατί να μην το επιχειρήσεις με έδρα μια άλλη χώρα; -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
υπαρχουν απειρες δουλειες με 300-600€, για επιβεβαιωση ρωτηστε οποιον θελετε που παιρνει 2.000+Καλά, αυτό είναι γεγονός, αλλά δεν εννοούσα αυτό ακριβώς...
Κι εγώ χτυπάω το καινούργιο ττ από τα φέσια μέχρι στιγμής αλλά αισιοδοξώ ότι θα εισπράξω κάποια στιγμή. (τα μισά )
Είναι θέμα του πόσο είσαι διατεθιμένος να περιμένεις για να πάψεις να αισιοδοξείς...
Η δουλειά που ανέφερα ωστόσο αφορά σε ζήτηση υπαλληλικού προσωπικού, με κάποια - μικρή - εμπειρία στα φορολογικά, με σταθερό μηνιαίο μισθό
Το οποίο υπαλληλικό προσωπικό θα εργάζεται σε γραφείο που θα έχει φέσια να υποθέσω που θα αυξάνονται...
Το κακό είναι ότι δεν μένουμε στην ίδια πόλη...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Αλλά εδώ είναι και αυτό που λέει ο Μάρκος. ΦΑΠ-Χαράτσια-Έκτακτες Εισφορές-Περαιώσεις-Τέλος Επιτηδεύματος-ΤΕΛΟΣ....
Επίσης, θα ήθελα να μου βρεις και κάποια πηγή χρηματοδότησης, γιατί στις τράπεζες δεν υπάρχει μία (κυριολεκτικά).
-
Εξαρτάται για τι ποσό μιλάμε. Αλλά και πες ότι το κεφάλαιο υπάρχει. Γιατί να τα βάλω στην Ελλάδα και όχι στην Βουλγαρία; Με εργατικό δυναμικό στο μισό και με φορολογικό σύστημα που δεν αλλάζει σε κάθε επίσκεψη της τρόικας.
-
πέρα από τα ηλίθια φορολογικά συστήματα οι έλληνες είναι ταχύτεροι και παρέχουν μακράν καλύτερο τελικό προιον από τους υπόλοιπους βαλκάνιους...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Η δουλειά που ανέφερα ωστόσο αφορά σε ζήτηση υπαλληλικού προσωπικού, με κάποια - μικρή - εμπειρία στα φορολογικά, με σταθερό μηνιαίο μισθό
Το οποίο υπαλληλικό προσωπικό θα εργάζεται σε γραφείο που θα έχει φέσια να υποθέσω που θα αυξάνονται...
Το κακό είναι ότι δεν μένουμε στην ίδια πόλη...Αυτό είναι το καλό στην υπόθεση. Πως η αμοιβή θα καταβάλλεται τμηματικά κατά την παροχή της υπηρεσίας και θα εξοφλείται λίγο πριν ολοκληρωθεί. Οπότε, no more fessi (αν και όλα είναι στη θεωρία ακόμα και αναμένω εναγωνίως να δω αν θα εφαρμοστούν στην πράξη).
Το καλό είναι ότι πιθανώς υπάρχουν τέτοιες ευκαιρίες και σε άλλες πόλεις -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
πέρα από τα ηλίθια φορολογικά συστήματα οι έλληνες είναι ταχύτεροι και παρέχουν μακράν καλύτερο τελικό προιον από τους υπόλοιπους βαλκάνιους...Με τα ίδια λεφτά προσλαμβάνεις τουλάχιστον τους διπλούς.
Αλλά το θέμα είναι αυτό που αφήνεις στην άκρη. ΚΑΝΕΙΣ σοβαρός επενδυτής δε θα επενδύσει σε μια χώρα όπως η Ελλάδα. Αρπαχτή μπορεί να κάνει. Επένδυση όχι. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
πέρα από τα ηλίθια φορολογικά συστήματα οι έλληνες είναι ταχύτεροι και παρέχουν μακράν καλύτερο τελικό προιον από τους υπόλοιπους βαλκάνιους...
Με τα ίδια λεφτά προσλαμβάνεις τουλάχιστον τους διπλούς.
Αλλά το θέμα είναι αυτό που αφήνεις στην άκρη. ΚΑΝΕΙΣ σοβαρός επενδυτής δε θα επενδύσει σε μια χώρα όπως η Ελλάδα. Αρπαχτή μπορεί να κάνει. Επένδυση όχι.τι να τους κάνεις τους διπλους αν δεν μπορούν να αποδόσουν...
μην κάνεις γενικεύσεις... -
Εμένα αν μου έδινες τη δυνατότητα να μεταφέρω την επιχείρισή μας σε αντίστοιχο τουριστικό μέρος εκτός Ελλάδας, είχα φύγει.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Με τον κίνδυνο να ακουστώ γραφικός:
Ξέρεις ποιό είναι το πραγματικό πρόβλημά σας? Ότι στη συντριπτική σας πλειοψηφία δεν ζοριστήκατε ποτέ στη ζωή σας...Συγνώμη Ηλία, αλλά είσαι τελείως φάουλ. Ναι πολλοί έζησαν ζωή και κότα με τα λεφτά του μπαμπά, αλλά οι περισσότεροι πήγαιναν από το πρωί στη δουλειά των 500-700 ευρώ (αν την έβρισκαν, αλλιώς έλιωναν παπούτσια για να την βρουν), μετά στη σχολή και το βράδυ να κάνουμε καμιά εργασία για το πανεπιστήμιο ή κάτι παρόμοιο... Ε, ναι... και Π/Σ/Κ βγαίναμε δεν είχαμε παιδιά, σκυλιά να μας περιμένουν, τόσο κακό είναι;;; Παλιότερα δεν βγαίνανε;;; Τώρα αν εννοείς ζόρι του να πεινάμε, όχι... ευτυχώς δεν το ζήσαμε, αλλά δυστυχώς δεν το βλέπω πλέον τόσο απόμακρο...
Μάρκο, εννοώ η οικογένειά σου να μην έχει μία, να βγάζει μόλις κ με τα βίας αρκετά να σε ταΐσει, να ζεις σε χωριό χωρίς ηλεκτρικό κ το μέλλον να πρέπει να το φτιάξεις μόνος σου. Να φεύγει η αδελφή σου υπηρέτρια κ εσύ μετά το γυμνάσιο (όπου πήγαινες περπατώντας 1 ώρα ξυπόλητος για να μην χαλάσεις τα παπούτσια) μόνος για την μεγάλη πόλη, να κοιμάσαι σε παγκάκια μέχρι να βρεις μια δουλειά που να σου δίνει, απλά, να φας. Τέτοια ζόρια δεν είδατε και, ευτυχώς για όλους μας, δεν πρόκειται να δείτε. Τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο, δίχως επιστροφή.
ΥΓ. Βγαίνανε? Από το Λεχούρι Καλαβρύτων, ας πούμε, οι 20 - 30ρηδες να βγουν να πάνε ... που? Γιατί ερήμωσε, νομίζεις, η ύπαιθρος? Ή δεν θυμάσαι ότι μέχρι πριν από λίγα σχετικά χρόνια Ελλάδα ΔΕΝ ΗΤΑΝ μόνον η Αθήνα κ λίγες άλλες πόλεις?
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Εμένα αν μου έδινες τη δυνατότητα να μεταφέρω την επιχείρισή μας σε αντίστοιχο τουριστικό μέρος εκτός Ελλάδας, είχα φύγει.Στο καλο,λιγοι και καλοι να μεινουμε ,εμεις που κοιταμε την πατριδα πρωτα απολα και μετα την τσεπη μας,που την στηριζουμε τωρα που μας εχει αναγκη και ας μην της φερθηκαμε σωστα τοσα χρονια.
-
Καλά ξεκουμπίδια!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μάρκο, εννοώ η οικογένειά σου να μην έχει μία, να βγάζει μόλις κ με τα βίας αρκετά να σε ταΐσει, να ζεις σε χωριό χωρίς ηλεκτρικό κ το μέλλον να πρέπει να το φτιάξεις μόνος σου. Να φεύγει η αδελφή σου υπηρέτρια κ εσύ μετά το γυμνάσιο (όπου πήγαινες περπατώντας 1 ώρα ξυπόλητος για να μην χαλάσεις τα παπούτσια) μόνος για την μεγάλη πόλη, να κοιμάσαι σε παγκάκια μέχρι να βρεις μια δουλειά που να σου δίνει, απλά, να φας. Τέτοια ζόρια δεν είδατε και, ευτυχώς για όλους μας, δεν πρόκειται να δείτε. Τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο, δίχως επιστροφή.ΥΓ. Βγαίνανε? Από το Λεχούρι Καλαβρύτων, ας πούμε, οι 20 - 30ρηδες να βγουν να πάνε ... που? Γιατί ερήμωσε, νομίζεις, η ύπαιθρος? Ή δεν θυμάσαι ότι μέχρι πριν από λίγα σχετικά χρόνια Ελλάδα ΔΕΝ ΗΤΑΝ μόνον η Αθήνα κ λίγες άλλες πόλεις?
γιατί, σάμπως τα είχατε δει όλοι εσείς; [φαντάζομαι το β' πρόσωπο πάει ανά γενιά]
Ή μήπως δεν υπάρχουν αυτοί που τα βλέπουν και σήμερα; -
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Εμένα αν μου έδινες τη δυνατότητα να μεταφέρω την επιχείρισή μας σε αντίστοιχο τουριστικό μέρος εκτός Ελλάδας, είχα φύγει.
Στο καλο,λιγοι και καλοι να μεινουμε ,εμεις που κοιταμε την πατριδα πρωτα απολα και μετα την τσεπη μας,που την στηριζουμε τωρα που μας εχει αναγκη και ας μην της φερθηκαμε σωστα τοσα χρονια.
αμα ελπιζεις σε αυτους που αγαπουν τη χωρα και οχι την τσεπη, σε 10 χρονια θα εχουν μεινει 100 ατομα στη χωρα
ολοι αγαπαμε τον τοπο μας, αλλα πολλες φορες δεν εχεις καν επιλογη. Και οταν οι υποχρεωσεις τρεχουν, η αγαπη δεν σε ταιζει
εκτος αν ειναι καλυτερο να γλυψουν(μ)ε κανεναν λοκω πολιτικου για μια τακτοποιηση στο Δημοσιο και μετα να λεμε ποσο αγαπαμε τη χωρα μας
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Στο καλο,λιγοι και καλοι να μεινουμε ,εμεις που κοιταμε την πατριδα πρωτα απολα και μετα την τσεπη μας,που την στηριζουμε τωρα που μας εχει αναγκη και ας μην της φερθηκαμε σωστα τοσα χρονια.
Εισαι λαθος, φτανοντας σε επιπεδο κοροιδου, κ στο λεω τελειως φιλικα.
Αν η 'πατριδα' η ιδια δεν μας θελει, δεν μας προσεχει (για να μας εχει) κ σε καθε τομεα κ σε καθε ευκαιρια μας δειχνει οτι μας βλεπει ως αγελαδες (=να μας πιασει τα βυζια κ να μας αρμεξει ωστε να μας παρει οσα περισσοτερα οσο γρηγοροτερα), τοτε δεν τη θελουμε ουτε εμεις.
Ακου εκει 'πατριδα'. Χεστηκαμεν (=χεστηκαμε στα γερμανικα) κυριος για την 'πατριδα' οταν η 'πατριδα' δεν μου προσφερει τιποτα πια κ με γαμαει 10 φορες περισσοτερο οταν εγω ειμαι σωστος απεναντι της, σε σχεση με το αρχιλαμογιο που το γαμαει μιση κ αυτο για τα ματια του κοσμου...
Η 'πατριδα' εχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να μας φροντιζει, να μας προσεχει κ να μας δειχνει ποσο μας θελει εδω να προσφερουμε οτι καλο μπορει ο καθενας, ακριβως επειδη χωρις εμας (τους πολιτες της που εχουν απηυδησει κ την κανουν με ελαφρα πηδηματακια) η πατριδα ειναι ενα αδειο χωραφι. Εχει κ καλυτερα παραδιπλα.
-
Αντικατέστησε το 'πατρίδα' με το β' πλυθηντικό και θα ξεκαθαρίσουν όλα.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Η μεγαλύτερη δε μπούρδα που έχω ακούσει(την έχω διαβάσει και εδώ μέσα), είναι ότι :'η κρίση γεννά ευκαιρίες'...
Ε λοιπόν για κάθε ευκαιρία που δημιουργείται(και συνήθως είναι μια ιδέα διαχείρισης της φτώχειας), έχουν χαθεί λόγο αυτής της κατάστασης, πολλές θέσεις ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Και Π.Κ. κλείνανε μαγαζιά και χρεοκωπούσαν εταιρείες. Αλλά από δική τους μλκια ή από ατυχία. Πλέον ο κανόνας είναι το λουκέτο.
Το βλέπω και σε επιχειρήσεις που δεν κλείνουν. Πρακτικά δεν είναι υγειής. Μια μέση επιχείριση έχει ενοίκια, δάνεια ανάπτυξης ή κίνησης. Υπάρχουν κάποιοι σε ιδιόκτητα μαγαζιά χωρίς δάνεια(υπήρχε το κεφάλαιο). Αυτά δεν κλείνουν, αλλά τα κέρδη τους είναι λιγότερα από το ενοίκιο που θα έπαιρναν και τα χρήματα των τόκων σε μια προθεσμιακή. Από την άλλη η σκέψη θα το πουλήσει δεν παίζει(ποιος αγοράζει επιχείριση σήμερα;;). Εδώ δεν παίζει το να νοικιάσει το ακίνητο. Γιατί και να βρει ενοικιαστή, θα πάρει τα ενοίκια;;; Πλην των εταιριών που δουλεύουν με καρτέλ, και μεγάλα περιθώρια κέρδους δεν υπάρχουν κερδοφόρες. Και όσες είναι, σαφώς το κέρδος τους, δεν ανταποκρίνεται στην τοποθέτηση κεφαλαίου που έχει γίνει. Γνωρίζω 2-3 στη Θεσσαλονίκη, που είναι κάθετες μονάδες(από παραγωγή μέχρι διανομή), με κύρια δραστηριότητα όμως τις εξαγωγές. Και σαφώς εκεί πρέπει να επικεντρωθεί ένας νέος επιχειρηματίες. Στην παραγωγή από κάτι που θα εξάγεται.
Αλλά εδώ είναι και αυτό που λέει ο Μάρκος. ΦΑΠ-Χαράτσια-Έκτακτες Εισφορές-Περαιώσεις-Τέλος Επιτηδεύματος-ΤΕΛΟΣ.... Γιατί να μην το επιχειρήσεις με έδρα μια άλλη χώρα;Εξαρτάται για τι ποσό μιλάμε. Αλλά και πες ότι το κεφάλαιο υπάρχει. Γιατί να τα βάλω στην Ελλάδα και όχι στην Βουλγαρία; Με εργατικό δυναμικό στο μισό και με φορολογικό σύστημα που δεν αλλάζει σε κάθε επίσκεψη της τρόικας.
Αυτά ήθελα να γράψω αλλά βαριόμουνα, ευτυχώς τα 'γραψε άλλος για μένα, θενκς.
-
Όλα ωραία και καλά, αλλά μη νομίζετε ότι ελέγχεται εύκολα μια επιχείρηση εγκαταστημένη στο εξωτερικό, με τον επιχειρηματία να παραμένει στη χώρα του.
-
Μα και εδω στον κολπο.... Μ.Ανατολη οσοι εχουν κανει καποια προσπαθεια μονοι τους, πηγαινοερχονται... καθε μηνα...
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Αντικατέστησε το 'πατρίδα' με το β' πλυθηντικό και θα ξεκαθαρίσουν όλα.? Κατσε γιατι ειναι κ πρωι κ δεν εχω φορτισει ακομα.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....