-
Ποια λάστιχα θεωρέιτε γενικά καλύτερα?
-
-
-
Θεωρω τα BF GOODRICH τα καλυτερα ολ τερεν ,,,τα εβαζα στο ΛΡΟΒΕΡ μου Ντισκσβερι 2.0 μετα τα εβαζα στο ΛΡΟΒΕΡ μου 4.0 Ντισκαβερι και τωρα τα εχω και στα 2 Μαβερικ 3.0 .ειναι πιστευω τα μονα που δειχνουν αλλα και ειναι ολ τερεν...........εχουν διαφορα στα πλαινα τακουνια αυτα που ευθυνονται και για την καλη ελξη στους ανηφορικους λασποπετροδομους .....οι αλλες εταιρειας προς αποφυγης του θορυβου δινουν κομσο σχημα στα πλαινα και κανουν πιο βαθια χαραξη.......τριχες κατα την γνωμη μου.....
-
Για τα BF έχω ακούσει πως έχουν πρόβλημα με την ζυγοστάθμιση, φίλος μου τα έχει βάλει στο Jimny του και έχει πάει ήδη 4(!) φορές.
-
Από τη δική μου εμπειρία τα Bridgestone 694 AT είναι πολύ καλά
Edit: 9.000 χλμ 40% άσφαλτο και 60% 'χώμα' (πέτρα, λίγη λάσπη χώμα). Φαίνεται να είναι καλά και όσον αφορά τη φθορά. Πολύ καλά σε άσφαλτο στεγνή και βρεγμένη επίσης. Αθόρυβα.
-
Για να βοηθηθούμε περισσότερο, μήπως θα ήταν καλύτερα να αναφέρουμε έτσι απλά πόσα χλμ έχουμε κάνει ο καθένας με αυτά τα λάστιχα (ή ο φίλος μας που τα έχει και μας το είπε...) καθώς και ένα ποσοστό On/Off για το καθένα?
Δεν έχω αναφερθεί σε άλλα λάστιχα γιατί θεωρητικά σε Α/Τ απο την αναζήτησή μου στο δίκτυο αυτά τα δύο είναι με μεγάλη διαφορά τα καλύτερα...
-
Ο χρήστης vasdaris έγραψε:
Για να βοηθηθούμε περισσότερο, μήπως θα ήταν καλύτερα να αναφέρουμε έτσι απλά πόσα χλμ έχουμε κάνει ο καθένας με αυτά τα λάστιχα (ή ο φίλος μας που τα έχει και μας το είπε...) καθώς και ένα ποσοστό On/Off για το καθένα?Δεν έχω αναφερθεί σε άλλα λάστιχα γιατί θεωρητικά σε Α/Τ απο την αναζήτησή μου στο δίκτυο αυτά τα δύο είναι με μεγάλη διαφορά τα καλύτερα...
48.000χλμ με το Ντισκο 2.0........43.000χλμ με το Ντισκο 4.0 ........52.000χλμ με το Μαβερικ 3.0 (αγορα 4ος 2003).......17.500χλμ με το νεο Μαβερικ 3.0 αγορα 13.6.04............το 30% απο τα χιλιομετρα αυτα ηταν πραγματικα εκτος δρομου..εκτος απο το νεο Μαβερικ γιατι ακομα δεν το ζορισα!!!
-
Τα BF θελουν αυτοκινητο πανω απο 1800 κιλα για να κανουν σωστα την δουλεια τους και οσον αφορα τον βρεγμενο αστο καλυτερα.Ειναι παρα πολυ καλα ομως σε χωμα πετρες λασπη.Τα φοραγα σε τεριος 57000 χλμ και πολλα απο τα οποια εκτος δρομου ακομα και αγωνες
-
Ο χρήστης grand vitara έγραψε:
Τα BF θελουν αυτοκινητο πανω απο 1800 κιλα για να κανουν σωστα την δουλεια τους......καλησπερα!!
για καν΄το πιο λιανα το 'αυτοκινητο πανω απο 1800 κιλα' ????
εχω την απορια να δω, που βασιζεται τελικα αυτο το πορισμα για το συγκεκριμενο λαστιχο!!! -
Ο χρήστης cliff έγραψε:
Από τη δική μου εμπειρία τα Bridgestone 694 AT είναι πολύ καλάEdit: 9.000 χλμ 60% άσφαλτο και 60% 'χώμα' (πέτρα, λίγη λάσπη χώμα). Φαίνεται να είναι καλά και όσον αφορά τη φθορά. Πολύ καλά σε άσφαλτο στεγνή και βρεγμένη επίσης. Αθόρυβα.
Συμφωνω απολυτως και προσθετω:
Τα φοραω απο τον 12_2004 και τα θεωρω αψογα τα εχω σκισει σε λασπη χιονι πετρες χωμα και ασφαλτο βρεγμενη και μη (3800 χλμ) σε ολη την ελλαδα και απλα ειναι αψογα!!!! -
Κι εγώ τα έχω σκίσει σε κάτι πέτρες κλπ κι ευτυχώς δεν τα έχω πάρει στο χέρι ακόμα (χτύπα ξύλο!)
-
παιδια σημερα κατεβηκα απο ΑΘ. ΔΙΑΚΟ τα BF τα δοκιμασα στα χιονια διοτι αυτα και φοραω. Σας πληροφορω οτι δεν μασανε. δεν ξερω για ζυγοσταθμευση εγω παντως δεν εχω κανενα προβλημα. οπως ξερετε εχω NIVA και σε μια ανηφορα με παγωμενο χιονι την ανεβηκα μια χαρα, ομως ηταν ενα παληκαρι με DAEWOO KORANDO και φοραγε τα ιδια λαστιχα, αμα σας πω πως εκανε και 6 προσπαθειες για να ανεβει!!! μηπως οτι κι αν φορας μεγαλο ρολο παιζει ο οδηγος?
-
Ο χρήστης kard έγραψε:
παιδια σημερα κατεβηκα απο ΑΘ. ΔΙΑΚΟ τα BF τα δοκιμασα στα χιονια διοτι αυτα και φοραω. Σας πληροφορω οτι δεν μασανε. δεν ξερω για ζυγοσταθμευση εγω παντως δεν εχω κανενα προβλημα. οπως ξερετε εχω NIVA και σε μια ανηφορα με παγωμενο χιονι την ανεβηκα μια χαρα, ομως ηταν ενα παληκαρι με DAEWOO KORANDO και φοραγε τα ιδια λαστιχα, αμα σας πω πως εκανε και 6 προσπαθειες για να ανεβει!!! μηπως οτι κι αν φορας μεγαλο ρολο παιζει ο οδηγος?Αυτο ειναι το μονο σιγουρο!!!!!
-
Και εγω φοραω τα 694 A/T εδω και 1500 χλμ και σε μια εξορμηση στο Καρπενησι που εκανα μου φανηκαν ΠΟΛΥ καλα και σε ασφαλτο , βρεγμενη και στεγνη , αλλα και σε χιονι 2-3 ημερων ...
Επισης εχω να πω και για τα BFG (τα εχει φιλος) οτι και αυτα στο χιονι και στη λασπη ειναι πολυ καλα ...σε ασφαλτο ομως νομιζω οτι υστερουν ....
-
Φοραω τα BF για πολλα χλμ και εχω να πω οτι στο χωμα,λασπη,πετρα ειναι παρα πολυ καλα, σε στεγνη ασφαλτο καλα, σε βρεγμενη ασφαλτο ειναι ψιλοχαλια.Τα επομενα θα ναι BF MUD TERRAIN.
-
Το συμπέρασμα λοιπόν είναι οτι τα λάστιχα είναι - ας πούμε ισάξια - με μια υπεροχή του 694 στη βρεγμένη άσφαλτο, και του BF στο χώμα.
Για τα geolander AT II έχετε να πείτε τίποτα, γιατί απο μια έρευνα που έχω κάνει τα θεωρούν κι αυτά πολύ καλά και είμαι ανάμασα στα δυο.
Σε τιμή είναι περίπου ίδια.
Βέβαια η εμπειρία που είχα απο Brigeston στο παρελθόν (κανονικά λάστιχα) ήταν πολύ καλή σε αντίθεση με κάτι Yokohama που όλο γλιστρούσαν.
Τώρα 'φοράω' Scorpion S/T
Λαστιχα Α/Τ