-
Πως καταλαβαίνουμε αν μια σόμπα πελλετ είναι σωστά ρυθμισμένη? Γιατί όταν ρώτησα τον τεχνικό αν χρειάζεται κάποια ρύθμιση (αν και αυτός κάτι πάτησε αλλά δεν πρόλαβα να δω τι) μου είπε ότι ρυθμίζεται αυτόματα. (Γενικώς μου έλεγε κάτι περίεργα του στυλ 'Δεν μας στέλουν τα φυλλάδια στα ελληνικά και δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη' ) Παρόλα αυτά έχει ένα μενού με το οποίο ρυθμίζω το pellet to air ratio. Μπορώ να αυξομειώσω τον ρυθμό που δίνει τα pellet και το draught. Επειδή παρόλο που δεν βγάζει καπνό (παρα μόνο τα πρώτα 5-10 δευτερόλεπτα όταν την ανάβω) ο τοίχος στον οποίο βγαίνει το μπουρί μαύρισε. Μειώνοντας λίγο τον ρυθμό με τον οποίο δίνει τα pellet παρατήρησα ότι βγάζει λιγότερο καπνό όταν ξεκινά (για 3-5 δευτερόλεπτα) και ότι στην χαμηλή ισχύ νομίζω ότι καέι καλύτερα . Παίζει να ισχύουν αυτά ή είναι μόνο η ιδέα μου?
-
Για όλα τα καύσιμα, υπάρχει μιά ιδανική αναλογία αέρα, την οποία όταν την πετύχεις έχεις την καλύτερη καύση, με μέγιστη δυνατή θερμότητα και ελάχιστη κατανάλωση. Η σόμπα σου θα ρυθμιζόταν μόνη της αν είχε αισθητήρα λάμδα, ή κάποιο τρόπο να 'διαβάζει' το χρώμα της φλόγας. Στο τζάκι μου όταν πετυχαίνω την ιδανική παροχή αέρα, αρχίζει να βγάζει μπλε φλόγα και μπαρουτιάζει η καύση...
-
Έχει και αισθητήρα λάμδα και αισθητήρα πίεσης (draught). Παρόλα αυτά έχει και το μενού με τις επιλογές. Τώρα που είχα χρόνο και έπαιξα λίγο μαζί της βρήκα μια ρύθμιση όπου δεν βγάζει σχεδόν καθόλου καπνό όταν ξεκινά. Πάντως πολύ μπλέ φλόγα βλέπω μόνο την αρχή της λειτουργίας της, οταν ζεσταθεί βλέπω λίγη μόνο στη βάση της φλόγας. Πρέπει να βγάζει συνέχεια? Αν είναι να το ψάξω και άλλο
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Σαν αισθηση θερμοτητας-ζεστη ποιο μπορούμε να πούμε οτι υπερτερει?
Αν μιλάμε για αίσθηση, δεν μπορούμε να είμαστε αντικειμενικοί.
Αν μιλήσουμε αντικειμενικά, όμως, ο λέβητας:- είναι οικονομικότερος σαν αγορά
- έχει χαμηλότερη κατανάλωση (ω ναι, δεν έχει τζάμι άρα έχει μικρότερες απώλειες)
- έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα σε ξύλα, άρα μεγαλύτερη αυτονομία
Αλλά - δεν βλέπεις την φωτιά κ δεν ψήνεις λουκάνικα.-
Το οικονομικοτερος στην αγορα, αν ειναι πυρολησης, μαζι με τα παρελκομενα του είναι σχετικό.
Για το τζαμι ομως γιατι το θεωρεις ως απωλεια? Απο το τζάμι δεν εκπεμπεται και ένα μέρος της θερμότητας που αποδίδει το τζάκι και μάλιστα άμεσα στο χώρο?ΥΣ. μηπως γνωριζει καποιος ποσο 'βγαινει', εστω ενδεικτικά, το aerojolly 70? Διοτι ενας atmos 25S μαζι με τα λοιπα φτάνει τα 4000€
-
Στη γειτονιά του ποπολάρου έχει ανοίξει ένα μαγαζί που πουλάει σόμπες πελλέτας. Μάλιστα στην βιτρίνα έχει συνδεδεμένες 2-3 σε ενιαίο μπουρί που βγαίνει έξω από το κατάστημα. Προχθές το παρατηρούσα και έβγαζε κάπνα.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Στη γειτονιά του ποπολάρου έχει ανοίξει ένα μαγαζί που πουλάει σόμπες πελλέτας. Μάλιστα στην βιτρίνα έχει συνδεδεμένες** 2-3 σε ενιαίο μπουρί **που βγαίνει έξω από το κατάστημα. Προχθές το παρατηρούσα και έβγαζε κάπνα.Αυτό από όσο ξέρω απαγορεύεται και από τη νομοθεσία και από τους κατασκευαστές των σομπων...
Αλλά νομίζω ότι το πρόβλημα στις σόμπες/τζάκια/λέβητες πελλετ δεν είναι τόσο η αγορά αλλά το να βρεις ανθρώπους για να στην εγκαταστήσουν που να κατέχουν το άθλημα και όχι επειδή είναι της μόδας να ασχολούνται και με αυτό (πχ έβαφα σπίτια αλλά περνάω και σόμπες ) Εδώ αυτοί που υποτίθεται έχουν ειδικευτεί πάνω σε αυτό και πολλοί δεν γνωρίζουν πέρα από τα βασικά από τη σύντομη εμπειρία που είχα (χωρίς να υπονοήσω ότι εγώ γνωρίζω, άσχετος είμαι, απλώς διαβάζω και έχω μια αντίληψη των πραγμάτων λόγω θεωρητικών γνώσεων)
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Το οικονομικοτερος στην αγορα, αν ειναι πυρολησης, μαζι με τα παρελκομενα του είναι σχετικό.Μη με τρελάνεις κ εσύ, συγκρίνοντας ένα φτηνό τζάκι μ' έναν λέβητα πυρόλυσης ή ανάστροφης φλόγας!
Αν συγκρίνεις αντίστοιχες κατασκευές, ο λέβητας είναι πάντα κ παντού οικονομικότερος.Για το τζαμι ομως γιατι το θεωρεις ως απωλεια? Απο το τζάμι δεν εκπεμπεται και ένα μέρος της θερμότητας που αποδίδει το τζάκι και μάλιστα άμεσα στο χώρο?
Ο λέβητας έχει, λόγω και (μάλλον κυρίως λόγω) της απουσίας τζαμιού, σημαντικά μεγαλύτερη % απόδοση. Ειδικά αν μιλάμε για απόδοση ισχύος στο νερό, η απουσία τζαμιού καταλαβαίνεις ότι είναι σημαντική.
ΥΣ. μηπως γνωριζει καποιος ποσο 'βγαινει', εστω ενδεικτικά, το aerojolly 70? Διοτι ενας atmos 25S μαζι με τα λοιπα φτάνει τα 4000€
Κάνε ένα τηλέφωνο στην 'εστία' ( http://estianet.gr/ ), θα σου πουν αμέσως.
-
Λαλιστατος ο ililias!
Ξεφαχνιζοντας τελευταια το διαδύκτιο, εχω δει αρκετα και μαθει σχετικα με τη θερμανση. Αλλα μου εχει μεινει μια απορια, οχι τοσο τεχνικης νομιζω φύσεως.
Η τζακοσομπες τη διαφορα έχουν με της σόμπες? Θα μπορουσα να πω οτι ειναι τζακια που δεν χρειαζονται γυψοσανιδες κλπ, αλλά ετσι ακριβώς μοιάζουν και παρα πολλες, αν οχι ολες, οι ενεργειακες σόμπες. -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Η τζακοσομπες τη διαφορα έχουν με της σόμπες?Εκτός από το όνομα, εννοείς? Καμία.
(Οκ, το μέγεθος. Συνήθως 'τζακόσομπες' λένε τις μεγαλύτερες)
-
Απο Groupon:
Εκπτωτικο κουπονι για καυσοξυλα απο την εταιρια ΤΑΔΕ, 65ε εκπτωση για 7ε κοστος κουπονιου. Οι οροι ειναι οτι με 7ε παιρνεις ενα κουπονι που σου δινει εκπτωση 65ε απο αρχικη τιμη 135ε για 350 κιλα μιξ ξυλου (ελια δρυς πευκο οξια), κ πληρωνεις τελικα μονο 70 (+7 το κουπονι).
Δηλαδη αυτο που μας λεει ο μαγκας ειναι οτι πουλαει μιξ ξυλου (οπου φανταστειτε πιο θα ειναι σε μεγαλυτερη ποσοτητα απο τα 4 ξυλα που αναφερει = πευκο) σε κανονικη τιμη 385 ΕΥΡΩ/τονο (135ε τα 350κιλα), κ με το εκπτωτικο κουπονι η τιμη πεφτει στα 200ε/τονο (70ε τα 350 κιλα). Ασε ρε μεγαλε, δεν θα παρουμε...
-
καλο μεσημερι
βρηκα σημερα στο ηρακλειο 750 κιλα ελια
80 αφρο
το μονο κακο που εχει ειναι 10 ημερων κομμενη -
Άρα είναι 400 κιλά ελιά. Τα άλλα είναι νερό...
-
Το σίγουρο είναι ότι όσοι εμπορεύονται ξύλα αυτές τις μέρες θησαύρισαν (και όλα μαύρα χωρίς απόδειξη).
Κλείνουν διακοπές για τις γιορτές στους πιο ακριβούς προορισμούς.
-
Χθες βγηκα στον Κηφισσο στις 10 το βραδυ, κ ειχε παντου ομιχλη.
-
Είπαμε: Ελλάς. Όλα τριγύρω αλλάζουνε κ όλα τα ιδια μένουν...
-
άντε να βγει η ελληνική ξυλόσομπα να λυθεί το θέμα
-
Να αναφέρω αν επιτρέπετε οτι σήμερα ανακάλυψα μαγαζί στην Λ.Τατοιου με τιμή 160 ο τόνος ελιά δρυς οξιά, δεν έχω καμιά απολύτως σχέσει με το μαγαζί δεν ξέρω αν τα ξύλα του ειναι καλά δεν αγόρασα γιατί έχω. όποιος ενδιαφέρετε μπορώ να του πω με π.μ λεπτομέρειες, όλο αυτό το γράφω γιατί κυκλοφορούν τρελές τιμές και η εποχές ειναι δύσκολες αν δεν επιτρέπεται ας σβηστεί..
Ηλία άνοιξα την τρύπα για εισαγωγή αέρα στο τζάκι περίπου 15χ15 , μεγάλη διαφορά φιλέ να είσαι καλά, δεν μπορώ να καταλάβω αυτός που το τοποθέτησε ποσό ήταν, επειδή θα ακούσω όλη την συμβουλή σου περιμένω κάποια στιγμή να αναφερθείς και σε μάρκες στα υλικά που θα χρειαστώ.
**Και πάλι ευχαριστώ !! ** -
Καλά, μην βιάζεσαι με τα υλικά, όταν βρεις τον χρόνο κ αποφασίσεις ν' ανοίξεις την γυψοσανίδα τα λέμε.
Δεν είναι απαραίτητο να ήταν , όποιος μικρομάθει δεν γερονταφήνει, λέγαν οι παλιοί. -
Ο χρήστης VOSDOGIAN έγραψε:
Ηλία άνοιξα την τρύπα για εισαγωγή αέρα στο τζάκι περίπου 15χ15 , μεγάλη διαφορά φιλέ να είσαι καλά, δεν μπορώ να καταλάβω αυτός που το τοποθέτησε ποσό ήταν, επειδή θα ακούσω όλη την συμβουλή σου περιμένω κάποια στιγμή να αναφερθείς και σε μάρκες στα υλικά που θα χρειαστώ.
**Και πάλι ευχαριστώ !! **20χ12 περίπου είναι αυτή που έχω εγώ στον τοίχο, ακριβώς πίσω απο το τζάκι......Οταν ανοίγω τον 'αέρα' στο φουλ, με ρωτάνε τί ισχύ έχει το βεντιλατέρ...!
-
καλα ρε σεις, εχουν τρελαθει στη δουλεισα οι θερμουδραυλικοι, τζακαδες και σια. Κονομανε τα αντερα τους αυτη την εποχη με τρελα μεροκαματα! Ο φοβος που δημιουργηθηκε με το ακριβο πετρελαιο, εκανες ολους να θελουν εδω και τωρα, οσο-οσο να κάψουν ξυλο. Ακουω για κατι μεροκαματα 300-400 ευρο, τιμες σε τζακαι και λεβητες οχι με εκπτωση αλλα πολες φορες και με επιπλεον κοστος.
Ξυλόσομπα