-
Καλημερα παιδια, ειμαι 25 ετων κι σκεφτομαι εδω κι ενα μηνα να αλλαξω το αυτο/το μου.
Το πρωτο μου αμαξι ηταν Citroen Saxo toy '01 πριν απο 7 χρονια, μετα απο αυτο κι λογο ηλικιας ειχα αγορασει ολοκαινουριο Smart Roadster το οποιο το εχω μεχρι κι σημερα.
Σκεφτομαι λοιπον να αγορασω λιγο πιο μεγαλο αμαξι μεχρι 1.600 κυβικα.
Ειμαι σε δηλιμα αναμεσα σε 2 τελειως διαφορετικα το ενα με το αλλο αυτο/το αλλα μου αρεσουν κι τα δυο παρα πολυ.
Το ενα ειναι Mini Cooper s του '07 κι πανω κι η αλλη μου επιλογη ειναι το Suzuki Grand Vitara 3door 1.6.
Οπως ειπα - καμια σχεση το ενα με το αλλο, ημουν 100% αποφασισμενος να παρω το MCS μιας κι ειχα βρει αυτο που εψαχνα, αλλα επειδη δε το προλαβα - οι επιλογες του MCS στενεωαν καθως απο οτι βλεπω στο car.gr δεν υπαρχει καποια καλη λυση οσον αφορα τα χιλιομετρα κι την αντιστοιχη τιμη του για αυτο σκεφτηκα την 2η επιλογη που σε σχεση με το MCS ειναι κι πιο φτηνο (κανα 2.000 ευρω) κι με πολυ λιγα χιλιομετρα. Υπαρχουνε πολλα Suzuki Grand Vitara 3door 1.6 στις αγγελιες κι εχω μια πολυ ευρυ γκαμα επιλογων, ενω οσον αφορα το ΜΙΝΙ ,υπαρχουν πολλες επιλογες, αλλες με νορμαλ χιλιομετρα 9μεχρι 50.000) αλλα απο 18.000 ευρω κι πανω, αλλες αγγελιες με μαλλον πολλα χιλιομετρα (απο 70.000 μεχρι 85.000) σε σχετικα καλη τιμη για το ΜΙΝΙ (στα 14.000-15.000 ευρω), ενω το Suzuki το βρισκω με 25.000 χλμ μεχρι 40.000 στα 12.000 ευρω εχωντας δερματινα μεσα, κλιμα κι NAVI..πειτε μου τη γνωμη σας αν θελετε..
Υ.Γ. για το ΜΙΝΙ ειμαι διατεθημενος να δωσω μεχρι 15.000 κι για το ΒΙΤΑΡΑ δε θα ηθελα να ξεπερασω τα 12.000, απλα στη συγκριση που κανω ειναι οτι υπαρχουν ΜΙΝΙ στη τιμη που θελω με 80.000 χλμ κι το ΣΟΥΖΟΥΚΙ στα 25.000-30.000 με 2.000 πιο φτηνη τιμη...ευχαριστω
-
Καλημερα παιδια, ειμαι 25 ετων κι σκεφτομαι εδω κι ενα μηνα να αλλαξω το αυτο/το μου.
Το πρωτο μου αμαξι ηταν Citroen Saxo toy '01 πριν απο 7 χρονια, μετα απο αυτο κι λογο ηλικιας ειχα αγορασει ολοκαινουριο Smart Roadster το οποιο το εχω μεχρι κι σημερα.
Ειμαι σε δηλιμα αναμεσα σε 2 τελειως διαφορετικα το ενα με το αλλο αυτο/το αλλα μου αρεσουν κι τα δυο παρα πολυ.
Το ενα ειναι Mini Cooper s του '07 κι πανω κι η αλλη μου επιλογη ειναι το Suzuki Grand Vitara 3door 1.6.
Οπως ειπα - καμια σχεση το ενα με το αλλο, ημουν 100% αποφασισμενος να παρω το MCS μιας κι ειχα βρει αυτο που εψαχνα, αλλα επειδη δε το προλαβα - οι επιλογες του MCS στενεωαν καθως απο οτι βλεπω στο car.gr δεν υπαρχει καποια καλη λυση οσον αφορα τα χιλιομετρα κι την αντιστοιχη τιμη του για αυτο σκεφτηκα την 2η επιλογη που σε σχεση με το MCS ειναι κι πιο φτηνο (κανα 2.000 ευρω) κι με πολυ λιγα χιλιομετρα. Υπαρχουνε πολλα Suzuki Grand Vitara 3door 1.6 στις αγγελιες κι εχω μια πολυ ευρυ γκαμα επιλογων, ενω οσον αφορα το ΜΙΝΙ ,υπαρχουν πολλες επιλογες, αλλες με νορμαλ χιλιομετρα 9μεχρι 50.000) αλλα απο 18.000 ευρω κι πανω, αλλες αγγελιες με μαλλον πολλα χιλιομετρα (απο 70.000 μεχρι 85.000) σε σχετικα καλη τιμη για το ΜΙΝΙ (στα 14.000-15.000 ευρω), ενω το Suzuki το βρισκω με 25.000 χλμ μεχρι 40.000 στα 12.000 ευρω εχωντας δερματινα μεσα, κλιμα κι NAVI..πειτε μου τη γνωμη σας αν θελετε..
Υ.Γ. για το ΜΙΝΙ ειμαι διατεθημενος να δωσω μεχρι 15.000 κι για το ΒΙΤΑΡΑ δε θα ηθελα να ξεπερασω τα 12.000, απλα στη συγκριση που κανω ειναι οτι υπαρχουν ΜΙΝΙ στη τιμη που θελω με 80.000 χλμ κι το ΣΟΥΖΟΥΚΙ στα 25.000-30.000 με 2.000 πιο φτηνη τιμη...ευχαριστω
-
-
Ο χρήστης alroad87 έγραψε:
Τι να το κάνεις το g.vitara ?Και μάλιστα το 1.6.Αργό του θανατά,κακή συμπεριφορά στην άσφαλτο,μάπα φρένα,θόρυβος παντού,καίει πολύ...Ουτε το cooper είναι κελεπούρι.Γιατί δεν κοιτάς για μτχ mito 155 2008-9,207 rc thp 2008-9,golf 1.4 gt 2007-8,leon 1.8 tsi 2008-9?
-
δεν κρατας το σμαρτ καλυτερα?
-
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες.Κράτα το αμάξι που έχεις και αν/όταν κάνεις οικογένεια αγοράζεις άλλο. Αγοράζουμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας και όχι μόνο σύμφωνα τις επιθυμίες μας.
-
Να πάρεις αμάξι αμα το θέλεις άλλα κανένα από αυτά που αναφέρεις.
-
Ο χρήστης madhorse έγραψε:
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες.Κράτα το αμάξι που έχεις και αν/όταν κάνεις οικογένεια αγοράζεις άλλο. Αγοράζουμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας και όχι μόνο σύμφωνα τις επιθυμίες μας.Σαφώς και δεν ισχύει αυτό.
-
Άποψη μου...την εφαρμόζω εδώ και χρόνια και μόνο σε καλό μου έχει βγει. Ο καθένας κάνει αυτό που θεωρεί σωστό...
-
Σωστά. Απλά είναι γενίκευση. Κάθε άνθρωπος έχει τελείως διαφορετικές δυνατότητες κάλυψης αναγκών-επιθυμιών. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι προφανές ότι δεν πρόκειται περί ανάγκης (έχει αμάξι), αλλά περί επιθυμίας. Στην τελική αν δεν αγοράσεις στα 25 σύμφωνα με την επιθυμία, πότε θα το κάνεις?
-
Οταν δεν θα στηριζεσαι σε πλατη αλλουνου...Στην περιπτωση της γεννιας μας δλδ ποτε!
-
Δεν ζούμε μόνο για να επιβιώνουμε άλλωστε.
-
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
Οταν δεν θα στηριζεσαι σε πλατη αλλουνου...Στην περιπτωση της γεννιας μας δλδ ποτε!Δυστυχώς! Αλλά θα ζήσουμε κι έτσι όμως...τι να κάνουμε...
-
Συμφωνώ με πολλά από όσα λέτε. Αυτό που θέλω να πω είναι πως η εποχή που ζούμε μας ωθεί να αγοράζουμε με βάση πρωτίστως τις ανάγκες μας και μετά με βάση τις επιθυμίες μας. Πολλοί άνθρωποι χρεώθηκαν επειδή ανοίχτηκαν οικονομικά λόγω της αντίστροφης οπτικής που είχαν και τώρα το μετανιώνουν. Όποιος έχει χρήματα να διαθέσει για την ικανοποίηση των επιθυμιών του έχει φυσικά το δικαίωμα να το κάνει.Απλά να θυμάται να απλώνει τα πόδια του μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα του...
-
τραγικά ολα τα αμαξια που αναφερθηκαν ως τωρα στο τοπικ... τι λυπηρο...
-
Καλημερα παιδες
Σας ευχαριστω για τις τοποθετησεις κι τις γνωμες σας, με βαλατε σε σκεψεις τωρα ακομα πιο πολυ καθως δεν γνωριζα οτι η επιλογη του Grand Vitara ειναι τραγικη, καθως θεωρουσα πως ο VVTi 1.6 16V ειναι αρκετα καλως για ενα 3θηρο 4*4 (αυτα βεβαια ειναι υποθεσεις δικες ου χωρις να γνωριζω κατι συγκεκρημενο - απλα στη θεωρια..)
Ο κυριως λογος που θελω να αλλαξω το αυτο/το ειναι επειδη αν θελω να κανω κανα ταξιδακι με τη κοπελα μου, το σμαρτακι μου δεν ειναι κι πολυ βολικο απο αποψη χορων κι απο αποψη οτι ειναι ''λιγο'' κουραστικο να ταξιδευεις με αμαξι 700 κυβικων (μεγαλες στροφες - μικρη ταχυτητα). Στο παρελθον ειχα παει στη Βεροια με το σμαρτ μου κι εκανα κανα 7ωρο..ψιλοκουραστικο
Τα αυτο/τα που αναφερθηκαν (golf gt, peugeot rc, leon 1. δεν μου κανουν κλικ για καποιο λογο (οσον αφορα την εμφανηση τους, ειδικα το ΛΕΟΝ) κι γενικα εχω λιγο περιεργα γουστα (ας πουμε ενα απο τα πιο ομορφα αυτο/τα θεωρω τη lotus elise R 2006+ που σε αλλους δεν αρεσει καθολου κτλ) καθως επισης δε θα ηθελα να παω πανω απο 1.6 κυβικα. (με προβληματησε το γεγονος οτι το 1.6 του ΒΙΤΑΡΑ καει παρα πολλα-δε το περιμενα, επισης οτι δεν εχει γκαζια κι οτι τριζει παντου κι ουτε φρενα εχει - δηλ με λιγα λογια το αυτο/το ειναι ''παλτο'' οποτε μαλλον την ακυρωνω αυτη την επιλογη).Χτες κοιταξα μια 3η επιλογη στα 13.500 ευρω, τη BMW 116 3 door 1.6Ι με 122 υππους..
Γενικα, οσον αφορα τις επιθυμιες κι αναγκες που πολυ σωστα τα λετε, ιδιωτικος υπαλληλος ειμαι κι το αμαξι θα το παρω με δικα μου λεφτα χωρις να υπολογιζω σε καποιον αλλον, οπως αλλωστε ειχα παρει τα προηγουμεα 2 (με δανειο).
Υπολογιζω να πουλησω με κανα 6ρι χιλιαδες το σμαρτ (πανω κατω), να παρω ενα δανειο των 5.000 ευρω παλι και με αυτα που εχω στην ακρη να παρω ενα αμαξι μεχρι 15.000 ευρω.
Το σουζουκι ειναι οντως τοσο κακο ρε παιδια ?
Η ΑΛΦΑ ρομεο ΜΙΤΤΟ που εγραψε ενας φιλος παραπανω - ουτε αυτο μου αρεσει πολυ στην εμφανηση...δηλ ειναι πολυ ομορφο, αλλα δεν θα το αγοραζα ποτε...δε ξερωΤο ΜΙΝΙ ειναι ακριβο κι δεν εχει κι χωρους κι κι κι , αλλα μου αρεσει παρα πολυ το εσωτερικο του κι φυσικα το γκαζι του ..γενικα δεν ψαχνω αυτο/το με παρα πλοους χωρους, απλα να χωραει 2 βαλιτσες σε ταξιδι 2 ατομων..
εκει που αρχισα να τεινω (κυριως μαλλον καταστασης του αυτο/του κι χρηματων) προς το ΒΙΤΑΡΑ, μου εκοψε τον αερα ο φιλος πιο πανω )))Υ.Γ. τελος, υπαρχει κι το ενδεχομενο που ειπε κι ενας αλλος φιλος, να μεινω με το σμαρτακι κι νακανω ταξιδακι μονο καλοκαιρι στα νησια μας.....(αν κι θα ηθελα ενα λιγο πιο μεγαλο αμαξι ρε παιδες....)
-
Έχουμε και λέμε:
-Θέλεις ένα αυτοκίνητο για να κάνεις άνετα ταξίδια.
-Παράλληλα, δεδομένου ότι θα πουλήσεις το smart, θα είναι το μοναδικό σου αυτοκίνητο.
-Οι επιλογές αου είναι: 116, Vitara, Mini.Μόνο εμένα μου φαίνονται πολύ περίεργες οι επιλογές;
Δεν παίρνεις κάτι τέτοιο, να γλιτώσεις και το δάνειο; -
Το Vitara είναι πολύ ειδικό αυτοκίνητο για εμένα...μόνο εάν το θές για εκτός δρόμου. Αλλιώς: είναι αργό, καίει πολύ, έχει κακό κράτημα, άθλια φρένα και γενικά δεν είναι και πολύ σπουδαίο αυτοκίνητο.
Το Cooper S είναι κορυφαίο, με μόνο μεινοέκτημα τους χώρους (δεν σε νοιάζουν) και την τιμή. Η 116i είναι εξαιρετική επιλογη...θα την έπαιρνα με κλειστά μάτια, εφόσον είναι σε καλή κατάσταση και τν ελέγξεις.
-
Πόσο κοστίζει το service και γενικά η συντήρηση 116i; Πως θεωρείται εξαιρετική επιλογή; Από πότε;
-
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
Πόσο κοστίζει το service και γενικά η συντήρηση 116i; Πως θεωρείται εξαιρετική επιλογή; Από πότε;Ποιό από όλα τα service? To βασικό που θέλει κάθε χρόνο, κάτω από €200.
Εξαιρετική επιλογή με βάση την προσωπική μου άποψη, τα κριτήρια που θέτει ο alroad87 και τα αυτοκίνητα που αναφέρει ότι κοιτάει και του αρέσουν.
-
Ποια ειανι η διαφορα του 116 με την 116i ??
στη τιμη υπαρχει παντως διαφορα 2-4 χιλιαδων ευρω...σε τι οφειλεται αυτο ?
απο οτι ειδα κι τα δυο δεν εχουν δερμα, ναβι κι ειναι κι με τα ιδια αλογα - οποτε ποια η διαφορα του i με το σκετο 116 ?υπαρχουν οι παρακατω λυσεις για την ωρα:
1)http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1522587/
μοντελο του 09, αυτοματο με δερματα κι κλιμα με 85.000 ομως κι στα 15.500
2)http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1957818/
με λιγα χιλιομετρα, με ναβι κι δερματα μεσα κι σε καλη τιμη (κι το χρωμα που θελω για το συγκεκερημενο, αν τελικα παω για αυτο)
3)http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1875029/
116i, με μηδεν χλμ κοντα στη τιμη που ψαχνω, αλλα με απλο εσωτερικο (ουτε κουμπια στο τιμονι, ουτε δερμα ουτε ναβι)υπαρχει κι αυτη εδω με σαφως καλυτερη τιμη κι με λιγα χλμ (κι με κουμπια στο τιμονι )
http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/1975730/το αμαξι το θελω για 80% χλμ πολης κι 20% ταξιδια, εννοω οτι δε ταξιδευω συχνα, αλλα αυτο ισως να οφειλεται στο οτι μεχρι τωρα ειχα μικρα αυτο/τα...
το Βιταρα φανταζομαι οτι ειανι ακυρη περιπτωση για μενα-για τις αναγκες μου, απλα μου αρεσει παρα πολυ η εμφανηση(μονο μαυρο χρωμα) κι το εσωτερικο (μονο με ναβι κι δερμα) χωρις να εχω κανει καποιο τεστ drive για να δω πως ειναι στο δρομο..το κουπερ μαρεσει απο ολες τις πλευρες...μεσα εξω , γκαζια κτλ
h bmw 116 το κοιταω επειδη απο τα αλλα κουπε ισως ειναι το μονο κουπε για το οποιο θα εδινα 15.000 (απο αποψη εμφανησης παντα μιλαω, γιατι πιστευω κακα τα ψεμματα, οσο καλο να ειναι σε επιδοσεις κι κρατηματα κι κι κι ενα αυτο/το, εαν δεν σου αρεσει εμφανισιακα - πιστευω πως δεν υπαρχει λογος να το παρεις..)
στο ΜΙΝΙ το μονο που με προβληματιζει ειναι οτι σε αυτη τη τιμη που ψαχνω εγω, ειναι ολα με 70.000 χλμ κι πανω, κι επειδη τα εχουν νεοι ανθρωποθ, θεωρω πως θα ειναι αρκετα ταλαιπορημενος ο κινιτηρας...που αν μου βγαλει προβλημα - θα δουλευω διπλοβαρδιες μαλλον... εαν δεν ειχα αυτο το αγχος - δε θα σας ζαλιζα με τις θεωριες μου....
Αγορα αυτο/του