-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Δηλαδή φοράει τον Ε 350; Μήπως έχεις ενδεικτική temp, έστω από το BIOS; Αναβάθμιση σηκώνει; Ένας ssd πχ;Την επόμενη φορά που θα με ζητησεις TEMP θα σε κλωτσήσω ρε... μα τον θεο! Τι σε νοιάζει μωρε? Δεν πα να σηκώνει και θερμοκρασίες ισα με τον πυρήνα του ήλιου... if it works... we dont give a fuck! That should be the spirit.
Δεν εχω ουτε ενδεικτικη, ουτε πρόσεξα ποτε στο Bios αν λεει... αυριο θα κοιτάξω αμα είναι... αλλα ειλικρίνά... E-350 ειναι,... θα μπορούσε να δουλευει και χωρίς ανεμιστηρι.... οπως και οι ΑΤΟΜ αλλωστε.
Αναβάθμιση.... αυτό έρχετε ΣΚΕΤΟ. Εσυ του φορας μνημες και σκληρό... βάζεις οτι θες και τελος.
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Αυτό που περιγράφεις είναι ότι άλλαξε η ανάλυση της οθόνης, και όταν είναι μικρότερη από τη native ανάλυση δεν κάνει resample για να 'τεντώσει' την εικόνα σε όλη την επιφάνεια της οθόνης αλλά crop σε ένα μέρος της που καλύπτει τη μικρότερη ανάλυση.
Αν δεν κάνω λάθος, στην οθόνη του, αυτό που βλέπεις είναι ένα καθορισμένο 'παράθυρο', σωστά; Δεν έχει λάθος χρώματα ή παράξενες ακμές, χρωματιστές γραμμές κλπ;
Σωστα, στο πρωτο που γραφεις, μονο που στο υπολοιπο απο την κατω περιοχη της οθονης αναπαραγεται η τελευταια γραμμη των pixel, στην εικονα φαινεται ο δεικτης κατω αριστερα:
stam69, η εξωτερικη οθονη ειναι μεγαλυτερης αναλυσης (1440x900). Αλλα ακομη και σ' αυτη, η μεγιστη αναλυση που μ' αφηνει ειναι 1024 - και απλα την τεντωνει. Native αναλυση δεν υπαρχει σαν επιλογη, σαν η μεγιστη που βγαζει η καρτα να 'ναι 1024
και φχαριστω πολυ για την επεξηγηση
Παρακαλώ, αλλά μάλλον έπεσα έξω Με μπέρδεψε το γεγονός ότι ανέφερες ότι η μισή οθόνη είναι μαύρη και γι αυτό σου τα πρότεινα αυτά. Από την εικόνα, όμως, φαίνεται ότι πράγματι δεν σου ανεβάζει πλήρη ανάλυση. Το περιέργο είναι ότι πρώτη φορά βλέπω laptop να μην κεντράρει την οθόνη χαμηλότερης ανάλυσης αλλά να τη φέρνει πάνω αριστερά.
Απ' ό,τι βλέπω, μάλλον τρέχεις Ubuntu. Για δώσε lspci|grep -i vga σε ένα terminal, να δούμε πώς αναγνωρίζει την κάρτα γραφικών. Αν τρέχεις Windows, πήγαινε Control Panel -> Display -> Change Display Settings -> Advanced Settings. Δες ποιο chipset αναφέρει. Πρέπει να ταυτίζεται με αυτό που έχεις και να μην το αναφέρει ως VESA VGA ή κάτι παρόμοιο. Δες και τη μνήμη κάρτας γραφικών που αναφέρει. Δες πόση μνήμη έχεις εκχωρήσει στη vga από το bios. Πρέπει να ταυτίζονται.
Πόση ram έχει το laptop; Μήπως έφυγε κανένα dimmάκι από τη θέση του ή κάηκε και το bios εκχώρησε αυτόματα την ελάχιστη δυνατή ram στη vga;
-
Το σωστο chipset δινει η εντολη. Στο λιτο bios βλεπω οτι αναφερει σωστα το μεγεθος της μνημης, το ιδιο και στο OS.
1+1 ντιμακια εχει, 1 Gb εκαστο. Τα τσεκερνω αμεσως...edit: καμια αλλαγη
-
ΧΘές παράγγειλα απο αμαζον 2 Zotac, το ένα θα μπεί στην τηλεόραση και το άλλο θα το δώσω στον πατέρα μου που με έχει φάει να του βρώ υπολογιστή. Πήρα και απο 8GB μνήμη για το καθένα. Τώρα απο δίσκους δέν εχω αποφασίσει ακόμα. Σε αυτό που θα μπεί στην τηλεόραση θα βάλω και ένα εξωτερικό Bluray σε enclosure. Το μόνο που μένει είναι μια τρισδιάστατη τηλεόραση.
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Δηλαδή φοράει τον Ε 350; Μήπως έχεις ενδεικτική temp, έστω από το BIOS; Αναβάθμιση σηκώνει; Ένας ssd πχ;
Την επόμενη φορά που θα με ζητησεις TEMP θα σε κλωτσήσω ρε... μα τον θεο! Τι σε νοιάζει μωρε? Δεν πα να σηκώνει και θερμοκρασίες ισα με τον πυρήνα του ήλιου... if it works... we dont give a fuck! That should be the spirit.
Δώστου μια κλωτσιά και απο μένα! Δέν καταλαβαίνω τί μανία είναι αυτή με τις θερμοκρασίες, αν έχει πρόβλημα θα το καταλάβεις άμεσα γιατι θα σβήσει
-
RAM: overkill much?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πήρα και απο 8GB μνήμη για το καθένα.OVERKILL
Βρε Ε350 ειναι... οχι i7!!! Τι νομιζεις πως θα τρεξεις και θα γεμισει 8GB χωρις να εχει κλαταρει πρωτα 2-3 φορες η CPU? -
Ρωτάω για τις θερμοκρασίες, για να δούμε πως διαχειρίζονται αυτό το θέμα σε ένα τόσο μικρό κουτί όλα αυτά τα καλούδια.
Επίσης η θέση που το έχει ο corsair, κάτω από το γραφείο, ενδεχομένως επιβαρύνει τον εξαερισμό του, μια και που στο site της εταιρείας το δείχνει όρθιο. -
Ήταν σχετικά φτηνή και την πήρα
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Ρωτάω για τις θερμοκρασίες, για να δούμε πως διαχειρίζονται αυτό το θέμα σε ένα τόσο μικρό κουτί όλα αυτά τα καλούδια.
Επίσης η θέση που το έχει ο corsair, κάτω από το γραφείο, ενδεχομένως επιβαρύνει τον εξαερισμό του, μια και που στο site της εταιρείας το δείχνει όρθιο.Χωροταξικά είναι ίδιο με ένα λάπτοπ οπότε δεν θα έχει θέμα. Ο ζεστός αέρας βγαίνει από το πλαι
-
8GB έχω κι εγώ στο PC.. γιατί όχι;
(εκτός αν βάλεις 32bit windows οπότε πετάς τα 5...)
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Μαλιστα.. Τα 7 κυκλοφορουν εξω ή πρεπει να τα αγορασουμεΚυκλοφορούν
Μερσι
Link;
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Επίσης η θέση που το έχει ο corsair, κάτω από το γραφείο, ενδεχομένως επιβαρύνει τον εξαερισμό του, μια και που στο site της εταιρείας το δείχνει όρθιο.34-37C γράψε... και αυτό είναι θερμοκρασία συνεχής (επειτα απο μέρες ανοιχτο). Ποιο κάτω και απο χλιαρό. Δεν έχει κάνα σπουδαιο καλούδι βρε... Μια μητρική είναι με low voltage CPU και βασικη GPU, μνημες και ένας σκληρος.... that is all... Παντως αν σου φαίνεται μικρό το Zotac αυτό... που και να δεις το NANO!
-
Τι στο φουτσο μπορει να φταιει και ο δισκος μου συνεχεια φορτωνει και γω δεν ξερω τι ενω εχω απλα ανοιχτο μονο τον FF???Kαλα για τα παιχνιδια δεν τιθεται θεμα, βαραει υπερωριες, βεβαια αυτο το εκανε ανεκαθεν αλλα πριν απο λιγο πιθανοτατα κολλησε η βελονα μιας και (περαν οτι εβγαλε boot fail με αναμενο συνεχως το λαμπακι του δισκου) εκανε εναν διαφορετικο ηχο.
-
Έχεις απενεργοποιήσει το indexing στις ιδιότητες του σκληρού δίσκου (κάθε partition έχει χωριστό);
Από εκεί και πέρα, ίσως τα έφτυσε. Το indexing, που βάζει το σκληρό να δουλεύει στα καλά καθούμενα, καθώς και το αυτόματο σβήσιμο σκληρών μετά από Χ λεπτά για εξοικονόμηση ενέργειας, τον ζορίζουν πολύ.
-
Οχι, που το βρισκω αυτο???
Την απενεργοποιηση την εχω off. -
Ξαναλέω ότι κάθε partition έχει χωριστή ρύθμιση, πρέπει να το κάνεις για όλα.
-
Tικαρισμενο το ειχα
Πατησα εφορμογη μονο στον και οχι στους υποφακελους, εχει σημασια αυτο??? -
Δλδ αυτο καλυτερα να το εχουμε κλειστο;Εχω βιστα.
-
(EDIT) Δεν έκανες καλά , και στους υποφακέλους χρειάζεται.
BILL, αν κάποιος δεν αναζητά συνέχεια αρχεία, δεν χρειάζεται. Είναι μια λειτουργία που φτιάχνει βάση δεδομένων των αρχείων σκανάροντας το σκληρό όποτε κάτι αλλάζει. Το απενεργοποιώ σε όλες τις εκδόσεις windows. Άλλοι το θέλουν ενεργοποιημένο, εμένα με ενοχλεί το διαρκές γρατζούνισμα.
-
Bill, στα Vista που ετσι κι αλλιως κανουν χαλια διαχειριση μνημης, βγαλε το indexing (εκτος κι αν ΚΑΘΕ μερα κανεις search 50 φορες).
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]