-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Αν με βρούνε με το μπάχαλο που επικρατεί το δημόσιο ,χαλάλι τους.Για μικρό ψάρι μου κάνεις...
Θα σε βρούν αμέσως!
Αν θες να ην γλιτώσεις γίνε καρχαρίας! -
Σωστότατο αυτό που ειπώθηκε περι καρχαρία!!!
-
Με το μπαρδόν,αλλά όσοι είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε και να πληρώνουμε φόρους σ'αυτή τη χώρα είμαστε λίγο έως πολύ , κορόϊδα.
Στο φινάλε, δέχομαι να πάρω ένα ρίσκο ,αν μπορείς και εσύ ,με γειά σου και χαρά σου. -
Μουσατε ΠΕΤΑΜΕΝΑ λευτα ειναι το σημα αυτο το λεω κ γω αφου το παρκαρισμα, συντηρηση των δρομων τα πληρωνεις ξανα σε διοδια και τελη (ποια συντηρηση τελοσπαντων) αλλα αν δεν πιασει το στρουμφ που ξερεις αν δε σε πιασει η εφορια???? Γιατι να το σκας διπλασιο??
Αμα εισαι αποφασισμενος ρισκαρε το να δουμε τι θα βγει..Ασχετο> Εχω το σηματακι αλλα δεν το κολαω εμπρος αλλα στο πλαινο παραθυρο. Μπορουν να μου την πουνε γι αυτο?>??
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Με το μπαρδόν,αλλά όσοι είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε και να πληρώνουμε φόρους σ'αυτή τη χώρα είμαστε λίγο έως πολύ , κορόϊδα.
Στο φινάλε, δέχομαι να πάρω ένα ρίσκο ,αν μπορείς και εσύ ,με γειά σου και χαρά σου.Σωστά τα λές!!! Εξάλλου η μειοψηφία έχει δίκιο!
Ωραία η υπογραφή σου πάντως!
Δεν έχω πρόβλημα με το να μην αγοράσουν κάποιοι το σήμα!!! 1-2 φορές να σε σταματήσουν ομως και θα καταριέσαι γιατί δεν το πήρες! Δεν ξέρω και πόσο πάει η ταρίφα για το σήμα!
Εγώ την προηγούμενη φορά έφαγα φλάς στα διόδια της Πάτρας! Μου κάνει σήμα ενας τροχαίος να σταματήσω!!! Λέω εδώ είμαστε την τσιμπήσαμε την κλησούλα γιατί έτρεχα και κατα δευτερον λέω θα είδε αθηναικές πινακίδες και μπορεί να μου ρίξει και κανα πρόστιμο για τα φυμέ τζάμια!!! Ε με το που σταματάω μου λέει δίπλωμα και ασφάλεια! Του τα δείχνω και μου λέει εντάξει φύγε.
Ευτυχώς γύρισε η καρδιά μου στην θέση της! -
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Ασχετο> Εχω το σηματακι αλλα δεν το κολαω εμπρος αλλα στο πλαινο παραθυρο. Μπορουν να μου την πουνε γι αυτο?>??|Θεωρητικά ναι, μπορούν.
Όταν προμηθεύεσαι το σήμα, στο χαρτί στο οποίο είναι αρχικά κολλημένο το σήμα δείχνει τα προβλεπόμενα σημεία που μπορείς να το κολλήσεις στο παρμπριζ. Οπότε θεωρητικά είσαι παράτυπος.Πρακτικά τώρα, αν σε σταματήσουν ποτέ για σήμα, δεν νομίζω να πούνε τίποτα... Άλλοι το κολλάνε ανάποδα (χωρίς ποτέ να το ξεκολλήσουν από το χαρτί) με σελοτέιπ, άλλοι έχουν πίσω από τον καθρέφτη ένα σύστημα που το στερεώνει σφηνώνει και πάλι δεν το κολλάνε (πχ Λάντσια δ), άλλοι το αφήνουν σπίτι, άλλοι δεν το αγοράζουν καθόλου, άλλοι το βάζουν ακριβώς μπροστά στα μάτια τους (βλέπε παράξενα των ελληνικών δρόμων, έχει αναφερθεί), οπότε δύσκολο να σου πούνε που το έχεις εκεί πιθανώς και για να βλέπεις καλύτερα...
Όμως αν πέσεις ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟ...
-
Εγω το σήμα το έχω βάλει μαζί με την ασφάλεια στο δεξι κάτω ακρο του παρμπριζ στην θήκη για την ασφάλεια.Γνωρίζεται αν μπορούν να σου πουν κάτι αν έχεις την ασφάλεια στο ντουλαπάκι του συνοδηγού και οχι στην θήκη της κολλημένη στο παρμπριζ??? Γιατι σκέφτομαι να την βγάλω απο την θήκη της.
-
Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι παρόλο που υποτίθεται ότι και τα 2000 κ.εκ. θεωρούνται πλέον 'λογικά' και όχι 'πολυτέλεια' (τουλάχιστον όσον αφορά τα τεκμήρια) ο κακομοίρης που έχει επιλέξει π.χ. το Πεζό 206 GTi των 136 ίππων (που δεν έχει και κάνα τρομερό μοτέρ) πρέπει να δωρίζει 372 ευρώ ανά έτος στο κράτος, τη στιγμή που π.χ. τα (κατά πολύ ακριβότερα) Άουντι S3 με τον 1.8 των 225 ίππων φορολογούνται για τη 'χρήση του δρόμου' μόνο 168 (δηλαδή σχεδόν 17 ευρώ το μήνα λιγότερα). Λογικό?...
Btw, αν αυτός που πληρώνει τα 93 ευρώ το χρόνο για να κυκλοφορεί το 1400άρι του είναι κορόιδο σε σχέση π.χ. μ' εσένα που προτιμάς να 'ρισκάρεις' διότι δε θεωρείς σοβαρές τις πιθανότητες να σε πιάσουν, τότε αυτός που ξηλώνεται 200 ευρώ παραπάνω για το αυτοκόλητο επειδή το αμάξι του έχει 2000 κ.εκ αντί 1900 ή 1800 (με ή χωρίς turbo) πόσο κορόιδο θα πρέπει να νοιώθει?!
Σχετικά με το άλλο που γράφτηκε πιο πάνω, αν μπορεί να σε βρει η εφορία και να σου την πέσει αν δεν έχεις πάρει το αυτοκόλητο: Φυσικά και φαίνεται στο σύστημά τους ποιός πήρε σήμα και ποιός όχι. Υπάρχει όμως περίπτωση να θέλεις π.χ. να λείψεις από τη χώρα γία ένα (μεγάλο) διάστημα, για μεταπτυχιακά, δουλειά στο εξωτερικό κλπ, και να θέλεις ν' αφήσεις το αμάξι στο γκαράζ. Δε μπορούν να απαιτήσουν από σένα να πληρώσεις τέλη για αμάξι που δε σκοπεύεις να κυκλοφορείς το τρέχον έτος. Το ίδιο και με την ασφάλεια - αν έληξε και δεν την ανανέωσες, μόνο αν το κυκλοφορείς υφίσταται παράβαση.
Πάντως επειδή η αστυνόμευση στη χώρα μας είναι για κλάματα, φαίνεται πως είναι πολλοί αυτοί που 'νοιώθουν τυχεροί'... -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Υπάρχει όμως περίπτωση να θέλεις π.χ. να λείψεις από τη χώρα γία ένα (μεγάλο) διάστημα, για μεταπτυχιακά, δουλειά στο εξωτερικό κλπ, και να θέλεις ν' αφήσεις το αμάξι στο γκαράζ. Δε μπορούν να απαιτήσουν από σένα να πληρώσεις τέλη για αμάξι που δε σκοπεύεις να κυκλοφορείς το τρέχον έτος.Υπάρχει λύση για αυτό, και το έκανε φίλος μου που πήγε για 1 χρόνο Αγγλία.
Καταθέτεις τις πινακίδες. Τότε όντως δεν πληρώνεις.
Είχε υπολογίσει πως τις λίγες ημέρες των διακοπών στην χειρότερη περιπτωση να νοικιαζε κάποιο, και θα ήταν και πάλι φτηνότερο. Τελικά την έβγαλε με δανεικό από υπερήλικα της οικογενείας! -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Υπάρχει λύση για αυτό, και το έκανε φίλος μου που πήγε για 1 χρόνο Αγγλία.
Καταθέτεις τις πινακίδες. Τότε όντως δεν πληρώνεις.
Είχε υπολογίσει πως τις λίγες ημέρες των διακοπών στην χειρότερη περιπτωση να νοικιαζε κάποιο, και θα ήταν και πάλι φτηνότερο. Τελικά την έβγαλε με δανεικό από υπερήλικα της οικογενείας!Σωστό κι αυτό! Αλλά έχω την εντύπωση ότι η εφορία δε μπορεί να χώσει πρόστιμο σε όσους φαίνεται στο σύστημά της ότι δεν αγόρασαν το σήμα μόλις αρχίσει η νέα 'σεζόν'. Τι γίνεται αν π.χ. λείπεις από Νοέμβριο 2004 ως Ιούνιο 2005 και δεν καταθέσεις τις πινακίδες σου, και ζητήσεις το αυτοκόλητο του '05 μόλις γυρίσεις? Το λογικό θα ήταν να πληρώσεις για τους 6-7 μήνες του 2005 που μένουν.
-
Υπάρχει κάποιο site με τις νέες τιμές των τελών κυκλοφορίας ?
-
Τι γίνεται αν π.χ. λείπεις από Νοέμβριο 2004 ως Ιούνιο 2005 και δεν καταθέσεις τις πινακίδες σου, και ζητήσεις το αυτοκόλητο του '05 μόλις γυρίσεις? Το λογικό θα ήταν να πληρώσεις για τους 6-7 μήνες του 2005 που μένουν.
Τα πληρώνεις ΟΛΑ . Όπως πληρώνεις ολόκληρο το ποσό ακόμα κι αγοράσεις το αυτοκίνητο 15 Δεκεμβρίου (ρώτα και τον φίλο που παρέλαβε την alfa του πριν 4-5 μέρες).
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Με μπόλικο ασετόν και ακόμη πιο μπόλικη υπομονή...Αν έχεις ασετόν δε χρειάζεται υπομονή. Τα τελυταία 2 χρόνια πάντως καταφέρνω και το ξεκολάω χωρίς ασετόν με λίγη υπομονή και απαλές κινήσεις ώστε να μη σκίζεται και να φεύγει σαν ενιαίο κομμάτι.
Υ.Γ. Το ξέρω ότι είναι παλιό το ερώτημα...
-
Σωστό κι αυτό! Αλλά έχω την εντύπωση ότι η εφορία δε μπορεί να χώσει πρόστιμο σε όσους φαίνεται στο σύστημά της ότι δεν αγόρασαν το σήμα μόλις αρχίσει η νέα 'σεζόν'. Τι γίνεται αν π.χ. λείπεις από Νοέμβριο 2004 ως Ιούνιο 2005 και δεν καταθέσεις τις πινακίδες σου, και ζητήσεις το αυτοκόλητο του '05 μόλις γυρίσεις? Το λογικό θα ήταν να πληρώσεις για τους 6-7 μήνες του 2005 που μένουν.
Όχι, το λογικό είναι να πληρώσεις ΟΛΗ τη χρονιά, όπως κι αυτός που αγοράζει καινούριο αυτοκίνητο το καλοκαίρι πχ!
Γιαυτο και το Δεκέμβριο είναι πεσμένες οι πωλήσεις! Περιμένουν λίγο, να γλιτώσουν τα τέλη ενός έτους για ένα μήνα.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Τι γίνεται αν π.χ. λείπεις από Νοέμβριο 2004 ως Ιούνιο 2005 και δεν καταθέσεις τις πινακίδες σου, και ζητήσεις το αυτοκόλητο του '05 μόλις γυρίσεις? Το λογικό θα ήταν να πληρώσεις για τους 6-7 μήνες του 2005 που μένουν.
Όχι, το λογικό είναι να πληρώσεις ΟΛΗ τη χρονιά, όπως κι αυτός που αγοράζει καινούριο αυτοκίνητο το καλοκαίρι πχ!
Γιώργο, το ότι έτσι γίνεται στην πράξη (όπως έγραψε πιο πάνω και ο manosk) δε σημαίνει ότι είναι και το 'λογικό' - είναι σα να θέλεις να κάνεις σύνδεση internet σήμερα, τέλη 2004, και η OTEnet (ή ο οποιοσδήποτε provider) να σου λέει ότι πρέπει να του πληρώσεις το πάγιο για όλο το 2004! Πιο λογικό δε θα ήταν να πληρώσεις για το ποσοστό (υπόλοιπο) της χρονιάς για το οποίο θα 'νοικιάσεις' τους δρόμους? Ίσως έτσι να μην έπεφταν και οι πωλήσεις αυτ/των μεγάλου κυβισμού κατά το τέλος του έτους.
-
Το πιο λογικό είναι να πληρώνεις τα τέλη για ένα χρόνο, κάθε χρόνο την ημέρα που έχει τα 'γενέθλιά' του. Ούτε συνωστισμοί, ούτε ουρές, ούτε τίποτα.
Ακόμα καλύτερα, αν δούλευαν τα ΚΤΕΟ και περνουσες το αυτοκίνητο για έλεγχο κάθε 2 χρόνια υποχρεωτικά, θα πλήρωνες τα τέλη εκεί.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Το πιο λογικό είναι να πληρώνεις τα τέλη για ένα χρόνο, κάθε χρόνο την ημέρα που έχει τα 'γενέθλιά' του. Ούτε συνωστισμοί, ούτε ουρές, ούτε τίποτα.Ακόμα καλύτερα, αν δούλευαν τα ΚΤΕΟ και περνουσες το αυτοκίνητο για έλεγχο κάθε 2 χρόνια υποχρεωτικά, θα πλήρωνες τα τέλη εκεί.
Φυσικά, είναι όμως πολύ δύσκολο να το σκεφτούν....
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τα πληρώνεις ΟΛΑ . Όπως πληρώνεις ολόκληρο το ποσό ακόμα κι αγοράσεις το αυτοκίνητο 15 Δεκεμβρίου (ρώτα και τον φίλο που παρέλαβε την alfa του πριν 4-5 μέρες).
ναι. ρώτα με ρώτα με....
-
Ρε παιδιά, δεν έχω κολλήσει ούτε ασφάλεια, ούτε τέλη κυκλοφορίας στο αυτοκίνητό μου. Θέλω το παρπρίζ μου καθαρό. Ο πατέρας μου για χρόνια κάνει το ίδιο και δεν είχε ποτέ πρόβλημα. Επίσης, έχω πετάξει το ειδοποιητήριο και άρα την απόδειξη πληρωμής, έχω όμως κολλήσει το χαρτάκι με τον αριθμό του αυτοκινήτου στο πίσω μέρος του αυτοκόλλητου. Τέλος πάντων, ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω... Αφού το έχω αγοράσει και το δείχνω όποτε μου ζητηθεί. Τι ζόρι τραβάνε; Τι δηλαδή, άμα έρθει το στρουμφάκι να με γράψει για παρκάρισμα (που θα είναι μόνο το αμάξι κ δεν θα μπορώ να το δείξω το σήμα), θα μου αφαιρέσει πινακίδες; Νομίζω ότι μία προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο ή τέλος πάντων στο αρμόδιο όργανο της Ε.Ε. θα ήταν καλή ιδέα. Άντε γιατί το έχουν παρακάνει με τα νταβατζιλίκια τους.
-
Γιώργο, το ότι έτσι γίνεται στην πράξη (όπως έγραψε πιο πάνω και ο manosk) δε σημαίνει ότι είναι και το 'λογικό' - είναι σα να θέλεις να κάνεις σύνδεση internet σήμερα, τέλη 2004, και η OTEnet (ή ο οποιοσδήποτε provider) να σου λέει ότι πρέπει να του πληρώσεις το πάγιο για όλο το 2004! Πιο λογικό δε θα ήταν να πληρώσεις για το ποσοστό (υπόλοιπο) της χρονιάς για το οποίο θα 'νοικιάσεις' τους δρόμους? Ίσως έτσι να μην έπεφταν και οι πωλήσεις αυτ/των μεγάλου κυβισμού κατά το τέλος του έτους.
Άδικο είναι, όντως...
Στην Ελβετία όταν έβγαλα πινακίδες (αρχές Μαϊου) μου υπολόγισαν τα τέλη/φόρο (συνάρτηση βάρους και ιπποδύναμης) και με έβαλαν να πληρώσω τον φόρο διά 365 επί τις μέρες του έτους που απέμεναν.
Φέτος φυσικά θα πληρώσω όλη τη χρονιά.Επίσης αν επιστρέψω τις πινακίδες (πχ αν πουλήσω το αμάξι) θα μου επιστρέψουν όλες τις ημέρες από την ημέρα παράδοσης της πινακίδας (εδώ οι πινακίδες ανήκουν σε εμένα, όχι στο αμάξι, μπορώ να τις μεταφέρω σε άλλο, ή να έχω 2 αμάξια με τις ίδιες πινακίδες, να πληρώνω φόρο-ασφάλεια για το ακριβότερο και να κινώ ΕΝΑ τη φορά, το άλλο να φυλάσσεται σε ιδιωτικό χώρο)
Σήμα Τελών Κυκλοφορίας