-
Ο χρήστης kthanassis έγραψε:
Εγώ λέω να το κάνουμε ακόμα πιο δύσκολο το κουίζ: να πιάνει 200 χαω και να κάνει 9 ξερό στο 0-100.
Leon 1.4 TSI με πρόγραμμα (το δικό μου)
με cruise control και 110 κατέβηκα Θεσσαλονίκη Αθήνα + παρακάμψεις διοδίων (όσο περισσότερες μπορούσα) + AC στο 80% της διαδρομής και 2-3 ανοίγματα να τελικιάσει, κατανάλωση 6.1λίτρα/100χλμ
στην πόλη όμως είναι κοντά στο 9, εκτός πόλης αν έχεις αυγό κάτω από το δεξί πόδι (πρόβλημα με τόσα κιλά ροπής) πέφτεις στο 5,5-6 πολύ εύκολα αν πηγαίνεις 90-110
πιστεύω ότι τα 1.2 tsi είναι πιο οικονομικά (είναι δηλαδή) αλλά δεν γνωρίζω εντός πόλης
θέλει προσοχή απλώς γιατί: το Polo έχει 6άρι σασμάν ενώ το Ibiza 5άριΤο 5αρι του Ibiza ειναι θεομακρο!
Στα 100 ειναι στις 2200 rpm. -
Ούτε δεμένο στο κατάρτι να με έχουν δεν αντέχω να κάνω 6 ώρες Αθήνα - Θεσσαλονίκη . Για να γλιτώσω τι ?
Όποιος θέλει οικονομία ας πάρει ΚΤΕΛ ρίχνει και ένα υπνάκο και τσουπ έφτασεΆσχετο : όταν ένα αυτοκίνητο μικρού κυβισμού έχει μακριές σχέσεις αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό . Σωστά ?
-
Υπαρχει πιθανοτητα το 1.2 ΤSI Leon να ποιασει τετοιες καταναλωσεις; Δεν υπαρχει βιασυνη στο οδηγημα.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ψάξτο και λίγο και μετά ρώτα για κάτι συμπληρωματικά. Θα είναι έκλπηξη αν ξανααλλάξεις τις παραμέτρους και πεις μετά από καμμιά δεκαριά ποστ ότι θες υγραέριο ,ή ότι ξαναενδιαφέρεσαι για βενζίνα και αποδέχεσαι τώρα και τα τρικύλινδρα?
Ξέρεις τι ζητάς καταρχήν?Αν δεν μας πεις τι θελεις ακριβως και αλλαζεις γνωμη καθε 1 ποστ που γραφεται πως θα σε βοηθησουμε???
-
Σε ποιόν απευθύνεσαι?
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Ούτε δεμένο στο κατάρτι να με έχουν δεν αντέχω να κάνω 6 ώρες Αθήνα - Θεσσαλονίκη . Για να γλιτώσω τι ?
Όποιος θέλει οικονομία ας πάρει ΚΤΕΛ ρίχνει και ένα υπνάκο και τσουπ έφτασεΆσχετο : όταν ένα αυτοκίνητο μικρού κυβισμού έχει μακριές σχέσεις αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό . Σωστά ?
Οι πέντε ώρες είναι το ανώτατο όριο μου, ιδανικά η διαδρομή είναι τεσσάρων ωρών. Γίνεται και σε λιγότερο (εξαρτάται από το αυτοκίνητο φυσικά) αλλά η κατανάλωση αυξάνεται κατά πολύ.
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Άσχετο : όταν ένα αυτοκίνητο μικρού κυβισμού έχει μακριές σχέσεις αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό . Σωστά ?
Σωστα! Κακο ειναι προφανως γιατι ψοφαει. Ισως ειναι ελαχιστα καλο για την καταναλωση αλλα και παλι οχι.
Τωρα αν μιλας για τα 1.2 tsi ειναι αλλο πραμα. Και πιο μακρυ να ηταν καλα θα ηταν! Μεχρι τις 2.000 rpm κινησαι αξιοπρεπως μεσα στην πολη.
Αν φτασεις στην 4η γρηγορα μπορεις να πετυχεις ωραια καταναλωση. Αλλα προς το παρον μεσα στην πολη κανω γυρω στο 8/100 χλμ και σε εθνικη κανω γυρω στο 7/100 χλμ. (Με 120) -
Oυτε υγραεριο
Ουτε τρικυλινδραΘα προτιμουσα βενζινη,
Αλλα και diesel OK,
ΑΚΟΥΣΑ μερικα τελευταια και ειναι ΟΚ. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οι πέντε ώρες είναι το ανώτατο όριο μου, ιδανικά η διαδρομή είναι τεσσάρων ωρών. Γίνεται και σε λιγότερο (εξαρτάται από το αυτοκίνητο φυσικά) αλλά η κατανάλωση αυξάνεται κατά πολύ.
Η διαδρομή πάνω από 3:35 είναι βαρετή και κουράζει .
-
200+ ασταμάτητα; Με το αυτοκίνητό σου γίνεται, με το δικό μου όχι.
-
Ο χρήστης nikosxeng έγραψε:
Να ειναι βενζινη,
Διοτι χρειαζονται προσπερασματα σε τρακτερ,
Μπαμ μπαμ..Κατω απο 6 λιτρα στα 100χλμ καταναλωση, να κανει και προσπερασματα μπαμ-μπαμ και να ειναι και βενζινη, αμα βρεις να το πεις και σε μας...
Yπαρχουν παρολα αυτα δυο μικρα 5θεσια diesel που δοκιμασαν οι 4τροχοι στο τευχος Οκτωβριου (δυστυχως δεν εχει αναρτηθει ακομα? η δοκιμη στην ηλεκτρονικη βιβλιοθηκη, ισως τον αλλο μηνα...) , το Corsa 1.3 ecoFLEX και το Polo 1.2 Bluemotion, οπου πετυχαινουν
νουμερα πολυ κοντα στο '6'. Στην συγκριτικη δοκιμη καταναλωσης, (οχι εργοστασιακη τυποποιημενη, αλλα μεση, του περιοδικου) μετρησαν 5,8λιτρα για το Corsa και 6,5λιτρα για το Polo, προτεινοντας αντι συμπερασματος, ειτε το corsa της δοκιμης (14,680 ευρω 5θ) ειτε το 'απλο' Polo ΤDI (15,320ευρω)
αντι το Bluemotion της δοκιμης (17,520ευρω). -
Τωρα - μην το παιρνετε στραβα - μικρο αμαξι με μικρο πορτμπαγκαζ με τπτ δεν παιρνω ξανα!...
-
ποσα χρηματα διαθετεις αν επιτρπεται??
-
Αυτό πως σου φαίνεται ? http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1799334/
Δεν θα καίει ιδιαίτερα στα ταξίδια είναι πολύ άνετο , έχει χώρους , πορτμπαγκαζ κλπ.Πωλείτε στα 20-21.000 καινούργιο , άρα με παζάρια του κόβεις ένα τάλιρο
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Αυτό πως σου φαίνεται ? http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1799334/
Δεν θα καίει ιδιαίτερα στα ταξίδια είναι πολύ άνετο , έχει χώρους , πορτμπαγκαζ κλπ.Πωλείτε στα 20-21.000 καινούργιο , άρα με παζάρια του κόβεις ένα τάλιρο
Να καει ενα αυτοκινητο αυτης της κατηγοριας ογκου-βαρους με εναν 1600αρη diesel και 18αρες ζαντες κατω απο 6λιτρα, μεση καταναλωση, λιγο δυσκολο μου φαινεται. Ο πωλητης, στα της καταναλωσης, στην αγγελια, μπορει να δηλωνει οτι θελει...
-
Με λιγα λογια ο φιλος που αναζητα το αυτοκινητο, ψαχνει εναν μεσαιου μεγεθους αυτοκινητο, σχετικα σβελτο αλλα οχι πυραυλος (γιατι θα καιει), να μην καιει πολυ αλλα να μην ειναι diesel ή τρικυλινδρο γιατι χανεται η εννοια της οδηγησης, να εχει χωρους αρκετους και 5 πορτες.
Να υποθεσω οτι επιπλεον θα θελει να του το δωρησουν ή να τον πληρωσουν κιολας και να γινουν δωρο απο το κρατος τα επομενα τελη κυκλοφοριας.Μια συμβουλη: ξεχνα ολα οσα εχεις γραψει μεχρι τωρα, σβηστα τελειως. Κατσε σκεψου ακριβως ποιος ειναι ο σκοπος κι η χρηση του αυτοκινητου κι οταν το κανεις γραψτο για να σου δωσουν καποιοι διαφορες ιδεες.
Επισης, μην βαζεις στο μυαλο σου μονο την καταναλωση. Δηλαδη αν βρεις ενα αμαξι που καιει 6λ/100χλμ και το αγορασεις 10.000 ευρω, θα κανεις αποσβεση σε σχεση με ενα αυτοκινητο που καιει 7λ/100χλμ και θα το αγορασεις 5.000 ευρω; Κι αν ναι ποτε;
Οποτε μαζεψε λιγο τις σκεψεις σου και θα δεις πως θα βρεθουν ευκολα λυσεις!
-
@Κίκιζας Γρηγόρης
Δεν έγραψα πουθενά κάτω για κάτω από 6 Εγραψα δεν καίει ιδιαίτερα .
Όπως και άλλοι εδώ μέσα έχω χαθεί στην μετάφραση . Ο φίλος ' **nikosxeng **' δεν έχει καταγράψει τι θέλει .
Ποια είναι τα πλήρη κριτήρια της αναζήτησης ?
Δες την πρόταση μου ως μία 'εις άτοπον απαγωγή'@Billopoulos
Edit να αγιάσει το στόμα σου , με πρόλαβες . -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
@Κίκιζας Γρηγόρης
Δεν έγραψα πουθενά κάτω για κάτω από 6 Εγραψα δεν καίει ιδιαίτερα .
Όπως και άλλοι εδώ μέσα έχω χαθεί στην μετάφραση . Ο φίλος ' **nikosxeng **' δεν έχει καταγράψει τι θέλει .
Ποια είναι τα πλήρη κριτήρια της αναζήτησης ?
Δες την πρόταση μου ως μία 'εις άτοπον απαγωγή'Γραφουμε ομως σε ενα τοπικο που εχει τον αναλογο τιτλο. Αλλα οκ, το 'εις ατοπον'... καλυπτει πληρως...
Eπιπλεον, εxoυν προταθει ηδη πιο οικονομικα αυτοκινητα, αλλα προφανως σε καθε νεα επομενη δημοσιευση καποιου χρηστη που προτεινει κατι, ο φιλος που εχει ανοιξει το τοπικο, προσθετει αλλη μια παραμετρο, οπως πχ, μετα απο τα δυο μικρα Diesel που του προτεινα (αφου ανεφερε και οτι μπορει να κανει παραχωρηση για αγορα diesel τελικα...), ανεφερε οτι δεν θα παρει αυτοκινητο με μικρο πορτ-μπαγκαζ.
Oπως ευλογα λεει, και ευγενικοτατα μαλιστα o Bilopoulos, ας συγκεντρωσει τα θελω και τις αναγκες του, ο φιλος, και ας μας τα πει ολα μαζι, αν και απ' οτι καταλαβα, απο αυτα που ζηταει, αυτη την στιγμη δεν υπαρχει ΤΟΣΟ 'ιδανικο' αυτοκινητο... -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Το 5αρι του Ibiza ειναι θεομακρο!
Στα 100 ειναι στις 2200 rpm.είναι ναι, η 5η του ibiza είναι σαν την 6η του polo, δυστυχώς όμως η μη ύπαρξη 6ης σημαίνει ότι όλες είναι λίγο πιο μακριές σε σχέση με το 6άρι του polo, αν φτάσεις όμως στην 5η είναι το ίδιο πράγμα (από κατανάλωση και απόδοση)
Άσχετο : όταν ένα αυτοκίνητο μικρού κυβισμού έχει μακριές σχέσεις αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό . Σωστά ?
φίλε αυτό που λες ισχύει, αλλά το 1.2 TSI δεν θεωρείται μικρού κυβισμού, συγκεκριμένα έχει σημασία με την ροπή, όσο περισσότερη ροπή έχει ένα αυτοκίνητο, τόσο πιο μακρύ κιβώτιο σηκώνει, το 1.2 TSI έχει 17.5 κιλά ροπή, όσο ένα 1800 δηλαδή!! έχοντας επιδόσεις όμως από 1600 και τις καταναλώσεις του 1200, τι σημαίνει όμως αυτό? ότι δεν είναι για να πηγαίνεις με 140 και 150 άσχετα αν πηγαίνει γιατί θα καίει παραπάνω
το leon το 1.2 δεν το έχω οδηγήσει, πάντως τα μικρότερα τα κρατάς εύκολα στα 4-5 λίτρα
πάντως το 1.4 το leon άνετα το ταξιδεύεις με 5-6 λίτρα, δηλαδή δεν είναι κάτι το εξωπραγματικό οπότε το 1.2 θα το καταφέρνει ευκολότερα ΙΣΩΣ
κάνε ένα test drive, μηδένισε την μέση κατανάλωση και δες με το δικό σου πόδι τι καίει! -
φίλε μου, πήγαινε πάρε αυτό
δώσε κ 1 χιλιάρικο για υγραέριο κ θα έχεις κατανάλωση 5-6 λίτρα/100 χλμ (με αναγωγή σε βενζίνη) για ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ χιλιόμετρα
Να καιει κατω απο 6 λιτρα στα 100