-
Για εμάς που σε 3-4 χρόνια θα τα πάρουμε στο 40% της αξίας τους, σίγουρα καλά κάνουν!
-
Από τη στιγμή που παίρνεις κάτι παλιό(τερο) και ήδη χρησιμοποιημένο λογικό είναι να μην το πληρώσεις σε τιμή καινούριου. Η αξία του τότε αυτή θα είναι.
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Για εμάς που σε 3-4 χρόνια θα τα πάρουμε στο 40% της αξίας τους, σίγουρα καλά κάνουν!Αν θέλεις να παίξεις τζόκερ με κλήρωση 'τι του έκανε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης' προχώρα σε μτχ ακάθεκτος.
Παρένθεση: Φίλος μου πούλησε πρόσφατα αυτοκίνητο 3 χρόνων σε πολύ καλή τιμή. Αυτός που το πήρε δεν το πίστευε. Ειλικρινά το αμάξι δεν του έλειπε τίποτα. Απλά μετά τη διετία άρχισε να τρίζει ολόκληρο (δεν ήταν Ρενό ).
Το έψαξε πολύ σοβαρά και κατέληξαν στο κάτι τα υλικά, κάτι που ήτανε μαύρο και το άφηνε συχνά στον ήλιο, κάτι οι νέες γραμμές παραγωγής στις πρώην ανατολικές χώρες... Το πέρασε πρώτα ένα χέρι σπρευ σιλικόνης. Για κανά δυο μήνες ο νέος ιδιοκτήτης του θα κανει χαρές, και μετά θα ψάχνει να τον δείρει -
-edit-
-
Σιγά μην είχε αλλάξει και 7 φορές κινητήρα... Σε βενζινοκίνητα ταξί Μάζντα, τα μοτέρ άντεχαν 1.000.000 χλμ! Ναι, σωστά διαβάσατε, 1 μύριο!
Από εκεί και πέρα το να προτείνεται ένα αυτοκίνητο που δεν μπορεί να κάνει καν ένα ασφαλές ταξίδι είναι αξιοπερίεργο. Ας πάρει σκουτεράκι τότε...
-
Kia picanto 1.0 city:
- Μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, χαμηλή κατανάλωση, καλοί χώροι, 7 χρόνια εγγύηση.
- Επιδόσεις (αλλά εφόσον προορίζεται για αστική χρήση το παρακάμπτουμε).
Τιμή: 10.490€ χωρίς απόσυρση (πλέον πινακίδων, μεταλλικού κ.λπ.) η πλούσια έκδοση city.
-
Ρε παιδιά καλό το πετρέλαιο αλλά πρέπει να γράφεις >15Κ Km το χρόνο για να κάνεις μια λογική απόσβεση. Αλλιώς δεν συμφέρει. Σκεφτείτε επίσης με την απελευθέρωση θα πλησιάσει τη βενζίνη σε τιμές. Συμφέρει απλά για την χαμηλή κατανάλωση;
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Ρε παιδιά καλό το πετρέλαιο αλλά πρέπει να γράφεις >15Κ Km το χρόνο για να κάνεις μια λογική απόσβεση. Αλλιώς δεν συμφέρει. Σκεφτείτε επίσης με την απελευθέρωση θα πλησιάσει τη βενζίνη σε τιμές. Συμφέρει απλά για την χαμηλή κατανάλωση;Εξαρτάται και από την διαφορά τιμής βεζινοκίνητου με πετρελαιοκίνητο, καθώς και από τα λοιπά πάγια έξοδα. Off topic βέβαια, αλλά θυμάμαι όταν πριν μερικούς μήνες το είχα τσεκάρει, το volvo s40 diesel με start-stop το έκανες απόσβεση σε βάθος 5ετίας ακόμα και με 10.000 χιλιόμετρα το χρόνο (λόγω μηδενικών τελών κυκλοφορίας, χαμηλότερης κατανάλωσης και με διαφορά τιμής περί τα 2.500€ από το αντίστοιχο βενζινοκίνητο, που τότε υπήρχε κανονικά στους καταλόγους της εταιρίας)...
-
Πάλι τα ίδια
Καλά κάνει όποιος αγοράζει καινούριο, καλά κάνει και όποιος αγοράζει μεταχειρισμένο, αρκεί να είναι μια σταθμισμένη, συνειδητή επιλογή.Καλά, αυτό για το αυτοκίνητο που θα έπρεπε να έχει αλλάξει τουλάχιστον 2 φορές βενζινοκινητήρα για να φτάσει τις 500000 km είναι αστείο
-
@nk9
Η αλήθεια είναι ότι με τα νέα δεδομένα χρειάζεται να ξαναυπολογίσουμε αν συμφέρει ή όχι το ντίζελ. Επίσης στο μεταχειρισμένο πιθανόν να έχει παλαιάς γενιάς κινητήρα, με υψηλότερους ρύπους και κατανάλωση, αλλά σίγουρα θα έχει ενσωματώσει και την απομείωση λόγω παλαιότητας. Οπότε πάλι έρχεται στα ίσια του. Καλό είναι πάντως να πιάσεις χαρτί και μολύβι για υπολογισμούς, μιας και με αυτά τα χάλια που έχουμε ακόμα και 100€ κερδισμένα το χρόνο πιθανόν και να έχουν νόημα.
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
@nk9Η αλήθεια είναι ότι με τα νέα δεδομένα χρειάζεται να ξαναυπολογίσουμε αν συμφέρει ή όχι το ντίζελ. Επίσης στο μεταχειρισμένο πιθανόν να έχει παλαιάς γενιάς κινητήρα, αλλά σίγουρα θα έχει ενσωματώσει και την απομείωση λόγω παλαιότητας. Οπότε θα έρθει στα ίσια του. Καλό είναι πάντως να πιάσει χαρτί και μολύβι για υπολογισμούς, μιας και με αυτά τα χάλια που έχουμε ακόμα και 100€ κερδισμένα το χρόνο πιθανόν και να έχουν νόημα.
Το μόνο σίγουρο! Προσωπική μου γνώμη πάντως ότι σε κατηγορίες A ή B δεν έχει ιδιαίτερο νόημα το diesel. Αυτό άλλωστε υποδεικνύουν και οι ευρωπαϊκές πωλήσεις, που σε αυτές τις κατηγορίες είναι σχετικά μικρές. Εγώ επιμένω... kia picanto δαγκωτό!!!!!
-
το μεταχειρισμενο αποριπτετε πρωτα απο την συζυγο(δεν θελει να ακουει καν) αλλα και απο εμενα, ειδικα σε αυτα τα μετεχειρα εχουν μεγαλες πιθανοτητες να ειναι απο νοικιαζομενα κοινως 1000ταλαιπωριμενα.. οποτε δεν αξιζει (αποψη μου) να ρισκαρεις για 3000 ε
γνωστος αγορασε μετεχ σε πολυ καλη τιμη ενα ατος χρωματος κιτρινου. Μας ειχε φαει τα αφτια τι καλο που ειναι και οτι ειναι χαρτι κλπ κλπ .. ελα ομως που οταν χρειαστηκε να βαλουμε κοτσαδουρα δεν καθοταν σωστα , ειδαμε απο κατω τρακο επισκευη και οταν ξηλωσαμε την ταπετσαρια ειδαμε ολον τον στοκο απο μεσα ... ειχε φαει το καημενο αρκετα μεγαλη στουκα πισω αριστερα ..
οποτε ειλικρινα δεν το ρισκαρω !!!
Το αμαξι προοριζετε για αστικη μετακινηση και περιαστικη μαξ 10 χιλιομετρα(υπαρχει και 1600αρι αυρις για ταξιδια και μηχανακι σκουτερ)πραγματικα απο εκει και περα μου αρεσει το νεο Picanto δεν το εχω δει απο κοντα .. λογικα σημερα θα περασω απο εκει να ριξω ματι ελπιζω να εχουν τιποτα για τεστ drive . να δουμε τελικες τιμες
-
Ο χρήστης chrisimone έγραψε:
το μεταχειρισμενο αποριπτετε πρωτα απο την συζυγο(δεν θελει να ακουει καν) αλλα και απο εμενα, ειδικα σε αυτα τα μετεχειρα εχουν μεγαλες πιθανοτητες να ειναι απο νοικιαζομενα κοινως 1000ταλαιπωριμενα.. οποτε δεν αξιζει (αποψη μου) να ρισκαρεις για 3000 εγνωστος αγορασε μετεχ σε πολυ καλη τιμη ενα ατος χρωματος κιτρινου. Μας ειχε φαει τα αφτια τι καλο που ειναι και οτι ειναι χαρτι κλπ κλπ .. ελα ομως που οταν χρειαστηκε να βαλουμε κοτσαδουρα δεν καθοταν σωστα , ειδαμε απο κατω τρακο επισκευη και οταν ξηλωσαμε την ταπετσαρια ειδαμε ολον τον στοκο απο μεσα ... ειχε φαει το καημενο αρκετα μεγαλη στουκα πισω αριστερα ..
οποτε ειλικρινα δεν το ρισκαρω !!!
Το αμαξι προοριζετε για αστικη μετακινηση και περιαστικη μαξ 10 χιλιομετρα(υπαρχει και 1600αρι αυρις για ταξιδια και μηχανακι σκουτερ)πραγματικα απο εκει και περα μου αρεσει το νεο Picanto δεν το εχω δει απο κοντα .. λογικα σημερα θα περασω απο εκει να ριξω ματι ελπιζω να εχουν τιποτα για τεστ drive . να δουμε τελικες τιμες
Για picanto σε βλέπω...
-
και εγω για αυτο με βλεπω .. ισχυει οτι το χιλιαρι δεν εχει τελη κυκλοφοριας .?
-
-edit-
-
Θέμα ζήτησης. Τώρα και με το πετρέλαιο όλα αυτά πάνε στο χρονοντούλαπο.
-
Προσέξτε λίγο αυτό το picanto. Όλα τα προηγούμενα 1000ρια έκαιγαν τα άντερα τους, άσχετα με τι εργοστασιακές τιμές έδιναν. Μιλάμε για καταναλώσεις αυτοκινήτου 1.4
-
Ο χρήστης chrisimone έγραψε:
και εγω για αυτο με βλεπω .. ισχυει οτι το χιλιαρι δεν εχει τελη κυκλοφοριας .?Το 1.0άρι όντως τέλη δεν .Αλλά πιο ολοκληρωμένο το 1.2 spice που είναι αρκετά σβέλτο,με καλύτερο εξοπλισμό(δες εξοπλισμό και πάθε πλάκα) και τιμή 10990.
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Ρε μάγκες, η ΚΙΑ δεν προσέφερε το προηγούμενο Picanto με εργοστασιακά τοποθετημένο υγραέριο ;
Γιατί με το νέο το σταμάτησαν ;Δεν το σταματησαν, απλα ενω ειχε βγει μεχρι και τιμοκαταλογος τελικα δεν ηρθε καν στην ευρωπη απ'οτι εμαθα...
-
news update...
χθες πηγα μια βολτα σε Kia και Renault .. το πικαντο μπορω να πω μου αρεσε και το σημαντικοτερο αρεσε και στο ετερνο ημιση ..
το 1.2 ακουμπαει τα 12.000 (μαζι με αποσυρση ετσι) οντως σπιρτοζικο αλλα φτανει στα πλαισια τιμης του clio 1.2tce (λεπτομεριες παρακατω) οποτε το χιλιαρακι εχει 10.300 η εκδοση city( δεν εχει spice αυτο) με αρκετα καλο επιπεδο εξοπλισμου. Οχι υγραεριο δεν παιζει πια .. εντυπωση μου εκανε που προωθουν το rio με το πετρελαιο ... περιμενω τηλεφωνο να κανω τεστ drive να δω τι ψαρια πιανει στον δρομο .. αν και αυτο που αναφερθηκε ποιο πανω οτι καιει ... ομολογω με θορυβησε λιγουλακι ...Και παμε στο clio .. 5πορτο μη μεταλικο με εκπτωση και αποσυρση τελικη τιμη 11900.. εκδοση enegy (H dynamic αν δεν κανω λαθος ειναι η ποιο πλουσια ) ειλικρινα αυτη την στιγμη το καλυτερο αμαξι που μπορεις να αγορασεις .... περιμενω να κανω τεστ drive αν και ξερω τι να περιμενω κλασικη ανεση και σχετικα καλοφτιαγμενο αυτοκινητο (ειναι στο τελος τηςν καριερας του αλλα πιστευω το αξιζει)
προτασεις για νεο μικρο οικονομικο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ οχημα