-
O ηλιακός που κολλάει στο όλο σκηνικό;
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
O ηλιακός που κολλάει στο όλο σκηνικό;Μία απο τις προυποθέσεις για να εγκριθεί η εγκατάσταση είναι να υπάρχει ηλιακός θερμοσίφωνας.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Μία απο τις προυποθέσεις για να εγκριθεί η εγκατάσταση είναι να υπάρχει ηλιακός θερμοσίφωνας.
Το ξέρω, το διάβασα αυτό, αλλά το γιατί δεν ξέρω....
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Μία απο τις προυποθέσεις για να εγκριθεί η εγκατάσταση είναι να υπάρχει ηλιακός θερμοσίφωνας.
Το ξέρω, το διάβασα αυτό, αλλά το γιατί δεν ξέρω....
ο νομος προϋποθετει πως για να παρεις αδεια συνδεσης θα πρεπει να χρησιμοποιειται τουλαχιστον αλλος ενας τροπος εξοικονομησης ενεργειας.
Προφανως η τοποθετηση ηλιακου θερμοσιφωνα ειναι η φτηνοτερη λυση και γι' αυτο ολοι αυτο ρωτανε.ΥΓ1: απορω ποσοι απο τους εγκαταστατες πρεπει να εχουν διαβασει προσεκτικα ολο το νομο (με αυτα που ακουω στην πιατσα εχω φρικαρει!)
ΥΓ2: το υγ1 δεν αναφερεται σε καποιον χρηστη του forum αλλα περισσοτερο ειναι μια διαπιστωση προσωπικη για την αγορα. -
Ευχαριστώ Κάβουρα.
Στο 2 έχεις δίκιο, όσο έχω ψάξει (όχι πάρα πολύ είναι η αλήθεια) κανείς δεν αναφέρει τους λόγους που ζητάνε κάτι τέτοιο.
-
Τώρα που τα πάντα στο εθνικό τυπογραφίο διατίθενται δωρεάν μπορεί κανείς να δώσει link για το νόμο/νόμους?
-
Αν έχεις όρεξη να διαβάζεις ΦΕΚ ρίξε μια ματιά εδώ:
http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?file ... &tabid=506
(νόμος 3851/2010 - - κάπου στα 3/5 είναι το άρθρο 10 περί εφαρμογής ανανεώσιμων πηγών στα κτίρια)κι εδώ:
http://www.ypan.gr/docs/FV stis steges.pdf
(κοινή υπουργ. απόφαση για ΦΒ στις στέγες, 2009)επίσης:
http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid= ... 524%5D=497 -
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
O ηλιακός που κολλάει στο όλο σκηνικό;Η λογική του νομοθέτη είναι απλή: δεν είναι αποδεκτό να πουλάς στη ΔΕΗ ρεύμα με 0,55 ευρώ/kWh και να αγοράζεις με 0,12 ευρώ/kWh καρπούμενος μια αρκετά μεγάλη διαφορά λόγω επιδότησης και ταυτόχρονα να σπαταλάς ηλεκτρική ενέργεια. Άρα πρέπει να υπάρχει κάποιας μορφής εγκατάσταση όπως π.χ. ο ηλιακός θερμοσίφωνας που σε βοηθά να εξοικονομείς ηλεκτρική ενέργεια.
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Η λογική του νομοθέτη είναι απλή: δεν είναι αποδεκτό να πουλάς στη ΔΕΗ ρεύμα με 0,55 ευρώ/kWh και να αγοράζεις με 0,12 ευρώ/kWh καρπούμενος μια αρκετά μεγάλη διαφορά λόγω επιδότησης και ταυτόχρονα να σπαταλάς ηλεκτρική ενέργεια. Άρα πρέπει να υπάρχει κάποιας μορφής εγκατάσταση όπως π.χ. ο ηλιακός θερμοσίφωνας που σε βοηθά να εξοικονομείς ηλεκτρική ενέργεια.
Danke
-
O πιο πλήρης οδηγός για νομοθεσία - διαδικασίες - πληροφορίες είναι κατά τη γνώμη μου στον Σύνδεσμο Εταιρειών Φωτοβολταϊκών
-ΕΔΩ-. -
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
O πιο πλήρης οδηγός για νομοθεσία - διαδικασίες - πληροφορίες είναι κατά τη γνώμη μου στον Σύνδεσμο Εταιρειών Φωτοβολταϊκών
-ΕΔΩ-.αρκετά πλήρης ειδικά για αυτούς που δεν έχουν σχέση με ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, Α.Π.Ε. (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) κτλ.
Μου επιτρέπεις να το post-άρω και σε άλλο forum?
-
Και το ρωτάς;
Όποιος ενδιαφέρεται για εγκατάσταση καλό είναι να αφιερώσει λίγο χρόνο να ενημερωθεί επίσημα, γιατί όπως ανέφερε και ο Κάβουρας δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ανακρίβειες (στην καλύτερη περίπτωση) αναφέρονται από τους διάφορους εγκαταστάτες. Τουλάχιστον σε νομικό-διαδικαστικό επίπεδο, γιατί αν μπούμε σε θέματα προέλευσης εξοπλισμού, αποδόσεων κτλ γίνεται της κακομοίρας.
-
Για πάροχο φθηνού ιντερνέτ για εποπτεία φωτοβολταικών σε ταράτσα εξοχικού μέσω webbox SMA, που απευθυνόμεθα? Γνωρίζει κανείς?
-
Φίλε dstou έβαλες τελικά,έτσι; Καλή παραγωγή!!!
Το ίδιο ερώτημα απευθύνω κι εγώ στους γνωρίζοντες περί τα τηλεπικοινωνιακά, μιας και δεν προλαβαίνω να ψάξω!!!!
-
Έβαλε ο πεθερός στο εξοχικό, και τώρα θέλει να τα συνδέσει με ίντερνετ για να βλέπει τι γίνεται. Γι' αυτό ρωτάω ποιός έχει το φθηνότερο ίντερνετ, δεν υπάρχουν ιδαίτερες απαιτήσεις από ταχύτητες κ.α.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
1)Τα φωτοβολταϊκα ειναι πανακριβα
Σε 5 χρονια ξαναρωτήστε...μεχρι τοτε μην κανετε τον κόπο.Παραθέτω το πρώτο ποστ και επειδή και εγώ πρόσφατα μπήκα στη δουλειά καθότι ηλεκτρολόγος σε εταιρία εγκατάστασης φ/β (εμότικον πεταρίζω από περηφάνια). Θυμάμαι το μακρυνό 2007 που 'πειρατικά' βρέθηκα σε αντίστοιχη δουλειά' και η πιάτσα παρήγγελνε φ/β με 4-4.5 €/Wp και τώρα κλείνουμε συμφωνίες με 0.72 και πέφτει συνέχεια.
Ευχή μου, να συνεχίσει αυτή η ιστορία με τις φ/β εγκαταστάσεις, αλλά να μη χαρατσώσουν φέτος ή του χρόνου (τόσο το περιμένω το αργότερο) οι κυβερνήσεις τον Έλληνα γιατί ίσως το θεωρήσουν περιουσιακό στοιχείο (αφού κατα κανόνα συνδυάζεται με εξοχικό-μονοκατοικία - μεζονέτα)...
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
1)Τα φωτοβολταϊκα ειναι πανακριβα
Σε 5 χρονια ξαναρωτήστε...μεχρι τοτε μην κανετε τον κόπο.Παραθέτω το πρώτο ποστ και επειδή και εγώ πρόσφατα μπήκα στη δουλειά καθότι ηλεκτρολόγος σε εταιρία εγκατάστασης φ/β (εμότικον πεταρίζω από περηφάνια). Θυμάμαι το μακρυνό 2007 που 'πειρατικά' βρέθηκα σε αντίστοιχη δουλειά' και η πιάτσα παρήγγελνε φ/β με 4-4.5 €/Wp και τώρα κλείνουμε συμφωνίες με 0.72 και πέφτει συνέχεια.
Ευχή μου, να συνεχίσει αυτή η ιστορία με τις φ/β εγκαταστάσεις, αλλά να μη χαρατσώσουν φέτος ή του χρόνου (τόσο το περιμένω το αργότερο) οι κυβερνήσεις τον Έλληνα γιατί ίσως το θεωρήσουν περιουσιακό στοιχείο (αφού κατα κανόνα συνδυάζεται με εξοχικό-μονοκατοικία - μεζονέτα)...
Για πες τιμές και για ολοκληρωμένη εγκατάσταση!
-
για δεκάρι δίνουμε από 21.000 χωρίς ΦΠΑ και οι τιμές πέφτουν συνέχεια.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Έβαλε ο πεθερός στο εξοχικό, και τώρα θέλει να τα συνδέσει με ίντερνετ για να βλέπει τι γίνεται. Γι' αυτό ρωτάω ποιός έχει το φθηνότερο ίντερνετ, δεν υπάρχουν ιδαίτερες απαιτήσεις από ταχύτητες κ.α.Βασικά ρόλο παίζει η περιοχή που είναι το εξοχικό.
Από εκεί ξεκίνα, να δείτε από ποιόν πάροχο καλύπτεται, μετά συγκρίνεις τιμές. -
Τελευταίες [αναμενόμενες...] εξελίξεις:
Μειώνεται η αποζημίωση όσων παράγουν ενέργεια με φωτοβολταϊκά
Νίκος Υποφάντης
Τελευταία Ενημέρωση: 19:49 01/02/2012Μειώνεται κατά 12,5%, από σήμερα, η αποζημίωση όσων παράγουν ενέργεια με φωτοβολταϊκά σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Παράλληλα προβλέπεται επιβολή έκτακτου τέλους δύο ευρώ ανά μία μεγαβατορα ενέργειας που θα προέρχεται από τα λιγνητικά εργοστάσια της ΔΕΗ.
Ενεργοποιείται παράλληλα το μέτρο που προβλέπει έσοδα από το ειδικό τέλος υπέρ της ΕΡΤ τα οποία θα κατευθύνονται στο ταμείο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
**Το υπουργείο θεωρεί ότι ο λογαριασμός του ΔΕΣΜΗΕ για τις ανανεώσιμες πηγές θα σταματήσει να είναι ελλειμματικός και τα 200 εκατομμύρια θα μηδενιστούν την επόμενη διετία. **http://www.skai.gr/news/greece/article/ ... ovoltaika/
Περισσότερες λεπτομέρειες στο PDF που έχει ως link το παραπάνω άρθρο ( http://www.skai.gr/files/1/pdf/ypeka_ape.pdf ) στο οποίο φαίνεται ότι για Φ/Β ως 10kW σε στέγες/ταράτσες/δώματα σπιτιών δεν είναι και τόσο χάλια τα πράγματα (η πτώση του feed-in-tariff είναι περί το 5%).
Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα