-
-
Δίνουν κίνητρα στον κόσμο να 'τακτοποιήσει' τα αυθαίρετα.
-
Πάντως ο νέος νόμος γιά τα αυθαίρετα σε συνδυασμό με τον νέο νόμο γιά τις άδειες που προβλέπει τον περιοδικό έλεγχο όλων των κτιρίων και με τον πιστοποιητικό νομιμότητας που καθίσταται αναγκαίο σε κάθε μεταβίβαση , αλλάζει όλο το σκηνικό στα ακίνητα .
Επειδή είναι σχεδόν απίθανο να υπάρχει ακίνητο που να έχει εφαρμόσει ακριβώς την άδεια , ακόμα και στην μικρότερη λεπτομέρεια , έχουμε θέμα που ο κόσμος δεν έχει ακόμα κατανοήσει και που βέβαια δεν μπορεί να λυθεί σε 55 μέρες που δίνει διορία ο νόμος .
Επίσης πρέπει να διορθωθούν οι αντικρουόμενες διατάξεις των 2 νόμων και να απλοποιηθούν οι διαδικασίες .
Γενικά αποδεικνύεται άλλη μιά φορά ότι αυτοί που είναι στα υπουργεία και νομοθετούν δεν έχουν πατήσει ποτέ το ποδάρι τους σε γιαπί , ούτε έχουν μελετήσει ποτέ κανένα κτίριο , γιατί αλλιώς δεν θα έβγαζαν αυτά τα εκτρώματα .
-
τι γίνεται τώρα με το χαράτσι της ΔΕΗ σε αυτούς που νοικιάζουν σπίτια; Θα το πληρώσουν οι ενοικιαστές ή οι ιδιοκτήτες;
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
τι γίνεται τώρα με το χαράτσι της ΔΕΗ σε αυτούς που νοικιάζουν σπίτια; Θα το πληρώσουν οι ενοικιαστές ή οι ιδιοκτήτες;Οι ενοικιαστες και μετα να γινει συμψηφισμος στο ενοικιο θα ειναι το λογικο,αλλα θα δουμε πολλα ευτραπελα
-
Με τις νέες επιβαρύνσεις (μέσω λογαριασμών ΔΕΗ , τις οποίες σαφώς θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες και μόνο) , τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις (τεκμήρια) και την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, το ελάχιστο ενδιαφέρον νέων αγοραστών, θα μηδενιστεί.
Τελευταίες αναλαμπές αγοραπωλησιών, μέχρι τέλους του έτους. Μετά, κλάφτα Χαράλαμπε!!!Ο χρήστης criuser έγραψε:
..... με τον πιστοποιητικό νομιμότητας που καθίσταται αναγκαίο σε κάθε μεταβίβαση , αλλάζει όλο το σκηνικό στα ακίνητα .
Επειδή είναι σχεδόν απίθανο να υπάρχει ακίνητο που να έχει εφαρμόσει ακριβώς την άδεια , ακόμα και στην μικρότερη λεπτομέρεια , έχουμε θέμα ....@ criuser : Δεν έπρεπε να έχετε κάνει 'άγραφο νόμο' όλες τις παρανομίες στη δόμηση την τελευταία 15ετία, μηχανικοί και κατασκευαστές.
Δικαιολογίες περί 'ακριβών οικοπέδων-αντιπαροχών', δεν υπάρχουν. Το αλισβερίσι είχε μόνο πονηρές προθέσεις, εκατέρωθεν. Αν δεν συνηγορούσατε εσείς, κάθε πονηρόβλακας θα είχε μπεί στη θέση του. Και εξηγώ: Αν πχ εγώ, ζητάω τρελλή αντιπαροχή, εσύ γιατί συμφώνησες και δεν μου έλεγες να βάλω το οικόπεδο στον κWλο μου??? Προφανώς, σκεφτόμενος ότι τη 'ζημιά' θα τη βγάλεις χτίζοντας επιπλέον 20% τετραγωνικά, παραπάνω απο τα νόμιμα. Και δώστου δούλευε ο μύλος , με πολεοδομίες κλπ, κλπ !Τώρα , ..περαστικά σας -μας
-
EDIT
Πηγε στα Μαστορεματα.
dmitspan ευχαριστω, δεν το ειχα δει ποτε το τοπικ.
-
μήπως να ρώταγες στα Μαστορέματα σε περίπτωση που το κοιτάνε περισσότεροι ;
-
Σ´ένα σπίτι με κεντρική θέρμανση εάν κλείνεις τα σώματα όταν είναι ανοιχτή μειώνεται κ η κατανάλωση άρα πιο φθηνά τα κοινόχρηστα;
-
Όταν κλείνεις σώματα η (κεντρική) θέρμανση καίει λιγότερο πετρέλαιο.
Αυτή η μείωση της κατανάλωσης επιμερίζεται σε σένα μόνο αν υπάρχουν θερμιδομετρητές (όχι ωρομετρητές).
Αλλιώς η μείωση της κατανάλωσης επιμερίζεται σε όλους.- αν έχεις ωρομετρητές και κλείνεις σώματα θα γράφεις πολύ περισσότερες ώρες στο ρολόι μέχρι να ζεσταθείς και θα πληρώνεις παραπάνω.
-
οι θερμιδομετρητές που λες πρέπει να υπάρχουν στα σώματα ή στον καυστήρα ;
-
Σε κατοικια, (2όροφη οικοδομή με δυο διαμερίσματα) τι τρόπους 'εναλλακτικής θερμανσης' έχω?
Δεδομένα:
- Δεν υπαρχει Φ.Α. στην περιοχή (υποτίθεται ότι θα έρθει κάποια στιγμή, πρακτικα του αγίου σούτσου....)
- Δεν υπάρχει εγκατεστημένος κανένας καυστήρας (ούτε πετρελαίου, ούτε ΦΑ)
- Οι σωληνώσεις της κεντρικής θέρμνασης υπάρχουν, όπως και αναμονές για σώματα
-->Έχω σκεφτεί για κάποιου είδους σόμπα (υγραερίου έχω, σκέφτομαι για ξυλόσομπα....), υπολογίζω κανά 500Ε, γιατί θέλει και ξετρύπημα να βγάλει μπουρί (τρυπημα πλάκας...)
-->Δευτερο σενάριο KEROSUN. Κοστος 250-300Ε
-->Τρίτο σενάριο, σύμφωνα με οδηγίες φίλου που ασχολείται, καυστήρας υγραερίου -με τροφοδοσία από μπουκάλες- και κεντρική θέρμανση. όταν με το καλό έρθει ΦΑ, καταργείς τις μπουκάλες και αλλάζεις μπεκ στον καυστήρα....και δουλευεις με ΦΑ. Κόστος 2000ΕΣκεφτεστε κάτι άλλο (πάνελ ακτινοβολίας - πομποί κτλ)?
Απόψεις κ εμπειρίες δεκτές......
Ευχαριστώ
Χαρης -
καυστήρας υγραερίου -με τροφοδοσία από μπουκάλες
Θα βαρεθείς να φορτώνεις μπουκάλες στο ΙΧ, να τις κατεβάζεις στο λεβητοστάσιο και να κάνεις τις συνδέσεις. Επιπλέον θα τα χαλάσεις με το φίλο σου που σου το πρότεινε.
Ενδεχομένως ένας λέβητας πέλλετς ίσως ήταν καλή λύση. Είναι θέμα πρόσβασης στο λεβητοστάσιο βέβαια για τα σακκιά, αν είναι να σε φάει η σκάλα το ξεχνάμε. -
Εχω θεμα:
στην πολυκατοικια μου (3 οροφοι χ 2 διαμερισματα κ εγω στο ρετιρε = 7 διαμερισματα, κεντρικη θερμανση), καποιοι εχουν αρχισει να λενε οτι φετος δεν θα αγορασουμε πετρελαιο κ ο καθενας θα την βγαλει οπως μπορει. Επειδη αυτο ειναι ευκολο να το λες οταν εισαι στον 2ο, αλλα εγω στο - ανοιχτο απο τρεις μεριες - ρετιρε θα δαγκωσω ενα παγωμενο κ@.λι, ψαχνω να βγαλω ακρη με τους υπολοιπους.
Ο κανονισμος της πολυκατοικιας (1970) αναφερει οτι οτιδηποτε εχει να κανει με την λειτουργια της πολυκατοικιας, αποφασιζεται απο γενικη συνελευση.
Η ερωτηση ειναι αν υπαρχει καποια νομοθεσια που να ακυρωνει την προβλεψη αυτη κ να εχει συγκεκριμενες διαταξεις για τις υποχρεωσεις+δικαιωματα των ενοικων, επι του θεματος της κεντρικης θερμανσης. Αντιστοιχη νομοθεσια πχ υπαρχει για τα κατοικιδια, που λεει οτι 'επιτρεπονται μεχρι δυο κατοικιδια ακομα κ αν το κανονισμος της πολυκατοικιας το απαγορευει'. Ουσιαστικα δηλαδη καταργει την τυχον συγκεκριμενη διαταξη του κανονισμου με επισημο νομο. Υπαρχει κατι αντιστοιχο που να αναφερεται σε κεντρικη θερμανση?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εχω θεμα: ............Και είσαστε μόνο 7 'ένοικοι' ...
Ζήτω οι πολυκατοικίες !!!
ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!!! -
Αν μιλάμε για κεντρική θέρμανση μη αυτόνομη ανά διαμέρισμα, συνήθως ο κανονισμός λέει ότι κανείς δεν δικαιούται να μην πληρώσει το πετρέλαιο, παρά μόνο αν σφραγίσει τα σώματα του διαμερίσματός του, οπότε έχει μια μείωση στο κόστος που ποικίλει από 30 ως και 70%. Η σφράγιση γίνεται από υδραυλικό παρουσία του διαχειριστή [αυτό έχω διαβάσει ότι το αναφέρει απόφαση του υπουργείου εμπορίου, οι εταιρείες κοινοχρήστων θα ξέρουν κάτι παραπάνω] - δεν ξέρω αν έτσι αποτρέπεται με σιγουριά κάποιος από το να ενεργοποιήσει αργότερα το καλοριφέρ στη ζούλα...
Τώρα, αν ο εν λόγω κανονισμός δεν έχει τέτοια πρόβλεψη (παράξενο), τότε ας βγει μια κοινή απόφαση κατόπιν συνέλευσης με σχετικό περιεχόμενο, πχ μάγκες, κόψτε το τελείως και θα πληρώσετε μόνο τόσο ή καθόλου, οι υπόλοιποι θα έχουμε.
Σίγουρα δεν δικαιούνται οι μισοί να υποχρεώσουν τους υπόλοιπους να χρησιμοποιήσουν φουφού επειδή έτσι τους γουστάρει. -
Ειλικρινά δε γνωρίζω τίποτα, αλλά φίλε kacey ελπίζω να βρεις άκρη. Δε γίνετε να βάλεις μόνο εσύ και να 'κλειδώσεις'/κλείσεις τις παροχές των υπολοίπων με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορούν να 'υποκλέψουν'; Τι να πω ρε γμτ..
-
Προς τους γνώστες του θέματος....
Πρόκειται να μπω στην διαδικασία του χτισίματος κατά το “Αν δε χτισεις σπίτι και αν δεν παντρέψεις, δεν ξέρεις τι είναι ζωή”....
για να μην χρειαστεί να πάρω δάνειο προσανατολίζομαι στην κατασκευή με χρήση ατσάλινων δοκών....έχω βρει ήδη κανα 2 εταιρείες εδώ στην Κύπρο που ασχολούνται με αυτό και κάποια ήδη κατασκευασμένα που είδα μου άρεσαν.Το πρόβλημα είναι ότι είμαι παντελώς άσχετος με το αντικείμενο και φοβάμαι μην την πατήσω και σε 15-20 χρόνια είναι άχρηστο το σπίτι
Μέχρι στιγμής έχω δει αυτά τα 2 site και κλίνω προς την πρώτη εταιρεία με βάση αυτά που διαβάζω.
http://www.ikodomia.gr/main.aspx?module ... ageId=1001
http://property-box.net/construct/index ... tion=steel
Ποια η γνώμη σας?
-
manosk
Ο κανονισμος ειναι ιδιας ηλικιας με την πολυκατοικια, κ λεει επι λεξει 'για θεματα λειτουργιας της πολυκατοικιας, αποφασιζει η γενικη συνελευση'. Κοινως, οτι ψηφισουμε. Αν οι 4 πουν 'οχι πετρελαιο φετος', αποφασιστηκε, τουλαχιστον οσον αφορα τον κανονισμο. Για αυτο ρωταω αν υπαρχει καμμια διαταξη που να λεει οτι 'στο συγκεκριμενο θεμα ισχυει το ταδε, κ ας λεει αλλιως ο κανονισμος', οπως προβλεπεται για τα κατοικιδια.
γινεται αυτο που λεει ο manosk, δηλαδη ξηλωμα των σωματων απο υδραυλικο (οπου κ παλι δεν ξερεις αν αυριο δεν τα επανατοποθετησουν), κ μετα παλι να πληρωνουν καποιο ποσοστο (νομιζω 20%) της δαπανης, λογω απωλειων απο τους σωληνες που περνανε μεσα απο τα σπιτια τους. Αλλα λες να δεχτουν να πληρωσουν αυτο κ να μην εχουν θερμανση? Εγω σου λεω οτι ουτε καν θα δεχτουν να μπει καποιος στο σπιτι τους για να τους κοψει τη θερμανση...
-
Έλεγα μήπως γινόταν από τον καυστήρα...
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ