-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Tο Saxo πλην του αξιολογου κινητηρα ειναι σαραβαλο και εργονομικα γτπ
Το ΜΧ5 ειναι για χαζογκομενεσ απλα
Ψαξε πολυ και βρες ενα καλο Πεζο Ραλι 16V που ειναι και ευχρηστο και γρηγορο και αφου το γλεντησεις δωστο για ανταλλακτικατο πεζό είναι εύχρηστο και γρήγορο και το σάξο σαράβαλο και εργονομικά γτπ??
κοιτα ειχα ενα Ραλι, 1998. Το αγορασα με 28.000 χλμ και μεχρι τα 58.000 που το πουλησα δεν εβγαλε ΜΙΑ ζημια.
Το 2009 πηρα ενα Σαξο του 2002 με 78.000 χιλιομετρα σχετικα φτηνα αλλα εριξα +1000 για να το φερω στα ισα. Το θεμα ειναι βασικα οτι βγαζει ζημιες (οχι μηχανη μεταδοση κλπ) πρωτογνωρες για μενα που υποδυκνειουν τη ψευτικη κατασκευη του
Αρκει να σου πω οτι στα 17 χρονια που οδηγω ειναι το μονο που με εχει αφησει στο δρομο και συγκεκριμενα απο ντιζα γκαζιου (10 ευρω). Μια αλλη φορα μονο μου ειχε ξανασυμβει αυτο, συνοδηγος σε Autobianchi!(Τυχαιος παραλληλισμος?Δε νομιζω)τα αυτοκίνητα είχαν ένα σκασμό κοινά σημεία... το πιο πιθανό είναι να έπεσες σε κακοσυντηρημένο σάξο...
το πιο προβληματικό αυτοκίνητο που είχα εβερ είναι ένα 207... από επίσημό αντιπρόσωπο έμαθα οτι υπάρχει θέμα με δαύτο σε όλη την ευρώπη και οτι είναι το πιο προβληματικό σύγχρονο πεζό... -
Εμένα μου είχε πεί επίσημος αντιπρόσωπος της bmw ότι το 207 rc και το mini coopers s δεν είχαν ίδια μοτερ. Το mini είχε τουρμπίνα twin scroll λέει και το 207 'τύπου' twin scroll. Είχε τεχνολογία λέει πάνω που δε μπορούσε να χρησιμοποιήσει η peugeot... Εντάξει φίλαράκι ήταν, καλό παιδί, δε παρεξηγώ, αλλά να πας να σκάσεις ένα σωρό λεφτά να πάρεις ένα αμάξι και να ακούς ότι παπάτζα να'ναι από τον επίσημο αντιπρόσωπο είναι λίγο @@κια...
Πιστεύω πάντως ότι για το κάθε αμάξι παίζει λίγο ρόλο το πώς το συντήρεις και 2ον μη πέσεις στη περίπτωση..Όλα μπορούν να έχουν τα προβληματά τους λίγο πολύ. Είναι και λίγο τύχη. Το δικό μου 207 φτου φτου μια χαρά είναι 3 παρά χρόνια τώρα. Μόνο τα προβλεπόμενα service έχω πλερώσει..
-
Mπα εγω νομιζω εινια θεμα κατασκευης.
Εμενα εσπασε η κλειδαρια του οδηγου, την αλλαξα, μετα εσπασε η κλειδαρια πισω(την αφησα) και η κλειδαρια του συνοδηγου ετοιμαζεται
Μετα σηκωσαμε με γρυλο το αμαξι δεξια για να φτιαξουμε την κορνα(δεν εκανε καλη επαφη), κλπ
γενικα μικρεσ ζημιες απο 20-50 ευρω που δειχνουν οχι κακη συντηρηση αλλα τασεις αποσυναρμολογησης
Κανε μια ερευνα μεταχειρισμενου 2003 και μετα στα πχ 4000 ευρω και θα δεις οτι τα μονα αμαξια που θα βρεις κατα κυριο λογο ειναι Σιτροεν και Φιατ.
Εχω ενα Σουμπαρου Τζαστι 1000 κεκ 4χ4 του 90 με καρμπιρατερ κατω στο νησι. Καθε φορα που το οδηγαω ειμαι απολυτα σιγουρος οτι δεν προκειται να με αφησει για κανενα λογο, το θεωρω ακρως αξιοπιστο αν και 12 χρονια παλαιοτερο -
Λοίπον μέχρι στιγμής από όσα έχω ακούσει θα έλεγα πως κοιτάω πιό πολύ το Civic και το Saxo.
To Polo το έχω απορίψει και το MX-5 δεν το κοιτάω τόσο λόγω κουκούλας και παλαιότητας (μιλάω για μοντέλο 90-97)Αρα έχουμε και λέμε:
Honda Civic Hatchback 1.4 (96-00)
- Σκυλί,Εμφανίσιμο,Δεν σέρνεται
- Εσωτερικό,Λίγο παλιό
Citroen Saxo 1.4 (96-03)
- Ομορφο,Ελαφρύ,Μικρό με 4 θέσεις,Σβέλτο
- Ακούω αρκετά προβλήματα
Ας επικεντρωθούμε λοιπόν σε αυτά τα δύο.
-
Κατι πιο καινουργιο δεν θα κοιτουσες;
πχ
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1817342/
-
Ο χρήστης Ferrari 458 Spider έγραψε:
Είδα και εγω τετοιο nick name και λέω ... όλα καλά! Θα προτείνω GTR και τα υπόλοιπα ένα διαμέρισμα!!! Και ... μτχ Polo?
Για όνομα!+1000000000000000000
-
Λοίπον μέχρι στιγμής από όσα έχω ακούσει θα έλεγα πως κοιτάω πιό πολύ το Civic και το Saxo.
To Polo το έχω απορίψει και το MX-5 δεν το κοιτάω τόσο λόγω κουκούλας και παλαιότητας (μιλάω για μοντέλο 90-97)Αρα έχουμε και λέμε:
Honda Civic Hatchback 1.4 (96-00)
- Σκυλί,Εμφανίσιμο,Δεν σέρνεται
- Εσωτερικό,Λίγο παλιό
Citroen Saxo 1.4 (96-03)
- Ομορφο,Ελαφρύ,Μικρό με 4 θέσεις,Σβέλτο
- Ακούω αρκετά προβλήματα
Ας επικεντρωθούμε λοιπόν σε αυτά τα δύο.
Και τα δυο είναι παμπάλαια.Το saxo 1.6 vts 2001-3 γιατί όχι?Αφού δίνεις μέχρι 5000-6000€ γιατί δεν κοιτάς και τα 206 1.4 16v 90ps xs τριθυρο,seat ibiza 1.4 101 2005-7,fiesta 1.6 s 2005-6?Aμα θες και τζαπόνι καλύτερα μια corolla 1.4-1.6 g6 f/l τριθυρο 2000-2001 μοντέλο,nissan almera 1.5 challenge τριθυρο 2003-5.To civic 96 μοντέλο τι το θες ?Αυτά που σου προτείνω είναι απείρως καλύτερα.Μπες στο car.gr και τσεκαρε τα όλα όσα σου λέω.
-
Και τα δυο είναι παμπάλαια.Το saxo 1.6 vts 2001-3 γιατί όχι?Αφού δίνεις μέχρι 5000-6000€ γιατί δεν κοιτάς και τα 206 1.4 16v 90ps xs τριθυρο,seat ibiza 1.4 101 2005-7,fiesta 1.6 s 2005-6?Aμα θες και τζαπόνι καλύτερα μια corolla 1.4-1.6 g6 f/l τριθυρο 2000-2001 μοντέλο,nissan almera 1.5 challenge τριθυρο 2003-5.To civic 96 μοντέλο τι το θες ?Αυτά που σου προτείνω είναι απείρως καλύτερα.Μπες στο car.gr και τσεκαρε τα όλα όσα σου λέω.
Πιστεύω ότι ένα 1.6 Saxo θα έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες πιθανότητες να είναι ξεζουμιζμένό από ότι ένα 1.4 + ότι το θέλω 'μαμά'
Το 206 δεν μου αρέσει πολύ
'Οσο για το fiesta το S,ναι πράγματι αυτό είναι μια λύση,θα το λάβω στα υπόψιν μου!
-
Να προτείνω και εγώ αυτό.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/494596/
Σε αυτά τα λεφτά είναι πολύ καλό. Τα σποιλεράκια δε μ'αρέσουν πολύ εμένα. Αν θες τα βγάζεις .
Κατά τ'αλλα είναι ενα αμάξι που έχει απ΄όλα (χώρους, όμορφο, clima, οθονούλα, δύναμη) και είναι κατά τη γνώμη μου πιο ολοκληρωμένο από τα άλλα τα μικρούλια (saxo, fiesta κτλ) που αναφέρθηκαν. Εκτός του ότι είναι σκυλί μηχανικά. Γενικά τα nissan από την εμπειρία που έχω είναι. Μόνο esp δεν έχει. Γενικά πάντως θεωρώ ότι είναι πολύ καλό για τα λεφτά του και μπορείς να βρείς και άλλα. Απλά καλύτερα να είναι η πλούσια έκδοση που έβγαινε με οθόνη, clima κτλ. Πολύ πιο ωραία .
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Κατι πιο καινουργιο δεν θα κοιτουσες;πχ
Ωραίο το Ibiza αλλά δεν γνωρίζω πολλά για τα Seat.Αξίζουν?
-
πχ
Σιγουρα και αξίζουν.Δεν μας είπες τη γνώμη σου για corolla g6 f/l 2000-2001,almera 1.5 challenge ή techna 2003-5,ford focus 1.6 f/l τριθυρο trend 2002-2004.Aντι για το saxo που είναι παλιό,με κακή παθητική ασφάλεια και μικρό αρκετά προτείνω xsara 1.6 vts coupe f/l 110 ps 2002-2004.Δες και αυτήν σαφώς καλύτερο από το σάξο.
-
Ρε mikegr τραβα κανε καμια αλλη δουλεια απο το να γραφεις δω μεσα...
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
το πιο προβληματικό αυτοκίνητο που είχα εβερ είναι ένα 207... από επίσημό αντιπρόσωπο έμαθα οτι υπάρχει θέμα με δαύτο σε όλη την ευρώπη και οτι είναι το πιο προβληματικό σύγχρονο πεζό...
Το πιο ευκολο πραγμα οταν δε μπορεις να φτιαξεις ενα αμαξι ειναι να κατηγορεις το αμαξι...Το επιχειρημα σου εχει την ιδια βαρυτητα με το να εβαζες στη θεση της λεξης 'αντιπροσωπος' τη λεξη 'γιαγια'...
Εχεις πεσει στη περιπτωση τοσοι συμφοιτητες ,τοσο εχει κυκλοφορησει, 3 στο κοντινο μου κυκλο και ολα αψογα ή σχεδον αψογα. Μη το βριζεις ρε Κωστακη τοσο, μπορει να στο κανει και επιτηδες μετα ,τι να πω..
-
Και τα δυο είναι παμπάλαια.Το saxo 1.6 vts 2001-3 γιατί όχι?Αν ειναι σε τετοια περιπτωση ας παει το Πεζο οπως προηπα, που ειναι ο βασιλιας της κατηγοριας ως γνωστον
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
πχ
Σιγουρα και αξίζουν.Δεν μας είπες τη γνώμη σου για corolla g6 f/l 2000-2001,almera 1.5 challenge ή techna 2003-5,ford focus 1.6 f/l τριθυρο trend 2002-2004.Aντι για το saxo που είναι παλιό,με κακή παθητική ασφάλεια και μικρό αρκετά προτείνω xsara 1.6 vts coupe f/l 110 ps 2002-2004.Δες και αυτήν σαφώς καλύτερο από το σάξο.
Corolla: Μπα,δεν με συγκινεί ιδιαίτερα.
Almera: Πολύ καλή ιδέα,μπροστά δείχνει επιθετικό,japan,εσωτερικό μια χαρά
Focus: Καλό αν και θα προτιμούσα το Fiesta S
Xsara: Δεν τρελαίνομαι .Αν πάρω Γάλλο θα πάρω Saxo μάλλον. -
πχ
Corolla: Μπα,δεν με συγκινεί ιδιαίτερα.
Almera: Πολύ καλή ιδέα,μπροστά δείχνει επιθετικό,japan,εσωτερικό μια χαρά
Focus: Καλό αν και θα προτιμούσα το Fiesta S
Xsara: Δεν τρελαίνομαι .Αν πάρω Γάλλο θα πάρω Saxo μάλλον.Exει αρκετά fiesta 1.6 s 2005-6 με 5500-6500 στο car.gr.Και εγώ αυτό έχω(το facelift με το ποιοτικότερο εσωτερικό όμως).Γρήγορο,με πολύ καλά κρατήματα και παιχνιδιάρικο και αξιόπιστο.Δεν τίθεται θέμα αν αντέχεις οικονομικά πας γι αυτό αντί του παλιού saxo.Το xsara πάντως το αδικείς.2 κλάσεις καλύτερο από το σάξο.Μιλάω πάντα για το κουπέ facelift 1.6 vts.Το δίνουν και σε καλή τιμή,συνήθως 4000-5000€.Είναι γρήγορο,ευρύχωρο,στυλάτο,καλοεξοπλισμένο και ασφαλές.Το σάξο από παθητική ασφάλεια βράστα.
-
-
πως γίνεται να είσαι ανάμεσα σε ένα 206 και ένα μιάτα ??
το 2θεσιο κάμπριο είναι ειδική κατηγορία , και η την θες ή όχι.. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
πως γίνεται να είσαι ανάμεσα σε ένα 206 και ένα μιάτα ??
το 2θεσιο κάμπριο είναι ειδική κατηγορία , και η την θες ή όχι..αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου...
-
Kαλό και το 106 Rallye.
Αλλά έχω ακούσει ότι το σασμάν του είναι της πλάκας.
Λίγο να το χει πιέσει παραπάνω ο προηγούμενος θα κάνω τον σταυρό μου μήπως με αφήσει?
Εγώ πιστεύω ότι το να ψάχνεις καλό Rallye θέλει και πολύ τύχη
Και να σημειώσω ότι θέλω Rallye όσο τον δυνατόν πιο 'μάμα' γίνεται -
Και άλλες γνώμες για το Rallye?
Αγορά αυτοκινήτου