-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Οπότε, εγώ καταλαβαίνω πως για τους γονείς, το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ασφάλεια των παιδιών τους (και καλά κάνουν). Άρα για ‘μένα και μια ομάδα ανθρώπων που το πιο σημαντικό πράγμα είναι τα ακόνια, οι γονείς συμφορουμίτες με δικαιολογούν σε περίπτωση που τους υποβάλλω σε κάποια μικρή ταλαιπωρία για την διευθέτηση τους.Έχω καταλάβει σωστά;
;
-
-
Really?
Λέω... είστε ΟΚ να σας ταλαιπωρώ εάν κάτι το θεωρώ σημαντικό;
ακόνια = το πιό σηματνικό πράγμα γιά εμένα
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Ήσουν 1/2 ώρα ξέμπαρκος έξω από το σχολείο;
Στην 1η Δημοτικού;
Είσαι σίγουρος;
Όταν έβρεχε κι έκανε κρύο;
Δεν ημουν εξω απο το σχολειο, ημουν κανονικοτατα μεσα, νωριτερα απο το κουδουνι, κ φυσικα εντος κτιριου. 1986-92, τοσο πολυ εχουν αλλαξει τα πραγματα?
Α και κατι αλλο: με ποσους αλλους γονεις εχεις κατσει να μιλησεις, μπας κ μπορειτε εναλλαξ να μεταφερετε ο ενας τα παιδια του αλλου, ωστε με ενα οχημα να φτανουν στο σχολειο 3-4 παιδια κ οχι 1/οχημα?
Δεν εχεις παιδι και σε καταλαβαίνω... ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΆΠΑΣ οπώς αντιστοιχα ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ κανενα για να μην φέρουμε καμμια ευθυνη......
Οταν τα δινεις σε σχολικα, με αμφιβαλλου ποιοτητας οδηγο κ συντηρηση οχηματος, ειναι καλυτερα?
Ενταξει ρε παιδια, το γνωστο ελληνικο 'μα πως αλλιως να κανω την δουλεια μου', συνδυασμενο με το 'το να παω το παιδι μου στο σχολειο ειναι σημαντικοτερο απο το να Χ,Ψ,Ω'.
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Really?Λέω... είστε ΟΚ να σας ταλαιπωρώ εάν κάτι το θεωρώ σημαντικό;
Αν για σένα το πιο σημαντικό είναι να φέρνεις άκυρα παραδείγματα, θα κάνουμε υπομονή...
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Really?
Λέω... είστε ΟΚ να σας ταλαιπωρώ εάν κάτι το θεωρώ σημαντικό;
Αν για σένα το πιο σημαντικό είναι να φέρνεις άκυρα παραδείγματα, θα κάνουμε υπομονή...
ΟΚ.
Δεν είναι κατανοητό το παράδειγμα.
Αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως υπάρχουν κανόνες και δεν είναι στην κρίση του καθενός και βάση προσωπικής προτεραιότητας να πράττει όπως νομίζει.
Είτε έχει παιδία, είτε όχι. -
Στην 1η Δημοτικού;
Είσαι σίγουρος;
Συγνώμη, πόσο μακρυά είναι το δημοτικό από το σπίτι σου και γιατί ?
Αν μένεις σε κάποιο χωριό που δεν έχει τόσα παιδιά ώστε να έχει δημοτικό σχολείο, έχει καλώς, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν φαντάζομαι να είναι τόοοσο μεγάλο το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κοντινό χωριό που έχει σχολείο ώστε να το συζητάμε.
Αν ζεις σε πόλη, τότε οφείλεις να στέλνεις το παιδί σου στο δημοτικό της γειτονιάς σου, που λογικά δεν μπορεί να βρίσκεται σε απαγορευτική για περπάτημα απόσταση.
Υπάρχει κάποια άλλη εκδοχή που μου διαφεύγει ? -
Σε ένα ευνοούμενο Κράτος θα υπήρχαν μπροστά στα σχολεία θέσεις για να σταματάει και να αφήνει τα παιδιά του ο κόσμος, αλλά τη ζητάω από ένα Κράτος που ακόμα δεν έχει δώσει βιβλία στους μαθητές... άραγε οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων τη κάνουν
-
Α, τώρα μάλιστα !!! Πάλι το κράτος φταίει....
Ε, λοιπόν φταίει, αλλά όχι γιατί δεν φτιάχνει θέσεις έξω από τα σχολεία (που πάλι κάποιοι θα τις καπάρωναν) αλλά γιατί θα έπρεπε να αποθαρρύνει την μεταφορά των παιδιών με ΙΧ, φροντίζοντας να υπάρχουν σχολεία σε σωστές αποστάσεις, με πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους, με τακτική και ασφαλή συγκοινωνία, εκπαιδεύοντας τους πολίτες ώστε να περπατάνε ή να καλύπτουν με ποδήλατο τις μικρές αποστάσεις κλπ κλπ -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
dmitspan δεν ειναι θεμα χαρης.Και τα 240 σε μια ευθεία που έχει τους λιγοτερο δυνατον κινδυνους (κινδυνοι θα υπάρχουν πάντα) για μενα δεν πρέπει να εισαι ζωο για να το κανεις.Και όχι να ειναι συνηθεια.Ετσι πιστευω τουλάχιστον.
Τωρα αν για καποιον αλλο ειμαι ζωο (που για πολλούς εδω μεσα ειμαι στην προκειμενη περιπτωση) δεν θα διαφωνησω.Αλλωστε και μονο ο αριθμός πολλούς τους τρομαζει.
Υπαρχουν αυτοκινητα που με την ιδια ταχυτητα στριβουν.Πχ EVO.
Οσο για την τύχη μου,όχι.......δεν την πιέζω και πολύ σωστά μου τα ''χωνετε''.
Η γέφυρα ηταν απλά ενα στενωμα πάνω απο αυλάκι , ενω αυτός που εριξε την πίσσα φροντισε να αφήσει ''σκαλοπάτι'' ακριβως στην αρχη και το τελος της.
Ηταν πολλά τα 240 οκ αλλά όχι και ζωο.
Παλι καθαρός ο εργολάβος.Δεν κατάλαβες τι θέλω να πω.
Είσαι επικίνδυνος. Για τον εαυτό σου και για τους άλλους. Πώς το ξέρεις ότι δε θα σου πεταχτεί κανά κανονικό ζώο, ή να περνάει κανας ποδηλάτης ή πεζός ή κανάς άλλος wannabe 18χρονος; Πώς μπορείς να το κόψεις από τα 240 στα 0 σε αιφνιδιασμό; Να πας σε περιφραγμένο χώρο ή σε πίστα να τα κάνεις μόνος σου και να σκοτωθείς μόνος σου, τι σου φταίνε οι άλλοι; Και ποτέ, μα ποτέ, δεν μπορείς να εγγυηθείς σε ανοιχτό δρόμο ότι δεν μπορεί να περάσει κανείς άλλος. Μία φορά θα συμβεί το κακό..
Κι επειδή ένα αμάξι μπορεί να στρίβει με 300 τι σημαίνει αυτό ότι θα το πηγαίνεις στα όριά του; Πήγαινε Γερμανία τότε να οδηγάς στην Autobahn
Καταλαβα τι θελεις να πεις.Εσυ δεν καταλαβες οτι και με τα 80 ή 140 δικα σου (μεγιστο) ισχυει το ιδιο.Παντα κανεις δεν ξερει τιποτα.Ακομα και στα δυο μετρα.
Και μη ξεχνας πως απο τα 140 δικα σου (εφοσον και αν) και 240 δικα μου στην ιδια αποσταση θα σταματησουμε.Δεν ειναι ολα τα αυτοκινητα ιδια. -
Αυτή η μόδα με το αυτοκίνητο για να πάει το παιδί στο σχολείο έγινε τα τελευταία χρόνια. Για αυτό και κάθε πρωί και μεσημέρι γίνεται πανικός έξω από τα σχολεία από τους γονείς που κλείνουν 30'' έκαστος την κυκλοφορία για να αφήσουν το παιδάκι τους (το μεσημέρι που περιμένουν να σχολάσουν δε το συζητάμε). 12 χρόνια στο σχολείο ποτέ δεν μετακινήθηκε το αυτοκίνητο για να με μεταφέρει, ας είναι καλά τα ποδαράκια μου. Όπως επίσης και για τους συμμαθητές μου, καθώς δε θυμάμαι συμμαθητή που να έρχεται με αυτοκίνητο. Συνήθως ξεκινούσαμε παρέες 2-3 παιδιών της γειτονιάς και πηγαίναμε παρέα στο σχολείο. Τα πρώτα χρόνια απλά ερχόταν και κάποιος μεγάλος μαζί.
Όλα καλώς ή κακώς είναι θέμα κουλτούρας....
-
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Στην 1η Δημοτικού;
Είσαι σίγουρος;
Συγνώμη, πόσο μακρυά είναι το δημοτικό από το σπίτι σου και γιατί ?
Αν μένεις σε κάποιο χωριό που δεν έχει τόσα παιδιά ώστε να έχει δημοτικό σχολείο, έχει καλώς, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν φαντάζομαι να είναι τόοοσο μεγάλο το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κοντινό χωριό που έχει σχολείο ώστε να το συζητάμε.
Αν ζεις σε πόλη, τότε οφείλεις να στέλνεις το παιδί σου στο δημοτικό της γειτονιάς σου, που λογικά δεν μπορεί να βρίσκεται σε απαγορευτική για περπάτημα απόσταση.
Υπάρχει κάποια άλλη εκδοχή που μου διαφεύγει ?Πρέπει να υπάρχει μια εκδοχή, γιατί δε μπορεί να ΄ναι μαζόχες όλοι αυτοί που παίρνουν τα αυτοκίνητά τους για να πάνε τα παιδιά τους σχολείο.
-
Θα κρυωσει το παιδί!.......Μαναδες οδηγοί.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Αυτή η μόδα με το αυτοκίνητο για να πάει το παιδί στο σχολείο έγινε τα τελευταία χρόνια. Για αυτό και κάθε πρωί και μεσημέρι γίνεται πανικός έξω από τα σχολεία από τους γονείς που κλείνουν 30'' έκαστος την κυκλοφορία για να αφήσουν το παιδάκι τους (το μεσημέρι που περιμένουν να σχολάσουν δε το συζητάμε). 12 χρόνια στο σχολείο ποτέ δεν μετακινήθηκε το αυτοκίνητο για να με μεταφέρει, ας είναι καλά τα ποδαράκια μου. Όπως επίσης και για τους συμμαθητές μου, καθώς δε θυμάμαι συμμαθητή που να έρχεται με αυτοκίνητο. Συνήθως ξεκινούσαμε παρέες 2-3 παιδιών της γειτονιάς και πηγαίναμε παρέα στο σχολείο. Τα πρώτα χρόνια απλά ερχόταν και κάποιος μεγάλος μαζί.Όλα καλώς ή κακώς είναι θέμα κουλτούρας....
Μιλάς για τότε που έπαιζε το 'Ρόδα, τσάντα και κοπάνα' ή για το ..2011;
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Θα κρυωσει το παιδί!.......Μαναδες οδηγοί.Ρε μάστορα, εσύ τι ώρα πιάνεις δουλειά; Η πρωινή φύλαξη ξεκινά στις 7:00 (αν έρθει στην ώρα της η δασκάλα) και την ίδια ώρα ξεκινά και το ωράριο εργασίας. Πώς μπορώ να καθυστερήσω τον ελάχιστο χρόνο (είναι αντικειμενικά αδύνατο να είμαι στην ώρα μου), χωρίς να πάω το μικρό στο σχολείο με το αυτοκίνητο;
-
Υπάρχει κάποια άλλη εκδοχή που μου διαφεύγει ?
Πρέπει να υπάρχει μια εκδοχή, γιατί δε μπορεί να ΄ναι μαζόχες όλοι αυτοί που παίρνουν τα αυτοκίνητά τους για να πάνε τα παιδιά τους σχολείο.
Είσαι σαφέστατος !!!
@stam
Αν δεν έχεις άλλον τρόπο να πας το παιδί στο σχολείο (σύζυγος, παπούδες, γιαγιάδες, γονείς συμμαθητών) και δεν το εμπιστεύεσαι, λόγω ηλικίας να περπατήσει μόνο του μέχρι το σχολείο, τότε αποτελείς μια από τις 'ειδικές περιπτώσεις' και προφανώς δεν θα σε κατακρίνει κανείς γιατί το πρόβλημα δεν εμφανίζεται στις 7.00, αλλά στις 8.20-8.30, όταν σπεύδουν όλοι μαζί την τελευταία στιγμή. -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
ενταξει, προφανως δεν εχετε παιδια...Μάλιστα δλδ. όλοι εσείς που με 1 ή περισσότερα παιδιά (να σας ζήσουν και να τα χαίρεστε, ειλικρινά χωρίς ίχνος ειρωνίας ή οτιδήποτε άλλο) από εμάς που δεν έχουμε ακόμα, πρέπει να κάνουμε μόκο και να 'χάνουμε' εκείνα τα 30 - 40 λεπτά γιατί; - Όχι φίλε για κανένα λόγο (αυτό με πολύ ειρωνεία όμως)! - Απλά δεν έχουμε παιδιά ακόμα άρα δεν έχουμε τα ίδια οδηγικά δικαιώματα επί του ΚΟΚ; Οι λύσεις που πολύ σωστά σας λέει ο kacey είναι ανέφικτες; Μα να εξυπηρετηθείς κ' εσύ και το σύνολο είναι!
-
Αν τώρα προτείνω να αποφεύγετε το συγκεκριμένο δρόμο το πρωί, θα είμαι υπερβολικός;
Προσωπικά γνωρίζω ότι αν περάσω 8-8:15 από ένα στενό με 2 σχολεία, θα φάω 1-2 λεπτά σε ακινησία. Πηγαίνω από το παραπάνω στενό. Κι ως σήμερα, για να σας προλάβω, δεν έχω πάει το παιδί σχολείο με το αυτοκίνητο. Αλλά πάντα κατανοούσα τους γονείς, εκτός από τις περιπτώσεις που ανέφερα εδώ.
Μην είμαστε υπερβολικοί. Αν κάθονταν στη μέση του δρόμου περιμένοντας να βγει το παιδί, ΟΚ. Αλλά συζητάμε τώρα για μια αποβίβαση λίγων δευτερολέπτων;
Ή φταίει μήπως το ότι συμβαίνει να μαζεύονται κάμποσοι ταυτόχρονα και γίνεται λίγο μπάχαλο; Ε, τότε να πούμε το ίδιο και για τα μποτιλιαρίσματα! Γιατί ρε μπαγλαμάδες μαζεύεστε όλοι στις 10 στην Ποσειδώνος; Για να πάτε βόλτα; Α μαμηθείτε, κλείνετε το δρόμο για την πλάκα σας, ενώ μπορείτε να σταματήσετε 3 δρόμους παραπάνω και να συνεχίσετε με τα πόδια ως το μπιτς κλαμπ. -
μερικοι όταν κοιταζεστε στον καθρέφτη αναρωτιέμαι τι να λετε, όταν αντικρίζετε αυτο το σχήμα με τα παράξενα μερη του ανθρώπινου σωματος (μυτη, μάτια κλπ)
-
Sun σωστό αυτο με την ωρα.Δεν ξερω αν εισαι γυναικα αλλά εγω προσωπικά βλέπω μαναδες με μεγαλα αυτοκινητα να ερχονται απο τα 100,200,300 μετρα του σπιτιού τους να αφησουν τα παιδιά τους με τις πυζαμες πολλές φορές.
Κλεινουν τον δρομο για να κατεβουν να πανε μεσα να αφησουν τσαντες και να ρωτησουν την δασκαλα πως πάει το παιδί.
Εσυ αφου εχεις ηδη καθυστερησει στη δουλειά σου τρως και το περιμενε αυτό και απλά δε μιλάς.Αν σου αρεσει αυτό οκ.Εμενα οχι.
Με αλλα λογια δεν υπαρχει κανεις στο δρομο εκτος απο αυτους ,αρα δεν μιλαμε για κανενα κοκ.
Θα πει καποιος ......ε...τι να κανουμε.......οκ τοτε αντε πες στη δουλεια σου γιατι ειπες οτι θα αργησεις μιση ωρα και εκανες δύο.
Εγω πάντως θα γινω ρομπα στη δουλειά μου .Εκτος αν ημουν στη ΔΕΗ.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]