-
ενταξει, προφανως δεν εχετε παιδια...
ειναι σαν να ρωταω τον @γ@μητο ανηψιο μου στα 15 του να δωσει συμβουλες για safe sex....
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
ενταξει, προφανως δεν εχετε παιδια...ειναι σαν να ρωταω τον @γ@μητο ανηψιο μου στα 15 του να δωσει συμβουλες για safe sex....
Κάτι θα ξέρει ο ανιψιός εάν έχει σωστή διαπαιδαγώγηση... δεν χρειάζεται να έχει πάει με 20 γκόμενες πρώτα γιατί μέχρι τότε μπορεί να είναι αργά.
-
Καλα οκ , βρες εσυ θέση πάρκινγ για να πας το παιδι με τα πόδια και τα λέμε εκτος και αν μένεις σε καμμιά χλιδάτη περιοχή όπου το πάρκινγ ειναι εύκολο.
Και έστω ότι γίνεται , μετά θα λέμε για 10 λεπτά κλεισμένες εισοδους γκαραζ , γωνία στροφής , πεζοδρόμια κλπ κλπ....
-
Οχι. δεν εχουμε παιδια, αλλα τι σχεση εχει αυτο? Καταλαβαινουμε την αναγκη να πας το παιδι σου στο σχολειο, καταλαβαινουμε οτι πρεπει να το παραδωσεις στην πυλη του σχολειου, αυτο που δεν καταλαβαινεις εσυ ειναι οτι λυσεις υπαρχουν (τις εγραψα πιο πανω), αρκει να μην βαριεσαι να ξεβολευτεις. Γιατι οτι κανεις το κανεις επειδη βολευει να σταματας ακριβως απ'έξω απο εκει που θες, 'για ενα λεπτακι' για να κανεις την ΟΠΟΙΑ δουλεια σου.
Επισης, μπορει να μην εχουμε παιδια, αλλα εχουμε γονεις κ πηγαμε κ εμεις στο σχολειο. Κ οπως σου ειπα, οι δικοι μου παρκαραν καπου σωστα κ με πηγαιναν με τα ποδια.
Ο ταξιτζης εξ'ορισμου θα παρει κ θα αφησει κοσμο στο δρομο. Ακομα κ εγω κ εσυ, οταν θελουμε να αφησουμε καποιον καπου, θα σταματησουμε για 10 δευτερολεπτα κ θα τον αφησουμε, δεν διαφωνων σε αυτο.
Αλλα δεν γινεται μαζικα κ σε συγκεκριμενο σημειο. Εσυ που πας καθε μερα το παιδι σου σε συγκεκριμενο σημειο, συγκεκριμενη ωρα κ για συγκεκριμενο σκοπο, ΑΝ σε ενδιαφερει να μην ενοχλεις, μπορεις να βρεις τροπο σαν κ αυτους που περιεγραψα ωστε να μην ενοχλεις. Αλλα ειπαμε, ξεβολευει...
ΥΓ Ειπα μενω αναμεσα σε δυο σχολεια. Εχω δει πατερα να βριζει την μπροστινη του μανα επειδη ειχε κλεισει το δρομο κ καθυστερουσε να αφησει το παιδακι, κ στο καπακι να βριζει τον απο πισω που του κορναρε οταν εκεινος καθυστερουσε, επειδη 'τι θες ρε, να μην αφησω το παιδι μου στο σχολειο?'...
-
για να παρκάρεις/ξεπαρκάρεις, πόση ώρα κλείνεις το δρόμο; [Βάλε ότι 90% θα είναι σε θέση που είδες ότι κάποιος ξεπαρκάρει, οπότε θα πρέπει να φύγει αυτός πρώτα]
για να ψάχνεις να βρεις παρκάρισμα, πόσο περισσότερο φόρτο βάζεις στους δρόμους;
Για σκέψου μαζικά τι φόρτο θα έβαζε αυτό.Εντάξει, κοινωνία σημαίνει να δέχεσαι και την 'ενόχληση' όταν είναι εύλογη.
Γιατί με την ίδια λογική μόνο τα ζώα δεν ανέχονται κανέναν εκτός του εαυτού τους.εεπ κι εγώ τώρα απέναντι από σχολείο μένω, σε μια περιοχή που τις ώρες αιχμής δεν υπάρχει θέση ούτε για δείγμα.
1000% καλύτερα να σταματάνε για μισό λεπτό, παρά να γυρίζανε γύρω γύρω και να προσπαθούσαν να παρκάρουν.
Α, επίσης δεν έχω παιδί οπότε 'δεν έχω κάποιο λόγο να υπομένω την ενόχληση'. -
Ασε τι γινόταν πριν 20 -25 χρόνια και πάμε στο σήμερα.
Σαν διαδικασία ειναι μια χαρα αρκεί να μην γίνεται κατάχρηση και να μην ειναι οι γονεις ζώα. Στο σχολείο που πάω εγώ τον μικρό δεν εχει ακουστεί κόρνα ακόμα και 10 αυτοκινητα που ειναι στην σειρά ι για να αφήσουν παιδιά . Δεν χωρίς να ακουστει το παραμικρό παράπονο. Εξαλλου η όλη διαδικασία δεν κρατάει παραπάνω απο 30 -40 λεπτά. Και πυλωτές/γκαράζ δε κλεινουμε , ουτε γωνίες ουτε πεζοδρόμια , δε χτυπάμε παρκαρισμένα αυτοκίνητα ουτα φασαρια κάνουμε.
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Ασε τι γινόταν πριν 20 -25 χρόνια και πάμε στο σήμερα.Σαν διαδικασία ειναι μια χαρα αρκεί να μην γίνεται κατάχρηση και να μην ειναι οι γονεις ζώα. Στο σχολείο που πάω εγώ τον μικρό δεν εχει ακουστεί κόρνα ακόμα και 10 αυτοκινητα που ειναι στην σειρά ι για να αφήσουν παιδιά . Δεν χωρίς να ακουστει το παραμικρό παράπονο. Εξαλλου η όλη διαδικασία δεν κρατάει παραπάνω απο 30 -40 λεπτά. Και πυλωτές/γκαράζ δε κλεινουμε , ουτε γωνίες ουτε πεζοδρόμια , δε χτυπάμε παρκαρισμένα αυτοκίνητα ουτα φασαρια κάνουμε.
Και έτσι βολεύονται μιά χαρά όσοι πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο... εξαίσια!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
@danaos master κ λοιποι γονεις:Το παραδειγμα μου ειναι ακριβως το ιδιο. Σταματας για να κανεις κατι που εσενα σου παιρνει 30 δευτερολεπτα, αλλα το κανουν αλλοι 100 μαζι σου κ το αποτελεσμα ειναι το κομφουζιο. Το οτι στο ενα σεναριο αγοραζεις τσιγαρα ενω στο αλλο πας τα παιδια σου στο σχολειο, δεν αλλαζει το αποτελεσμα. Το οτι ο δικος σου σκοπος ειναι πιο 'σοβαρος' ή πιο 'απαραιτητος', δεν αλλαζει το οτι δημιουργεις προβλημα για να κανεις τη δουλεια σου.
Αν ο σκοπός μιας πράξης δεν αλλάζει το αποτέλεσμα δε σημαίνει ότι δεν εξακολουθεί να είναι και μια από τις παραμέτρους αυτής της πράξης.
Παραδείγματος χάριν είμαι με το αυτοκίνητο και πέφτει ένας μηχανάκιας μπροστά μου. Δε θα τον πατήσω, παρόλο που θα προκαλέσω κομφούζιο, έτσι δεν είναι; Εννοείται επίσης ότι δε θα ψάξω να βρω μέρος να παρκάρω - και να τον πατήσει ο αμέσως επόμενος - για να πάω να του δώσω τις πρώτες βοήθειες.
Καταλαβαίνεις τώρα πότε ο σκοπός μιας πράξης μπορεί να διαφοροποιήσει 2 πράξεις με το ίδιο αποτέλεσμα;Κ εδω κανονικα θα επρεπε να τελειωσει η κουβεντα, αλλα αφου ρωτας τοτε σου εχω απαντησεις, καθως μενω αναμεσα σε 2 σχολεια κ εχω δει κ τους 'καλους' κ τους 'κακους' γονεις:
α) αν ειναι δημοσιο σχολειο (=τα παιδια μενουν σε σχετικα κοντινη αποσταση), να τα πας με τα ποδια.
β) αν μενεις πιο μακρυα κ αυτο δεν ειναι εφικτο, να τα πας με το αυτοκινητο, να παρκαρεις 10 λεπτα πιο μακρυα που δεν θα γινεται χαμος, κ να τα πας με τα ποδια. (αυτο που εκαναν οι δικοι μου επι 6 χρονια).
γ) αν ειναι ιδιωτικο, να χρησιμοποιησεις τα σχολικα του.Για το (α) και το (γ) δεν έχω να σχολιάσω κάτι μιας και αν υπήρχαν σα λύσεις εννοείται ότι θα τις ακολουθούσα. Για το (β) πέρα απ' τις πολύ λογικές απαντήσεις που σου ΄δωσαν και οι άλλοι (που ΄ναι το πάρκινγκ οεο; καυσαέριο, μποτιλιάρισμα περιοχής αντί σημείου κλπ) νομίζω ότι είναι μια πολύ λογική παραχώρηση για το συνάνθρωπό σου να του χαρίσεις 1 λεπτό (1-2 γονείς που αφήνουν τα παιδιά) απ΄ το χρόνο σου αντί για τα 20 λεπτά που θα κάνουν αυτοί να πάνε και να ΄ρθουν. Στο κάτω - κάτω κι αυτοί θα σου κάνουν την ίδια παραχώρηση όταν θα χρειαστεί να μπεις στο ταξί.
Α, εγώ έχω 2 τυπάκια να κάνω delivery το πρωί, αν είχες λύση και γι΄ αυτό σου ΄χω μια θέση πολύ πιο πάνω απ΄ αυτή που έχεις τώρα.
Το να μου λες 'δεν ειναι εφικτο να φτιαχτουν παρκινγκ που να χωρανε ολους τους γονεις οταν αυτοι σκανε μαζι για να αφησουν/παρουν τα παιδια τους', δειχνει την αστεια νοοτροπια σου. Απο που κι ως που θεωρεις ως αρμοζουσα αλλα μη εφικτη λυση την απο πανω? Αλλα βεβαια, στην Ελλαδα θελουμε να παρκαρουμε εξω απο εκει που εχουμε να παμε.
Το χαρακτηρισμό τον παρακάμπτω, δεν προσθέτει κάτι θετικό στην κουβέντα γαρ, όσο για το 'αρμόζουσα λύση' νομίζω ότι συμφωνείς κι εσύ ότι θα ήταν λύση το να υπάρχει ένα πάρκινγκ όσο το σχολείο (εκ του αποτελέσματος) ενώ για το 'μη-εφικτή' νομίζω ότι πάλι θα συμφωνήσεις όταν θα σου/μας ζητήσουν μέσω της φορολογικής σου/μας δήλωσης να πληρώσουμε τα διπλά λεφτά για σχολικά οικόπεδα. Τι λες; Δεν είναι καλύτερο τώρα να χαλάσεις 1 λεπτό από τη μέρα σου;
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Ασε τι γινόταν πριν 20 -25 χρόνια και πάμε στο σήμερα.+1 Αυτό το ξέχασα σαν παράμετρο. 35 χρόνια πριν που πήγαινα εγώ σχολείο ... είχε πάρκινγκ, οικόπεδα .. χαμός. Αυτοκίνητα δεν υπήρχαν
-
Για να μην το κουράζουμε άλλο.... Όταν θα πηγαίνουν στο σχολείο τα παιδιά τους με ΙΧ μόνο όσοι το έχουν απόλυτη ανάγκη (απόσταση, ειδικές συνθήκες κλπ) και ενεργούν γρήγορα συναισθανόμενοι ότι ενοχλούν, τότε δεν θα έχει κανείς πρόβλημα γιατί η ταλαιπωρία θα είναι αστεία. Δεν συμβαίνει αυτό όμως στην πραγματικότητα. Πολλοί πηγαίνουν τα παιδιά με το αυτοκίνητο γιατί βαριούνται, γιατί δεν θέλουν να χαραμίσουν ένα δεκάλεπτο περπάτημα, γιατί και στο περίπτερο με το αυτοκίνητο θα πάνε, γιατί... γιατί..... και φυσικά καθυστερούν γιατί δεν τους ενδιαφέρει αν ενοχλούν.
-
Θα ήταν τόσο δύσκολο να υπήρχε έξω από κάθε σχολείο ένα pick up - drop off point 3-4 αυτοκινήτων για να εξυπηρετούνται οι γονείς (και να μην εκτίθενται τα παιδιά σε κίνδυνο) και να μην ενοχλούνται όλοι οι υπόλοιπο χρήστες του δρόμου;
-
για ρώτα αν θα ήταν διατεθειμένοι να απαγορεύεται το παρκάρισμα λοιπόν
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
β) αν μενεις πιο μακρυα κ αυτο δεν ειναι εφικτο, να τα πας με το αυτοκινητο, να παρκαρεις 10 λεπτα πιο μακρυα που δεν θα γινεται χαμος, κ να τα πας με τα ποδια. (αυτο που εκαναν οι δικοι μου επι 6 χρονια).
Σε παω οτι στοιχημα θες οτι 2 στενα πιο πισω απο το οποιοδηποτε σχολειο, θα βγαλεις ακρη. Οι δικοι μου το εκαναν στην Καλλιπολη, σε περιοχη δηλαδη που το 'θεση σταθμευσης' ειναι εξαφανισμενο προ πολλου ειδος. Α, κ επειδη δουλευαν κιολας, με πηγαιναν κ μιση ωρα νωριτερα κ καθομουν κ περιμενα μεχρι να αρχισει το σχολειο, κ εκανα κ μοκο.
Κ αυτο το 'ενα λεπτακι' να μην το ξαναδιαβασω παρακαλω, γιατι ΔΕΝ ειναι ενα λεπτακι. Ειναι 'ενα λεπτακι ο καθενας'.
-
Α και κατι αλλο: με ποσους αλλους γονεις εχεις κατσει να μιλησεις, μπας κ μπορειτε εναλλαξ να μεταφερετε ο ενας τα παιδια του αλλου, ωστε με ενα οχημα να φτανουν στο σχολειο 3-4 παιδια κ οχι 1/οχημα?
-
Οχι , ειναι 30 -40 λεπτά μαξ γιατι τα σχολεία ξεκινάνε 8.30 αντε 9 για τα νηπια. Οπότε όπως καταλαβαινεις δεν ειναι συνέχεια. Αν εισαι γνώστης αποφεύγεις το συγκεκριμένο στενό ή αν δεν μπορεις να απολαμβάνεις.
Επιπλέον , απο την λέξη μοκο καταλαβαίνω οτι το να περιμένεις επι μισάωρο δεν ηταν και πολύ ευχαριστη εμπειρία και θα προτιμουσες να μην την είχες ζήσει.....
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Α και κατι αλλο: με ποσους αλλους γονεις εχεις κατσει να μιλησεις, μπας κ μπορειτε εναλλαξ να μεταφερετε ο ενας τα παιδια του αλλου, ωστε με ενα οχημα να φτανουν στο σχολειο 3-4 παιδια κ οχι 1/οχημα?Δεν εχεις παιδι και σε καταλαβαίνω... ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΆΠΑΣ οπώς αντιστοιχα ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ κανενα για να μην φέρουμε καμμια ευθυνη......
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Σε παω οτι στοιχημα θες οτι 2 στενα πιο πισω απο το οποιοδηποτε σχολειο, θα βγαλεις ακρη. Οι δικοι μου το εκαναν στην Καλλιπολη, σε περιοχη δηλαδη που το 'θεση σταθμευσης' ειναι εξαφανισμενο προ πολλου ειδος. Α, κ επειδη δουλευαν κιολας, με πηγαιναν κ μιση ωρα νωριτερα κ καθομουν κ περιμενα μεχρι να αρχισει το σχολειο, κ εκανα κ μοκο.
Κ αυτο το 'ενα λεπτακι' να μην το ξαναδιαβασω παρακαλω, γιατι ΔΕΝ ειναι ενα λεπτακι. Ειναι 'ενα λεπτακι ο καθενας'.
Ήσουν 1/2 ώρα ξέμπαρκος έξω από το σχολείο;
Στην 1η Δημοτικού;
Είσαι σίγουρος;
Όταν έβρεχε κι έκανε κρύο;
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Α και κατι αλλο: με ποσους αλλους γονεις εχεις κατσει να μιλησεις, μπας κ μπορειτε εναλλαξ να μεταφερετε ο ενας τα παιδια του αλλου, ωστε με ενα οχημα να φτανουν στο σχολειο 3-4 παιδια κ οχι 1/οχημα?
Δεν εχεις παιδι και σε καταλαβαίνω... ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΆΠΑΣ οπώς αντιστοιχα ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ κανενα για να μην φέρουμε καμμια ευθυνη......
+1000 σ' αυτό.
-
ζωο ειναι ο μαλακας που με προσπερασε κορναροντας και βριζοντας για να σταματησει ολο αγωνια στο περιπτερο που ηταν στα 20 μετρα απο το συμβαν...
επισης ο ταριφας που αλλαζει λωριδα χωρις φλας και κοκαλωνει τα φρενα για να παρει πελατη..
-
Οπότε, εγώ καταλαβαίνω πως για τους γονείς, το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ασφάλεια των παιδιών τους (και καλά κάνουν). Άρα για ‘μένα και μια ομάδα ανθρώπων που το πιο σημαντικό πράγμα είναι τα ακόνια, οι γονείς συμφορουμίτες με δικαιολογούν σε περίπτωση που τους υποβάλλω σε κάποια μικρή ταλαιπωρία για την διευθέτηση τους.
Έχω καταλάβει σωστά;
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]