-
Δεν μπορεις να συγκρινεις ανοιχτο αυτοκινητο με τη σειρα 1ενα. Αυτα που αναφερεις ειναι η τεραστια διαφορα στην ακαμψια του αμαξωματος.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Στα χαρτια ίσως...στην πράξη είναι 20 ίππους και 1 κιλό πιο δυνατό από την 116i και πιο αδύνατο από την 118i. Επίσης, σε επιδόσεις είναι πολύ κοντά με την 116i την αυτόματη και αρκετά πιο αργή από την 118i την αυτόματη...δές και τους τελευταίους 4Τ. Όσο για τα φρένα, πάλι από το ίδιο τεστ, χειρότερα (ελάχιστα) είναι της G. και όχι πολύ καλύτερα όπως λες. Αυτά σε επίπεδο απόδοσης, γιατι σε αίσθηση όντως της G. είναι καλύτερα.Κι εσύ Φάνη ρίξε μια ματιά στο Drive ή σε οποιοδήποτε άλλο περιοδικό εκτός των 4Τ οι οποίοι πέτυχαν τραγικές επιδόσεις για την G170! Σύμφωνα με το Drive λοιπόν η ιταλίδα έχει 0-100 σε 8 φλατ και 0-1000 μέτρα σε 29,1, ακριβώς ίδια νούμερα δηλαδή με την 118 που μέτρησαν οι 4Τ. Παρόμοια νούμερα μέτρησαν και πολλά άλλα περιοδικά. Οπότε σε αυτό διαφωνώ κάθετα. Στα άλλα, είναι θέμα προσωπικής κρίσης και από τη στιγμή που εσένα σου άρεσε η 1, αυτή να πάρεις.
-
...Δεν μπορώ να στο εξηγήσω Νίκο...θα σου πώ όμως την αμαρτία μου. Σε γνωστή μου διαδρομή (ανάβαση σπήλαιο Παιανίας) πιο πολύ ευχαριστήθηκα οδήγηση με την 116i (με το variable σπορ τιμόνι...ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά!) από ότι με την Ζ4 μου (η οποία έχει 218 ίππους και όχι 170). Δεν κοπάναγε, δεν με ένοιαζαν οι λακούβες και τοποθετούσα το αυτοκίνητο πιο εύκολα, χωρίς να έχει υπερβολική δύναμη για να το χάσω στους καρόδρομους. Η G. είναι γρήγορη, αλλά δεν την ευχαριστήθηκα στο δρόμο....μου φάνηκε ελαφρώς ανομοιογενές σαν σύνολο.
Αυτο μπορω να το επιβεβαιωσω και εγω. Τα 500 ευρω που κοστιζει, αξιζουν με το παραπανω, για ενα τιμονι ΕΚΠΛΗΚΤΟ, ακριβεστατο, αμεσοτατο, με 2,1 στροφες, μαλλον το καλυτερο ηλεκτρικο τιμονι σημερα στην κατηγορια...
Στα της αναρτησης μονο, προσωπικα μια 118i που εκανα βολτα με τον Νικο, με απογοητευσε.
Ειναι η ιδια που οδηγησε και ο Νικος, οποτε καταλαβαινω ευλογα και την δικη του απογοητευση, ειδικα και σε σχεση με την Si του η οποια εχει στησιμο, απο αλλο πλανητη.
Το παραδοξο ειναι οτι η αυτοματη 116i με 16αρες μαλιστα ζαντες (αντι 17 της 118i) μου φανηκε πολυ πιο 'σωστη' στην συμπεριφορα της, ειχε μεν κλισεις, (μικρης εκτασης) αλλα δεν ανεβοκατεβαινε σαν...πλεουμενο στις στροφες, οπως η 118i...
Anyway θεωρω οτι και με την Μ-sport αναρτηση (κοστος 380 ευρω) το αυτοκινητο, θα ειναι 'οπως πρεπει' σφιχτο δηλαδη αλλα οχι ξερο, και μαζι της, το γρηγορο καταπληκτικο (εξτρα, αλλα λογικου κοστους) variable sport steering, θα ειναι ο τελειος συνδυασμος, για να φανουν στο επακρο οι χαρες μιας καλοζυγισμενης πισωκινητης διαταξης. -
ανάβαση σπήλαιο Παιανίας
Εκεί θες κάτι σε cross over για να πας γρήγορα και να μη σου φύγουν σφραγίσματα, σπόνδυλοι κλπ.
Αν η 118 πήγε τάπα εκεί χωρίς να διαλυθεί το σύμπαν είναι μεγάλο θέμα. Αν και με RF ελαστικά το κόβω λίγο δύσκολο να συνέβη. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
30 φεύγα ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ... ε πάει πολύ...
Ενταξει κουκουρουκου...
Αλλα νταλα, της παρασκευης το γαλα...γ@μω τον κολλημένο σου εγκέφαλο γ@μω...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
30 φεύγα ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ... ε πάει πολύ...
Ενταξει κουκουρουκου...
Αλλα νταλα, της παρασκευης το γαλα...γ@μω τον κολλημένο σου εγκέφαλο γ@μω...
Παρε φορα, και ελα με την οπισθεν...
Μιλαμε για την νεα σειρα 1.
Αμμα μεινει κανεις με την καινουργια, ελα εσυ πρωτος δημοσιευσε το και θα παρεις και δωρακι.
Μεχρι τοτε μην αναφερεις προβληματα γενικα που αφορουν την Bmw.
Yπαρχουν αλλα τοσα και ακομα παραπανω για πολλους κατασκευαστες. -
κραταει τιμη η 116 ε;
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1664314/Την δεξια πλευρα της την ειδες φωτογραφε μου...
Ριξε αλλα 2,500 ευρω να την φτιαξεις, και που σαι, αμαξια 5ετιας εσυ ψωνιζε τα με 112κ χλμ...
:σιγά μην θέλεις 2500 για να φτίαξεις ένα βαθούλωμα... πόσο εκτός πραγματικότητας είσαι??
-
:Δεν ξερω τι εντυπωση δινω, απλα ενοχλει στο Forum, που δεν αφηνω τιποτε να πεσει κατω.
Ε τι να κανουμε, αμμα εχω δικιο και το αποδεικνυω κιολας, γιατι να δεχτω κατι που δεν ισχυει?συτό που ενοχλεί το φορουμ είναι οταν αρχίζεις να γράφεις @@ριες και συνεχίζεις να τις υποστηρίζεις...
όταν 10 λένε οτι γράφεις μλκς και μένεις κλασσικά μόνος σου να τις υποστηρίζεις να ξέρεις οτι κάτι δεν πάει καλα -
Για ποιον ακριβώς λόγο δεν είναι ανταγωνιστής της 1 η G;
Για πολλούς και διάφορους λόγους, μερικοί από τους οποίους είναι:
- Η BMW τοποθετείται στην αγορά ως Premium μάρκα (με ότι αυτό σημαίνει), η AR όχι.
- Ένας συνειρητοποιημένος αγοραστής που ξέρει για ποιόν λόγω αγοράζει BMW ή AR δεν πρόκειται να κοιτάξει καν την άλλη μάρκα.
- Ο υποψήφιος αγοραστής που αγοράζει BMW για το πρεστίζ (εάν υπάρχει...εγώ δεν το πιστεύω πλέον!), δλδ. για λάθος λόγους, επίσης δεν θα κοιτάξει την AR, θα κοιτάξει εναλλακτικά Audi ή MB.
- Ο υποψήφιος αγοραστής AR που την αγοράζει για λάθος λόγους (γιατί νομίζει ότι αγοράζει Ferrari) επίσης δεν θα κοιτάξει BMW.
- Ο άσχετος που δεν ξέρει τι αγοράζει, απλά θέλει ένα μικρομεσαιο αυτοκίνητο θα πάρει ότι: του αρέσει περισσότερο / είναι πιο φτηνό / αρέσει στην γυναίκα του / πιστεύει ότι είναι μούρη στο χωριό, πλατεία, καφετέρια / έχει χώρους / έχει καλή χρηματοδότηση / έχει ωραία διαφήμιση κλπ.
- Ούτε η BMW ούτε η AR αναφέρουν στα Marketing Kit τους το ένα μοντέλο ως ανταγωνιστικό του άλλου, που σημαίνει ότι και οι 2 εταιρίες δεν θεωρούν άμεσο ανταγωνιστή η μία την άλλη.
Μην κοιτάμε ένα πολύ μικρίο ποσοστό της αγοράς (5% το πολύ) που είναι στα Φόρουμ, διαβάζει περιοδικά και ασχολείται με αυτοκίνητα. Οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα τι αγοράζουν και γιατί...τους κατευθύνει το Marketing (και η γυναίκα τους!!!).
δικά σου αξιώματα?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Δε ξερω τι λενε τα στελεγχη των εταιριων, αλλα οι οδηγοι των alfa romeo & bmw εχουν πολλα κοινα χαρακτηριστικα και η βαρετη οδηγηση δεν ειναι μεσα σε αυτα.
kοι οδηγοί των bmw και ar εν ελλάδι είναι οι πιο κάφροι (προσωπική εκτίμηση)
-
Το '90 η AR έχασε την ταυτότητά της, αφού έγινε ακριβή FIAT. : -
κραταει τιμη η 116 ε;
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1664314/Την δεξια πλευρα της την ειδες φωτογραφε μου...
Ριξε αλλα 2,500 ευρω να την φτιαξεις, και που σαι, αμαξια 5ετιας εσυ ψωνιζε τα με 112κ χλμ...
:σιγά μην θέλεις 2500 για να φτίαξεις ένα βαθούλωμα... πόσο εκτός πραγματικότητας είσαι??
...ενταξει εχεις αργησει μια μερα. Το θεμα αυτο εκλεισε...Εσυ παρτη και φτιαξτη ολη την πλευρα στο φιλο σου τον
μαστρο-μπαμπη, με 500ευρω... -
εχουμε και άλλες δουλειές εκτός από το φόρουμ...
στο Chipsaway το φτιάχουν με ένα 500αρικο ανετα... αν δεν σου αρέσει μπορείς να το πας στον σπανό να χρησιμοποιήσει ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΒΜW χρώμα... -
:
Δεν ξερω τι εντυπωση δινω, απλα ενοχλει στο Forum, που δεν αφηνω τιποτε να πεσει κατω.
Ε τι να κανουμε, αμμα εχω δικιο και το αποδεικνυω κιολας, γιατι να δεχτω κατι που δεν ισχυει?συτό που ενοχλεί το φορουμ είναι οταν αρχίζεις να γράφεις @@ριες και συνεχίζεις να τις υποστηρίζεις...
όταν 10 λένε οτι γράφεις μλκς και μένεις κλασσικά μόνος σου να τις υποστηρίζεις να ξέρεις οτι κάτι δεν πάει καλαΑυτο που ενοχλει καποια ατομα του Forum (ξαφνικα 10-15 ατομα εγιναν ΟΛΟ το forum...)
ειναι που συνηθως για ενα γ@μημενο, διαβολεμενο τροπο εχω δικιο...
Εχω ξαναπει, το δικιο, η αληθεια, δεν παει με την ποσοστητα...
Φυσικα ενισχυεται ενιοτε αυτη η ενοχληση, και απο το υπεροπτικο υφος που μπορει να εχουν καποιες δημοσιευσεις μου, -ειδικα οταν αρκετοι κανουν οτι δεν θελουν να καταλαβαινουν, και προς απαντηση τρολλαρουν- κατι το οποιο αντιπαθω, και για αυτο εχω ηδη δηλωσει 'ενοχος', ειναι κουσουρι που δεν φευγει ευκολα, τι να κανουμε...
Κατα τα αλλα οσοι θελουν πλεον μπορουν να μενουν με τις εντυπωσεις οτι εχουν ακομα και δικιο, κατι που στις περισσοτερες
περιπτωσεις επι της ουσιας, εχει διαψευθει με ενδειξεις-στοιχεια, σε οτι με αφορα, και οχι με την συνηθισμενη γενικοτερη αερολογία-τρολομ@λακια που διακατεχει αρκετους στο forum, και ιδιαιτερα μαλιστα, οταν δεν βρισκουν/δεν υπαρχουν βασιμα στοιχεια που να δικαιολογουν την αποψη τους. -
εχουμε και άλλες δουλειές εκτός από το φόρουμ...
στο Chipsaway το φτιάχουν με ένα 500αρικο ανετα... αν δεν σου αρέσει μπορείς να το πας στον σπανό να χρησιμοποιήσει ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΒΜW χρώμα...Αυτα Κωστα, θα τα πεις οταν καποια στιγμη χρειαστει να πουλησεις το αμαξι, και το τσεκαρει ενας φανοποιος της προκοπης...
Οταν ενα τετοιο αμαξι (σχετικα προσφατο 5-6 ετων καλης μαρκας, και σημαντικου κοστους οταν ηταν καινουργιο) δεν ειναι βαμμενο σε επισημο συνεργειο και να πληρει καποιες πιστοποιημενες διαδικασιες, αυτοματως
ο εκαστοτε εμπορος / υποψηφιος αγοραστης σου εχει κοψει ενα χιλιαρικο με το καλημερα.
Βγες εξω στην αγορα αν επιμενεις, να δεις πως λειτουργουν τα πραγματα για αυτους που ασχολουνται λιγο παραπανω.
Τωρα αν εσυ θελεις να βασιζεσαι στην τυχη/ατυχια καποιου υποψηφιου αγοραστη, να μην εχει ιδεα τι παει να αγορασει, και ψαχνεις να βρεις το εκαστοτε θυμα, με γεια σου με χαρα σου. Παραδειγματα υπαρχουν, αλλα επιτυχη εκβαση (ως προς την καλυτερη δυνατη πωληση) ελαχιστα επι της ουσιας. -
υποστηρίζεις δηλαδη οτι το βαφείο του σπανού και του κάθε σπανού είναι καλύτερο από έναν μάστορα ψαγμένο ειδικευμενο και μερακλή ?? το αλάθητο που τους δίνεις είναι ανευ προηγουμένου.
και στην τελική στα @@ μου οι υπογραφές του αντιπροσώπου... καλή δουλειά σε καλή τιμή θέλω... προσωπικά δεν με νοιάζει η μεταπώληση... δεν αγοράζω τίποτα με βάση αυτή την λογικήεγώ θα δώσω 500 για να το φτιάξω και εσύ για αναλογη δουλεία ( μεταξύ μας μάλλον χειρότερη ) θα δώσεις 2500... πιστεύεις οτι θα τα πάρεις πίσω στην μεταπώληση? που έτσι και αλλιώς έχει πεθάνει
-
[quote='Κίκιζας Γρηγόρης']
ειναι που συνηθως για ενα γ@μημενο, διαβολεμενο τροπο εχω δικιο...
/quote]ας μην χαλάσουμε τις καρδιές μας βραδιάτικα...
-
Καλά είδα πώς έβαψαν και στο πιστοποιημένο συνεργείο στη nissan τον πίσω προφυλακτήρα. Μετά από λίγο καιρό μου έκανε ένα σωρό ραγάδες λες και έλιωσε το χρώμα από τη ζέστη. Σε τύπου chips away που έχω βάψει κομμάτι τοπικά ακόμα δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό. Να βράσω τις πιστοποιημένες διαδικασίες που έχουν οι αντιπροσωπείες..
-
Ο χρήστης ironman02 έγραψε:
Καλά είδα πώς έβαψαν και στο πιστοποιημένο συνεργείο στη nissan τον πίσω προφυλακτήρα. Μετά από λίγο καιρό μου έκανε ένα σωρό ραγάδες λες και έλιωσε το χρώμα από τη ζέστη. Σε τύπου chips away που έχω βάψει κομμάτι τοπικά ακόμα δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό. Να βράσω τις πιστοποιημένες διαδικασίες που έχουν οι αντιπροσωπείες..εγώ έχω βάψει πόρτα από rallye σε chipsaway και δεν φαινόταν διαφορά σε πάχος βαφής με τον ανιχνευτή...
βέβαια ο παραπάνω κύριος είναι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι στις αντιπροσωπείες κάνουν ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ καλύτερη δουλειά... -
Ο χρήστης ironman02 έγραψε:
Καλά είδα πώς έβαψαν και στο πιστοποιημένο συνεργείο στη nissan τον πίσω προφυλακτήρα. Μετά από λίγο καιρό μου έκανε ένα σωρό ραγάδες λες και έλιωσε το χρώμα από τη ζέστη. Σε τύπου chips away που έχω βάψει κομμάτι τοπικά ακόμα δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό. Να βράσω τις πιστοποιημένες διαδικασίες που έχουν οι αντιπροσωπείες..Εισαι σιγουρος οτι ηταν πιστοποιημενο, το εξουσιοδοτημενο συνεργειο που πηγες?
Δεν εχουν ολα πιστοποιηση...
Εισαι επισης σιγουρος, οτι δεν σου την 'φορεσε' καποιος σε παρκαρισμα, και μετα απο καιρο, να φανηκαν τα 'σπασιματακια'
στον προφυλακτηρα?
BMW 1 Series (F20) 2011