Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Μα ουτε ο μπαρμπα ασχετος και επικυνδυνος μιλαει για missing links γιατι δεν υπαρχει κατι τετοιο. Η εξελιξη εγινε αποτομα, αλλα το θεμα ειναι γιατι εγινε τοσο αποτομα και γιατι δεν εγινε τα προηγουμενα εκατομυρια χρονια?
Το aDSL γιατί ήρθε όταν ήρθε και όχι άλλοτε;
Και γιατί η εξέλιξη 'του internet' έγινε έτσι απότομα τα τελευταία χρόνια;
Βλέπεις, αυτά είναι ερωτήματα στα οποία μπορείς να απαντήσεις, ή έστω να αντιληφθείς λίγο γενικά.
Το αυτό λοιπόν της πορείας εξέλιξης του οτιδήποτε, θα έπρεπε να σου απαντά από μόνο του για ορισμένα χαρακτηριστικά του τι σημαίνει εξελικτική πορεία.
Αυτού του είδους τα ερωτήματα, όμως, είναι πολύ καλά για τους ένθεους/ιδεαλιστές:
Όταν κάτι προϋπάρχει απείρως, χωρίς να αλλάζει ή να συμβαίνει τπτ, γιατί έκανε την 'υλική αρχή' τότε και όχι νωρίτερα;
Πάνω σε αυτά που λες, αλλά και σε όσα απαντά ο μαρκβαγκ στον ζέπελιν, παρατηρώ το εξής για άλλη μια φορά.
Ίντερνετ χωρίς να έχεις αναπτύξει κριτική σκέψη= άστα να πάνε.
Είναι τέτοιος ο καταιγισμός πληροφοριών και μάλιστα από τόσο ετερόκλητες πηγές, που σε θέματα θρησκείας, εξέλιξης, DNA κλπ κλπ ένα μη κριτικό μυαλό εύκολα μπερδεύει τον τσαρλατάνο με επιστήμονα.
Μου ήρθε ένα mail πριν λίγο από κάποιον γνωστό , που παρέπεμπε στο μπλογκ του Καββαθά και συγκεκριμένα σε αυτό
http://kavvathas.wordpress.com/2011/10/02/τροφή-για-σκέψη/
Λοιπόν, αν αντέξεις 15 λεπτά από το πόνημα Divine matrix, τι να πω.... είσαι ήρωας
Η διανοητική τρίπλα και τα άλματα στο κενό δεν παλεύονται. Σκέψου τι γίνεται σε τρεις ώρες υλικό
Ο καββαθάς βέβαια λέει, να το δει κάποιος με κριτικό μάτι.
Έλα όμως που πάρα πολύς κόσμος (και εδώ μέσα ) δάσκαλο τον ανεβάζει, δάσκαλο τον κατεβάζει οπότε καταλαβαίνεις τι γίνεται σε επίπεδο μπερδέματος.
Αφού το ανάρτησε ο καβ = κάτι παίζει
Προς επίρρωση των παραπάνω λεχθέντων, ψάχνοντας λίγο πιο κάτω, βρήκα την απόλυτη πατάτα
http://kavvathas.wordpress.com/2011/10/02/πίσω-στον-μαθουσάλα/
Αντί άλλης δικής μου επιχειρηματολογίας επί της γνωστής ποσότητας που λέγεται γεωργουσόπουλος και επειδή στο δίκτυο τίποτα δεν μένει κρυφό όταν αναρτηθεί, χθες έπεσα πάνω σε αυτό
**'Τώρα, ένα προσωπικό σχόλιο, που το βάζω στο τέλος ακριβώς για να μη νομιστεί ότι το συμμεριζονται και οι άλλοι φίλοι που συνυπέγραψαν την επιστολή προς τα Νέα. Στο χτεσινό, σαββατιάτικο (1 Οκτωβρίου) φύλλο των Νέων, εκεί που αφελώς περίμενα μήπως υπήρχε κάποια αντίδραση στην επιστολή μας, διάβασα ένα κωμικό άρθρο του Κ. Γεωργουσόπουλου, ο οποίος, έμπλεος οργής, καταγγέλλει το μεγάλο ατόπημα του υπουργείου Παιδείας -ποιο απ’ όλα, θα ρωτήσετε. Όχι ότι τα παιδιά δεν έχουν και δεν θα έχουν βιβλία για κάμποσο ακόμα καιρό, όχι ότι η χρονιά ξεκίνησε με τα σχολεία αποψιλωμένα από καθηγητές και με χίλια προβλήματα, όχι το πρωτοφανές αλαλούμ στις πανελλήνιες εξετάσεις το καλοκαίρι ή τις καθυστερήσεις στην έκδοση των αποτελεσμάτων, αλλά ότι… στα ντιβιντί που μοίρασε το υπουργείο στα σχολεία, τα ονόματα των φακέλων (φόλντερ) και των αρχείων είναι…. γραμμένα με λατινικά!!!
Όπως λέει κι ο ίδιος: Στις δισκέτες που διατέθηκαν στα σχολεία εξαιτίας της έλλειψης βιβλίων, τουλάχιστον στα περιεχόμενα, η γλώσσα είναι αποτυπωμένη στο λατινικό αλφάβητο, τα γνωστά γκρίκλις. Γνωστός φιλόλογος δημοσιογράφος που διαμαρτυρήθηκε στο Διαδίκτυο για ανάλογα μηνύματα στο ιδίωμα αυτό των κάφρων… Πιο κάτω, βρίζει χειρότερα.
Βέβαια, από άνθρωπο που δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι στους υπολογιστές εδώ και μια πενταετία (και βάλε) δεν υπάρχουν πια δισκέτες, δεν περίμενα να ξέρει τα προβλήματα συμβατότητας που υπάρχουν, ακόμα και σήμερα, με τους ελληνικούς χαρακτήρες, ιδίως σε ονόματα αρχείων και φακέλων, ιδίως όταν πρόκειται για ντιβιντί που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από πολλά και διάφορα μηχανήματα, που κάμποσα μπορεί να μην είναι και τόσο σύγχρονα, πράγμα που σημαίνει ότι η λατινική ονομασία των ονομάτων των φακέλων (δηλ. π.χ. algebra αντί για «άλγεβρα») ήταν η πιο συνετή λύση προκειμένου να μη συναντήσουν έστω και λίγοι μαθητές δυσκολίες στην ανάγνωση των αρχείων.
Όμως, δεν είναι ντροπή να αγνοείς κάτι· κι εγώ ελάχιστα ξέρω από ναυτιλιακό δίκαιο -όμως εγώ δεν γράφω άρθρο στην εφημερίδα για το σκοτεινό αντικείμενο της άγνοιάς μου, ενώ ο κ. Γεωργουσόπουλος, παρόλο που δεν ξέρει, αρχίζει να βρίζει κάφρους, γραικύλους και πανεπιστημιακούς βλάκες, προσφέροντας τελικά άριστες υπηρεσίες στο υπουργείο, διότι όποιος σοβαρός αναγνώστης δει να εκτοξεύονται άδικα τόσες βρισιές δεν αποκλείεται να σκεφτεί ότι και οι άλλες κατηγορίες κατά του Υπουργείου Παιδείας ίσως να είναι υπερβολικές.'
**
Από 'εδώ'
Κάνε ένα κόπο (γιατί περί κόπου πρόκειται ) και δες στην σελίδα του δάσκαλου και στο συγκεκριμένο άρθρο, πως σχολιάζουν οι φαν του καβ, πως αναπαράγονται πάλι οι ίδιες και οι ίδιες θεωρίες συνομωσίας και πως τελικά κάποιος που θα περάσει αλλά δεν θα ξέρει πολλά, θα πέσει στη λούμπα πως υποχθόνιες δυνάμεις κατατρέχουν την δύσμοιρη γλώσσα των ΕΛ και είμαστε έθνος ανάδελφον και άλλα πολλά εμπριμέ
Σου λέει ο άλλος, 'δεν μπορεί ολόκληρος καβ το αναδημοσίευσε, ολόκληρος γεωργουσόπουλος γράφει οργισμένα κάτι ύποτο θα συμβαίνει'.
Έτσι λοιπόν γίνεται και με την ατέλειωτη στρατιά τσαρλατάνων, που φορώντας ένα κοστουμάκι μοδάτο, υιοθετώντας και ένα μειλίχιο ύφος (τύπου, ξέρω πράγματα που άλλος δεν τα ξέρει αλλά είμαι εδώ σήμερα να τα μοιραστώ μόνο μαζί σας ) πουλάει από κατσαρόλες που ψήνουν στο 1/10 του νορμάλ χρόνου καταναλώνοντας αέρα κοπανιστό, μέχρι το μυστικό κώδικα που εκπέμπει τόσα χρόνια ο θεούλης αλλά οι επιστήμονες ως μονόχνωτοι δεν μπορούσαν να ακούσουν.
Αυτό το χάλι δε, θα ενταθεί στα επόμενα χρόνια, αν συνυπολογίσεις τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης αλλά και το τι χάφτης είναι ο νεοέλληνας.
Υπό άλλες συνθήκες θα έλεγα 'σκηνές απείρου κάλλους' αλλά επειδή ζω εδώ, θα πω 'μαύρο φίδι που θα μας φάει' από το τι μπούρδα θα δούμε γραμμένη ακόμα αλλά κυρίως από το ποιοι θα την αναπαράγουν.
Μπούρδα πάνω σε οτιδήποτε. Από τα κινέζικα δάνεια που δεν ήρθαν, μέχρι τα μυστικά σήματα του θεού στους εκλεκτούς.