-
Ο χρήστης sacracer έγραψε:
ποτε δεν θα ρουφιανευα να μαζεψουν την περιουσια του αλλου!!!Α καλώς τον, τον ελληνικό ορισμό της 'ρουφιανιάς'. Καιρό είχαμε να σε δούμε εδώ.
-
εγω δεν ειμαι αθηναιος αλλα ερχομε πολυ συχνα αθηνα.οοσο και να δυσκολευομαι να βρω παρκιν ποτε δεν θα ρουφιανευα να μαζεψουν την περιουσια του αλλου!!!τα ιδια μπορει να συμβουν σε ολους μας να μην εχουμε χρημα και να καταθεσουμε πινακιδες,πρεπει να μας το παρουν δηλαδη?Κλασσικός Ελληνας με κατάλοιπα από την χούντα και τον τότε χωροφύλακα....ακόμα και σήμερα έχει την εντύπωση πως αν είναι νομοταγής και κάνει μια ενέργεια που θα ωφελήσει την κοινωνία.....ρουφιανεύει.
-
εγω δεν ειμαι αθηναιος αλλα ερχομε πολυ συχνα αθηνα.οοσο και να δυσκολευομαι να βρω παρκιν ποτε δεν θα ρουφιανευα να μαζεψουν την περιουσια του αλλου!!!τα ιδια μπορει να συμβουν σε ολους μας να μην εχουμε χρημα και να καταθεσουμε πινακιδες,πρεπει να μας το παρουν δηλαδη?Δε μπορώ να καταλάβω σε τι αποσκοπεί να παρατάς στο δρόμο ένα αυτοκίνητο για να ρημάξει. Από τη στιγμή που τα απαξιώνουν σε τέτοιο βαθμό γιατί δε τα στέλνουν για διαγραφή/ανακύκλωση ή πώληση όσο όσο, ώστε να ξεφορτωθούν τον οικονομικό μπελά?
Κατά τη γνώμη μου το φαινόμενο των ακινητοποιημένων είναι θέμα τεμπελιάς/αδιαφορίας από τη μεριά του ιδιοκτήτη.
Φυσικά πέρα από τις χαμένες θέσεις παρκαρίσματος τα σημεία γίνονται εστία μόλυνσης και βρωμιάς.Τα περί ρουφιανιάς ασχολίαστα
-
Περίπτωση 1: Ο ιδιοκτήτης πεθαίνει και η χήρα δεν ξέρει τι να κάνει. Λοποί συγγενείς μπορεί και να μην υπαρχουν. Έχω δει Ford Mondeo σε άριστη κατάσταση να καταλλήγει ανταλλακτικά για αυτόν το λόγο.
Περίπτωση 2: Μπορεί κάποιος καλοθελητής να ενόχλησε το δήμο για ένα πρακαρισμένο που βρίσκεται (ας πούμε παρατημένο) στο ίδιο σημείο 5-6 μήνες. Το αμάξι μπορεί να έχει τέλη και πινακίδες, αλλά και πάλι θεωρείται ότι αποτελεί εστία μόλυνσης και ότι γίνεται κατάλληψη δημοσίου χώρου.
Περίπτωση 3: Το αμάξι μπορεί να είναι μπλεγμένο κληρονομικά. Οπότε το να το μαζέψει ο δήμος είναι η πιο εύκολη λύση. Μου έχει τύχει με ένα αμερικάνικο που ήθελα να πάρω.
Περίπτωση 4: Μπορεί ο άνθρωπος να μην αντέχει να πληρώσει τα τέλη και να ελπίζει ότι τα πράγματα αλλάζουν. Δυστυχώς αυτό μπορεί να μην αλλάξει ποτέ.
Περίπτωση 5: Το αμάξι να ακινητοποιηθεί μετά από ατύχημα. Και πάλι ελπίζεις να το φτιάξεις και είτε καθυστερεί το θέμα με τα δικαστήρια, είτε δεν έχεις ποτέ λεφτά. Και μετά από 5 χρόνια κάνει μόνο για ανταλλακτικά (παράδειγμα με S3 στη γειτωνιά των αδερφιών μου που περιπλέχθηκε και άλλο...).
Περίπτωση 6: Μπορεί ο παππούς να μην αντιλαμβάνεται το πρόβλημα με τις θέσεις στάθμεσης, αλλά να θέλει να βλέπει το αυτοκίνητο του όπως έκανε και ο πατέρας του παλιά. Δίκιο δεν έχει, αλλά τι να τον κάνεις.
Μπορεί να έχετε δίκιο με το θέμα 'θέσεις πάρκινγκ', αλλά με αυτό τον τρόπο έχουν χαθεί πολλά αξιόλογα αυτοκίνητα. Αν παρόλα αυτά σας ενοχλεί κάποιο στη γειτωνιά σας και είναι άνω των 30 ετών ή είναι αμερικάνικο (γενικά) στείλτε μου σε πμ μπας και βρούμε κανέναν που θα το θέλει (για ανακατασκευή ή ανταλλακτικά).
-
για καντε μου ενα repeat ρε παιδια, οταν ενα αμαξι εχει κανονικα πινακιδες και τελη και ας πουμε οτι ειναι παρκαρισμενο μονιμα σε μια θεση και κουνιεται αραια και που, γιατι να θεωρειται οτι κανει παρανομη καταληψη δημοσιου χωρου?
-
Γιατί το έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές στις προηγούμενες σελίδες.
Δεν μπορείς να κάνεις κατάλληψη δημοσίου χώρου. Αν έχεις το αμάξι σου πάντα παρκαρισμένο σε ένα σημείο είναι σαν να έχεις οικειοποιηθεί ένα κομμάτι του δρόμου. Επίσης όταν ένα αμάξι μένει ακίνητο για καιρό μαζέυει σκουπίδια από κάτω και αποτελεί εστία μόλυνσης. Νομίζω μου είχαν αναφέρει και κάνα δύο δικαιολογίες. Παρόλα αυτά όντως αν ένα αμάξι μείνει στην ίδια θέση για μήνες και ενοχληθεί κάποιος περίοικος μπορεί να καλέσει το δήμο και να ξεκινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες. Βέβαια όταν έχεις πληρωμένα τέλη και πινακίδες και πιο εύκολα σε βρίσκουν, και δεν μπορούν να το καταστρέψουν από όσο ξέρω.
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Γιατί το έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές στις προηγούμενες σελίδες.Δεν μπορείς να κάνεις κατάλληψη δημοσίου χώρου. Αν έχεις το αμάξι σου πάντα παρκαρισμένο σε ένα σημείο είναι σαν να έχεις οικειοποιηθεί ένα κομμάτι του δρόμου. Επίσης όταν ένα αμάξι μένει ακίνητο για καιρό μαζέυει σκουπίδια από κάτω και αποτελεί εστία μόλυνσης. Νομίζω μου είχαν αναφέρει και κάνα δύο δικαιολογίες. Παρόλα αυτά όντως αν ένα αμάξι μείνει στην ίδια θέση για μήνες και ενοχληθεί κάποιος περίοικος μπορεί να καλέσει το δήμο και να ξεκινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες. Βέβαια όταν έχεις πληρωμένα τέλη και πινακίδες και πιο εύκολα σε βρίσκουν, και δεν μπορούν να το καταστρέψουν από όσο ξέρω.
η διαφορα μεταξυ οικειοποιησης του δρομου και νομιμης σταθμευσης ποια ειναι?
απο ποιο χρονικο διαστημα και μετα το χαρακτηριζουμε σαν οικειοποιηση?
ποιο ευκολα σε βρισκουν για να σου πουν και να σου κανουν τι? -
Αν το αυτοκινητο δεν εχει πινακιδες αυτοματως θεωρειται παρατημενο. Αν εχει δεν τιθεται θεμα οσες μερες και να το αφησεις
-
Γιατί το έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές στις προηγούμενες σελίδες.Δεν μπορείς να κάνεις κατάλληψη δημοσίου χώρου. Αν έχεις το αμάξι σου πάντα παρκαρισμένο σε ένα σημείο είναι σαν να έχεις οικειοποιηθεί ένα κομμάτι του δρόμου. Επίσης όταν ένα αμάξι μένει ακίνητο για καιρό μαζέυει σκουπίδια από κάτω και αποτελεί εστία μόλυνσης. Νομίζω μου είχαν αναφέρει και κάνα δύο δικαιολογίες. Παρόλα αυτά όντως αν ένα αμάξι μείνει στην ίδια θέση για μήνες και ενοχληθεί κάποιος περίοικος μπορεί να καλέσει το δήμο και να ξεκινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες. Βέβαια όταν έχεις πληρωμένα τέλη και πινακίδες και πιο εύκολα σε βρίσκουν, και δεν μπορούν να το καταστρέψουν από όσο ξέρω.
Ετυχε κατι τετοιο σε φιλο.Το αυτοκινητο ειναι παμπαλαιο αλλα εχει πινακιδες και πληρωμενα τελη κυκλοφοριας και ηταν σταθμευμενο μηνες στην ιδια θεση.Ηρθε το εκατο και το οργανο του ζητησε (και το εκανε) να το μετακινησει δυο μετρα πιο κει.
Μετα απο λιγο καιρο θα το ξαναπαει η στη παλια θεση η λιγο πιο κει.Τιποτε αλλο. -
Κι εγω εχω να διηγηθω μια ιστορια καπως παλια βεβαια (1995). Καποιος διαμενων στην Αμερικη ειχε ενα σταθμευμενο GS για τουλαχιστον 8-9 μηνες με πινακιδες βεβαια κι οταν εφτασε η ωρα να γινει ασφαλτοστρωση στο δρομο απλα του το πηγανε ακριβως απεναντι οπου ειχε γινει ηδη η ασφαλτοστρωση με γερανο και ιμαντες... Δεν του το μαζεψανε απο κει παντως
-
Το δίνει...;
send from a galaxy far far away
-
Περίπτωση 1: Ο ιδιοκτήτης πεθαίνει και η χήρα δεν ξέρει τι να κάνει. Λοποί συγγενείς μπορεί και να μην υπαρχουν. Έχω δει Ford Mondeo σε άριστη κατάσταση να καταλλήγει ανταλλακτικά για αυτόν το λόγο.Περίπτωση 2: Μπορεί κάποιος καλοθελητής να ενόχλησε το δήμο για ένα πρακαρισμένο που βρίσκεται (ας πούμε παρατημένο) στο ίδιο σημείο 5-6 μήνες. Το αμάξι μπορεί να έχει τέλη και πινακίδες, αλλά και πάλι θεωρείται ότι αποτελεί εστία μόλυνσης και ότι γίνεται κατάλληψη δημοσίου χώρου.
Περίπτωση 3: Το αμάξι μπορεί να είναι μπλεγμένο κληρονομικά. Οπότε το να το μαζέψει ο δήμος είναι η πιο εύκολη λύση. Μου έχει τύχει με ένα αμερικάνικο που ήθελα να πάρω.
Περίπτωση 4: Μπορεί ο άνθρωπος να μην αντέχει να πληρώσει τα τέλη και να ελπίζει ότι τα πράγματα αλλάζουν. Δυστυχώς αυτό μπορεί να μην αλλάξει ποτέ.
Περίπτωση 5: Το αμάξι να ακινητοποιηθεί μετά από ατύχημα. Και πάλι ελπίζεις να το φτιάξεις και είτε καθυστερεί το θέμα με τα δικαστήρια, είτε δεν έχεις ποτέ λεφτά. Και μετά από 5 χρόνια κάνει μόνο για ανταλλακτικά (παράδειγμα με S3 στη γειτωνιά των αδερφιών μου που περιπλέχθηκε και άλλο...).
Περίπτωση 6: Μπορεί ο παππούς να μην αντιλαμβάνεται το πρόβλημα με τις θέσεις στάθμεσης, αλλά να θέλει να βλέπει το αυτοκίνητο του όπως έκανε και ο πατέρας του παλιά. Δίκιο δεν έχει, αλλά τι να τον κάνεις.
Μπορεί να έχετε δίκιο με το θέμα 'θέσεις πάρκινγκ', αλλά με αυτό τον τρόπο έχουν χαθεί πολλά αξιόλογα αυτοκίνητα. Αν παρόλα αυτά σας ενοχλεί κάποιο στη γειτωνιά σας και είναι άνω των 30 ετών ή είναι αμερικάνικο (γενικά) στείλτε μου σε πμ μπας και βρούμε κανέναν που θα το θέλει (για ανακατασκευή ή ανταλλακτικά).
+OO γενικως και ειδικως..
Λευτερη τρεχα..
-
Περίπτωση 6: Μπορεί ο παππούς να μην αντιλαμβάνεται το πρόβλημα με τις θέσεις στάθμεσης, αλλά να θέλει να βλέπει το αυτοκίνητο του όπως έκανε και ο πατέρας του παλιά. Δίκιο δεν έχει, αλλά τι να τον κάνεις.Δεν ισχύει, ο πατέρας του παππού ΔΕΝ είχε αυτοκίνητο
-
'Σκούπα '264 ΙΧ από τον Δήμο Θεσ/νίκης.
-
Προς το παρόν, κκυκλοφορώντας για δουλειές και χαζεύοντας, εντοπίστηκαν στην περιοχή μου και σε ακτίνα 300μ απο το σπίτι μου, 4 της κατηγορίας του θέματος.
Ευτυχώς, όταν τα 'αναφέρω', θα τα πάρει ο Δήμος !
Το emoticon για τους ιδιοκτήτες πρώτα και στη συνέχεια για το κράτος -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Προς το παρόν, κκυκλοφορώντας για δουλειές και χαζεύοντας, εντοπίστηκαν στην περιοχή μου και σε ακτίνα 300μ απο το σπίτι μου, 4 της κατηγορίας του θέματος.
Ευτυχώς, όταν τα 'αναφέρω', θα τα πάρει ο Δήμος !
Το emoticon για τους ιδιοκτήτες πρώτα και στη συνέχεια για το κράτοςΚ εγώ όταν ήμουν Ελλάδα τις γιορτές είδα 3-4 από δαύτα...
-
πολλοι τα κουκουλωνουν και γραφουν με λαδομπογια στην κουκουλα τον αριθμο του αυτοκινητου και την πιανουν με λαστιχα σχοινια...κλπ και φαινεται οτι εχουν να κινηθουν μηνες. Στο χολαργο (οδ Αετιδεων χαμηλα) υπαρχουν 3-4 στη σειρα προφανως του ιδιου ιδιοκτητη....το ιδιο και κηφησια κοντα στο σταθμο..εχουν παρομοιες κουκουλες ιδιο χρωμα λαδομπογια ιδιος γραφικος χαρακτηρας και ιδια δεσιματα...αντε να ξερεις τωρα αν εχει κανινικες πινακιδες.
-
Δε σε ενδιαφέρει αν έχουν ή όχι. Αν φαίνεται ότι έχουν να κινηθούν μήνες (βρωμιά από κάτω κτλ) κάλεσε το δήμο και θα το ελέγξουν. Ακόμα και νόμιμα να είναι δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν κατάληψη του χώρου. Απλά όπως πάντα θα πρέπει να τους ζαλίσεις για να κάνουν τις νόμιμες διαδικασίες.
Για πες τι αμάξι είδες χωρίς πινακίδες? Αν είναι αρκετά παλιό ή ενδιαφέρων μπορεί να ενδιαφέρει κάποιους, ώστε να βρουν τον ιδιοκτήτη και να τα πάρουν αυτοί.
-
pro_crossaro ποιό ακριβώς είναι το χρονικό διάστημα που επιτρέπεται να είναι σταθμευμένο ένα αυτοκίνητο σε συγκεκριμένο σημείο (νόμιμα προφανώς) του δρόμου? Εννοείται αυτοκίνητο με πινακίδες και τέλη.
Υπάρχει νόμος ή άρθρο του ΚΟΚ που να ορίζει ακριβώς το χρονικό διάστημα?
-
Μου το είχαν δείξει παλιότερα, όταν είχα επαφές με άτομα που δούλευαν σε εταιρεία ανακύκλωσης. Δε θυμάμαι ακριβώς το χρονικό διάστημα. Θα το ψάξω και εφόσων το βρω θα το αναρτήσω εδώ. Πάντως το έχω δει να δουλεύει το σύστημα αυτό πολλάκις.
Γεμισαν οι Δρομοι Ακινητοποιημενα χωρις Πινακιδες