-
Σαν σήμερα πριν 10 χρόνια έσβησε η φωνή της ξενιτιάς.
http://www.sportdog.gr/article/54786/e-emera-pou-esvese-e-phone-tes-xenitias-vinteo
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Με ενημερωσε φιλος οτι 7-8 Οκτωβριου ερχονται απο την Αυστραλιανη κυβερνηση για να ενημερωσουν τι παιζει μ εκει...
Απ οτι ακουω μηχανικοι ειναι στη πρωτη γραμμη ζητησης...
Φιλος μου που ασχολειτε με οικονομικα εχει ψαχτει να παει εκει στην ιδια εταιρεια που δουλευει εδω και με αποδοχες +4000 σε σχεση μ εδω και εργασια κοντα στο 8 ωρο ενω εδω χτυπαει και 14ωρα...Αλήθεια, έχεις μάθει λεπτομέρειες, δηλαδή πού θα γίνει, αν μπορεί να πάει όποιος θέλει κτλ.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Σαν σήμερα πριν 10 χρόνια έσβησε η φωνή της ξενιτιάς.http://www.sportdog.gr/article/54786/e-emera-pou-esvese-e-phone-tes-xenitias-vinteo
Τι σχέση έχει αυτό με το παρόν θέμα?
-
Είναι γι' αυτούς που φεύγουν έξω.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Για όσους υποστηρίζουν την επιστροφή στα χωριά μας και την καλλιέργεια της γης...
http://faeenamalaka.blogspot.com/2011/0 ... st_29.htmlμάλλον αυτό ήθελες να ποστάρεις
http://faeenamalaka.blogspot.com/2009/0 ... st_15.html
Και τα δύο είναι επικά!
-
Όντως
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σαν να μπαίνεις στο σπίτι των γονιών σου, να τρως ό,τι βρεις, να χέζεις στο νεροχύτη, να βάζεις φωτιά και μετά να λες 'καιρός να την κάνω, δεν κάθομαι στο μπουρδέλο'.
To προβλημα ειναι οταν δεν εχεις προλαβει να χεσεις στο νεροχυτη γιατι τον βρηκες τιγκα στα σκατα απ'τον προηγουμενο, ο οποιος προηγουμενος σου ζηταει να πληρωσεις την καθαριστρια ενω ξερεις οτι, προς το παρον τουλαχιστον, υπαρχουν και αλλου νεροχυτες αχεστοι..
Βεβαια θελω να τονισω οτι, κατα την αποψη μου, η φυγη στο εξωτερικο ειναι η ευκολη και ατομικη λυση. Οχι κατακριτεα, αλλα ουτε και κατι να υπερηφανευεται καποιος. Δε μπορω να ακουω αλλες ατακες που λιγο πολυ λενε 'τωρα θα δειτε τι θα σας κανω εγω, θα φυγω στο εξωτερικο να ζησω και θα δειτε πως θα σας γαμησω το συστημα', απευθυνομενοι τοσο σε πολιτικους οσο και σε πολιτες. Ειναι μια εντελως ατομιστικη προσεγγιση, ξαναλεω, οχι κατακριτεα, μαγκια του οποιου φευγει, αλλα το κανει για την παρτη του και σιγουρα δεν ειναι σοβαρη πραξη αντιδρασης ή συγκρουσης και σιγουρα δεν πρεπει να την αναφερει ως τετοια.
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Τεσπα, τελευταία 10 μύρια Έλ λένε 'θα φύγω'. ΟΚ, ρε μόρτες, ανοίξτε την πόρτα να βγούμε, κ ν' αφήσουμε το Ελ έρημο.
Με όλον τον σεβασμό, αλλά την ποιότητα της ζωής μου την βάζω πολύ παραπάνω από το καημένο το Ελ...
Με όλον τον σεβασμό, ... κι εμείς οι υπόλοιποι το ίδιο!
Το θέμα μου δεν είναι αν το Ελ θα μείνει έρημο, αλλά το αν κανένας είναι διατεθειμένος να δώσει δουλειά σε 10 εκ Ελ - και μιλάμε για δουλειά που να την γουστάρουν. -
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/88758
Πάτρα-νέο κόλπο: το αφεντικό ζητάει να τού επιστρέφουν μέρος του μισθού !!!
Κορυφή του παγόβουνου αποτελεί η καταγγελία της ΠΑΣΚΕ Αχαΐας για τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στα ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας των νοσοκομείων. Οι ιδιώτες που έχουν αναλάβει το έργο της καθαριότητας δεν διστάζουν να εκβιάσουν ωμά τις εργαζόμενες των 600 ευρώ, απειλώντας τες με απόλυση.Τελευταίο κρούσμα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του thebest.gr, αποτελεί ο νέος εκβιασμός ιδιωτικής εταιρείας καθαριότητας που έχει αναλάβει νοσοκομείο της Πάτρας.
Όπως καταγγέλλει η ΠΑΣΚΕ μέχρι σήμερα οι καθαρίστριες για άλλο ποσό υπέγραφαν ως μισθό και άλλο λάμβαναν στο χέρι. Η επιστροφή υπολογίζεται στα 300 ευρώ ανά άτομο!
Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται στο thebest.gr οι εργαζόμενοι της ιδιωτικής εταιρείας, ουδέποτε έχουν λάβει την απόδειξη είσπραξης του μισθού τους, την οποία υπογράφουν!
Ωστόσο, αυτή η εκβιαστική κατάσταση φαινόταν πως θα αλλάξει από τη στιγμή που, σύμφωνα με το νέο νόμο, οι εργοδότες υποχρεούνται να καταθέτουν στην τράπεζα το μισθό των εργαζομένων τους.
Πλην όμως, όπως αναφέρουν πληροφορίες του thebest.gr, από την πλευρά της εργοδοσίας υπήρξε νέος εκβιασμός. Αυτή τη φορά, από τον υπεύθυνο προσωπικού του συνεργείου, ζητήθηκε από τις καθαρίστριες να του επιστρέφουν στο χέρι τη διαφορά από τα χρήματα που θα κατατίθενται στην τράπεζα! Μάλιστα, τους ειπώθηκε στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχε μαζί τους, ότι όποια δεν δεχθεί να πληρώνει, θα απολυθεί!
Ο νέος εκβιασμός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις μεταξύ του προσωπικού, ωστόσο έως ώρας ο ιδιώτης δεν έχει προχωρήσει στην κατάθεση των μισθών του προσωπικού στην τράπεζα.
-
1/100 πιθανότητες κλήρωσης, τι είχαμε τι χάσαμε , why not.
INSTRUCTIONS FOR THE 2013 DIVERSITY IMMIGRANT VISA PROGRAM (DV-2013)
-
del
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Τεσπα, τελευταία 10 μύρια Έλ λένε 'θα φύγω'. ΟΚ, ρε μόρτες, ανοίξτε την πόρτα να βγούμε, κ ν' αφήσουμε το Ελ έρημο.
Με όλον τον σεβασμό, αλλά την ποιότητα της ζωής μου την βάζω πολύ παραπάνω από το καημένο το Ελ...
Το θέμα μου δεν είναι αν το Ελ θα μείνει έρημο, αλλά το αν κανένας είναι διατεθειμένος να δώσει δουλειά σε 10 εκ Ελ - και μιλάμε για δουλειά που να την γουστάρουν.Άλλο αυτό και άλλο το 'να αφήσουμε το ΕΛ έρημο'...
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Το θέμα μου δεν είναι αν το Ελ θα μείνει έρημο, αλλά το αν κανένας είναι διατεθειμένος να δώσει δουλειά σε 10 εκ Ελ - και μιλάμε για δουλειά που να την γουστάρουν.Άλλο αυτό και άλλο το 'να αφήσουμε το ΕΛ έρημο'...
Ειρωνικό είναι, καθαρή ειρωνεία. Σιγά μην μείνει το Ελ έρημο!
-
Δε μένει έρημο, ουρές κάνουν οι λαοί της Ανατολής για να το αποικήσουν εξ'άλλου
-
μου ήρθε με mail, θέσεις διδακτορικών για ηλεκτρολόγους στην αγγλία
http://www.findaphd.com/search/ProjectD ... PJID=34598
-
http://news247.gr/ellada/eidiseis/apozh ... 78486.html
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
http://news247.gr/ellada/eidiseis/apozhmiwsh_gia_ta_gallika.1378486.htmlΜια χαρά, αλλά πως απέδειξε ότι η εργοδότρια στο τηλέφωνο τον αποκάλεσε ηλίθιο και χαζό?
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Σαν να μπαίνεις στο σπίτι των γονιών σου, να τρως ό,τι βρεις, να χέζεις στο νεροχύτη, να βάζεις φωτιά και μετά να λες 'καιρός να την κάνω, δεν κάθομαι στο μπουρδέλο'.
To προβλημα ειναι οταν δεν εχεις προλαβει να χεσεις στο νεροχυτη γιατι τον βρηκες τιγκα στα σκατα απ'τον προηγουμενο, ο οποιος προηγουμενος σου ζηταει να πληρωσεις την καθαριστρια ενω ξερεις οτι, προς το παρον τουλαχιστον, υπαρχουν και αλλου νεροχυτες αχεστοι..
Βεβαια θελω να τονισω οτι, κατα την αποψη μου, η φυγη στο εξωτερικο ειναι η ευκολη και ατομικη λυση. Οχι κατακριτεα, αλλα ουτε και κατι να υπερηφανευεται καποιος. Δε μπορω να ακουω αλλες ατακες που λιγο πολυ λενε 'τωρα θα δειτε τι θα σας κανω εγω, θα φυγω στο εξωτερικο να ζησω και θα δειτε πως θα σας γαμησω το συστημα', απευθυνομενοι τοσο σε πολιτικους οσο και σε πολιτες. Ειναι μια εντελως ατομιστικη προσεγγιση, ξαναλεω, οχι κατακριτεα, μαγκια του οποιου φευγει, αλλα το κανει για την παρτη του και σιγουρα δεν ειναι σοβαρη πραξη αντιδρασης ή συγκρουσης και σιγουρα δεν πρεπει να την αναφερει ως τετοια.
Ξερει κανεις καποιον που να εχει φυγει και να μην εχει μεινει στα λογια;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Βεβαια θελω να τονισω οτι, κατα την αποψη μου, η φυγη στο εξωτερικο ειναι η ευκολη και ατομικη λυση. Οχι κατακριτεα, αλλα ουτε και κατι να υπερηφανευεται καποιος. Δε μπορω να ακουω αλλες ατακες που λιγο πολυ λενε 'τωρα θα δειτε τι θα σας κανω εγω, θα φυγω στο εξωτερικο να ζησω και θα δειτε πως θα σας γαμησω το συστημα', απευθυνομενοι τοσο σε πολιτικους οσο και σε πολιτες. Ειναι μια εντελως ατομιστικη προσεγγιση, ξαναλεω, οχι κατακριτεα, μαγκια του οποιου φευγει, αλλα το κανει για την παρτη του και σιγουρα δεν ειναι σοβαρη πραξη αντιδρασης ή συγκρουσης και σιγουρα δεν πρεπει να την αναφερει ως τετοια.Δηλαδή αν σε κάποιον δίνουν 'έξω' (τα νούμερα τυχαία) 5000 ενώ εδώ ΑΝ ΒΡΕΙ (ας υποθέσουμε ότι βρίσκει για να μην είναι το 'έξω' αναγκαστική επιλογή επιβίωσης, αν και η υπόθεση αυτή ως γνωρίζεις σηκώνει πολύ νερό...) θα παίρνει 1000, κατ΄εσέ πρέπει να μείνει εδώ για να είναι υπερήφανος που προσφέρει στον τόπο και για να μην τον πουν ατομιστή ?
-
Κάθε επιλογή του μέσου βιοπορισμού κάποιου είναι εξ ορισμού ατομιστική.
Εκτός αν μιλάμε για γιατρούς του κόσμου ή αδελφές του ελέους, που δεν βιοπορίζονται, αλλά απλώς επιζούν στην αραπιά προσφέροντας πρακτικά αφιλοκερδώς τις ανθρωπιστικές τους υπηρεσίες.Το μόνο που δεν μπορώ ν' ακούω (το έχω ξαναγράψει) είναι η κλάψα όσων 'αναγκάζονται' να ξενιτευτούν.
Αν δεν βρίσκεις δουλειά στον τομέα σου, μπορείς ν' ασχοληθείς με κάτι άλλο, πχ να βόσκεις γίδια ή να καλλιεργείς πατάτες, ώστε να ζήσεις.
Φυσικά αυτό είναι κάτι που δεν επιθυμείς, έτσι τα βάζεις κάτω και φεύγεις στο εξωτερικό. Ατομιστική επιλογή, όσο ατομιστική όμως θα ήταν η επιλογή να μην αποχωριστείς γνωστούς και φίλους, γιατί τους γουστάρεις τόσο πολύ που θα αρκεστείς σε λίγα ή πολύ λιγότερα.Όχι κλάψα όμως, όχι Καζαντζίδη, όχι λούστρο στην επιλογή καθενός.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....