-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ζορίζεσαι λιγουλάκι μου φαίνεται, γιατί δεν πας να πάρεις λίγο ελβετικό καθαρό αέρα αντί να @@λογείς ακατάσχετα στο forum ;Εγώ εισπράττω από τα γραφόμενα του μπόλικη ανασφάλεια και ολίγον τι από κόμπλεξ... Εξ'ου και η πρηξαρχίδεια προσπάθεια να επιβεβαιωθεί για να νιώσει καλά για τις επιλογές του.
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Πάντως πάνε σελίδες που εγώ ζήτησα να μου πει κάποιος ένα πλεονέκτημα του να μένεις Ελλάδα και το μόνο που αναφέρθηκε ήταν κάτι για το ίδιο δελτίο καιρού 10 μήνες το χρόνο και κάτι για σουβλάκια.
οικογενεια, ηλιος, θαλασσα, 10 μηνες καλοκαιρι στην Αττικη, διακοπες, κοσμος που μιλαει την γλωσσα σου/θρησκεια, φτηνα νοικια, καινουρια διαμερισματα, καφετεριες, ομορφια τοπιου, φρεσκο και φθηνο φαγητο αν μαγειρευεις, χαμηλες ασφαλειες & κοστος αυτοκινητων για τα μικρα κυβικα.
Ξεκόλα. Μια χαρά είναι και έξω.
Πάντως ειδικά το θέμα των καφετεριών είναι ξεφτίλα.Aυτο το λες απο προσωπικη εμπηρεια; Ποσο χρονο εχεις ζησει εξω απο Ελλαδα και που; Εγω ειμαι 15 χρονια εξω και μαζι με ολους σχεδον τους αλλους μας λειπουν καθημερινα πραγματα που στην Ελλαδα θεωρουντε δεδομενα (ηλιος, θαλασσα, και οι καφετεριες ειδικα το καλοκαιρι και τα σ/κ).
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
από tryphon » 10/09/11 12:53
dstou έγραψε:
Για τι δουλειά είναι τα 2.500 καθαρά? Για να συγκρίνουμε με Γκρίχελαντ.Ωχ, τώρα πρέπει να αποκαλύψει τα προσωπικά του...
Νταξ' άμα είναι να αποκαλύψει προσωπικά δεδομένα, να μην το κάνει. Αλλά άμα είναι για δουλειά γιατρού, δεν είναι λεφτά αυτά. Ας δώσει μια γενική περιγραφή τουλάχιστον για να δούμε με εδώ.
Θελω να σταθω σε αυτο επειδη παιζει πολυ το παραμυθι και ειναι πολλοι ελληνες γιατροι εδω που γκρινιαζουν... Θελω να ακουσω επειδη δε ξερω ποσο ειναι ο πρωτοσ μισθος γιατρου στην ελλαδα. Ο νομιμος! Αμα συγκρινουμε θα συγκρινουμε ομοια οχι παρανομα γιατρεια και φακελακια... Γιατι ο ξαδερφος μου στο εσυ 2.5 καθαρα δε παιρνει εκτος κ αν λεει ψεμματα!
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ζορίζεσαι λιγουλάκι μου φαίνεται, γιατί δεν πας να πάρεις λίγο ελβετικό καθαρό αέρα αντί να @@λογείς ακατάσχετα στο forum ;
Εγώ εισπράττω από τα γραφόμενα του μπόλικη ανασφάλεια και ολίγον τι από κόμπλεξ... Εξ'ου και η πρηξαρχίδεια προσπάθεια να επιβεβαιωθεί για να νιώσει καλά για τις επιλογές του.
Έζησα σαν φοιτητής σε δύο χώρες η 'ξένη' γυναίκα μου γεννήθηκε σε μια τρίτη, η κόρη μας πήρε πτυχίο και δούλεψε για λίγο σε μια τέταρτη και τώρα κάνει μεταπτυχιακά σε μία πέμπτη. Και στις 5 αυτές διαφορετικές χώρες μας έχουν κάνει εντύπωση και έχουμε σχολιάσει την αλλοπρόσαλη συμπεριφορά της πλειοψηφίας των ελλήνων εμιγκρέ. Όταν μιλάνε με κάτοικους ελλάδας προσπαθούν να επιβεβαιωθούν για την επιλογή τους καταλήγοντας σε απίστευτη μπουρδολογία. Ταυτόχρονα, πολλοί από αυτούς όταν μιλάνε με ξένους εκθειάζουν την ζωή στην ελλάδα με οποιοδήποτε ηλίθιο επιχείρημα!
Κατά την άποψή μου είναι μάταιο να μπλέκει κανείς σε συζητήσεις με τέτοια άτομα, τις έχω βαρεθεί όσο και αυτές με τους καραελληνάρες που μιλάνε για χώρες που δεν έχουν καν επισκεφθεί.A mind is like a parachute. It doesnt work if it's not open.
Frank Zappa -
@danonito
επειδή αναφέρθηκες σε βιογραφικά και πως είναι η διαδικασία στην Ελλάδα και πως εκεί.
και επειδή είχε προηγηθεί μια κουβεντα κατά πόσο παίζει να φύγεις φουνταριστός για δουλειά ή πρέπει να προηγηθεί κάποιο μτχ ή κάτι άλλο.
αν δεν είναι πρόβλημα, πες μας πως βρήκες τη πρώτη σου δουλειά εκεί. -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Πάντως πάνε σελίδες που εγώ ζήτησα να μου πει κάποιος ένα πλεονέκτημα του να μένεις Ελλάδα και το μόνο που αναφέρθηκε ήταν κάτι για το ίδιο δελτίο καιρού 10 μήνες το χρόνο και κάτι για σουβλάκια.
οικογενεια, ηλιος, θαλασσα, 10 μηνες καλοκαιρι στην Αττικη, διακοπες, κοσμος που μιλαει την γλωσσα σου/θρησκεια, φτηνα νοικια, καινουρια διαμερισματα, καφετεριες, ομορφια τοπιου, φρεσκο και φθηνο φαγητο αν μαγειρευεις, χαμηλες ασφαλειες & κοστος αυτοκινητων για τα μικρα κυβικα.
Ξεκόλα. Μια χαρά είναι και έξω.
Πάντως ειδικά το θέμα των καφετεριών είναι ξεφτίλα.Aυτο το λες απο προσωπικη εμπηρεια; Ποσο χρονο εχεις ζησει εξω απο Ελλαδα και που; Εγω ειμαι 15 χρονια εξω και μαζι με ολους σχεδον τους αλλους μας λειπουν καθημερινα πραγματα που στην Ελλαδα θεωρουντε δεδομενα (ηλιος, θαλασσα, και οι καφετεριες ειδικα το καλοκαιρι και τα σ/κ).
Ρε παιδιά, όποιος ζει έξω είναι δεδομένο ότι
α)κάνει κάποιους συμβιβασμούςβ)το κάνει είτε από ανάγκη, είτε γιατί πιστεύει ότι κάποια πράγματα που θέλει σε μια συγκεκριμένη περίοδο της ζωής του είναι πιο σημαντικά από κάποια άλλα
Με βάση αυτό είναι όντως λάθος να μεμψιμοιρείς όντας έξω και να κλαίγεσαι με όλους τους φίλους σου γιατί έχει βροχή, γιατί όλοι κλείνονται στα σπίτια τους, γιατί ώρες ώρες δε βρίσκεις άνθρωπο να μιλήσεις, αλλά άλλο η μεμψιμοιρία κι άλλο το γεγονός ότι δεν παύουν να υφίστανται ως προβλήματα.
Απλά αν δεν τα αντέχεις τσεκάρεις τί δυνατότητες έχει και παίρνεις τον πούλο.έτερη κλασσική συμπεριφορά ξένων, κι όχι μόνο ελληνων, να μαζεύονται ανα εθνικότητα και να κλαίγονται για το πόσο γαμάτα ήταν πίσω στην ζιμπάμπουε, βουλγαρία και πόσο σκατά είναι στην ολλανδία σουηδία
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
@danonito
επειδή αναφέρθηκες σε βιογραφικά και πως είναι η διαδικασία στην Ελλάδα και πως εκεί.
και επειδή είχε προηγηθεί μια κουβεντα κατά πόσο παίζει να φύγεις φουνταριστός για δουλειά ή πρέπει να προηγηθεί κάποιο μτχ ή κάτι άλλο.
αν δεν είναι πρόβλημα, πες μας πως βρήκες τη πρώτη σου δουλειά εκεί.Κανενα προβλημα.
Εχω σπουδασει στη σουηδια οποτε το βρηκα μετα το πτυχιο. Διευκολυνει πολυ αλλα δεν ειναι απαραιτητος παραγων.
Αν μιλαμε για ΙΤ αν εισαι σπεσιαλιστας σε κατι τεχνικο και τα αγγλικα σου ειναι καλα, εχεις ελπιδες καλες και φουνταριστος. Ξερω αρκετα ατομα απο διαφορες χωρες που ειναι ετσι εδω. Αν μιλαμε για δουλεια εκτος ΙΤ τοτε ειτε εχεισ σπουδες εδω ειτε οχι, θες ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ καλα σουηδικα αλλιως μονο λατζα σκαψιμο κ αυτα δυσκολα να βρεθουν... Αν εχεις native english παιζουν δουλειες nannie, irish bars, book reading for the hearing impaired κ αλλα τετοια... -
Ανοιξα το θέμα Τρέχουσα εργασιακή κατάσταση για να γίνει μια ψηφοφορία να καταλάβουμε ποιοί και πως εργαζόμαστε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
-
Το θεμα ειναι οτι οσοι ειναι στην Ελλαδα γκρινιαζουν συνεχως οτι δεν περνουν αρκετα χρηματα (ενω στην πραξη δεν ειναι ακριβως ετσι) και εχουν και το πλεονεκτημα του ηλιου, θαλασσας κλπ. Προφανως και ο καθενας κανει τις προσωπικες επιλογες του και εχει και τις συνεπειες. Το ιδιο και αυτοι που δουλευουν Ελλαδα. Αν δεν σου αρεσει απλα πας αλλου και οχι εκβιαζεις τους αλλους (ειδικα αυτο το καλοκαιρι βρεχει καθε μερα) να σου δανεισουν χρηματα.
-
Πριν να φύγω από εδώ μέσα ένα κύκνειο άσμα μιας και εγώ δεν ντρέπομαι.
Έφυγα από την Ελλάδα το 1982, σπούδασα και έμεινα Ελβετία. Παντρεύτηκα Ελβετίδα το 1995.
Ήρθα 2 χρόνια Ελλάδα 2000/2002 την HP όταν γεννήθηκε ο πρώτος γιος μου να τον γνωρίσει η οικογένεια και κυρίως γιατί η τότε δουλειά μου με ταξίδευε πολύ (έχω πάει σε 80 κράτη συνολικά για επαγγελματικούς η προσωπικούς λόγους). Ήταν λάθος αλλά δεν το μετανιώνω. Πριν φύγω έπαιρνα πάνω κάτω 130Κ Ελβετικά το χρόνο. Στην Ελλάδα έπαιρνα 4Κ€ (μου έμεναν 2.6Κ).
Απηύδησα και τα μάζεψα και έφυγα όταν η HP αγόρασε την Compaq με ένα ωραίο πακετάκι 11 μισθών. Ενδεικτικά όταν πήρα τη γυναίκα μου τηλέφωνο να της πω αυτά και αυτά, μέσα σε 1 ώρα έφτιαχνε χαρτόνια... Γύρισα πίσω Ελβετία και είχα δουλειά από την πρώτη μέρα. Να όμως που ξανάρχισαν τα ταξίδια και τώρα είχα 2 γιους. Την κάνω, αποτέλεσμα 15 μήνες ανεργία (με το 80% του τελευταίου μου μισθού δλδ. 135Κ Ελβετικά, πλαφόν ανεργίας 100Κ -> 80% = 80K).Σήμερα παίρνω 175Κ Ελβετικά (12 μισθούς + 2 μπόνους), 25 μέρες διακοπές. Η γυναίκα μου μεγαλώνει τα παιδιά (αντί να τα μεγαλώνουν οι Αλβανίδες και άλλες Ινδονήσιες) και συνάμα δουλεύει φτιάχνοντας ιστιοτόπους εταιριών από το σπίτι. Εγώ δουλεύω το 99% του χρόνου μου από το σπίτι (home office μενω στην περιφέρεια της Λωζαννης, γείτονας μου είναι ο ιδιόκτητης της ΙΚΕΑ που είναι εδώ για φορολογικούς λόγους αφού φορολογείται μόνο με βάση του τι ξοδεύει, και το γραφειο μου είναι Γενεύη 75 χιλιόμετρα να πας) και βλέπω τους γιους μου να μεγαλώνουν. Είναι και οι δυο στο δημόσιο σχολείο.
Πέρυσι πλήρωσα φόρους 16.355 Ελβετικά. Στέλνω 700 Ελβετικά κάθε μήνα στη μάνα μου που είναι Ελλάδα.
Η ασφάλεια υγείας που είναι ιδιαίτερα ακριβή στην Ελβετία μου κοστίζει περίπου 700 Ελβετικά το μήνα για την οικογένεια.
Το δάνειο του σπιτιού άλλα 700 Ελβετικά (10 χρόνια->2.24% fixed rate χωρίς απόσβεση).Με δυο λόγια αυτή είναι η ζωή μου, κατά τ'άλλα αυτοκίνητα (το χόμπι μου) που μου τρώνε αρκετά και διασκέδαση.
Έχοντας λοιπόν γυρίσει τον πλανήτη 3 φορές για αρκετά μακροχρόνια ταξίδια σε Ασία, Αφρική, Αμερική (Ωκεάνια δεν έχω πάει) για μένα δεν υπάρχει τόπος με καλύτερο βιοτικό επίπεδο από εδώ.
Άλλοι μπορεί να νομίζουν όμως άλλα.
This is Tryphon signing out. Good luck to everyone and may the IMF be with you and your family.
-
Κάτι μου θυμίζει η όλη φάση από Γαβριήλ1.
Όπως και να έχει, προσωπικά χαίρομαι που ζεις σε ένα μέρος και υπό συνθήκες που σε κάνουν ευτυχισμένο. Μπορεί κι εμένα να μου άρεσε, αν και τη μεσογειακή θάλασσα δεν μου κάνει καρδιά να την αποχωριστώ.
Για διακοπές, φυσικά και ναι.
Το αντίστροφο μ' εσένα δηλαδή. -
Δεν καταλαβαίνω γιατί 'τα παίρνεις' και αρχίζεις τα 'signing out' κτλ. Στο 4Τ Forum εκθέτουμε τις απόψεις μας και με βάση αυτές κρινόμαστε. Ε, αν οι απόψεις σου δεν αρέσουν σε κάποιους, αυτός δεν είναι λόγος για αποχωρήσεις κτλ.
Και εννοείται ότι δεν σου ζήτησε κανείς να εκθέσεις τη φορολογική σου δήλωση στο Forum...
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Πριν να φύγω από εδώ μέσα ένα κύκνειο άσμα μιας και εγώ δεν ντρέπομαι.Έφυγα από την Ελλάδα το 1982, σπούδασα και έμεινα Ελβετία. Παντρεύτηκα Ελβετίδα το 1995.
Ήρθα 2 χρόνια Ελλάδα 2000/2002 την HP όταν γεννήθηκε ο πρώτος γιος μου να τον γνωρίσει η οικογένεια και κυρίως γιατί η τότε δουλειά μου με ταξίδευε πολύ (έχω πάει σε 80 κράτη συνολικά για επαγγελματικούς η προσωπικούς λόγους). Ήταν λάθος αλλά δεν το μετανιώνω. Πριν φύγω έπαιρνα πάνω κάτω 130Κ Ελβετικά το χρόνο. Στην Ελλάδα έπαιρνα 4Κ€ (μου έμεναν 2.6Κ).
Απηύδησα και τα μάζεψα και έφυγα όταν η HP αγόρασε την Compaq με ένα ωραίο πακετάκι 11 μισθών. Ενδεικτικά όταν πήρα τη γυναίκα μου τηλέφωνο να της πω αυτά και αυτά, μέσα σε 1 ώρα έφτιαχνε χαρτόνια... Γύρισα πίσω Ελβετία και είχα δουλειά από την πρώτη μέρα. Να όμως που ξανάρχισαν τα ταξίδια και τώρα είχα 2 γιους. Την κάνω, αποτέλεσμα 15 μήνες ανεργία (με το 80% του τελευταίου μου μισθού δλδ. 135Κ Ελβετικά, πλαφόν ανεργίας 100Κ -> 80% = 80K).Σήμερα παίρνω 175Κ Ελβετικά (12 μισθούς + 2 μπόνους), 25 μέρες διακοπές. Η γυναίκα μου μεγαλώνει τα παιδιά (αντί να τα μεγαλώνουν οι Αλβανίδες και άλλες Ινδονήσιες) και συνάμα δουλεύει φτιάχνοντας ιστιοτόπους εταιριών από το σπίτι. Εγώ δουλεύω το 99% του χρόνου μου από το σπίτι (home office μενω στην περιφέρεια της Λωζαννης, γείτονας μου είναι ο ιδιόκτητης της ΙΚΕΑ που είναι εδώ για φορολογικούς λόγους αφού φορολογείται μόνο με βάση του τι ξοδεύει, και το γραφειο μου είναι Γενεύη 75 χιλιόμετρα να πας) και βλέπω τους γιους μου να μεγαλώνουν. Είναι και οι δυο στο δημόσιο σχολείο.
Πέρυσι πλήρωσα φόρους 16.355 Ελβετικά. Στέλνω 700 Ελβετικά κάθε μήνα στη μάνα μου που είναι Ελλάδα.
Η ασφάλεια υγείας που είναι ιδιαίτερα ακριβή στην Ελβετία μου κοστίζει περίπου 700 Ελβετικά το μήνα για την οικογένεια.
Το δάνειο του σπιτιού άλλα 700 Ελβετικά (10 χρόνια->2.24% fixed rate χωρίς απόσβεση).Με δυο λόγια αυτή είναι η ζωή μου, κατά τ'άλλα αυτοκίνητα (το χόμπι μου) που μου τρώνε αρκετά και διασκέδαση.
Έχοντας λοιπόν γυρίσει τον πλανήτη 3 φορές για αρκετά μακροχρόνια ταξίδια σε Ασία, Αφρική, Αμερική (Ωκεάνια δεν έχω πάει) για μένα δεν υπάρχει τόπος με καλύτερο βιοτικό επίπεδο από εδώ.
Άλλοι μπορεί να νομίζουν όμως άλλα.
This is Tryphon signing out. Good luck to everyone and may the IMF be with you and your family.
προφανώς όσοι πάνε στο εξωτερικό έχουν την ίδια πορεία.
Είναι τραγικό να μην έχεις σε αυτή την ηλικια με αυτές τις εμπειρίες την στοιχειώδη λογική να κατανοήσεις ότι δεν μπορείς να βγάζεις επαγωγικά συμπεράσματα για την ζωή
-
αποτέλεσμα 15 μήνες ανεργία (με το 80% του τελευταίου μου μισθού δλδ. 135Κ Ελβετικά, πλαφόν ανεργίας 100Κ -> 80% = 80K).
Δεν υπάρχει αυτό! Που υπογράφουνε για Ελβετία?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
προφανώς όσοι πάνε στο εξωτερικό έχουν την ίδια πορεία.Είναι τραγικό να μην έχεις σε αυτή την ηλικια με αυτές τις εμπειρίες την στοιχειώδη λογική να κατανοήσεις ότι δεν μπορείς να βγάζεις επαγωγικά συμπεράσματα για την ζωή
O τραγικός βασικά είσαι εσύ και το πρόβλημα έγκειται στο ότι δεν το έχεις καταλάβει.
Από κει και πέρα αν θες να μιλήσουμε γι'αυτοκίνητα ευχαρίστως, αν θες να σου πω πως να φύγεις απ'τη μαμά δεν γίνεται.
-
Ρε Τρύφωνα, πες κάτι, άμα έρθουμε στο έτσι στην Ελβετία θα βρούμε τίποτα να κάνουμε? Ή θα μας γυρίσουν πίσω με το πρώτο το λεωφορείο καθότι είναι εκτός ΕΕ?
-
Μα ο τριφτης εχει φυγει απο την μαμα...Μεταναστης ειναι κι αυτος οπως εσυ...
-
προφανώς όσοι πάνε στο εξωτερικό έχουν την ίδια πορεία.
Είναι τραγικό να μην έχεις σε αυτή την ηλικια με αυτές τις εμπειρίες την στοιχειώδη λογική να κατανοήσεις ότι δεν μπορείς να βγάζεις επαγωγικά συμπεράσματα για την ζωή
O τραγικός βασικά είσαι εσύ και το πρόβλημα έγκειται στο ότι δεν το έχεις καταλάβει.
Από κει και πέρα αν θες να μιλήσουμε γι'αυτοκίνητα ευχαρίστως, αν θες να σου πω πως να φύγεις απ'τη μαμά δεν γίνεται.
σου έγραψε ότι είναι 4 χρόνια στην Ολλανδία, διαβάζεις ή μόνο γράφεις?
-
- Άφησες για την τελευταία φράση μια ειρωνία. Δεν νομίζω να γίνεσαι και πολύ συμπαθέστερος έτσι.
- Είπες signing out. Μεγάλος άντρας είσαι πιά, κράτα το λόγο σου. Γιατί ξαναγυρνάς με περισσότερα σχόλια; Περιμένεις να σε παρακαλέσουμε ομαδικά να μείνεις;
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ρε Τρύφωνα, πες κάτι, άμα έρθουμε στο έτσι στην Ελβετία θα βρούμε τίποτα να κάνουμε? Ή θα μας γυρίσουν πίσω με το πρώτο το λεωφορείο καθότι είναι εκτός ΕΕ?Δεν ειναι εε αλλα ειναι Σενγκεν. Δε θα σε γυρισουν πισω εκτος αν κανεις καμια ακραια μαλακια ή παρανομια. θεωρητικα πρεπει να εχεις δικα σου κεφαλαια ή καμια δουλεια κλπ για να μεινεις πανω απο 6 μηνες, πρακτικα ο ελεγχος ειναι ανυπαρκτος κ ανεφικτος λογω Σενγκεν. Στην πραξη ομως ετσι θα γινει, καθως δε δικαιουσαι welfare. οποτε ή εχεις φραγκα ή δουλεια...
Εμενα παντως οταν ζουσα στο εξωτερικο μου ελειπαν τα απλα καθημερινα πραγματα, φαγητο, καφες εξω κλπ. Βεβαια με το που γυρισα, πρωτη μερα τσακωθηκα με ενα καγκουρι που οδηγουσε επικινδυνα κ παραλιγο να με σκοτωσει κ αρχισε να μου λειπει ο πολιτισμος ολιγον...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....