-
το ethernet είναι ένα os/free πρωτόκολλο, θα πρέπει λοιπόν να υποστηρίζεται από τον δέκτη, κοινώς χρειάζεται σωστό driver, αν και κουλό σε περίπτωση που δούλευε πριν. Κοίτα μην κλείνεις κανά port με καμια ρύθμιση στον υπολογιστή σου
-
Δεν έχει να κάνει με το ethernet αλλά με το negotiation του dhcp, δε γνωρίζω το λόγο αλλά αρκετά mac δεν παίρνουν valid ip από το router, ίσως έχουν κάποια blacklist, με αποτέλεσμα είτε να μην την κρατάνε είτε να την έχουν πλασματικά αλλά να μην είναι talkable. Είχαμε και με πελάτες-κατόχους mac προβλήματα στη δουλειά όταν τους σετάραμε συγκεκριμένα μοντέλα router. apple μπουρδελοκατασκευές.
Θέλει δοκιμές με καρφωτές ip στο mac για να παίξει με ethernet.
Default gateway πρέπει να μπει η ip του ίδιου του router 192.168.1.Χ
Ip address του συστήματος κάνε δοκιμές του στυλ 192.168.1.110
Subnet Mask εφ όσον μιλάμε για ένα pc χωρίς υποδίκτυα και ιστορίες 255.255.255.0 -
Για όσους ενδιαφέρονται, κυκλοφόρησε το Logicomix για iPad.
Και ένα παλιότερο άρθρο:
http://elektronikosanagnostis.blogspot.com/2011/09/graphic-novel-logicmix-ipad-iphone-ipod.html -
Το παλιό modem ήταν το Fritz!Box. Το νέο είναι NetFaster IAD.
Wi-fi στο mac δεν είχα ενεργοποιήσει μέχρι σήμερα. Πάντα δούλευα με ethernet.
Έρχεται λοιπόν ο τεχνικός, αποσυνδέει το παλιό modem, συνδέει το νέο και πάμε στο mac. Μόλις βλέπει mac mου λέει, 'ωχ, σε ένα mac που είχα δοκιμάσει δεν κατάφερε να συνδεθεί'. Πατάω να ανοίξει μια σελίδα και μετά από λίγη 'σκέψη' ανοίγει. Αρχικά μου λέει ο τύπος με ανακούφιση, 'πάλι καλά γιατί με τον άλλον είχα ταλαιπωρηθεί πολύ και ούτε από τη hol μπορούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει'. Στη συνέχεια έκανα κανονικά browse για 1-2 λεπτά. Μετά σταμάτησε να μπαίνει οπουδήποτε, χωρίς να πειράξω ούτε μία ρύθμιση, είτε σε modem είτε στο mac
Ο τύπος μου άφησε και το παλιό modem, σε περίπτωση που δεν καταφέρω να μπω με το νέο, αν και μου είπε πως σε λίγο καιρό δε θα δουλεύει το παλιό.Infinity εσύ ποιο έχεις;
Αύριο θα καλέσω τη hol μπας και βρω καμιά άκρη.... Διαφορετικά είτε φεύγω από hol (κρίμα γιατί είμαι πολύ ευχαριστημένος), είτε δουλεύω με το wi-fi...
-
Τί IP έχει το router/modem; Αν σου έδωσαν κάποιο manual, θα πρέπει να το γράφει. Αν βρεις την IP του router/modem, έστω ότι είναι 192.168.2.1, τότε θα πας στα preferences -> Network και θα τα φτιάξεις κάπως έτσι:
Uploaded with ImageShack.us
Από την παραπάνω εικόνα μην λάβεις υπόψη τους dns servers γιατί είναι του ΟΤΕ. Θα πρέπει να τους αντικαταστήσεις με αυτούς της HOL.
-
Είμαι τρόμπς
Βάζω τις ρυθμίσεις αυτές, πατάω apply και διαπιστώνω ότι συνεχίζει να γράφει στο status 'cable unplugged' (φαντάστηκα ότι ήταν απλά ένας τρόπος να μου πει ότι δεν έχω συνδεθεί... δε φαντάστηκα ότι βγήκε μόνο του το καλώδιο...). Πάω στο router/modem, το οποίο παρεμπιπτόντως έχω σε άλλο δωμάτιο λόγω δικτύου (άλλη δικαιολογία) και διαπιστώνω ότι δεν έχει κουμπώσει σωστά το καλώδιο...
Ευχαριστώ πολύ
-
Να 'σαι καλά.
-
Σημερα ανακαλυψα οτι εσπασε και εφυγε απ'την θεση του στο πανω αριστερο μερος της οθονης, το λεπτο λαστιχακι που ειναι γυρω απ'την οθονη. Μιλαω για το λαστιχακι που ειναι ουσιαστικα αναμεσα απ'την οθονη και το νικελ μεταλικο κομματι στις ακμες του iPhone. Ξερουμε πως το ζηταω αυτο και απο που ; Παιζει να υπαρχει τιποτα ebay, γιατι Apple ειναι αυτη και μπορει να ζηταει και 10€ για αυτο το σκατουλακι ...
-
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
:shifty:αμερικλανάκι γαρ...
-
Τελικά αξίζει η αναβάθμιση σε Lion ή κάνουμε και χωρίς αυτή;
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
:shifty:Αυτή που μοιάζει με κωλοφάνταρο είναι καλύτερη νομίζω.
-
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
:shifty:
Αυτή που μοιάζει με κωλοφάνταρο είναι καλύτερη νομίζω.
H Lacoste ζήησε από τις Νορβηγικές αρχές να μην επιτρέπουν στον Νορβηγό δολοφόνο Μπρειβικ να φορά τα μπλουζάκια με το σήμα της προφανώς φοβούμενη ό,τι γίνεται αρνητική προβολή για την εταιρεία.
http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4655750Φοβάμαι μήπως διαβάσουμε καμιά μέρα κάποια ανάλογη ανακοίνωση από την Apple για τον ΓΑΠ...
-
τώρα που έκανα φορμάτ τι γίνεται με τον συγχρονισμό itunes/iphone ?
-
Τελικά βρέθηκε η απάντηση στο γιατί η Taito δεν ήθελε να υποστηρίξει τα παιχνίδια της στο iCade. Θα κυκλοφορήσει κι αυτή κάτι αντίστοιχο:
http://toucharcade.com/2011/09/15/taito-set-to-release-its-own-arcade-cabinet-peripheral/
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
:shifty:Και σε συνεντευξη του Σαμαρα στην ΔΕΘ ολοι; μηλο ειχαν.
-
Γελοία κύισα σε smart cover....
Θα δείξει την αξία του λίαν συντόμως σε ταξιδάκι...
Αν και μου φαίνεται λίγο πιο επίφοβο το πως στέκεται η συσκεύη όταν την βάλεις σε όρθια γωνεία θέασης
-
Εγω πηρα μια θηκη Μπελκιν Βερβ φολιο δερματινη με 32 λιρες. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ενα κομματι πλαστικο και ενας μαγνητης να κανουν 35 λιρες. Ασε που δεν προστατευει το πισω μερος και το χαραζει κιολας.
-
Σήμερα ένας φίλος μου χάρισε το καλώδιο που συνδέει ένα όργανο πτήσης που χρησιμοποιούμε με τον υπολογιστή ώστε να μπορεί κανείς να περνά τα αρχεία που καταγράφει το Vario στο Leonardo. Για να μην μπαίνω σε λεπτομέρειες που δεν ενδιαφέρουν το forum, το πρόβλημα είναι ότι από την μια μεριά το καλώδιο έχει ένα proprietary βύσμα που μπαίνει στο Vario ενώ από την άλλη έχει αυτό:
Το MacBook Pro δεν έχει τέτοια έξοδο. Έχει 2 USB, μια Ethernet, έξοδο ηχείων και ακουστικών, SD card slot και ένα mini display port για το οποίο έχω αγοράσει αυτό:
με το οποίο το συνδέω στους βιντεοπροβολείς του φροντιστηρίου. Δυστυχώς δεν είναι το ίδιο.
Έχουμε καμία ιδέα για το πως θα ζητήσω στο Public αύριο ένα adaptorάκι, ή εν πάση περιπτώσει αν υπάρχει καν;
Μac, MacOS, iphone και συμπαρομαρτούντα ...