-
145,146,bravo, brava πατάνε στο ίδιο πλαίσιο πάνω κάτω...Τα 145 και 146 είναι καλύτερα στημένα απο τα fiat ξαδελφάκια τους, τα οποία όμως έχουν έναν κατά πολύ οικονομικότερο κινητήρα (αν μιλάμε για το 1245 16v) Και την 146 είχα πάρει μετ/νη 1,6 και της ήπια το αίμα και δεν έκανε κιχ...αλλά και το bravo του 99 καινούργιο, το οποίο πράγματι 200σάριζε σε ελαφρύ γκρεμό και σε ευθείες κρατούσε στο κοντέρ απο 160 και πάνω. Είναι ένα τιμιότατο, οικονομικό αυτοκίνητο, αλλά οπωσδήποτε να έχει abs...είχε ένα προβληματάκι με την κατανομή πίεσης στα φρένα, ενώ αντίθετα η 146 είχε άγκυρες για την εποχή της.
Θα επιμείνω όμως το πρώτο αυτοκίνητο ενός νέου ανθρώπου και νέου οδηγού να είναι κάτι που θα έχει ενεργητική ασφάλεια κυρίως. Και επειδή μιλάμε για αυτοκίνητα της αρχής της προηγούμενης δεκαετίας, δεν θα πρότεινα σχιστομάτικο...αλλά εδώ να διορθώσω και κάτι που γράφτηκε πριν.
Η Κορόλα είναι σαφώς πιο καλά στημένη απο μιτσουμπίσι και κορεάτικα. Μόνο καλά αμορτισεράκια θέλει και κινείται αξιοπρεπώς και συγχωρεί και κάποια λαθάκια, όχι στον βαθμό που τα συγχωρεί μία 146, αλλά είναι πάνω απο τον μέσο όρο. -
Μόνο το corolla g6(που πάντως είναι πιο ακριβά) είχε καλά κρατήματα ,τα απλά κορόλλα ήταν Το 146-bravo είναι καλές επιλογές,αλλά και αυτά στην παθητική ασφάλεια υστερούν.Το megane coupe f/l 1.4 είναι πιο ολοκληρωμένο και ο λόγος απλός.Ήταν τετράστερο(έχει ABS,4 airbags),πολύ καλό εξοπλισμό,όμορφη σχεδίαση ακόμη και σήμερα,δυνατό 14άρι(πάει σαν την 146 και καλύτερα από το bravo,το λένε και οι 4 τροχοί σε παλιό συγκριτικό),καλή κατανάλωση,καλά φρένα-συμπεριφορά,βρίσκεις άνετα μοντέλο με κάτω από 3000€ του 2000-2 άρα πιο πρόσφατα από 146 και στην ουσία χωρίς κάποιο ουσιώδες μειονέκτημα
-
Καλημερα παιδια. Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Χτες τσεκαρα το αλφα ρομεο και δεν... (το συγκεκριμενο-δεν μιλαω γενικα). Επειτα απο συζητηση με εναν φιλο μου μηχανικο, σκεφτηκα διαφορετικα καποια πραγματα και πλεον ψαχνω με αλλα κριτηρια. Θα ποσταρω στο σχετικο θεμα που ειχα ανοιξει πριν λιγες μερες 'Αγορα πρωτου αυτοκινητου'.
-
Φίξεντ.
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Καλημερα παιδια. Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Χτες τσεκαρα το αλφα ρομεο και δεν... (το συγκεκριμενο-δεν μιλαω γενικα). Επειτα απο συζητηση με εναν φιλο μου μηχανικο, σκεφτηκα διαφορετικα καποια πραγματα και πλεον ψαχνω με αλλα κριτηρια. Θα ποσταρω στο σχετικο θεμα που ειχα ανοιξει πριν λιγες μερες 'Αγορα πρωτου αυτοκινητου'.Ενα θεμα ειναι αρκετο.Συνεχισε εδω και αν νομιζεις αλλαξε τον τιτλο.Το αλλο κλειδωνει[mod]
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Καλημερα παιδια. Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Χτες τσεκαρα το αλφα ρομεο και δεν... (το συγκεκριμενο-δεν μιλαω γενικα). Επειτα απο συζητηση με εναν φιλο μου μηχανικο, σκεφτηκα διαφορετικα καποια πραγματα και πλεον ψαχνω με αλλα κριτηρια. Θα ποσταρω στο σχετικο θεμα που ειχα ανοιξει πριν λιγες μερες 'Αγορα πρωτου αυτοκινητου'.
Ενα θεμα ειναι αρκετο.Συνεχισε εδω και αν νομιζεις αλλαξε τον τιτλο.Το αλλο κλειδωνει[mod]
Α γινεται να αλλαξω και τιτλο? ΟΚ ευχαριστω!
-
Χτες τσεκαρα το 146 με φιλο μου μηχανικο, δεν ειχε μηχανικα αμεσα καποιο προβλημα, ωστοσο ηθελαν αλλαγη καποια πραγματα και να γινουν καποιες μικροεπισκευες, οποτε δεδομενου και του κοστους συντηρησης, επειδη τα εβαλα κατω χτες και εκανα αναλυτικους υπολογισμους σαν προυπολογισμο να πουμε, δεν...
Οποτε τελικα το αφηνω. -
Σκεφτηκα τελικα καλυτερα καποια πραγματα και πλέον ψάχνω κατι να με βολεψει λιγα χρονια και να αποκτησω λιγη εμπειρια. Θελω να ειναι:
-οσο δυνατον εμφανισιμο
-δεν πειραζει ας ειναι και μικροτερο (πχ 1000αρι). Και μεχρι 1300. Αντε 1400 ΜΟΝΟ ΑΝ προκειται για εξαιρετικο αμαξι..
-οικονομικο
-τιμη εως 2.000 απο εταιρια κυριως (λογω εγγυησης και διευκολυνση εξοφλησης με δοσεις*)
-περιοχη: Θεσσαλονικη και γυρω νομοι...*ΑΠΟΡΙΑ: με ιδιωτη δεν μπορεις να συμφωνησεις να του τα δοσεις τα χρηματα σε 2 πχ δοσεις? Γιατι εναν που ρωτησα δεν δεχτηκε γιατι ελεγε οτι δεν εξασφαλιζεται αν πχ εγω δεν τηρησω τη συμφωνια. Ουτε με προκαταβολη και γραμματια δεχτηκε, ουτε με τη συμφωνια να μου παρει το αμαξι αν δεν πληρωσω.
-
Θα μπορούσατε να το κάνετε μέσω ενός μαντρά, ο οποίος βεβαίως θα ζητήσει το κατι τις του.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Θα μπορούσατε να το κάνετε μέσω ενός μαντρά, ο οποίος βεβαίως θα ζητήσει το κατι τις του.Α ναι σωστα! Και δεν μιλαμε για κανενα μεγαλο ποσο ετσι? Δηλ ας πουμε στα 2 χιλιαρικα ποσο εξτρα να ζητουσε?
-
Ξέρω γω? Δυο κατοστάρικα ας πούμε?
-
fiat punto-bravo 1.25 16v-renault megane f/l,mitsubishi lancer-colt 1.3.Απλά ανέβα έστω στα 2500€ για να μην πας σε κάτι παλιό και όχι παλιότερο από το 1999 για λόγους ασφάλειας-εξοπλισμου-χιλιομέτρων(δες μέχρι 150.000 χλμ) και σε έμπορο για να κάνεις διακανονισμό
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ξέρω γω? Δυο κατοστάρικα ας πούμε?Tόσο μάλλον ναι. Ε πόσο να ζητησει;;
Και ουσιαστικα κανονιζουμε με δοσεις με τον μαντρα, αυτος παιρνει τα χρηματα απο την τραπεζα αμεσως, δινει το ποσο στον ιδιοκτητη και εγω εξοφλω τις δοσεις μου τραπεζικως (εχω να κανω με την τραπεζα δηλαδη). Ετσι δεν γινεται? -
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
fiat punto-bravo 1.25 16v-renault megane f/l,mitsubishi lancer-colt 1.3.Απλά ανέβα έστω στα 2500€ για να μην πας σε κάτι παλιό και όχι παλιότερο από το 1999 για λόγους ασφάλειας-εξοπλισμου-χιλιομέτρων(δες μέχρι 150.000 χλμ) και σε έμπορο για να κάνεις διακανονισμόΑν ειναι καλη περιπτωση οκ. Μεχρι 2500 ναι.
Ευχαριστω! -
Aν και εγω δεν θα το επερνα απλα επειδη πουλαει ενας γειτονας μου ενα τετοιο http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1683944/
στα 2000 ευρω αν σε ενδιαφερει σε φερνω σε επαφη μαζι του ,ειναι λευκο το δικο του με φυμε τζαμια ζαντες αιρκοντισιον ειναι 1300 κυβικα και λογικα οικονομικο . -
Από τις αγγελίες που κοίταξα στο car.gr,είδα πως βρίσκεις εύκολα punto 1.2 16v με 80 ίππους(δευτερης γενιάς από 2000 μοντέλο και μετα),όπως και accent 1.3 με 85 ίππους(δεύτερης γενιάς από 2000 μοντέλο και μετά) με γύρω στα 2500€.Απλά φρόντισε να είναι εξοπλισμένα και τα 2 με ABS και 2 airbags που είχαν οι πλουσιότερες εκδόσεις τους(π.χ. hlx,sporting,gls full) και να έχουν καινούρια λάστιχα και αμορτισέρ αν γίνεται για λιγότερα έξοδα και για περισσότερη ασφάλεια. Ψάξε και για lancer-baleno 1.3 99-01(αν και αυτά δεν είχαν abs )
-
Ρε μανία με το lancer
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Ρε μανία με το lancerχορηγος
-
To Punto Sporting δεν είχε στάνταρ ABS.
-
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Aν και εγω δεν θα το επερνα απλα επειδη πουλαει ενας γειτονας μου ενα τετοιο http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1683944/
στα 2000 ευρω αν σε ενδιαφερει σε φερνω σε επαφη μαζι του ,ειναι λευκο το δικο του με φυμε τζαμια ζαντες αιρκοντισιον ειναι 1300 κυβικα και λογικα οικονομικο .Ναι αλλά μόνο 9 άλογα Δεν ξέρω...
146 vs Lanos vs Accent