-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
H 146 ειναι απλα ενα καλυτερο αυτοκινητο σε ολα της εκτος της καταναλωσης και του κοστους χρησης.Αυτό πιστεύω κι εγώ από αυτά που ακούω σε γενικές γραμμές.
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Αυτό πιστεύω κι εγώ από αυτά που ακούω σε γενικές γραμμές.
Αν ήσουν λίγο πιο ενήμερος στο θέμα 'αυτοκίνητο' (γιατί απ' ότι καταλαβαίνω τώρα αρχίζεις να 'την ψάχνεις) δεν θα έβαζες καν τα 3 αυτά αυτοκίνητα στο ίδιο συγκριτικό. Η Alfa είναι εύκολα μια κλάση πάνω και γι' αυτό και η τιμή της ήταν σχεδόν 2πλάσια από τα άλλα δύο!
-
Καλά και οι 'ψαγμένοι' 4Τ, στο συγκριτικό Giulietta - Focus, πέταξαν εμβόλιμα κι ένα Auris hybrid...
-
Το αυτοκίνητο που ψάχνεις λέγεται mitsubishi lancer μοντέλο 1999-2000(δες το car.gr)1300 κυβικά άρα χαμηλά τέλη(120€) και κατανάλωση,αξεπέραστη αξιοπιστία,ευρύχωρο,καλούτσικη ανάρτηση .Εναλλακτικά δες almera 99-2000 1.4 και megane 1.4 16v 95ps f/l 00-01.Tίποτα άλλο με 3000 χιλιάρικα για τις ανάγκες σου
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καλά και οι 'ψαγμένοι' 4Τ, στο συγκριτικό Giulietta - Focus, πέταξαν εμβόλιμα κι ένα Auris hybrid...Το περιοδικό εννοείς? Καλά αυτοί είναι για τα πανηγύρια...
-
Το Lanos σε καμια περίπτωση!Αν τρακάρεις ακομα και με 50χλμ την εχεις κάτσει...ειναι μια λαμαρινα πολυ κακής ποιοτητας με πλαστηκά...Το ίδιος ισχύει και για το accent αν και σαφώς καλύτερο εως αρκετά καλύτερο απο το lanos στα πάντα!
Το 146 ειναι πολύ καλής ποιότητας στιβαρο και δυνατό αμάξι ειδικά για την εποχή του και σιγουρα εχει και πολύ δυνατότερη μηχανή.
Η alfa romeo πλεον ειναι κορυφη αλλα το 146 το φοβάμαι λίγο αν και το εχει ενας γνωστος και μου έχει πει καλά λόγια.
Πάντως η 146 απο αυτά που λες ειναι αρκετά μπροστά σε όλους του τομείς.Το μόνο μείον είναι οτι θα καιει κατι παραπάνω...Όπως και να το κανουμε ομως η alfa είναι alfaεναλλακτικά μπορείς να δεις κατι σε fiat punto,nissan micra ή almera
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Καλά και οι 'ψαγμένοι' 4Τ, στο συγκριτικό Giulietta - Focus, πέταξαν εμβόλιμα κι ένα Auris hybrid...
Το περιοδικό εννοείς? Καλά αυτοί είναι για τα πανηγύρια...
Ναι, στο τελευταίο τεύχος... Υποψήφιος αγοραστής Giulietta 170 ή Focus 180 θα σκέφτονταν και για Auris hybrid δηλαδή...
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Το αυτοκίνητο που ψάχνεις λέγεται mitsubishi lancer μοντέλο 1999-2000(δες το car.gr)1300 κυβικά άρα χαμηλά τέλη(120€) και κατανάλωση,αξεπέραστη αξιοπιστία,ευρύχωρο,καλούτσικη ανάρτηση .Εναλλακτικά δες almera 99-2000 1.4 και megane 1.4 16v 95ps f/l 00-01.Tίποτα άλλο με 3000 χιλιάρικα για τις ανάγκες σουΔες σοβαρά τις προτάσεις μου και τσέκαρέ τα.Μεταξύ των 3 αυτοκινήτων που λες κανένα.Τα λάνος και άξεντ δεν θυμίζουν και αυτοκίνητα μπρος στην άλφα,αλλά και με μια άλφα 10-12 ετών της παλιάς σχολής είσαι και με το πιστόλι στον κρόταφο +υψηλή κατανάλωση.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
H 146 ειναι απλα ενα καλυτερο αυτοκινητο σε ολα της εκτος της καταναλωσης και του κοστους χρησης.πηρα την 146 με 80.000 χλμ το 2004 και τωρα εχει 230.000! απο κοστος χρησης οσον αφορα τα σερβις την βρισκω πολυ φτηνη.
απο βλαβες εχω αλλαξει ενα σωληνα για το υδραυλικο τιμονι (μονος μου κοστος 15 ευρω μαζι με το υγρο του τιμονιου)
και εχω κανει μια επισκευη στην εμπρος δεξια δαγκανα γιατι ετρωγε μονοπατα τα τακακια 80 ευρω αν θυμαμαι καλα. κατα τα αλλα οκ. α και το ρολοι δεν δουλευει απο το 2007 -
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Έχω κάνει ταξίδι Πάτρα-Θεσσαλονίκη ως συνοδηγός σε Accent. Το θετικό του είναι η πολύ χαμηλή κατανάλωση. Άλλο θετικό, η παροιμιώδης αξιοπιστία. Κάπου εκεί τελειώνουν τα θετικά. Τραγική ανάρτηση, αίσθηση πλεύσης ακόμα και με 80, ανύπαρκτο κράτημα, ψεύτικα πλαστικά, μηδενική παθητική ασφάλεια. ακόμα και με 2000 ευρώ μπορείς να βρεις μια Xaara, μη χαραμήσεις τον εαυτό σου, είναι κρίμα.
Περίπου τα ίδια έχω ακούσει για το accent.
Όταν λες πολύ χαμηλή κατανάλωση, μήπως γνωρίζεις πόσα lt/100km ή έχεις κάποιο παράδειγμα (διαδρομή) με στοιχεία κατά νου;
Ευχαριστω.Σε διαδρομή Πάτρα-Θεσσαλονίκη μέσω Εγνατίας(Πάτρα-Ιωάννινα μέσω της υπερσύγχρονης Αντιρρίου-Ιωαννίνων και Ιωάννινα-Θεσσαλονίκη από Εγνατία) και επιστροφή από τον ίδιο δρόμο+50 km επιπλέον, είχε κάψει γύρω στα 120ευρώ, με τιμές βενζίνης του περασμένου Σεπτεμβρίου(δεν τις θυμάμαι τώρα).
Ξέχασα να διευκρινίσω πως το ταξίδι έγινε με 5 άτομα, γεμάτο πορτπαγκαζ και αναμμένο κλιματιστικό σε μεγάλο μέρος της διαδρομής. -
Αν ήσουν λίγο πιο ενήμερος στο θέμα 'αυτοκίνητο' (γιατί απ' ότι καταλαβαίνω τώρα αρχίζεις να 'την ψάχνεις) δεν θα έβαζες καν τα 3 αυτά αυτοκίνητα στο ίδιο συγκριτικό. Η Alfa είναι εύκολα μια κλάση πάνω και γι' αυτό και η τιμή της ήταν σχεδόν 2πλάσια από τα άλλα δύο!
Φίλε μου θα διαφωνήσω. Δεν λέω ότι γνωρίζω και πολλά από αμάξια, καθώς δεν είχα ποτέ ως τώρα αυτοκίνητο, αλλά κάποια πράγματα τα γνωριζω, γιατί ρωτάω, μαθαίνω και ψάχνω πολύ σχετικά με αυτοκίνητα. Πχ το ότι η Alfa είναι πιο ακριβή, ενώ τα accent και lanos ως κορεάτικα είναι φτηνότερα το ξέρω πολύ καλά. Ότι η Κορεα ανταγωνίζεται την Ιαπωνια, όχι λόγω ποιότητας, αλλά λόγο χαμηλού κόστους, επίσης. κ.ο.κ..
Αλλά επειδή οι απόψεις διίστανται γι αυτό είπα να πάρω και τη δική σας άποψη. Και όταν λέω διιστανται... ενα απλό παράδειγμα: ένας μηχανικός μου είπε μακριά από ιταλικά alfa romeo, fiat κλπ. Και μου είπε ότι το accent είναι πολύ καλή επιλογή, συν τοις άλλοις οικονομικό και οι περισσότεροι μένουν ευχαριστημένοι. Και περνούν από τα χέρια κάθε μέρα τόσα και τόσα αμάξια... Τι σημαίνει; Ότι δεν ειναι ενήμερος στο θέμα αυτοκίνητο;; Ή μηπως είναι ψεματα ότι τα αλφα ρομεο έχουν-καλως ή κακως (για μενα πιστευω κακώς, χωρις βεβαια να τα δω και στην πραξη)- μια κακη φήμη;
Σίγουρα έχει πιο ισχυρό brand name από τα της Κορέας, ειναι και ακριβότερο κλπ, αλλά το θέμα ειναι στην πραξη τι συμβαίνει... Γι αυτό και ανοιξα το topic, να δω τι άποψη έχετε εσείς.
Το αυτοκίνητο που ψάχνεις λέγεται mitsubishi lancer μοντέλο 1999-2000(δες το car.gr)1300 κυβικά άρα χαμηλά τέλη(120€) και κατανάλωση,αξεπέραστη αξιοπιστία,ευρύχωρο,καλούτσικη ανάρτηση .Εναλλακτικά δες almera 99-2000 1.4 και megane 1.4 16v 95ps f/l 00-01.Tίποτα άλλο με 3000 χιλιάρικα για τις ανάγκες σου
Φίλε καλά που μου το θύμισες, ξέχασα να σου απαντησω στο άλλο θεμα που μου το ειχες προτεινει το lancer. Τα τσεκαρα ολα αυτα που μου ειπες: για nissan ηθελα να σε ρωτησω αν παιζουν συχνα μηχανικα προβληματα, γιατι κατι τετοια άκουσα, τα renault δεν τα ειχα ποτε σε μεγαλη εκτιμηση από διαφορα που εχω ακουσει, ενω για τα Mitsubischi δεν εχω ακουσει ποτε κατι ειναι η αληθεια. Ειναι καλο μοντελο το lancer?? Πιστευεις δηλαδη οτι περα απο οικονομικοτερο ειναι και γενικα καλυτερο απο το 146;
πηρα την 146 με 80.000 χλμ το 2004 και τωρα εχει 230.000! απο κοστος χρησης οσον αφορα τα σερβις την βρισκω πολυ φτηνη.
απο βλαβες εχω αλλαξει ενα σωληνα για το υδραυλικο τιμονι (μονος μου κοστος 15 ευρω μαζι με το υγρο του τιμονιου)
και εχω κανει μια επισκευη στην εμπρος δεξια δαγκανα γιατι ετρωγε μονοπατα τα τακακια 80 ευρω αν θυμαμαι καλα. κατα τα αλλα οκ. α και το ρολοι δεν δουλευει απο το 2007Ε τίποτα... Για τόσα χιλιόμετρα μια χαρά σου πάει, ανέξοδος! Ως προς τη βενζίνη, πως σου φαίνεται; Σε αύτον τον τομέα υστερει λιγακι ε;
Σε διαδρομή Πάτρα-Θεσσαλονίκη μέσω Εγνατίας(Πάτρα-Ιωάννινα μέσω της υπερσύγχρονης Αντιρρίου-Ιωαννίνων και Ιωάννινα-Θεσσαλονίκη από Εγνατία) και επιστροφή από τον ίδιο δρόμο+50 km επιπλέον, είχε κάψει γύρω στα 120ευρώ, με τιμές βενζίνης του περασμένου Σεπτεμβρίου(δεν τις θυμάμαι τώρα).
Ξέχασα να διευκρινίσω πως το ταξίδι έγινε με 5 άτομα, γεμάτο πορτπαγκαζ και αναμμένο κλιματιστικό σε μεγάλο μέρος της διαδρομής.Σ ευχαριστω. Θα προσπαθησω να κανω τους υπολογισμους να δω αν ειναι σχετικα πολύ ή οχι.
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Φίλε μου θα διαφωνήσω. Δεν λέω ότι γνωρίζω και πολλά από αμάξια, καθώς δεν είχα ποτέ ως τώρα αυτοκίνητο, αλλά κάποια πράγματα τα γνωριζω, γιατί ρωτάω, μαθαίνω και ψάχνω πολύ σχετικά με αυτοκίνητα. Πχ το ότι η Alfa είναι πιο ακριβή, ενώ τα accent και lanos ως κορεάτικα είναι φτηνότερα το ξέρω πολύ καλά. Ότι η Κορεα ανταγωνίζεται την Ιαπωνια, όχι λόγω ποιότητας, αλλά λόγο χαμηλού κόστους, επίσης. κ.ο.κ..
Καλά κάνεις και ρωτάς γιατί ετοιμάζεσαι να δώσεις τα ωραία σου τα ευρουλάκια τα οποία φαντάζομαι και δεν τα βρίσκεις στο δρόμο. Αν θες την άποψή μου όμως κάνεις μα κανείς, γνώστης ή μη, που κοιτάει μια Alfa δεν θα κοίταγε παράλληλα ένα Daewoo και ένα Hyundai. Δεν είναι το θέμα ότι είναι ανώτερη η Alfa, απλώς δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ αυτών.
Αλλά επειδή οι απόψεις διίστανται γι αυτό είπα να πάρω και τη δική σας άποψη. Και όταν λέω διιστανται... ενα απλό παράδειγμα: ένας μηχανικός μου είπε μακριά από ιταλικά alfa romeo, fiat κλπ. Και μου είπε ότι το accent είναι πολύ καλή επιλογή, συν τοις άλλοις οικονομικό και οι περισσότεροι μένουν ευχαριστημένοι. Και περνούν από τα χέρια κάθε μέρα τόσα και τόσα αμάξια... Τι σημαίνει; Ότι δεν ειναι ενήμερος στο θέμα αυτοκίνητο;; Ή μηπως είναι ψεματα ότι τα αλφα ρομεο έχουν-καλως ή κακως (για μενα πιστευω κακώς, χωρις βεβαια να τω δω και στην πραξη)- μια κακη φήμη;
Σίγουρα έχει πιο ισχυρό brand name από τα της Κορέας, ειναι και ακριβότερο κλπ, αλλά το θέμα ειναι στην πραξη τι συμβαίνει... Γι αυτό και ανοιξα το topic, να δω τι άποψη έχετε εσείς.
Το ρητό για τις απόψεις φαντάζομαι το έχεις ακουστά? Ο καθένας έχει από μια...
Τώρα αν πάλι θες τη γνώμη μου πρέπει να είναι πολύ άσχετος ο μηχανικός που σου έδωσε τέτοιες 'πληροφορίες' γιατί αυτός έπρεπε να ξέρει πρώτα απ' όλους ότι όλα τα αυτοκίνητα έχουν τα θέματά τους και τέτοιου είδους γενικεύσεις είναι αστείες. Προσωπικά τα τελευταία 9 χρόνια έχω συμβιώσει με 4 Alfa (μεταξύ αυτών 145 και 146) και αν ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα επαγγελματικά τώρα θα είχα και την 5η. Anyway, όπως και να χει αν αποφασίσεις για 146 φρόντισε να είναι η facelift (με βαμμένους προφυλακτήρες και clima αντί απλό a/c) και αν θες έμπιστο και έμπειρο μηχανικό για Alfa Romeo να στην τσεκάρει στείλε pm. -
Το ρητό για τις απόψεις φαντάζομαι το έχεις ακουστά? Ο καθένας έχει από μια...
Τώρα αν πάλι θες τη γνώμη μου πρέπει να είναι πολύ άσχετος ο μηχανικός που σου έδωσε τέτοιες 'πληροφορίες' γιατί αυτός έπρεπε να ξέρει πρώτα απ' όλους ότι όλα τα αυτοκίνητα έχουν τα θέματά τους και τέτοιου είδους γενικεύσεις είναι αστείες. Προσωπικά τα τελευταία 9 χρόνια έχω συμβιώσει με 4 Alfa (μεταξύ αυτών 145 και 146) και αν ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα επαγγελματικά τώρα θα είχα και την 5η. Anyway, όπως και να χει αν αποφασίσεις για 146 φρόντισε να είναι η facelift (με βαμμένους προφυλακτήρες και clima αντί απλό a/c) και αν θες έμπιστο και έμπειρο μηχανικό για Alfa Romeo να στην τσεκάρει στείλε pm.Tην σύγκριση την έκανα από αποψη χρηματων, επειδη βασει των οικονομικων μου, μου αρεσαν αρκετα εμφανισιακα μεταξυ αλλων αυτα τα μοντελα. Σιγουρα για την 146 θα θελω περισσοτερα χρηματα στις βενζίνες, αλλα λογικα δεν θα εχω ιδιαιτερα προβληματα αν ηταν προσεγμενη απο τον προηγουμενο οδηγο, ετσι; Και επειδη γενικοτερα κι εγώ πιστευω είναι καλό αμάξι, καλύτερο από τα αλλα δυο, γι αυτο κι επιμενω και γραφω συνεχως διαφορες αποριες σχετικα με αυτο το μοντελο. Δεν ειναι πάντως μόνο ενας μηχανικός αλλά και άλλοι που δεν έχουν την καλυτερη αποψη για τα αλφα ρομεο. Γενικοτερα κυριαρχεί λιγο μια κακή φημη νομιζω...
Έχεις γνωστο σου μηχανικο; Μένω Β. Ελλαδα πάντως, δεν ξερω αν βολευει. Ευχαριστω παντως! -
Η επιλογή της 146 είναι σίγουρα ρίσκο.Δεδομένο ότι καίει αρκετά.Για το lancer 1.3 glx μόνο θετικά πράγματα θα ακούσεις(ιδίως στην αξιοπιστία δεν παίζονται,το είχε ο πατέρας μου κάμποσα χρόνια τελείως απροβλημάτιστο made in japan)δεν υστερεί κάπου εμφανώς ίσα ίσα θα σε ικανοποιήσει σε κατανάλωση,χώρους,ποιότητα συναρμογής,εργονομία ενώ έχει χαμηλά τέλη 120€ σε αντίθεση με τα 14άρια που έχουν 220€.Σαν δεύτερη επιλογή θα έβαζα το megane f/l του 2000,έχει πολύ καλές επιδόσεις ισάξιες της 146,καλό συνδυασμό άνεσης-κρατήματος,κομψό ντιζάιν,καλοεξοπλισμένο(με ABS-4 AIRBAGS),και με ιδιαίτερη έμφαση στην παθητική ασφάλεια .Για προβλήματα δεν ξέρω,αλλά στα facelift μοντέλα δεν υπάρχουν συνήθως σοβαρά προβλήματα γενικώς .Το αλμέρα τρίτη επιλογή,καλό γενικά αλλά θα προτιμούσα λάνσερ.Καλή τύχη πάντως.
-
Ρίξε μια ματιά και στο peugeot 306 champion 1.4 2000-2001.Τα τελευταία κομμάτια που βγήκαν.Ηταν καλό αυτοκίνητο για την εποχή του,αν και νομίζω πως στη γαλλική κόντρα το megane της ίδιας χρονιάς ήταν καλύτερο σε θέματα επιδόσεων και παθητικής ασφάλειας.Πάντως με 3-3500€ βρίσκεις μέχρι 406 1.8,laguna,primera,toledo,elantra όλα μοντέλα από 1999-2002 αν σε ενδιαφέρει κάτι μεγάλο και ευρύχωρο.
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Αλλά επειδή οι απόψεις διίστανται γι αυτό είπα να πάρω και τη δική σας άποψη. Και όταν λέω διιστανται... ενα απλό παράδειγμα: ένας μηχανικός μου είπε μακριά από ιταλικά alfa romeo, fiat κλπ.Να αλλάξεις μηχανικό...
ΥΓ: Κάτοχος Ιαπωνικού, Γερμανικού, Αγγλικού και Τσέχικου αυτοκινήτου...
-
Τελικά για πόσα λεφτά μιλάμε;
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Παιδιά γεια σας και πάλι!
Σας θυμίζω πως ψάχνω για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.
Θα ήθελα την άποψη σας για τα εξής μοντέλα:
-Αlfa Romeo 146 ts
-Daewoo Lanos
-Hyundai AccentΔεν παραθέτω συγκεκριμένα στοιχεία για την κάθε μάρκα, καθώς είναι αρκετά αυτοκίνητα που έχω κατά νου. Και έπειτα ο μηχανικός θα κρίνει πιο είναι σε καλύτερη κατάσταση.
Ρωτάω απλά και μόνο σαν μοντέλο, ποιο θεωρείτε καλύτερο, πιο αξιόπιστο; Από όλες τις απόψεις... Μια γενική εντύπωση θέλω. Ποιο από αυτά θα διαλέγατε εσείς;
Ευχαριστώ.Κυβικα;
-
H ερωτηση μου έχει να κανει ως προς τη μαρκα και οχι για συγκεκριμενα αυτοκινητα, γιατι ειναι αρκετα αυτα που εχω τσεκαρει.
Τιμη έως 3.000 το πολυ θα δωσω, αλλα κυρίως μέχρι 2.000 ψαχνω. Πρωτο αμαξι παιρνω αλλωστε. Ξερω οτι το αλφα ρομεο ειναι 1400, σε αντιθεση με τα accent και lanos που ειναι 1300αρια, οποτε και 100 ευρω ακριβοτερα τελη, ωστοσο αν ειναι πολυ καλυτερο το αλφα ρομεο, δινω ενα προβαδισμα στο αλφα ρομεο.fiestare peugeot 306 ειχα τσεκαρει ενα για το οποιο ενας γνωστος μου ειπε πολυ καλα λογια που του ειδε, αλλα δεν μ αρεσε η εμφανιση του τοσο, γι αυτο και το δεν το πηρα. Ηταν μοντελο του 95 γυρω εκει.. Στα υποψην σαν εναλλακτικες το συγκεκριμενο που λες οπως και τα αλμερα και μεγκαν. Αλλα ειδικα το lancer που λες θα το τσεκαρω περισσοτερο να βρω. Το car.gr που ειχα κοιταξει θυμαμαι ειχε lancer.. Με εβαλες σε μεγαλη σκεψη τωρα!! Ευχαριστω, το λαμβανω σοβαρα στις επιλογες μου...
ΥΓ. Αυτη τη βδομαδα θα τσεκαρω πολλα αμαξια απο κοντα και με μηχανικο και ελπιζω να καταληξω καπου και να μεινω ευχαριστημενος.
-
Θα σου έλεγα ότι σαν καινούργιος οδηγός (άρα και επιρρεπής στα λάθη) να μην προτιμήσεις κορεάτικο του 2000. Δεν τα συγχωρούν... Άλλωστε απο τα άξεντ είχε βγει το: Τα youdie είναι τα μόνα αυτοκίνητα που πάνε και με τον ουρανό.
Και για να μην παρεξηγηθούν τα λεγόμενα μου...μιλάω πάντα για τα μοντέλα γύρω από το 2000...
Συμφωνώ ότι είναι αυτοκίνητα τίμια και μπορούν να βοηθήσουν έναν έμπειρο οδηγό που έχει την αίσθηση του κινδύνου, να πάει απο το Α μέχρι το Β. αλλά μέχρι εκεί.
Παρόλο που είχα την 146 1,6 μπόχερ χωρίς κανένα πρόβλημα, θα σου πρότεινα να πας σε ένα πιο κοινό αυτοκινητάκι με 2000€, να μάθεις... και μετά κάνεις άλλο ένα βήμα, όταν πια θα ξέρεις τι ακριβώς θέλεις και πως να το εκτιμήσεις. Το φίατ και το πεζό είναι κάποια απο αυτά...ΥΓ Το θέμα της μάθησης περιλαμβάνει κυρίως συνεργεία, ανταλλακτικά, αντιμετώπιση προβλημάτων και λιγότερο οδήγηση. Διάλεξε αυτοκίνητα που στην εποχή τους ήταν μπεστ σέλερ (αλλά όχι για την τιμή τους) ώστε να μπορείς να συζητάς στο φόρουμ πιθανά αίτια βλαβών. Θα υπάρχουν πολλοί που θα μπορούν να σε καθοδηγήσουν.
146 vs Lanos vs Accent