-
Γιάννενα είναι η βάση αλλά ταξιδεύει κανα 2 φορες το μήνα ενώ σε κανα χρόνο θα ταξιδεύει και Ευρώπη
Το Alto του το κρατάνε στις αντιπροσωπείες 6500Ε σίγουρα, ίσως και 7000Ε. Σε ιδιώτη πόσο παραπάνω να το δώσεις; 9500 κάνει καινούριο Πάντως θα το βάλει και μια αγγελία στο car.gr μήπως και το δώσει σε ιδιώτη
Σ ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σου, αν θυμηθώ κάτι άλλο θα σε ξαναρωτήσω
Καλό ταξίδι να χέτε
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Το αμαξι το εχω λιγο πανω απο 8 μηνες και του εχω κανει σχεδον 26.000χλμ.
Αλλαγες λαδιων του εκανα στα 5.000 και μετα καθε 10.000, παντα μαζι με φιλτρο.
47000+ και ακόμα δεν έχει κλείσει η χρονιά! (το ακούει ο Ορέστης & χτυπάει παλαμάκια!!!)
Γιατί αλλάζεις λάδια κάθε 10.000; Κάθε 30 λέει ο κατασκευαστής λάδια & σέρβις, εγώ (ίδιο μοτέρ σε άλλη καρότσα) αλλάζω λάδια & φίλτρο κάθε 15, αλλά κάθε 10 είναι υπερβολή, ακόμα & αν μιλάμε για βενζινοκινητήρα. Ξοδεύεις τσάμπα λεφτά, εκτός αν βαριέσαι να περιμένεις όταν σβήνεις & θέλεις με αυτόν τον τρόπο να προστατεύσεις την τουρμπίνα, όμως να ξέρεις πως λίγη υπομονή στο ρελαντί πριν το σβήσιμο είναι ότι καλύτερο.
Εσωστερικα ειχα κατι θεματα με το τιμονι που ξεφλουδισε και την πηγη που σταματησε να βγαζει ηχο (δουλευε κανονικα...) τα οποια χωρις δευτερη κουβεντα τα αλλαξαν!!!
τι εννοείς; για ποια πηγή μιλάς;
Τα λαστιχα ειναι ενα θεμα... βασικα ερχεται με διασταση 195/50/16 τα οποια ειναι ακριβα... και γιαυτο το λογο πολλοι πανε στα 205/45/16 οταν ειναι να τα αλλαξουν.
καλύτερα 215/45/16, γιατί με 205 κονταίνεις το βήμα & στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο λίγο πιο μακριές σχέσεις δε θα κάνουν κακό, ροπή έχεις μπόλικη!
-
Για αυτό εγώ άλλαξα και ζάντες και πήγα σε 15άρες. Τα 185/60 15 κοστίζουν τα μισά λεφτά. Αλλά προϋποθέτει να βρει κανείς ζάντες...
-
Ο χρήστης paddler έγραψε:
Το αμαξι το εχω λιγο πανω απο 8 μηνες και του εχω κανει σχεδον 26.000χλμ.
Αλλαγες λαδιων του εκανα στα 5.000 και μετα καθε 10.000, παντα μαζι με φιλτρο.
47000+ και ακόμα δεν έχει κλείσει η χρονιά! (το ακούει ο Ορέστης & χτυπάει παλαμάκια!!!)
Και το βασικότερο.Απροβλημάτιστα
Μα τι αμαξάρα είναι αυτή -
Ο χρήστης paddler έγραψε:
Γιατί αλλάζεις λάδια κάθε 10.000; Κάθε 30 λέει ο κατασκευαστής λάδια & σέρβις, εγώ (ίδιο μοτέρ σε άλλη καρότσα) αλλάζω λάδια & φίλτρο κάθε 15, αλλά κάθε 10 είναι υπερβολή, ακόμα & αν μιλάμε για βενζινοκινητήρα. Ξοδεύεις τσάμπα λεφτά, εκτός αν βαριέσαι να περιμένεις όταν σβήνεις & θέλεις με αυτόν τον τρόπο να προστατεύσεις την τουρμπίνα, όμως να ξέρεις πως λίγη υπομονή στο ρελαντί πριν το σβήσιμο είναι ότι καλύτερο.
Πιστεψε με... δεν υπαρχουν λεφτα για πεταμα αλλα και δεν θα το αφησω ποτε μετα απο τα 10.000... δεν εχω καποιο λογο απλα θελω το αμαξι να το κρατησω για χρονια. Μπορει και στα 15.000 να μην υπαρχει προβλημα αλλα δεν θελω να το δοκιμασω!
Και οσο αφορα το σβησιμο, πιστεψεμε, δεν το σβηνω ευκολα... για παραδειγμα εχτες σε 10λεπτη σταση σε ταξιδι δεν το εσβησα καθολου....!!!τι εννοείς; για ποια πηγή μιλάς;
Πηγη ηχου! αλλα και με την καινουρια εχω κατι θεματα... δεν μου δουλευουν τα aux/usb αλλα θα τα δω οταν γυρισω!
καλύτερα 215/45/16, γιατί με 205 κονταίνεις το βήμα & στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο λίγο πιο μακριές σχέσεις δε θα κάνουν κακό, ροπή έχεις μπόλικη!
Ναι αλλα στις ζαντα μου αν βαλω 215 τοτε θα ειναι σαν μπαλονι και δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλο!
-
Αυτό το κάνουμε στα βενζινοκίνητα μετά από σκίσιμο γιατί η τουρμπίνα είναι αναμμένη και πρέπει να έρθει σε κανονική θερμοκρασία πριν το σβήσουμε. Υπάρχουν βιντεάκια που δείχνουν να ερυθροπυρώνει η τουρμπίνα σε φορτίο.
Αυτό βέβαια ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ στα πετρέλαια. ΔΕΝ ΑΝΑΒΕΙ η τουρμπίνα (δουλεύει 400βαθμούς χαμηλώτερα) όσο και αν το σκίσετε οπότε δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος να το κάνετε αυτό... -
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Αυτό το κάνουμε στα βενζινοκίνητα μετά από σκίσιμο γιατί η τουρμπίνα είναι αναμμένη και πρέπει να έρθει σε κανονική θερμοκρασία πριν το σβήσουμε. Υπάρχουν βιντεάκια που δείχνουν να ερυθροπυρώνει η τουρμπίνα σε φορτίο.
Αυτό βέβαια ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ στα πετρέλαια. ΔΕΝ ΑΝΑΒΕΙ η τουρμπίνα (δουλεύει 400βαθμούς χαμηλώτερα) όσο και αν το σκίσετε οπότε δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος να το κάνετε αυτό...Καταρχας θα πω και εγω.... ΔΕΝ ΞΑΝΑ ΑΓΟΡΑΖΩ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΟ!!!!!
Απο την αλλη δεν μου παει καρδια να το σβησω μετα απο ενα μεγαλο ταξιδι ή σκισιμο!!!
Μολις τωρα γυρισα απο Σοφια (Βουλγαρια) καιι επειδη τα ορια εκει μου πρηξανε τα @#$%^%$% οταν μπηκα σε Ελληνικο εδαφος του ρουφηξα το αιμα και μεχρι το χωριο 60-70χλμ δουλευε μετα τις 3500-4000 ολη την ωρα, οταν εφτασα το αμαξι για 5 λεπτα δουλευε βεντινατερ... αφου πηγα 2 φορες να τσεκαρω αν εχω ανοιχτο το AC.... Για πες μου... πως σου παει η καρδια να το σβησεις???
-
Κατ'αρχήν δεν πήρες το πετρελαιάκι για να το τυρανάς.Κούλαρε λίγο. Δεν τα στροφάρουμε τόσο τα diesel-ακια γιατί θα τα πάρουμε στο χεράκι με κανα τρύπιο πιστονάκι... Χαλαρά.
-
Φίλε puntofato δεν τον αφήνεις στο ρελαντί για να κρυωσει η τουρμπινα μόνο αλλα για να κατεβούν οι στροφές της τουρμπινας ώστε όταν γυρίσεις το κλειδί να μην στεγνωσουν τα κουζινετα απο λάδι.Άρα δεν είναι κακό ,το αντίθετο,να αφήνεις για λίγο στο ρελαντί τόσο τα βενζινοκινητα όσο και τα diesel
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Κατ'αρχήν δεν πήρες το πετρελαιάκι για να το τυρανάς.Κούλαρε λίγο. Δεν τα στροφάρουμε τόσο τα diesel-ακια γιατί θα τα πάρουμε στο χεράκι με κανα τρύπιο πιστονάκι... Χαλαρά.Κοιτα... αυτο δεν του το κανω συχνα!!!
Αλλα απο την αλλη δεν νομιζω να το χαλαει αυτος ο τροπος που και που!!! Γιαυτο κιολας κραταω τα λαδια μονο για 10.000χλμ (μαζι με φιλτρο παντα) και το προσεχω στο σβησιμο - αναμα του μοτερ!!!
-
Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει πόσα clio dci έχουν πουληθεί φέτος? Εγώ πάντως ακόμα περιμένω να παραλάβω το δικό μου.
-
Ο χρήστης Βασίλης1 έγραψε:
Φίλε puntofato δεν τον αφήνεις στο ρελαντί για να κρυωσει η τουρμπινα μόνο αλλα για να κατεβούν οι στροφές της τουρμπινας ώστε όταν γυρίσεις το κλειδί να μην στεγνωσουν τα κουζινετα απο λάδι.Άρα δεν είναι κακό ,το αντίθετο,να αφήνεις για λίγο στο ρελαντί τόσο τα βενζινοκινητα όσο και τα dieselΡε παιδιά η τουρμπίνα δεν έχει άπειρη μάζα για να γυρνάει χωρίς να σταματάει. Το τουρμπίζεις, γυρνάει γρήγορα και όταν αφήνεις το γκάζι πέφτουν αμέσως οι στροφές της. Και το λάδι υπάρχει εκεί ακόμη και όταν σταματάει η μηχανή. Ακόμη και στο ρελαντί η τουρμπίνα γυρνάει αφού πάλι περνάνε καυσαέρια από αυτή. Το να το αφήνεις να κρυώσει είναι απαραίτητο μετά από σκίσιμο άγριο που την έχει ερυθροπυρώσει ή έστω ζεστάνει αρκετά. Τα diesel βέβαια δουλεύουν σε 400βαθμούς τουλάχιστον χαμηλώτερα από τα βενζινοκίνητα και κατα συνέπεια οι τουρμπίνες τους αντέχουν πολύ περισσότερο από τις βενζίνες.
Να ξέρουμε τι λέμε...
Και το καλύτερο με τα diesel είναι αν θέλεις να τα αγριέψεις μπορείς πολύ εύκολα με τα κουτάκια...
-
Ούτε απειρη μάζα έχει ούτε τρέχει σαν τρελή απο το ρελαντί.Γυρίζει,γυρίζει πολύ και η λιπανση είναι αναγκαία που δεν της κάνει καλο να στεγνώσει απο λάδι γυριζοντας το κλειδι αμέσως.Στα ντίζελ δεν είναι τόσο ακραίες οι συνθήκες λειτουργίας(μικρότερες θερμοκρασίες ,χαμηλότερες ταχύτητες καυσαευριων κλπ) αλλα πάλι το μισολεπτο στο παρκάρισμα το κανείς για το καλο της.
-
Αν μπορούν οι ιδιοκτήτες των dci ας μας ενημερώσουν για το dpf(πόσα χιλιόμετρα έχουν, κάθε πότε κάνει τον αυτοκαθαρισμό και πόση ώρα κρατάει η διαδικασία?). Αν το αγνοήσεις τι γίνεται??
-
Ειχα στην κατοχη μου ενα vw tiguan 2000 κεκ tsi απο το 2008,φοβερο αυτοκινητο,στοιβαρο αξιοπιστο αλλα λογω οτι ηταν πολυεξοδο αναγκαστηκα πριν μια εβδομαδα να το πουλησω.Τωρα προσανατολιζομαι στην αγορα ενος πετρελαιοκινητου αυτοκινητου,που να καιει λιγο,αλλα ταυτοχρονα να μπορει να ανταπεξελθει και σε αστικη μετακινηση.Απο το ψαξιμο που εχω κανει πιστευω πως το renault clio 1.5 dci πληρει τις προυποθεσεις και η γενικη αντιπροσωπεια δινει αρκετα κινητρα(εκπτωση,αποσυρση,5 χρονια εγγυηση και τρια χρονια δωρεαν σερβις),επισης στην εκδοση dynamic,εχει πολυ καλο εξοπλισμο.Πριν κατασταλαξω παρακαλω αν εχει καποιος σχετικες εμπειριες με το συγκεκριμενο μοντελο να μου πει....
-
Διάβασε στο παρακάτω και οτι απορία έχεις γράψτην εκεί για να είναι συγκεντρωμένα viewtopic.php?f=15&t=42475&start=0
-
Έγινε συγχώνευση των θεμάτων. [mod]
RENAULT CLIO DCI 1.5 105HP