Και τωρα κατι που εμαθα χθες και με αφησε μακακα..Την σχεση δε, με την λιπανση των βαλβιδων θα την καταλαβετε...
Στη δουλεια φιλος που εχει βαλει το συστημα lovato και ηταν καθόλα ευχαριστημενος εδω και καιρο, απεκτησε τον τελευταιο καιρο ενα προβλημα. Το συστημα τον γυριζε καθημερινα σε βενζινη απο υγραεριο και ειχε αρχισει να τον εκνευρίζει. Καναμε κουβεντα και καταλήξαμε οτι μαλλον κατι φταιει με την τροφοδοσια του lpg(μαλλον φιλτρο ή πνευμονας) και θα πηγαινε στο μαστορα να το κοιταξουν...
Τον βρίσκω χθες παλι και μου λεει με περιεργο υφος...''βρηκα λαδι'' !!! Τον ρωταω που το βρηκε ακριβως για να καταλαβω μιας και δεν εχω το ιδιο συστημα, και αναρωτήθηκα πως θα μπορουσε να περασει λαδι απο την μηχανη(το μονο που μπορουσα να σκεφτω ) στο συστημα lpg μιας και λαδιερα δεν ειχε ουτε ο εγκαταστατης του ειχε βαλει τιποτα..!!!!!! Στη συνεχεια της συζητησης μου ειπε οτι πηγε στο μαστορα και ψαχνοντας να βρουν τι συμβαινει ανοιξαν τον ρυθμιστη πιεσης(ετσι μου τον ειπε και δεν εννουσε τον πνευμονα) ο οποιος βρίσκεται στο χωρο της μηχανης, στο τελος της γραμμης τροφοδοσιας απο την δεξαμενη lpg, πριν απο τον πνευμονα και ηταν τίγκα στο λαδι !!! Φυσικα και κουφαθηκα γιατι καταλαβα και συμφωνησαμε οτι τα λαδια δεν θα μπορουσαν να ειναι απο το αμαξι αλλα μονο απο το lpg και απο την δεξαμενη του !!! Μου λεει χαρακτηριστικά οτι γύρισε τον ρυθμιστη αναποδα και αδειασε χαρακτηριστικα το λαδι αφηνοντας το να σουρωσει, τοσο πολυ ειχε !!!! Εγω, για να ελαφρυνω λιγο την ατμοσφαιρα του λεω γελοντας οτι ''τουλαχιστον απο λιπανση βαλβιδων εισαι κομπλε...πες μου που πηγες να παω και γω..'' Περα απο την πλακα ομως, το προβλημα του δεν λύθηκε μετα απο αυτο και ετοιμαζεται να αλλαξει φιλτρα, να τσεκαρει πνευμονα αν εχει και κει λαδι και στην τελικη αν δεν δει ''φως'' να βγαλει και να καθαρίσει την ρεζερβα lpg...
Ο εγκαταστατης του ειπε οτι απο καποιο πρατηριο εβαλε lpg που ειχε στην δεξαμενη του...λαδακι-σαβουρα Μα πως γινεται ρε παιδια αυτο ? Ειναι αλλο 1 ειδος νοθειας ή απλα αλλος 1 καθ'ολα ''ευσυνείδητος'' πρατηριουχος που εκανε ''πατατα'' ?
Σημείωση : Βαζει συνεχεια απο τον Φαρμακη στον Λουρο ΑΛΛΑ επειδη ειναι καταγωγη απο το Βολο και εκανε τελευταια ενα ταξιδάκι, ειχε βαλει τις τελευταιες 2 φορες εκει... Εγω 1,5 χρονο απο τον Φαρμακη δεν εχω παρατηρησει τιποτα ...τετοια...
Τις παρατηρησεις σας. Εχει συμβει σε κανεναν τιποτα αντιστοιχο ?