-
Το θέμα είναι ότι πανηγυρίζουμε για το επιτόκιο του 3.5%. Μόνον να θυμηθούμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2009 δανειζόμασταν με επιτόκιο μικρότερο. Είναι ίσως η πρώτη φορά που απόφαση Ελληνικής Κυβέρνησης δεσμεύει τη χώρα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Είμαι 42 και θα είμαι 82 (και αν) όταν θα έχουν τερματιστεί οι συνέπειες των αποφάσεων του 7/2011. Σε άλλες εποχές κάποιοι θα είχαν την ευθιξία να παραιτηθούν. Στην Ελλάδα την οικονομική υποδούλωση την παρουσιάζουν ως νίκη.
Ω καιροί ω ήθη.
Το 20% hair-cut είναι μικρότερο του hair-cut που πλήρωναν οι Ελληνικές Τράπεζες στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Οπότε δεν πρόκειται να πληρώσουν τίποτα οι Ευρωπαίοι. Αυτοί που πλήρωσαν ήταν οι μέτοχοι των Ελληνικών Τραπεζών (κυρίως) που τα τελευταία 3 έτη δεν είδαν ούτε cent ως μέρισμα ενώ το κεφάλαιο τους αποτιμημένο σε χρήμα βρίσκεται στο 1/4 της τιμής του 2009 αλλά και οι καταθέτες - δανειζόμενοι των Τραπεζών αυτών που πληρώνουν επιτόκια στα επίπεδα της τοκογλυφίας απόρροια και του οικονομικού κλίματος και των απαιτήσεων του διεθνούς τραπεζικού συστήματος για να επιζήσουν των stress-tests. Πλέον αυτού αυτοί που θα πληρώσουν το μάρμαρο είναι τα Ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία τα οποία θα δεχτούν de-facto το 20% hair-cut γιατί όπως και να το κάνουμε δεν θα είναι δυνατό να δανείζεσαι με 5~6% όταν θα έχεις χρήματα δεσμευμένα. Θα προτιμήσεις το 20% hair-cut. Χρήματα όλων αυτών που πλήρωναν όλα αυτά τα χρόνια ασφαλιστικές εισφορές.
Αυτοί που βέβαια δεν χάνουν τίποτα είναι η γενεά του Πολυτεχνείου η οποία θα συνεχίζει να εισπράττει τις παχυλές της συντάξεις (το κόψιμο θα είναι το ίδιο παντού αλλά η κατάταξη θα παραμείνει ως έχει) και θα συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα. Άτομα που δεν δούλεψαν ποτέ σοβαρά στη ζωή τους πήραν σύνταξη μετά από 25 χρόνια 'εργασίας' (συμπεριλαμβανομένων και των 10 ετών αγώνων) που θα ζητούσαν και κάποια στιγμή και σύνταξη αντιστασιακού (κατά τα πρότυπα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου και των εκατοντάδων χιλιάδων αντιστασιακών του Β ΠΠ).
Κατά τα άλλα ο Παπούλιας (γνωστός και ως ο κύριος δανειστής του Ανδρέα στη Βιλίτσα του Καστρίου όπου ο τρισμέγιστος κατσαπλιάς ήθελε να στεγάσει την αγάπη του με την αγελάδα που ακούσε στο όνομα Μιμή) τόλμησε να μιλήσει περί φοροδιαφυγής στην 'εορτή της Δημοκρατίας'. Έλεος δηλαδή. Να μιλά ο 2ος την τάξη αρχηγός του Καπόνε για τη μαφία. Και το άτοκο δάνειο στον Ανδρέα κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας τι ήταν αν όχι ένας εύσχημος τρόπος για την αποφυγή του πόθεν έσχες; Αλλά αυτά έγιναν πριν από 20+ χρόνια και όπως είχε πει και ο Δρακουμέλ 'ποιος θα νοιάζεται για το τι συνέβη με τα Σκόπια 10 χρόνια μετά...'. Και βέβαια έλεος που τόλμησε φέτος ο κύριος αυτός και οι λοιποί σφουγγοκωλάριοι του, που θα έπρεπε να ντρέπεται που είναι Πρόεδρος αυτής της Μπανανο-Δημοκρατίας, να εορτάσουν τον ερχομό ενός πολιτικού συστήματος που αποτέλεσμα των χειρισμών του ήταν η πλήρης οικονομική υποδούλωση της χώρας.
Με επιτόκιο 3.5% το χρέος είναι καθόλα διαχειρίσιμο σε αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία. Όμως αν δεν αναστραφεί το ισοζύγιο πληρωμών και αν οι Ελληνικοί προϋπολογισμοί δεν γίνουν πλεονασματικοί και μετά την αφαίρεση των τόκων (ήτοι με τα σημερινά δεδομένα θα πρέπει το πρωτογενές πλεόνασμα δηλαδή το εισπράξεις - υποχρεώσεις πλην τοκοχρεωλυσίων να είναι της τάξης του 5% του ΑΕΠ ώστε να μένει και κάτι για την αποπληρωμή μέρους του κεφαλαίου ή φευ για καμία επένδυση) δεν πρόκειται οι αγορές να θεωρήσουν την Ελληνική Οικονομία τίποτα άλλο παρά ως σκουπίδι. Για τα επόμενα 40 έτη δεν προβλέπω λοιπόν τίποτα άλλο από τη συνεχή συμπίεση των εισοδημάτων προς όφελος ενός καθεστώτος Κινεζοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού στη χώρα λαμβάνοντας υπόψη την αλλεργία που έχει το πολιτικό σύστημα απέναντι στην πανταχόθεν βαλλόμενη μεσαία τάξη. Η απόλυτη γκαρσονοποίηση του Έλληνα προς όφελος της πολιτικής του ελίτ.
-
Εφ' όσον όλοι συμφωνούμε ότι κλειδί για όλα αυτά είναι η εξασφάλιση σοβαρά πλεονασματικών προϋπολογισμών για πολλά χρόνια, τη στιγμή που η μοναδική φορά που (θυμάμαι να) είχαμε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς ήταν επί Σημίτη για 2-3 χρόνια, ποιά είναι η πρόταση ?
Αύξηση εσόδων = Φόροι, Αποκρατικοποιήσεις, Ανάπτυξη
Μείωση δαπανών = Απολύσεις, Κόψιμο μισθών, Κόψιμο κοινωνικών παροχών (πχ. ασφάλιση), Μείωση επενδύσεωνΜην ξεχνάμε ότι το 2010 καταφέραμε να ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ, σε εποχή χοντρής λιτότητας, το έλλειμα (από 10 δις σε 12 δις, αν θυμάμαι καλά)
-
Βασικά, η μόνη περίοδος που η χώρα είχε πραγματικά πλεονασματικούς προυπολογισμούς από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους, ήταν από το 1961 και έως το 1970. Την ίδια περίοδο η ανάπτυξη έπιανε σχεδόν κάθε χρόνο 8άρια.
Όλα τα άλλα χρόνια ήμασταν μέσα, άλλες φορές λιγότερο, άλλες περισσότερο. -
E γιαυτό είπα 'θυμάμαι' ρε συ, δεν είμαι τόσο παλιός
-
Εμένα αντιθέτως το σχέδιο, απ' όσο άκουσα σε ραδιόφωνο - τηλεόραση, μου φάνηκε και σαφές και εξαιρετικά καλό, πολύ καλύτερο απ' ότι το περίμενα. Μέχρι κι οι οίκοι αξιολόγησης το κρίνουν θετικά.
Η αγορά επίσης το βλέπει θετικά, μας αφαιρέθηκε το άγχος της χρεοκοπίας, πολύ θετικό για επενδύσεις.
Επίσης αυξήθηκε το ενδιαφέρον για επενδύσεις από Γερμανία, Αμερική Κίνα.
Γενικώς η ατμόσφαιρα απαλλάχθηκε από το βάρος της χρεοκοπίας, πράγμα καθοριστικό.
Η απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ θα γίνει με το ζόρι (θα μας ταίσουν θέλουμε δεν θέλουμε,!!! τι ξεφτίλα θεέ μου...δεν μπορούμε να μασήσουμε χαρισμένο φαί, έλεος!!!), ευτυχώς υπό την επίβλεψη Ευρωπαίων αξιωματούχων και όχι Ελλήνων υπουργών.
ΑΝ αρθούν προβλήματα όπως γραφειοκρατία, δικαστήρια (και άλλα ΠΟΛΛΑ του δημοσίου, τα χουμε ξαναπεί), μειωθούν φορολογικοί συντελεστές, διώξουμε Έλληνες υπουργούς - πρωθυπουργούς και βάλουμε Ευρωπαίους (νταξ, αυτό είναι δικό μου ) δεν βλέπω κανένα λόγο να μην πάμε καλά και το χρέος να γίνει άνετα εξυπηρετήσιμο.
Συνολικά μου δίνει την εντύπωση σχεδίων που χρησιμοποιούν τα ομοσπονδιακά κράτη όταν κάποιο μέλος της ομοσπονδίας έχει... προβλήματα. Άρα δείχνει και μια τάση προς τη δημιουργία μια ομοσπονδιακής Ευρώπης. Πολύ καλύτερο από τη διάλυση.
Αυτά σκέφτομαι και μετά βλέπω ΓΑΠ και Antoine και Φωτόπουλο και .Γενικώς ένα πολύ καλό σχέδιο, που φυσικά έχουμε κάθε ευκαιρία να το σκατώσουμε (βλέπε σχέδιο Μάρσαλ μετά τον Β'ΠΠ). Ελπίζω απλά να μη μας αφήσουνε να το χειριστούμε εμείς.
Επίσης εύχομαι να βάλουνε καμιά χιλιαριά άτομα που χουν διετελέσει υπουργοί, βουλευτές, κομματόσκυλα γενικώς στη φυλακή.
Μαζί με τους ψηφοφόρους τους, φυσικά. (αυτό προτείνω να προστεθεί στο σχέδιο) -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Εμένα αντιθέτως το σχέδιο, απ' όσο άκουσα σε ραδιόφωνο - τηλεόραση, μου φάνηκε και σαφές και εξαιρετικά καλό, πολύ καλύτερο απ' ότι το περίμενα. Μέχρι κι οι οίκοι αξιολόγησης το κρίνουν θετικά.
Η αγορά επίσης το βλέπει θετικά, μας αφαιρέθηκε το άγχος της χρεοκοπίας, πολύ θετικό για επενδύσεις.
Επίσης αυξήθηκε το ενδιαφέρον για επενδύσεις από Γερμανία, Αμερική Κίνα.
Γενικώς η ατμόσφαιρα απαλλάχθηκε από το βάρος της χρεοκοπίας, πράγμα καθοριστικό.
Η απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ θα γίνει με το ζόρι (θα μας ταίσουν θέλουμε δεν θέλουμε,!!! τι ξεφτίλα θεέ μου...δεν μπορούμε να μασήσουμε χαρισμένο φαί, έλεος!!!), ευτυχώς υπό την επίβλεψη Ευρωπαίων αξιωματούχων και όχι Ελλήνων υπουργών.
ΑΝ αρθούν προβλήματα όπως γραφειοκρατία, δικαστήρια (και άλλα ΠΟΛΛΑ του δημοσίου, τα χουμε ξαναπεί), μειωθούν φορολογικοί συντελεστές, διώξουμε Έλληνες υπουργούς - πρωθυπουργούς και βάλουμε Ευρωπαίους (νταξ, αυτό είναι δικό μου ) δεν βλέπω κανένα λόγο να μην πάμε καλά και το χρέος να γίνει άνετα εξυπηρετήσιμο.
Συνολικά μου δίνει την εντύπωση σχεδίων που χρησιμοποιούν τα ομοσπονδιακά κράτη όταν κάποιο μέλος της ομοσπονδίας έχει... προβλήματα. Άρα δείχνει και μια τάση προς τη δημιουργία μια ομοσπονδιακής Ευρώπης. Πολύ καλύτερο από τη διάλυση.
Αυτά σκέφτομαι και μετά βλέπω ΓΑΠ και Antoine και Φωτόπουλο και .Γενικώς ένα πολύ καλό σχέδιο, που φυσικά έχουμε κάθε ευκαιρία να το σκατώσουμε (βλέπε σχέδιο Μάρσαλ μετά τον Β'ΠΠ). Ελπίζω απλά να μη μας αφήσουνε να το χειριστούμε εμείς.
Επίσης εύχομαι να βάλουνε καμιά χιλιαριά άτομα που χουν διετελέσει υπουργοί, βουλευτές, κομματόσκυλα γενικώς στη φυλακή.
Μαζί με τους ψηφοφόρους τους, φυσικά.O ΓΑΠ δεν ήταν αυτός που το κατάφερε αυτό το σχέδιο για την Ελλάδα;
-
Εγώ νόμιζα η Μέρκελ. Πάντως, αν το κατάφερε ο ΓΑΠ, what took him so long? Και δεν το 'κανε πέρσι;
-
Εγώ νόμιζα η Μέρκελ. Πάντως, αν το κατάφερε ο ΓΑΠ, what took him so long? Και δεν το 'κανε πέρσι;Είναι συμφωνία όλων μαζί για την Ελλάδα. Ούτε για την Ιρλανδία, ούτε για την Πορτογαλία.
'what took him so long?' Εύκολο είναι όταν το βλέπεις τελειωμένο, έτσι; Ξέρεις η άλλη λύση ήταν η χρεωκοπία. Πλήρης. Χωρίς φερετζέ.
Και για να το θέσω αλλιώς: έχεις να προτείνεις κάποιον που θα το ΄χε καταφέρει, αυτό ή κάτι ακόμα καλύτερο, πιο νωρίς;
-
Εσυ θεωρεις οτι ρωτησε καποιον τον ΓΑΠ;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εφ' όσον όλοι συμφωνούμε ότι κλειδί για όλα αυτά είναι η εξασφάλιση σοβαρά πλεονασματικών προϋπολογισμών για πολλά χρόνια, τη στιγμή που η μοναδική φορά που (θυμάμαι να) είχαμε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς ήταν επί Σημίτη για 2-3 χρόνια, ποιά είναι η πρόταση ?Αύξηση εσόδων = Φόροι, Αποκρατικοποιήσεις, Ανάπτυξη
Μείωση δαπανών = Απολύσεις, Κόψιμο μισθών, Κόψιμο κοινωνικών παροχών (πχ. ασφάλιση), Μείωση επενδύσεωνΜην ξεχνάμε ότι το 2010 καταφέραμε να ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ, σε εποχή χοντρής λιτότητας, το έλλειμα (από 10 δις σε 12 δις, αν θυμάμαι καλά)
Το σκελος αυξηση εσοδων το εχουμε προχωρησει εως ενα σημειο,απο εδω και περα δεν εχει πολλα να δωσει,ειδικα εν μεσω υφεσης και λιτοτητας θα πρεπει να περιμενουμε χειροτερα νουμερα.
Το σκελος μειωση δαπανων εχει παρα πολυ ψωμι,ευκολα κατανοητο απο ολους οταν επι 2 χρονια μιλαμε για τον οργανισμο αποξηρανσης Κωπαϊδας αλλα αυτος ακομα εν ζωη ειναι!Το θεμα ειναι οτι με αυτη την καθυστερηση τελικα η Ελλαδα θα ξυπνησει μια μερα και θα πρεπει να κλεισει ολα τα σχολεία και τα νοσοκομεια,αλλα αυτο δεν το λεει στο κοσμο κανεις.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εσυ θεωρεις οτι ρωτησε καποιον τον ΓΑΠ;Δεν ξέρω (εσύ ξέρεις;).
Έτσι πιστεύω όμως, αλλιώς δε θα ΄χαν λόγο να τον προμοτάρουν έτσι, βάζοντάς τον στην κοινή συνέντευξη τύπου μαζί με Μπαρόζο.
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Δεν ξέρω (εσύ ξέρεις;).
Έτσι πιστεύω όμως, αλλιώς δε θα ΄χαν λόγο να τον προμοτάρουν έτσι, βάζοντάς τον στην κοινή συνέντευξη τύπου μαζί με Μπαρόζο.
Δεν εχει να κανει τοσο με τον GAP,οσο με την διαπραγματευτικη θεση της Ελλαδας.
Ο GAP ως εκπροσωπος της ειναι ανυπαρκτος,πρακτικα ειναι ενας χρεοκοπημενος ζητουλας.
Τον εβαλαν να τον προμοταρουν για να μας πεισουν οτι εσωσε την χωρα για να δεχτουμε τα νεα μετρα.
Οταν θα ερθουν τα δυσκολα να δω ποιοι θα σπευσουν στην καμερα να αναλαβουν ευθυνες -
Πλάκα έχει ο όλος διάλογος παραπάνω
Πηγαίνετε σας παρακαλώ να δείτε πότε ζήταγε ο ΓΑΠ να γίνουν μερικά απο αυτά που έγιναν προχθες στην σύνοδο κορυφής και μετά γράψτε αυτά που γράφετε
Ή σβήστε τα αν θέλετε για να μην πονάνα και τα μάτια μας με τις @@ που διαβάζουμε σ' αυτό το τοπικό ενίοτεΌταν το δείτε λοιπόν θα παρατηρήσετε ότι κάποια πράγματα έχουν ζητηθεί με το που δημιουργήθηκε το πρόβλημα με την Ελλάδα και τι κρίμα ο ΓΑΠ αν και αργά και μετά από πολλούς λάθους χειρισμούς των έμπειρων εταίρων μας στο Θέμα τις χώρας μας δικαιώθηκε εν μέρει.Και επίσης Ίσως είναι ο εμπειρότερος σε διαπραγμάτευση σε σχέση με πολλους από αυτούς εκει μέσα.Να θυμίσουμε πόση εμπειρία έχει ως ΥΠΕΞ κι ότι διαπραγματεύτηκε εξίσου ζόρικα θέματα με το προχθεσινό?
Τι ανάλογη εμπειρία έχουν πολιτικοί νάνοι τις Ευρώπης που δυστυχώς είναι πρόεδροι μεγάλων κρατών σε δύσκολες στιγμές(βλέπε Μέρκελ π.χ. έχει και κομμουνιστική διαπαιδαγώγηση μη χέσω Πάνω απ' όλα αλλυλεγγύη και συντροφοκοτητα.Αμ κάτι τέτοια λουλούδια έβγαλαν τα πρωην κομμουνιστικά καθεστώτα και κατέρευσε ο υπαρκτος σοσιαλισμός ) -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Σε άλλες εποχές κάποιοι θα είχαν την ευθιξία να παραιτηθούν.ποιος?
σε ποιες εποχες? -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Πλάκα έχει ο όλος διάλογος παραπάνωΠηγαίνετε σας παρακαλώ να δείτε πότε ζήταγε ο ΓΑΠ να γίνουν μερικά απο αυτά που έγιναν προχθες στην σύνοδο κορυφής και μετά γράψτε αυτά που γράφετε
Ή σβήστε τα αν θέλετε για να μην πονάνα και τα μάτια μας με τις @@ που διαβάζουμε σ' αυτό το τοπικό ενίοτεΌταν το δείτε λοιπόν θα παρατηρήσετε ότι κάποια πράγματα έχουν ζητηθεί με το που δημιουργήθηκε το πρόβλημα με την Ελλάδα και τι κρίμα ο ΓΑΠ αν και αργά και μετά από πολλούς λάθους χειρισμούς των έμπειρων εταίρων μας στο Θέμα τις χώρας μας δικαιώθηκε εν μέρει.Και επίσης Ίσως είναι ο εμπειρότερος σε διαπραγμάτευση σε σχέση με πολλους από αυτούς εκει μέσα.Να θυμίσουμε πόση εμπειρία έχει ως ΥΠΕΞ κι ότι διαπραγματεύτηκε εξίσου ζόρικα θέματα με το προχθεσινό?
Τι ανάλογη εμπειρία έχουν πολιτικοί νάνοι τις Ευρώπης που δυστυχώς είναι πρόεδροι μεγάλων κρατών σε δύσκολες στιγμές(βλέπε Μέρκελ π.χ. έχει και κομμουνιστική διαπαιδαγώγηση μη χέσω Πάνω απ' όλα αλλυλεγγύη και συντροφοκοτητα.Αμ κάτι τέτοια λουλούδια έβγαλαν τα πρωην κομμουνιστικά καθεστώτα και κατέρευσε ο υπαρκτος σοσιαλισμός )σε χτυπησε η ζεστη?
-
...
Μαζί με τους ψηφοφόρους τους, φυσικά. (αυτό προτείνω να προστεθεί στο σχέδιο)DANAOS_master, Orestisren τα έντονα για σας τα 'χα γράψει. Λες κι ήξερα ότι θα πεταγόντουσαν ΓΑΠικότεροι του ΓΑΠ σε μια εποχή που ούτε ο ΓΑΠ δεν είναι ΓΑΠικός. (πςς έγραψα )
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν ξέρω (εσύ ξέρεις;).
Δεν εχει να κανει τοσο με τον GAP,οσο με την διαπραγματευτικη θεση της Ελλαδας.
Ο GAP ως εκπροσωπος της ειναι ανυπαρκτος,πρακτικα ειναι ενας χρεοκοπημενος ζητουλας.
Τον εβαλαν να τον προμοταρουν για να μας πεισουν οτι εσωσε την χωρα για να δεχτουμε τα νεα μετρα.
Οταν θα ερθουν τα δυσκολα να δω ποιοι θα σπευσουν στην καμερα να αναλαβουν ευθυνεςΝόμιζα ότι θα μιλάγαμε με επιχειρήματα.
'Ανύπαρκτος'; Κι εγώ τι έβλεπα τότε στην τηλεόραση δίπλα σε κείνους τους 'τιποτένιους' να κάνουν μαζί δηλώσεις στους δημοσιογράφους απ΄ όλο τον κόσμο που περίμεναν να δουν τι γράφει η επόμενη σελίδα της Ιστορίας της ΕΕ;
'Χρεωκοπημένος ζήτουλας'; Καλά πρέπει να τα κατάφερε τότε ώστε να τους φάει άλλα 156 δις, ε;
'Να δεχτούμε τα νέα μέτρα'. Ξέρεις κάποιον, κάπου στον κόσμο, που να σου δίνει καραβιές λεφτά (266 δις μέχρι τώρα) για να πληρώνεις μισθούς, συντάξεις και να μη σε ελέγχει / επιβάλει μέτρα για να καταλάβει ότι δε θα χάσει τα ..καράβια;
'Οταν θα ερθουν τα δυσκολα' Τα δύσκολα που λες, θα είναι να πηγαίναμε, όσοι έχουμε ακόμη (κάποια) λεφτά / μισθούς στις τράπεζες, γιατί δεν αμφισβητώ ότι για μερικούς έχουν έρθει, και την κάρτα της ανάληψης να την έφτυνε πίσω το μηχάνημα. Αυτό λοιπόν εξασφαλίστηκε - δες τα spreads και τα ασφάλιστρα κινδύνου χρεωκοπίας που κατρακύλησαν - ότι δεν θα έρθει. Μήπως είσαι απ΄ αυτούς που ΄χουν 'τζογάρει' στην τύχη μας και χάνεις φράγκα; Δεν καταλαβαίνω πως αλλιώς μπορεί κάποιος Έλληνας να μη χαρεί μ΄ αυτή τη σανίδα σωτηρίας.
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Να θυμίσουμε πόση εμπειρία έχει ως ΥΠΕΞ κι ότι διαπραγματεύτηκε εξίσου ζόρικα θέματα με το προχθεσινό?
Σωστά. Ξέρει να χορεύει καλά ζεϊμπέκικο.
-
'Οταν θα ερθουν τα δυσκολα' Τα δύσκολα που λες, θα είναι να πηγαίναμε, όσοι έχουμε ακόμη (κάποια) λεφτά / μισθούς στις τράπεζες, γιατί δεν αμφισβητώ ότι για μερικούς έχουν έρθει, και την κάρτα της ανάληψης να την έφτυνε πίσω το μηχάνημα. Αυτό λοιπόν εξασφαλίστηκε - δες τα spreads και τα ασφάλιστρα κινδύνου χρεωκοπίας που κατρακύλησαν - ότι δεν θα έρθει. Μήπως είσαι απ΄ αυτούς που ΄χουν 'τζογάρει' στην τύχη μας και χάνεις φράγκα; Δεν καταλαβαίνω πως αλλιώς μπορεί κάποιος Έλληνας να μη χαρεί μ΄ αυτή τη σανίδα σωτηρίας.
Φιλε μου η σωτηρια θα ερθει οταν η χωρα σοβαρευτει,οταν η χωρα μας προσλαμβανει ΔΥ σα να μην υπαρχει αυριο και οι δαπανες αυξανονται αντι να μειωνονται,τοτε θα καταλαβεις οτι αυτη την σανιδα ο ιδιος ο GAP την κλωτσαει με ολη του την δυναμη μακρία,το παιχνιδι για τους πολιτικους μας ειναι οτι φαμε και οτι πιουμε.
-
Εχω την αισθηση οτι οι πολιτικοι μας πλεον οσοι δλδ τολμησουν να ξαναζητησουν τη ψηφο του κοσμου δεν θα ξαναπουν @@ες... Μερικοι ισως ακομα τολμησουν να ταξουν ψεματα στο κοσμο αλλα δεν θα γινουν πιστευτοι... (ελπιζω...). Μια του κλεφτη δυο του κλεφτη τρεις και η κακη του μοιρα που λεει και ο λαος.. ομως στο οτι δεν δοθηκε πιο σωστη λυση σαν τη σημερινη δεν φταιει μονο ο ΓΑΠ και η Ευρωπη επρεπε να φατσει στο Αμην για να καταλαβει καποια οικονομικα πραγματα... οχι οτι τωρα τα καταλαβε οπως επρεπε, αλλα για μας τουλαχιστον πηρε καποια σωστα μετρα... σε λιγο θα τα χρειαστουν και οι αλλοι.... οποτε θα ολοκληρωσουν και τα οικονομικα της ευρωπης σωστα με το παρων συστημα που εχουμε..
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!