-
αν παρκαρουμε σε δρομο που γινεται λαικη, ποιες οι επιπτωσεις?
ρωταω γιατι βρηκα στη πορτα της πολυκατοικιας χαρτι που προτρεπει τους γειτονες να παρκαρουμε τα αυτοκινητα μας στο δρομο που γινεται η λαικη γιατι εδω και πολυ καιρο εχει καταργηθει απο το δημο το να αλλαζει ο δρομος ανα 6μηνο (και να πηγαινουν μερικα τετραγωνα πιο περα οπως εκαναν παλιοτερα)
επειδη εμενα με ψηνει αυτο μιας και ειναι ταλαιπωρια το να εχεις λαικη κατω απο το σπιτι σου και μαλιστα μονιμα , αλλα δε θα ηθελα να αφησω χωρις πινακιδες το κοινοχρηστο αυτοκινητο της οικογενειας (το δικο μου ετσι κι αλλιως δεν το παρκαρω εξω) μπορειτε να μου πειτε τι θα μπορουσε να γινει σε αυτη τη περιπτωση (περα απο το ξυλο που σιγουρα θα παιξουν καποιοι με τους μαναβηδες , οπως πολλες φορες εχει γινει στο παρελθον )
υπαρχει φανταζομαι η περιπτωση να σκασει η τροχαια και να αρχισει το μαζικο σκισιμο κωλων ?
-
Το μόνο σίγουρο πως θα έχετε 'ιστορίες', καθώς για κάθε θέση στη λαϊκή έχουν πληρώσει την άδεια στον δήμο. Άρα αυτοί που έρχονται να πουλήσουν, έχουν σκάσει λεφτά στον δήμο και εσύ τους εμποδίζεις να δουλέψουν.
Κάποιοι δήμοι μάλιστα έχουν βάλει στους δρόμους που έχει λαϊκή, πινακίδα σήμανσης που απαγορεύει το παρκάρισμα κατά τις ώρες που έχει λαϊκή. Τσέκαρε αν έχει τοποθετήσει στον δρόμο σας.
Στο γραφείο του Δημάρχου πρέπει να πάτε και εκείνον πρέπει πιέσετε και όχι να έρθετε σε σύγκρουση με τους ανθρώπους της λαϊκής που δεν φταίνε για το θέμα.
-
βαζουν κορδελιτσα με χαρτακι μια μερα πριν, δεν εχει ταμπελες
η λαικη σε μας δεν εχει παρα πολλα χρονια εδω γυρω και η αληθεια ειναι οτι γενικα βολευει ωστε να πηγαινες με τα ποδια , γιατι παλιοτερα επρεπε να πηγαινουμε πιο μακρια , ομως το σωστο και το δικαιο θα ηταν να τρωνε και οι αλλοι το παλουκι που συνεπαγεται να εχεις τη λαικη ακριβως κατω απο το μπαλκονι σου
παντως τωρα που το σκεφτομαι καλυτερα συμφωνω μαζι σου, δεν φταινε αυτοι για να τη πληρωσουν και δεν ειναι αυτος ο σωστος τροπος αντιδρασης
(πρεπει να χουν παει καποιοι στο δημο, αλλα μαλλον θα τους εγραψε στα παπακια του, ισως αν μαζευαν υπογραφες? )
παντως το κοβω αυριο να ξυπναω απο τις φωνες και δε θα ναι η πρωτη φορα..
-
Στείλτε κάποιον που να φέρνει σε Φωτόπουλο για να γίνει δουλειά
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Στείλτε κάποιον που να φέρνει σε Φωτόπουλο για να γίνει δουλειάκοιτα βασικα εδω γυρω παιζουν πολλα κονε (παντου δηλαδη παιζουν , αλλα επειδη εδω ξερω για αρκετα και εχω δει διαφορα παραξενα με οσους ασχολουνται με τα δημοτικα ), οποτε το μονο βεβαιο ειναι οτι δεν ειναι τυχαια αυτη η αποφαση
παντου η λαικη αλλαζει δρομο ανα 6μηνο, εδω προφανως καποιος ενοχληθηκε απο τον αλλο δρομο (αν και παει το μυαλο μου οτι καποια μαγαζια θελουν κοντα τους τη λαικη και το κοσμο , εδω εχουν καταργησει ακομα και απαγορευτικα για να κανουν πιο ευκολα τη δουλεια τους , απαγορευτικα που μαλιστα μπηκαν επειδη περνουν λεωφορεια απο συγκεκριμενους δρομους για να μη μποτιλιαρουν ) ή γενικα καποιος ενδεχεται να εχει βαλει το χερακι του οπως εξηγω στη παρενθεση για αυτο και οσα παραπονα εχουν γινει πεφτουν στο κενο
θα δουμε πώς θα εξελιχθει
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
παντου η λαικη αλλαζει δρομο ανα 6μηνοoff topic αλλά που είναι αυτό το παντού; στην πόλη μου είναι στον ίδιο δρόμο πάνω από 30 χρόνια και πλέον γνωρίζουν και οι πέτρες πως Κυριακή βράδυ δεν παρκάρει κανείς εκεί (Δευτέρα είναι η λαϊκή)
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
παντου η λαικη αλλαζει δρομο ανα 6μηνο
off topic αλλά που είναι αυτό το παντού; στην πόλη μου είναι στον ίδιο δρόμο πάνω από 30 χρόνια και πλέον γνωρίζουν και οι πέτρες πως Κυριακή βράδυ δεν παρκάρει κανείς εκεί (Δευτέρα είναι η λαϊκή)
Και εδω το ιδιο γινεται.Στανταρ μερες και μερος.
-
Γενικά, οι Λαϊκές είναι σε 1-2-3 σημεία σε κάθε περιοχή (σε εμάς είναι 2 δρόμοι εναλλάξ κάθε έτος). Τα προβλήματα δημιουργούνται για δύο λόγους πλέον:
- Οι θέσεις στάθμευσεις είναι ελάχιστες, οπότε το αφήνει ο καθένας όπου να 'ναι. Ειδικά τώρα με την κρίση που τα αυτοκίνητα κινούνται λίγο, οι νόμιμες θέσεις είναι ελάχιστες και οι παράνομες που δεν ενοχλούν μειώνονται συνεχώς.
- Υπάρχουν πολλοί νέοι κάτοικοι στις γειτονιές και δε γνωρίζουν τα κατατόπια, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα κατά καιρούς και μέχρι να προσαρμοστούν.
Ευχαριστώ.
-
εχω καποιες αποριες οποτε ρωταω μπας και καποιος γνωριζει κατι παραπανω
-
οταν οδηγουσα εξωτερικο, Γερμανια συγκεκριμενα, σε καποια απο τα ταξιδια μου ειδα το γνωστο φλας. Την μια φορα (καπου Οκτωβριο), ειχα το δικο μου αμαξι. Δεν μου ρθε ποτε ομως τιποτα σπιτι. Την δευτερα φορα (Πασχα) με ενοικιαζομενο, μου ρθε σπιτι σημερα να πληρωσω προστιμος 35 Ευρω, απο εναν Δημο αν καταλαβα καλα. Οκ το πληρωσα. Το ερωτημα μου ειναι: μου βαζουν τιποτα ποντους στο Point system? λογικα δεν θα το λεγανε; ή ισχυει κατι αλλο και δεν το ξερω;
-
για εντος συνορων, ειχα καποιες παραβασεις...πχ πριν 20 χρονια ενα προστιμο για κατι με διπλη γραμμη, πριν καμια 10αρια ενα ψιλοπροστιμο 15 ευρω, και πριν 7-8 χρονια με ειχαν σταματησει και μου ειχαν παρει τα στοιχεια για μεγαλη ταχυτητα. Υποτιθεται θα μου ρχοταν κληση σε δικαστηριο. Τελικα ομως με πηρε τηλ, ενας αστυνομικος απο το τμημα εδω της γειτονιας μου, και μου ειπε οτι λογω παραγραφης αδικηματων για αποσυμφορηση δικαστηριων (ο άρθρο 31 Ν. 3346/2005 αν δεν κανω λαθος), δεν υπαρχει δικαστηριο, ουτε προστιμο, απλα να παραδωσω το διπλωμα για 30 μερες. Εγω ελειπα, βεβαια διακοπες, και αυτος ειπε τους γονεις μου να πανε μια φωτοτυπια, και απλα για 30 μερες να προσεχω παρα πολυ. Ετσι εγινε και τελος.
Για αυτα υπαρχει τιποτα point system????
please μην
-
-
Και να υπάρχει, μετά από τόσα χρόνια παραγράφεται.
Στο σκηνικό που αναφέρεις με το δικαστικό σύστημα που μπούκωσε, την είχα γλιτώσει κι εγώ, με τη διαφορά οτι κανένας δεν ασχολήθηκε να με πάρει τηλέφωνο. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά.
-
Ερώτηση: Εαν παρκάρω πάνω σε πεζοδρόμιο... Παράλληλα! Το τονίζω! Το αμάξι εαν είναι ελάχιστα ανεβασμένο επάνω ούτως ώστε να διευκολύνεται Ανετα!!!! η διέλευση των πεζών και φάω κλήση από τη δημοτική αστυνομία 80 ευρώ.. μπορώ να βγάλω άκρη ή ό,τι και να γίνει είμαι παράνομος? Δεν υπάρχει πινακίδα απαγόρευσης στο σημείο. Θυμίστε μου εαν έστω και λίγο δεν είναι νόμιμη η χρησιμοποίηση του πεζοδρομίου.
-
η οποια πινακιδα θα υπαρχει για να απαγορευεται το παρκαρισμα γενικως ομως το οτι ανεβηκες πεζοδρομιο (εστω και λιγο ) δεν δικαιολογειται απο κανενα ΚΟΚ και δεν υπαρχει λιγο παρανομος/πολυ παρανομος
ανεβηκες, αρα εισαι παρανομος
ακρη με την τροχαια δε βγαζεις ακομα κι οταν εχεις δικιο, τωρα αντικειμενικα δεν εχεις
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Και να υπάρχει, μετά από τόσα χρόνια παραγράφεται.Στο σκηνικό που αναφέρεις με το δικαστικό σύστημα που μπούκωσε, την είχα γλιτώσει κι εγώ, με τη διαφορά οτι κανένας δεν ασχολήθηκε να με πάρει τηλέφωνο. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά.
κι εγω την εχω γλιτωσει ετσι
μαλιστα θα ηταν πλημμελημα απλα μου ειχαν παρει καμια 20αρια (νομιζω ) μερες τις πινακηδες
μετα απο χρονια με το νεο κοκ για το ιδιο αδικημα, μου τις πηραν 2 μηνες , αλλα το προστιμο ηταν 350/2 , δηλαδη κλαιν σε σχεση με το να καταδικαζομουν
οι 2 μηνες ομως.. (ειναι που ουσιαστικα σε αποτρεπουν να τρεχεις)
με τον παλιο ΚΟΚ δεν ξερω αν ειχε point, με τον καινουριο ομως δεν εχει γιατι εχεις την επι τοπου αφαιρεση διπλωματος
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
η οποια πινακιδα θα υπαρχει για να απαγορευεται το παρκαρισμα γενικως ομως το οτι ανεβηκες πεζοδρομιο (εστω και λιγο ) δεν δικαιολογειται απο κανενα ΚΟΚ και** δεν υπαρχει λιγο παρανομος/πολυ παρανομος**ανεβηκες, αρα εισαι παρανομος
ακρη με την τροχαια δε βγαζεις ακομα κι οταν εχεις δικιο, τωρα αντικειμενικα δεν εχεις
Σωστά.. απλά το έγραψα μήπως και έκανα μια τελευταία ηρωική προσπάθεια να γλυτώσω..... Τι να κάνουμε..
-
Με σταματησανσε γνωστο μπλοκο ταχυτητας.
Δεν ειχε κινηση και τους σταματουσαν ολους.Δεν ειχα το διπλωμα μαζι, μου εκοψαν ενα προστιματακι 20€, πηγα σημερα το πληρωσα 10€
Πιο πολυ ταλαιπωρηθηκα να παω στην τροχαια το διπλωμα και στο ταχυδρομειο να πληρωσω την κληση.
-
Τέλος μπαίνει με αυτό το τρόπο στις συνήθειες του παρελθόντος να σκίζουμε τις κλήσεις που παίρνουμε στο εξωτερικό με τη νέα οδηγία περί ''διασυνοριακής ανταλλαγής πληροφοριών στην οδική ασφάλεια''.
Τι θα γίνει από το 2013 εξηγεί ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Δανέλλης:
''Μία παράβαση που θα γίνεται στη Γερμανία διαπιστώνεται από το σύστημα των ραντάρ. Αποστέλλεται μέσα από το ηλεκτρονικό δίκτυο ανταλλαγής πληροφοριών. Επισημαίνεται ο κάτοχος του αυτοκινήτου, δηλαδή αυτός που έχει το πιστοποιητικό ταξινόμησης. Και σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές θα παραλαμβάνει ο Έλληνας στον τόπο διαμονής του την κλήση, την οποία θα πρέπει να πληρώσει, ή τις ποινικές συνέπειες που θα πρέπει να αντιμετωπίσει''.
Τα ευρωπρόστιμα προς το παρόν περιορίζονται σε 4 παραβάσεις που θεωρούνται ως οι πλέον επικίνδυνες.Πρώτον η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, δεύτερον η οδήγηση σε κατάσταση μέθης, τρίτο η μη χρήση ζωνών ασφαλείας και τέταρτο η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη.
Στη νέα οδηγία, που ευτυχώς για εμάς δεν περιλαμβάνει το παράνομο παρκάρισμα, δεν συμμετέχουν προς το παρόν η Μεγάλη Βρετανία, η Ιρλανδία και η Δανία.rx8_drifter και λοιποί παρεπιδημούντες εις την αλλοδαπήν, τρέξτε/πιείτε/περάστε με κόκκινο όσο προλαβαίνετε!
Υ.Γ.: Συνεχίζουμε να παρκάρουμε όπου θέλουμε. Α, και σε Μ. Βρετανία-Ιρλανδία-Δανία τους γράφουμε στα @@@ μας
-
αυτό για την κατάσταη μέθης δεν κατάλαβα
αυτά βεβαιώνονται επιτόπου και προφανώς δεν υπάρχει περίπτωση να γλιτώσεις.
Τώρα για τα όρια ταχύτηταςΑ, μου έδειξε ο πατέρας μου τη φωτό στο mont blanc με το μάζντα, αν βρω κανα σκάνερ θα σας την ανεβάσω
-
Καλησπερα. Εφαγα μια απο τις γελοιες κλησεις που ειναι 100% για φοροεισπρακτικους λογους. παρκαρα στην αριστοτελους εκει που παρκαρω σχεδον 3 χρονια τωρα για να παω στη δουλεια μου. ουτε κιτρινες γραμμες ουτε ραμπες ουτε τιποτα. εχει ομως μια πινακιδα στην αρχη του τετραγωνου αλλα γραφουν μονο οσους παρκαρουν στην γωνια γιατι εμποδιζουν τη στροφη λεωφορειου. εχω μιλησει και με το περιπτερα και με ενα ψιλκατζιδικο και με εχουν διαβεβαιωσει οτι εκει δε γραφουν ποτε. πραγματι εδω και 3 χρονια παρκαρω εκει συχνα. και οντως εχω δει πολλες φορες κλησεις στη γωνια που εμποδιζουν στη στροφη αλλα ποτε εκει που παρκαρω εγω. σημερα ΟΛΑ τα αμαξια ειχαν πανω κλησεις. προφανως ο δημος εχει αναγκη απο εσοδα... θελω να ρωτησω το εξης. τι κυρωσεις θα εχω αν δε πληρωσω τη κληση. θα ηθελα καποιος να με ενημερωσει υπευθυνα αν ξερει τι γινεται. ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση να πληρωσω. Εχω μισθο 950 ευρω και γυναικα μακροχρονια ανεργη και εχω και ενα παιδι. ειμαι στο νοικι 380 το μηνα..... νομιζω δε χρειαζεται να πω πολλα. μολις παει 15 αντε 20 ο μηνας ειμαστε αφραγκοι και τρωμε μια στη πεθερα μου μια στη μανα μου. δε μας φτανουν με λιγα λογια ουτε να ζησουμε αξιοπρεπως. ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση να πληρωσω μια τοσο γελοια κληση. να πω οτι εκανα παρανομιες ειχα ανασφαλιστο οχημα περναγα κοκκινα ετρεχα κτλπ ναι. αλλα τετοια κληση δε πληρωνων. οχι επειδη ειμαι μαγκας ουτε επαναστατης. απλα δεν εχω. εχω αλλη μια τετοια παρομοια κληση απο το 2004 απο δημοτικη αστυνομια ομως. η σημερινη ηταν απο τη τροχαια. θελω να μαθω λοιπον τι κυρωσεις θα εχω επειδη δε σκοπευω να πληρωσω οσο δεν εχω. αν βρω κανα φραγκο ή αν βρει καμια δουλιτσα το γυναικακι ευχαριστως να πληρωσω. οσο ομως ειμαι σε αυτη την οικονομικη κατασταση δε πληρωνω. 80 ευρω. ελεος δηλαδη. και αν ξερει καποιος με εκεινη τη κληση απο τη δημοτικη αστυνομια τι θα γινει. μου εστειλαν κατα το 2007 κατι ειδοποιειτηρια αλλα τα αγνοησα. σκοπευω και αυτο το χρεος να το τακτοποιησω με τη πρωτη ευκαιρια.
-
Καλέ-τίποτα-σιγά, μην πληρώνεις
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Καλέ-τίποτα-σιγά, μην πληρώνειςμη με ειρωνευεστε παρακαλω... 80 ευρω για εσενα μπορει αν μην ειναι τιποτα. για εμενα ειναι οι πανες και τα γαλατα του παιδιου μου ολο το μηνα. τι τιποτα... ελληνικο κρατος ειναι αυτο. δε χαριζει. μονο εισπραττει. θα ηθελα αν ξερει καποιος ας ενημερωσει υπευθυνα τι γινετε αν δε πληρωσω. και αν εχει διαφορα αν η κληση ειναι απο τη τροχαια ή τη δημοτικη αστυνομια γιατι εχω ακουσει οτι εχει σημασια.
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.