-
Ο χρήστης famas έγραψε:
- καθε Κυριακη στην εκκλησια για προσευχη παρακαλωντας να μην τα ξαναυξήσουν του χρόνου.
Ακριβώς, γιατί πέρισυ τα 2500 κ.ε κόστισαν 7900€, τα 95 τμ κόστισαν 3150€ + τα γνωστά 3000 = 14050, δλδ. 8 χιλιάρικα λιγότερα. Δεν είναι λίγα...
Λιγα ... ? Με επιπλεον 8000 ευρω στην πραγματικη ζωη, συντηρω για εναν χρονο μια 997 turbo βγαζοντας την μια φορα την βδομαδα για ξεκα@λ@μα και μου περισευουν ρεστα για συντηρηση σε κανα κανα typerάκι να πηγαινοερχομαι οικονομικα στην δουλεια Γι αυτους βέβαια ειναι απλα μια φυσιολογικη διορθωσουλα προς τα πανω
Ο βενιζελος νομιζει οτι με 8000 καποιος περναει δεν περναει μια βδομαδα
Τι να λεμε τωρα ... οι ανθρωποι ειναι κλισμενοι μεσα σε γυαλα απο τα φοιτιτικα τους χρονια και μετα. Δεν εχουν ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ επαφη με την πραγματικοτητα και ΔΕΝ θελουν ΔΕΝ τους ενδιαφερει να εχουν. -
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Δεκτό, δεν ήξερα ότι υπάρχει σχετική εγκύκλιος. Από την άλλη όμως επιμένω ότι όταν μπει τέλος κατοχής και χρήσης στις κουζίνες, τους καναπέδες, τις χέστρες και τους πίνακες ζωγραφικής και να απαγορεύεται η χρήση τους από όποιον δεν θέλει να πληρώνει το τέλος και το τεκμήριο, τότε, θα δεχτώ ότι είναι δίκαιο να γίνεται και για τα αυτοκίνητα. Δε μπορεί να σου στερεί τη χρήση σε κάτι που κατέχεις επειδή έτσι γουστάρει.
Θα ηταν δικαιο να αποτελουν τεκμηριο καποια ειδη πολυτελείας ή ένδειξης πλουτου, αλλα αυτα τα εχει ο αλλος στο...σπιτι του.
Εκτος λιγων, κανεις δεν ξερει τι εχει μεσα.Τα αυτοκινητα ομως κυκλοφορουν στους δημοσιους δρομους και ειναι ευκολο να τα τσιμπησουν.
φανταζομαι αν εχεις μεγαλο σαλονι και βαλεις μεσα μια Φεραρι να την γυαλιζεις καθε Σαββατο και να την χαζευεις, ουτε πινακιδες χρειαζονται, ουτε τελη κυκλοφοριας, ουτε τεκμηριο υπαρχει...
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Ξεχασα να αναφερω οτι εχουμε και ενα getz 1.3 οποτε αυτο ποσο τεκμηριο εχει>?+4600, οπότε μαζί με τα 20250 μας κάνουν 24850, όλα αυτά ένα ένα σπίτι 95 τμ σε μια μέτρια περιοχή, για ένα φόκους st και για ένα γκετζ. Για να τα έχεις όλα αυτά θα πρέπει να βγάζεις όχι λιγότερα από 1775 ευρώ το μήνα.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Ξεχασα να αναφερω οτι εχουμε και ενα getz 1.3 οποτε αυτο ποσο τεκμηριο εχει>?
+4600, οπότε μαζί με τα 20250 μας κάνουν 24850, όλα αυτά ένα ένα σπίτι 95 τμ σε μια μέτρια περιοχή, για ένα φόκους st και για ένα γκετζ. Για να τα έχεις όλα αυτά θα πρέπει να βγάζεις όχι λιγότερα από 1775 ευρώ το μήνα.
τι πιο φυσιολογικο...
-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Δεκτό, δεν ήξερα ότι υπάρχει σχετική εγκύκλιος. Από την άλλη όμως επιμένω ότι όταν μπει τέλος κατοχής και χρήσης στις κουζίνες, τους καναπέδες, τις χέστρες και τους πίνακες ζωγραφικής και να απαγορεύεται η χρήση τους από όποιον δεν θέλει να πληρώνει το τέλος και το τεκμήριο, τότε, θα δεχτώ ότι είναι δίκαιο να γίνεται και για τα αυτοκίνητα. Δε μπορεί να σου στερεί τη χρήση σε κάτι που κατέχεις επειδή έτσι γουστάρει.
Να δω τον κάθε infinity να μαγειρεύει σε γκαζάκι, να κάθεται σε ψάθα, να χέζει σε κανατάκι και να έχει τους πίνακες στο σπίτι του κρεμασμένους ανάποδα να βλέπει μουσαμά και να δεχτώ κι εγώ να στερηθώ τη χρήση του οποιουδήποτε αυτοκινήτου απέκτησα (πάντα με νόμιμα μέσα).
Δηλαδή το κράτος θα κρατάει αρχείο τι κουζίνα και τι χέστρα έχεις εσύ και θα σε φορολογεί ανάλογα; Και αν εγώ φτιάξω έναν δικό μου πίνακα θα πρέπει να τον δηλώσω πρώτα στην εφορία;
Και όταν θα πουλήσω τον καναπέ μου θα πάω στην εφορία να κάνω μεταβίβαση;
Ναρκωτικά παίρνετε μερικοί; -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Ωραία όλα αυτά, αλλά τίποτα αντισυνταγματικό δεν προκύπτει.
Ναι ε?, επειδη το λες εσυ? Για ρωτησε κανενα σοβαρο δικηγορο...Και μετα μιλα για μπακαλιστικες υποθεσεις...
Eγω πιστευω οτι αντισυνταγματικες ειναι οι μειωσεις τιμων που κανουν οι εταιρειες για το ιδιο αυτοκινητο. Μου εχει τυχει 2 φορες που αγορασαμε αυτοκινητο και μετα απο 2-3 μηνες η τιμη του ηταν 2-3κ ευρω πιο κατω λογω που αποφασισε η εισαγωγικη να κατεβασει την τιμη. Οταν τους ζητησα να μου δωσουν και μενα μερος της εκπτωσης ακουσα το 'Δυστυχως για σενα...'
Παντως δεν γκρινιαξα τοσο οσο γκρινιαζουν μερικοι εδω μεσα για 300ε...
-
Μα καλά γιατι τους βάζετε ιδέες; Στο μηχανογραφημενο ερωτηματολόγιο της πρόσφατης απογραφής υπήρχαν ένα σωρό ερωτήματα για το σπίτι και τα περιεχόμενα του, εώς κι αν έχει εσωτερική η εξωτερική τουαλέτα.... Προφανώς η ύπαρξη εσωτερικής δηλώνει πολυτελή διαβίωση... Άλλωστε ειχε στο χωριό του κανείς και πριν 30 χρόνια εσωτερική;
Για τους υποστηριχτες του ´με διλιτρο μεγαλωσες ´ απόλυτα λογικό .... -
Τώρα τελευταία έχει γίνει και η μάνα μου πολύ αντισυνταγματική όταν μου λέει να κάνω οικονομία.
Αν κάνω οικονομία, δεν θα ξοδέψω και το κράτος δεν θα πάρει φπα, κάτι που είναι ποινικό αδίκημα γιατί του στερώ έσοδα.
Θα την απειλήσω με μηνύσεις αν το συνεχίσει. -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Προφανώς η ύπαρξη εσωτερικής δηλώνει πολυτελή διαβίωση... Άλλωστε ειχε στο χωριό του κανείς και πριν 30 χρόνια εσωτερική;Το σπίτι της προγιαγιάς μου είχε εξωτερική τουαλέτα, στην άλλη άκρη του οικοπέδου από το κυρίως κτίσμα. Είχε χτιστεί λογικά στα τέλη της δεκαετίας του '40 με αρχές της δεκαετίας του '50 από την κυβέρνηση ως μέρος συγκροτήματος κατοικιών για τους κατοίκους του χωριού, επειδή κάηκε το 1943 από τους Γερμανούς.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Να δω τον κάθε infinity να μαγειρεύει σε γκαζάκι, να κάθεται σε ψάθα, να χέζει σε κανατάκι και να έχει τους πίνακες στο σπίτι του κρεμασμένους ανάποδα να βλέπει μουσαμά και να δεχτώ κι εγώ να στερηθώ τη χρήση του οποιουδήποτε αυτοκινήτου απέκτησα (πάντα με νόμιμα μέσα).
Δηλαδή το κράτος θα κρατάει αρχείο τι κουζίνα και τι χέστρα έχεις εσύ και θα σε φορολογεί ανάλογα; Και αν εγώ φτιάξω έναν δικό μου πίνακα θα πρέπει να τον δηλώσω πρώτα στην εφορία;
Και όταν θα πουλήσω τον καναπέ μου θα πάω στην εφορία να κάνω μεταβίβαση;
Ναρκωτικά παίρνετε μερικοί;Όσο λογικό είναι να υπάρχει αρχείο ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ για τα παραπάνω, τόσο λογικό είναι να υπάρχει και για τα αυτοκίνητα. Αν θες να ψάξεις ποιοί είναι αυτοί που παίρνουν τα ναρκωτικά, ψάξε στους κυβερνώντες...
-
Τελικά αυτή η χώρα είναι γεμάτη συνταγματολόγους... Εγώ προτείνω η συνταγματικότητα να μην κρίνεται στο ΣΤΕ, αλλά στο 4tforum, εδώ τα ξέρουμε καλύτερα.
-
δεν εχει λεφτα, η μονη προχειρη λιστα που εχει ειναι τα αυτοκινητα. Αλλα από αυτα θα παρει μόνο 100 εκ ενώ από του φαρμακοποιούν θα έπαιρνε κανα δις για την πλάκα.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
δεν εχει λεφτα, η μονη προχειρη λιστα που εχει ειναι τα αυτοκινητα. Αλλα από αυτα θα παρει μόνο 100 εκ ενώ από του φαρμακοποιούν θα έπαιρνε κανα δις για την πλάκα.οι φαρμακοποιοι ομως θα κατεβαιναν σε απεργια ενω οι αυτοκινητιστες θα γκρινιαξουν 10 μερες στο φορουμ και θα το ξεχασουν
-
Για να καταλάβω κάτι, αν εγώ μέσα στο 2011 είχα πουλήσει το αυτοκίνητο, ή μου το είχαν κλέψει, ή είχε καταστραφεί, ή μου το είχε κατασχέσει η τράπεζα, θα εξακολουθούσα να πρέπει να πληρώσω την έκτακτη εισφορά;
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Κάποια στιγμή θα έρθουν αυξημένα τεκμήρια και έκτακτες εισφορές (είπαμε, γιατί έτσι) και στα 1800 και στα 1600 και στα 1200 κυβικά και στα υβριδικά και τότε θα αρχίσουν πολλοί να ξύνουν την κεφαλή τους. Μέχρι τότε ας απολαύσουν τον ψόφο της κατσίκας του γείτονα.Ποιός απολαμβάνει τον ψόφο της κατσίκας του γείτονα;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δεν εχει λεφτα, η μονη προχειρη λιστα που εχει ειναι τα αυτοκινητα. Αλλα από αυτα θα παρει μόνο 100 εκ ενώ από του φαρμακοποιούν θα έπαιρνε κανα δις για την πλάκα.
οι φαρμακοποιοι ομως θα κατεβαιναν σε απεργια ενω οι αυτοκινητιστες θα γκρινιαξουν 10 μερες στο φορουμ και θα το ξεχασουν
δε μετραει η απεργία τους. Ας εδινε αδεια στο carrefour και θα σου έλεγα εγω...
Δεν εχει σημασία τι λεμε εμεις. Θελει λεφτα τωρα. Αν δε χρεωκοπήσουμε μέχρι τον οκτ. τοτε το ξανασυζητάμε
Λαππας... φυσικά.... εχεις λεφτά και τα έκρυψες
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Για να καταλάβω κάτι, αν εγώ μέσα στο 2011 είχα πουλήσει το αυτοκίνητο, ή μου το είχαν κλέψει, ή είχε καταστραφεί, ή μου το είχε κατασχέσει η τράπεζα, θα εξακολουθούσα να πρέπει να πληρώσω την έκτακτη εισφορά;η οχι...;
-
σας ξαναρωτάω γιατί συνήθως καποιος κοροιδεύει ή ... κάτι άλλο
Το 2011 εχει έκτακτη εισφορά ή όχι? Που το λεει (όχι τι υποθέτουμε)Για το 2010 σίγουρα εχει το ξέρουμε
-
Για να καταλάβω κάτι, αν εγώ μέσα στο 2011 είχα πουλήσει το αυτοκίνητο, ή μου το είχαν κλέψει, ή είχε καταστραφεί, ή μου το είχε κατασχέσει η τράπεζα, θα εξακολουθούσα να πρέπει να πληρώσω την έκτακτη εισφορά;H έκτακτη εισφορά προκύπτει από το τεκμήριο αν θυμάμαι καλά. Άρα (λογικά ) θα πληρώσεις μέρος της έκτακτης εισφοράς (όπως θα φορολογηθείς μόνο για τους μήνες κατοχής).
-
Για να καταλάβω κάτι, αν εγώ μέσα στο 2011 είχα πουλήσει το αυτοκίνητο, ή μου το είχαν κλέψει, ή είχε καταστραφεί, ή μου το είχε κατασχέσει η τράπεζα, θα εξακολουθούσα να πρέπει να πληρώσω την έκτακτη εισφορά;Αν στο έκλεβαν μέσα στο 2011 θα έπρεπε να πληρώσεις ΟΛΗ την εισφορά, αφού αναφέρεται λογικά στην χρήση του 10' (γι' αυτό και μετράει με το περσινό τεκμήριο...).
Για χαζούς τους έχεις;Ακόμη και σήμερα αν το πουλούσες ή στο έκλεβαν, σε ένα χρόνο από τώρα θα έπρεπε να πληρώσεις την εισφορά για το μισό 2011 (αν τελικά η έκτακτη εισφορά γίνει... μόνιμη! )!
Είπαμε, είναι ...καταπληκτικοί!
ΥΓ: Επειδή κάποιοι μας αποκαλούν γκρινιάρηδες για το... 'πενιχρό' ποσό των 270€ (εφέτος...), θα πω πως το κράτος φέτος μου ζητάει εκτός από την έκτακτη εισφορά για το δίλιτρο αμάξι μου, την έκτακτη (μέχρι το 2014... ) εισφορά στο εισόδημα (στο 2% είμαι...), την εισφορά επειδή είμαι ΕΕ (300€ φέτος, 500€ του χρόνου...), αλλά ενώ τα δυο τελευταία χαράτσια είναι πιο... βαριά, εν τούτοις δεν έχουν την αδικία του αυτοκινήτου: το αυτοκίνητό μου πλέον δεν αξίζει μία σαν μεταχειρισμένο και αν βρεθώ στην ανάγκη δεν θα μπορω να το πουλήσω.
Αυτό, είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβουν ορισμένοι;
Τέλη κυκλοφορίας