Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Τέλη κυκλοφορίας ®️
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Τέλη κυκλοφορίας ®️
    • 1
    • 2
    • 249
    • 250
    • 251
    • 252
    • 253
    • 482
    • 483
    • 251 / 483
    Περί αυτοκίνησης
    111
    9657
    183169
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • N
      nass last edited by

Τη μεγάλη φοροδιαφυγή ΔΕΝ την πιάνεις με τα τεκμήρια κάθε είδους διότι δεν τους ανήκει τίποτα -όλα είναι σε off-shore από Κύπρο μέχρι Virgin Islands.

Κάτι ταλαίπωρους πιάνεις που είχαν νταλκά την 3λιτρη τη 'μπέμπα' ή τη τζιπούρα και φυσικά όσους αφελείς πίστεψαν ότι γίναμε Ευρώπη.

Σε ό,τι με αφορά, ενσυνείδητα πήρα δίλιτρο (έχει δίκιο ο Nikos! σε αυτό...) και συμφωνώ με τη θέση cavallino: γουστάρω το αυτοκίνητό μου πολύ και αρνούμαι να μπω σε λογική γκρίνιας μέχρι τελικής πτώσης για Χ ευρώ το χρόνο (σεβαστή φυσικά η θέση περί προσωπικής αξιοπρέπειας, είναι θέμα προτεραιοτήτων). Τώρα μπορώ να τα πληρώσω. Αν δεν μπορώ, καταθέτω πινακίδες (δεν το πουλάω κοψοχρονιά κουφάλα νεκροθάφτη γιατί δεν θα μπορέσω ποτέ (για πραγματικούς = €€€ ή ψυχολογικούς λόγους) να πάρω κάτι αντίστοιχο) και περιμένω να έρθουν καλύτερες μέρες.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • K
        kikizas-grigoris last edited by

Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
        Αλλά ΟΚ...το φόρουμ αποφάσισε ότι μ@λ@κί@ έκανε και αύξησε τα τεκμήρια σε αυτοκίνητα, σκάφη, πισίνες, αυτοκίνητα κλπ...τι ξέρουνε μωρέ αυτοί. Μόνο για μούτζες είναι, ε?

Και προφανώς θέλουμε να σωθεί η Ελλάδα, όταν αγγίζει τη τσέπη του άλλου...όταν αγγίζει τη δική μας, 'αγανακτούμε'.

Στο είπα και πριν Βασίλη, πιο ΜΕΣΑ στην αγορά...δε μπορώ να μπω (δυστυχώς). ...αλλά ξέχασα, είμαι στο δικό μου σύμπαν...συνεχίστε.

Oταν ΗΔΗ με τις αυξησεις σε Φ.Π.Α, λοιπους φορους, εκτακτες εισφορες για υψηλα κυβικα, τεκμηρια κλπ, την προηγουμενη χρονια ΑΠΕΤΥΧΑΝ οχι μονο να φτασουν τον στοχο, αλλα να καλυψουν ακομα και τις προπερσινες εισφορες, με χαμηλοτερους συντελεστες, Φ.Π.Α κτλ, ειναι προφανες οτι το οικονομικο επιτελειο της κυβερνησης, οχι μονο μ@λ@κιες εκανε, αλλα προκειται για ενα τσουβαλι απο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΧΡΗΣΤΑ, ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ!
        Τα ποσα για τα οποια γινεται ντορος, στα της ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ, επαναλαμβανω καθε ειδους εκτακτης εισφορας, ακομα και αν τα μαζευαν αποτελουν ενα πολυ μικρο ποσοστο, των δις ευρω που καταναλωνει απλα με το να...υπολειτουργει το συνολο Δημοσιου-Δεκο, για να μην βαλουμε στην εξισωση τις μαυρες τρυπες, που εχει προικιστει τα τελευταια 30 χρονια το κρατος, οι οποιες ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ με τιποτα. Χοντρικα και μπακαλιστικα, ειναι σαν να υπαρχει ενας κουβας με 5-6 μεγαλες τρυπες στον πατο, και να φωναζεις σε αυτον που αρμεγει τις εξουθενωμενες αγελαδες, να αρμεξει πιο γρηγορα, να ξεχειλωσει/δημιουργησει προβλημα στις θηλες τους, μηπως και γεμισει ο κουβας...
        Οι μουτζες λοιπον ειναι το λιγοτερο, και εχει γινει ηδη. Σειρα εχουν το ξυλο, αλλα πολυ περισσοτερο, μια καταρευση
        του γενικοτερου συντεχνιακου συστηματος σε ολους τους κλαδους, ωστε καποιοι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ κυριως, να πανε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ φυλακη, για εσχατη προδοσια, κατασπαταληση δημοσιου χρηματος, και οτι αλλο εχει γινει, επιστρεφοντας απο 'τα λεφτα', οτι τελοσπαντων εχει μεινει, ειτε εντος, ειτε εκτος χωρας.
        Η τσεπη η δικη μας, τουλαχιστον αυτων που πληρωνουΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΛΟΥΣ τους φορους, εχει μικρυνει τοσο, που η μεσαια ταξη κοντευει να εκλειψει. Οταν λοιπον σου ζητουν με ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ, βιαστικες και π@υστικες τροπολογιες να 'συνδραμεις'
        επειδη τα εκαναν σαν τα μουτρα τους, μηπως και κερδισουν χρονο, και 'διαχειριστουν' μερικα ακομα δανεικα, ε ΟΧΙ, να πανε να γ@μηθουν πατοκορφα, ολοι αυτοι και οι οικογενειες τους.
        Η πραγματικη αλλαγη, και οχι αυτη που διατυμπανιζε την δεκαετια του 80' ο σκ@τοψυχος λαοπλανος, ειναι πολυ κοντα, ισως πρεπει να χυθει και αιμα τελικα, μηπως και οι 'βδελλες' που ξεζουμιζουν την μεσαια και μικρομεσαια ταξη επι 30ετιας, παρουν τον πο@λο.
        Τελος η αγορα που εισαι, ειναι αυτη της προσφορας και ζητησης, και μαλιστα επι του προκειμενου, αναφερεσαι για μια σχετικα ανελαστικη ζητηση, σε οτι αφορα τον τουρισμο. Η Ελλαδα ειναι Ελλαδα, και παρολες τις απιστευτες ανακλησεις κρατησεων, ειναι ενας ευλογημενος τοπος με γ@μημενους πολιτικους, εδω μιλαμε για οικονομικη πολιτικη, αλλο το ενα, αλλο το αλλο.
        Προφανως και ζεις σε ενα δικο σου, γυαλινο συμπαν, με τις αντιληψεις που εχεις, περι σκυψιμο κεφαλιου, συμμορφωσης και πληρωμης εκτακτων (παρανομων) εισφορων, απλα επειδη εσυ μπορεις, εχεις (και μαγκια σου) την δυνατοτητα-ανεση να πληρωνεις ανα πασα στιγμη.

• N
          nidosan last edited by

Ο χρήστης Nikos! έγραψε:

Πες μας π.χ. εάν εσύ συμφωνείς με αυτού του είδους τη λογική (=με το να ξαναμπούν 'τεκμήρια' όχι που υποθέτουν το κόστος συντήρηες και χρήσης των ΙΧ με βάση τα κυβικά τους, αλλά που 'προβλέπουν' ακόμα και το κόστος ζωής που μπορεί να έχει κάποιος, με βάση τα κυβικά του [ή των] ΙΧ που διαθέτει!).

Επί της αρχής, τα κυβικά στον ορισμού του τεκμηρίου είναι παράλογα.

Τα κυβικά στον ορισμό του τεκμηρίου είναι το παράλογο, πιστεύεις, ή όλο το concept 'πες μου τι αμάξι έχεις να σου πω πώς ζεις γενικότερα'? Αν φταίνε τα κυβικά, αλλά το concept το βρίσκεις σωστό, γράψε σε παρακαλώ ένα δίκαιο ορισμό τεκμηρίου όπως τον φαντάζεσαι, να δούμε πώς το εννοείς...

ΑΛΛΑ...έχω βαρεθεί να το γράφω. ΔΕΝ είναι η οποιαδήποτε χρονιά! Είναι Η χρονιά που θα εξαρτηθεί για το αν θα χρεωκοπήσουμε ή όχι. Δεν υπάρχει λογική...το είπα.

Αυτά είναι...live with it.

Οπότε επειδή 'είναι η χρονιά που θα εξαρτηθεί για το αν θα χρεωκοπήσουμε ή όχι και δεν υπάρχει λογική' (και το πιθανότερο είναι τέτοιες χρονιές να είναι και οι επόμενες που θα έρθουν...) εσύ θα σκύψεις το κεφάλι μπροστά σ' ό,τι παράλογο φόρο και αν σου βάλουν, που σε αδικεί σε σχέση με τους άλλους, και αν έχεις (ή έστω μπορείς να βρεις) τα χρήματα θα τον πληρώσεις και δε θα αντιδράσεις ζητώντας κάτι πιο δίκαιο. Σωστά?

Πες μας αν συμφωνείς ότι κάποιος που έχει π.χ. Lotus Elise λογικά 'τα βγάζει πέρα' με 7600 το χρόνο (με τα νέα τεκμήρια) ενώ αν είχε πάρει Τσερόκι 4.7 2ο-3ο χέρι λογικά θα 'τα έβγαζε πέρα' με κάπου 30 χιλιάρικα παραπάνω το χρόνο, μίνιμουμ.

Κάτσε, κάτσε. Δεν νομίζω να του έβαλε κάποιος το πιστόλι στο κρόταφο και να του είπε: 'θα πάρεις Jeep 4.700 κυβικών στην Ελλάδα που κάνει 60Κ, στην σπέσιαλ τιμή των 30Κ μεταχειρισμένο, θες δε θες!'.

Τώρα μαθαίνουμε ότι το κράτος κυνηγάει τα κυβικά?

Ερώτηση 1:
          Κι εσύ πήρες αμάξι με >1928cc. Θα έκανες την ίδια επιλογή αν σου είχαν πει ότι θα πρέπει να πληρώνεις 'τέλη' 1100 ευρώ το χρόνο?

Εγώ σίγουρα όχι (αν και κατά τ'άλλα είμαι με την επιλογή μου).

Ερώτηση 2:
          Θεωρείς ανόητο όποιον πίστεψε το κράτος όταν είπε π.χ. 'τέρμα τα τεκμήρια σε ό,τι έχει κάτω από Χ ευρώ' και τώρα το παίρνει πίσω ακόμα και για όσους με βάση αυτό πήραν ό,τι πήραν? Τα εγκρίνεις εσύ αυτά τα κόλπα?.

Πες μας εάν συμφωνείς ότι ΔΕ 'δικαιούται' να πάρει σπορ αμάξι με 'μεγάλο' κινητήρα κάποιος που τα μάζευε 5 χρόνια τα 80 χιλιάρικα, αν σήμερα δε βγάζει πάνω από 20-25 χιλιάρικα το χρόνο, ακόμα κι αν μετά την αγορά του το αμάξι θα του κοστίζει το πολύ 3-4 χιλιάρικα το χρόνο (όλα μέσα).

Έχω 2λτ, το πήρα εν γνώσει μου και ΓΝΩΡΙΖΩ τα επακόλουθα. Αν δε μπορώ να το συντηρήσω, και είναι ανάγκη, το πουλάω.

Προφανώς και αν είναι ανάγκη το πουλάς, το θέμα είναι Νίκο αν θα είναι ΟΝΤΩΣ ανάγκη (π.χ. έληξε η εγγύηση και σου βγάζει προβλήματα και σε έχει μαδήσει) ή αν ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ θα το κάνει 'ανάγκη' με το 'έτσι θέλω' ζητώντας σου π.χ. 5000 το χρόνο για να σε αφήσει να το κρατήσεις επειδή τόσα του λείπουν κι αποφάσισε να τα ζητήσει από εσένα.

Αλλά όοοοχι...ο Έλληνας, θα βρει τρόπους να το κρατήσει για να συνεχίζει να τη λέει στο γείτονα με τη 2λτ μπέμπα του ή τη 5λτ τζιπούρα του καταθέτοντας πινακίδες ή φοροδιαφεύγοντας!

Σιγά μην τη λέει στο γείτονα με 2λτ μπέμπα και καταθέτοντας πινακίδες (άρα χωρίς να μπορεί να κυκλοφορήσει)!..

Εύγε...και μετά λέμε ΠΩΣ φτάσαμε εδώ που φτάσαμε...

Όταν δεν έχεις σοβαρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, όταν αφήνεις τους 'δικούς σου' να τρώνε και να πίνουν σαν να μην υπάρχει αύριο, όταν αντί να φορολογήσεις δίκαια βαράς αλύπητα αυτούς που δεν το αξίζουν οδηγώντας τους στο να ψάξουν να βρουν 'πατέντες' μπας και δουν άσπρη μέρα, πιστεύεις ότι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε επειδή κάποιοι δε βλέπουν άλλη λύση (έστω προσωρινή) από το να καταθέσουν πινακίδες και να επισημάνουν το μέγεθος της αδικίας?!...

Παρεμπιπτόντως, εσένα τι είδους συμπέρασμα μέσα από αυτήν εδώ τη συζήτηση θα σε ικανοποιούσε?

• P
            papatzas last edited by

Ο χρήστης Nikos! έγραψε:

Καλά να δώσουν το Χ6 και να πάρουν golf δεν παίζει...να πάρουν ΚΑΙ golf, παίζει. Ξέρω τέτοιους ανθρώπους. Για να δούμε τώρα πως θα δικαιολογήσει τεκμήριο 40.000 ευρώ, όταν δηλώνει 4.000 (ξέρω και τέτοιους )

Αλλά ΟΚ...το φόρουμ αποφάσισε ότι μ@λ@κί@ έκανε και αύξησε τα τεκμήρια σε αυτοκίνητα, σκάφη, πισίνες, αυτοκίνητα κλπ...τι ξέρουνε μωρέ αυτοί. Μόνο για μούτζες είναι, ε?

Και προφανώς θέλουμε να σωθεί η Ελλάδα, όταν αγγίζει τη τσέπη του άλλου...όταν αγγίζει τη δική μας, 'αγανακτούμε'.

...αλλά ξέχασα, είμαι στο δικό μου σύμπαν...συνεχίστε.

δεν το ειπε το φορουμ, το κομα σου το ειπε το 2003 οτι ειναι αδικα, αναποτελεσματικα και τα κατηργησε, αρα για μουτζες το κομα σου.

προφανως δεν ξερουν τιποτα ειναι ανικανοι και ασχετοι και μαγοι της κωλοτουμπας (και συ δεν πας πισω, αφου απο κωλοτουμπες αλλο τιποτα)

ρωτησα και αλλον και φυσικα δεν μου απαντησε. ποιο αυτοκινητο κοστιζει ετησιως 40000 ευρω; πες μου ενα

κι επειδη μαλλον δεν το ξερεις η δεν το χεις καταλαβει

το τεκμηριο λειτουργει αθροιστικα:

ζεις και αναπνεεις-> 3000 ευρω
            μενεις σε σπιτι-> χ ευρω χ ψ τετραγωνικα + τριπλο ολοκληρωμα τιμης ζωνης χ οροφος χ αντικειμενικη αξια
            εχεις αυτοκινητο-> τοσα κυβικα γιατι μονο αυτο ξερω -> 8800 για διλιτρο, ασχετα αν το χεις στο σαλονι (alfa πχ) η κανεις 30000 το χρονο

αν εχεις ολα τα παραπανω προστιθενται, μαζι με ολα τα υπολοιπα που μπορει να εχεις

κι ετσι επιασαν τη φοροδιαφυγη.. ε λοιπον @@ επιασαν και θα πιασουν

κι ομως ζεις στο δικο σου συμπαν, στο λενε ολο και περισσοτεροι. κοιταξε το

α και που 'σαι.. στο παραδειγμα με το εστιατοριο, πηγαινε τωρα να πληρωσεις παλι γιατι εκανε λαθος και πληρωσες τα ψαρια λιγοτερα, ξαναπερνα να πληρωσεις επιπλεον

• N
              nass last edited by

Ο χρήστης nidosan έγραψε:

Πες μας π.χ. εάν εσύ συμφωνείς με αυτού του είδους τη λογική (=με το να ξαναμπούν 'τεκμήρια' όχι που υποθέτουν το κόστος συντήρηες και χρήσης των ΙΧ με βάση τα κυβικά τους, αλλά που 'προβλέπουν' ακόμα και το κόστος ζωής που μπορεί να έχει κάποιος, με βάση τα κυβικά του [ή των] ΙΧ που διαθέτει!).

Τα κυβικά στον ορισμό του τεκμηρίου είναι το παράλογο, πιστεύεις, ή όλο το concept 'πες μου τι αμάξι έχεις να σου πω πώς ζεις γενικότερα'? Αν φταίνε τα κυβικά, αλλά το concept το βρίσκεις σωστό, γράψε σε παρακαλώ ένα δίκαιο ορισμό τεκμηρίου όπως τον φαντάζεσαι, να δούμε πώς το εννοείς...

Αρα (δικηγόρος του διαβόλου) θεωρείς τα περσινά τεκμήρια, που ήταν βασισμένα στο μέσο κόστος χρήσης του αυτοκινήτου (διότι και αν δε θες €5400 το χρόνο για το δίλιτρο θα θες πχ. €4000, μικρή διαφορά, το να θες €1000 γιατί το έχεις στο σαλόνι είναι ασήμαντη μειονότητα / μειοψηφία, όπως καταλαβαίνεις, και στις αστικές δημοκρατίες, ας το δεχτούμε, οι μειοψηφίες παίρνουν τα @@ τους...), δηλ. 'πες μου τι αμάξι έχεις να σου πω πόσα χρειάζεσαι το χρόνο κατά μέσο όρο για να το κινείς / συντηρείς' σωστά ως concept ?

Με τα φετινά που γυρίσαμε πίσω στις εποχές 'τόσα κυβικά = τόσο εισόδημα' δεν τίθεται ζήτημα

Βασικά αν τα τεκμήρια (α) βασίζονται στο πραγματικό μέσο κόστος χρήσης του περιουσιακού στοιχείου και όχι στο εικαζόμενο εισόδημα (β) έχουν μη υποχρεωτικό χαρακτήρα (δηλ. μπορείς να πας στο έφορο και να αποδείξεις ότι δεν ισχύει αυτό το εισόδημα, βέβαια εδώ μπαίνει η θαυμάσια εικόνα της δημόσιας διοίκησης ως προς τη διαφθορά (*)) (γ) έχουν ένα συντελεστή βαρύτητας ανάλογα με το πόσα είναι πχ. το πρώτο χ 0,80, τα δύο χ 1, τα τρια επί 1,2 κτλ. (δηλ. μπορεί να έχεις καύλα να έχεις ένα καλό αμάξι αλλά το να έχεις ΚΑΙ καλό αμάξι ΚΑΙ σπιταρώνα ΚΑΙ πισίνα ΚΑΙ σκάφος ΚΑΙ αεροπλάνο έ, κάτι δείχνει βρε αδελφέ για το βιοτικό σου επίπεδο), δηλ. εν ολίγοις να σε έβαζαν μεν στο 'ραντάρ' της εφορίας αλλά να μην ήταν καθοριστικά, είναι (κατ΄εμέ) αποδεκτά ως φιλοσοφία και εφαρμογή.

(*) Και η όλη ουσία είναι εδώ, ότι τα τεκμήρια είναι απόρροια της αδυναμίας της δημόσιας διοίκησης, λόγω διαφθοράς και έλλειψης πολιτικής βούλησης, να συλλάβει τη φοροδιαφυγή.

• B
                bebes last edited by

Την... ενοποίηση των νέων εισπρακτικών μέτρων σε ένα εξετάζει σοβαρά το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκτακτη εισφορά, ο ειδικός φόρος επί των στοιχείων πολυτελούς διαβίωσης και το τέλος επιτηδεύματος εξετάζεται σοβαρά να χρεωθούν σε ένα και μόνο εκκαθαριστικό σημείωμα το οποίο θα αποσταλεί στους φορολογούμενους. Ο λόγος; Να αποφευχθεί η αποστολή πολλαπλών και διαφορετικών ειδοποιητηρίων στους φορολογούμενους που θα προκαλέσουν σύγχυση και θα έχουν τον κίνδυνο να βάλουν στον πειρασμό τους φορολογούμενους να διαλέξουν ποιο φόρο να πληρώσουν και ποιον να αφήσουν απλήρωτο.

Πηγή:www.capital.gr

κατι αρχισαν να ψυλιάζονται, ή ειναι η ιδεα μου;

• D
                  droemmen last edited by

Ο χρήστης Nikos! έγραψε:

ΑΛΛΑ...έχω βαρεθεί να το γράφω. ΔΕΝ είναι η οποιαδήποτε χρονιά! Είναι Η χρονιά που θα εξαρτηθεί για το αν θα χρεωκοπήσουμε ή όχι. Δεν υπάρχει λογική...το είπα.

Ένα μικρό λάθος. Απ' ότι μας είχαν πει οι κυβερνοηλίθιοι αυτή ήταν η προηγούμενη χρονιά!

• I
                    infinity last edited by

Αυτή η βλακεία με τους κυβερνητικούς εκπροσώπους και τους πασόκους για οποιονδήποτε έχει διαφορετική άποψη, δεν νομίζετε οτι πρέπει να σταματήσει;

• B
                      bebes last edited by

Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
                      Αυτή η βλακεία με τους κυβερνητικούς εκπροσώπους και τους πασόκους για οποιονδήποτε έχει διαφορετική άποψη, δεν νομίζετε οτι πρέπει να σταματήσει;

αυτό ναι!

+1 απο μένα (για αυτοκίνητα μιλάμε άλλωστε)

• elteo
                        elteo last edited by

Στον ΣΚΑΙ είχαν έναν δημοσιογράφο που τον βγάζουν για να μιλάει για τις πωλήσεις αυτοκινήτων και την αγορά γενικά.
                        Σήμερα είπε ότι:

120-130.000 είναι οι κάτοχοι από 1929 έως και 3000 κ.εκ.
                        40.000 είναι τα δάνεια που είναι ένα βήμα πριν την κατάσχεση.

• I
                          infinity last edited by

Και 20.000 να παραδώσουν πινακίδες, πάλι όφελος θα έχουν.

• elteo
                            elteo last edited by

Και αν άκουσα καλά, περίπου 25 με 30.000 είναι οι κάτοχοι άνω των 3 λίτρων.

• I
                              infinity last edited by

Συνολικό αριθμό οχημάτων έχουμε;

• D
                                dimgr last edited by

Καλά μερικές φορές δεν αντέχω ούτε να διαβάζω τις μέγιστες ανοησίες (και ο χαρακτηρισμός είναι ευγενικός) όσων υποστηρίζουν ότι καλώς έκανε και (ξανα)έφερε τα τεκμήρια το παλιοκράτος.

Κύρε Nikos δεν μου απάντησες σε αυτό:

Ο χρήστης dimgr έγραψε:

...
                                Έχει τύχει να έχω έλθει σε επαφή με την σαπίλα και ξέρω. Αμέτρητες ορδές δημοσίων καθήμενων που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να τα... ξύνουν. Δύο άτομα είχαν διοριστεί σε οργανισμό που δεν είχε καν γραφεία, κάθονταν στα σπίτια τους και έπαιρναν κανονικό μισθό, με επιδόματα κλπ.!! Ο οργανισμός αυτός επί δύο και πλέον έτη λειτουργούσε στα χαρτιά και πλήρωνε μόνο στην περιοχή μου πέντε τέτοιους 'υπαλλήλους'. Αλλά και μετά που απέκτησε γραφεία, οι 'υπάλληλοι' δεν είχαν... αντικείμενο! Φυσικά πήγαινε κάθε μέρα μόνο ένας από αυτούς, εκ περιτροπής. Ο οργανισμός είχε κάποια σχέση με επιμόρφωση ή εκπαίδευση, ούτε εγώ δεν κατάλαβα ακριβώς όταν μου τα λέγανε. Και φυσικά έπαιρνε και επιχορήγηση από την Ε.Ε.!! Δεν γνωρίζω αν ακόμα υπάρχει, αλλά πιθανολογώ ότι θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση.

Β' παράδειγμα: Όποιος έχει πραγματοποιήσει συναλλαγές με τις 'αναπτυξιακές' Α.Ε. των Δήμων, γνωρίζει οτι σε αυτές δεν υπάρχει απολύτως κανένας έλεγχος με βάση το δημόσιο λογιστικό, διότι δεν είναι δημόσιες, αλλά ιδιωτικού δικαίου!. Αποτέλεσμα τα διοικητικά συμβούλια και ιδίως οι πρόεδροί τους, οι οποίοι παρεμπιπτόντως διορίζονται άμεσα από τον Δήμαρχο, να διαχειρίζονται εκατομμύρια ευρώ ανά την Ελλάδα χωρίς κανέναν έλεγχο! Το τι εικονικά τιμολόγια εκδίδονται και πληρώνονται για ανύπαρκτα έργα, που υπάρχουν μόνο στα χαρτιά, δεν περιγράφεται!

Φυσικά λοιπόν, ακόμα και αν είμασταν εντάξει στις φορολογικές υποχρεώσεις μας, δηλαδή να δίνουμε το... 50% των εισοδημάτων μας στο κράτος (βλέπε http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=289822, το μόνο που θα γινόταν θα ήταν να τρώνε ακόμα περισσότεροι χαραμοφάηδες και λαμόγια.

Το να μου λες ότι επειδή πήρα το S-Max στα 2.500 κυβικά, την εποχή που ΔΕΝ υπήρχαν τεκμήρια και διαλαλούσαν οι άθλιοι ότι ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΕΛΟΣ, και την εποχή επίσης που τα τέλη ήταν κάπου στα 500 €, τώρα σημαίνει ότι εγώ βγάζω μόνο εξαιτίας του αυτοκινήτου, ... 15.000 € ετησίως, ε με βγάζει από τα ρούχα μου.

Το αυτοκίνητο, που όπως είπα εδώ μου κόστισε κάπου στις 32.000 €,

Τι έχω πληρώσει με την αγορά του αυτοκινήτου σε φόρους, όπως αναγράφονται πάνω στο τιμολόγιο αγοράς του αυτοκινήτου:

Δηλαδή πλήρωσα φόρους κατά την αγορά ποσού 10.554 €!!

μπορούσα να το πάρω και να καλύψω τότε τα έξοδά του. Και μάλιστα τότε το εισόδημά μου ήταν υπερδιπλάσιο από σήμερα.

Τι σχέση έχει τώρα το αυτοκίνητο με τα σημερινά εισοδήματά μου; Που λόγω της κρίσης έχουν καταποντιστεί; Που κάνω με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ούτε 4.000 χλμ το χρόνο; Που το πήρα γιατί ήθελα να πάρω ΑΥΤΟ αντί για ακίνητο ή αντί να τα φάω με γκόμενες/μπουζούκια/καζίνο κλπ.; Τι σχέση έχει ρε φίλε με το εισόδημά μου;

Το αυτοκίνητο δεν μου κοστίζει ούτε 4.000 € το χρόνο! Και πολλά λέω! Έχω και ασφαλιστή στην οικογένεια και η ασφάλεια του είναι σχεδόν τζάμπα (δεν έχω εμπλακεί ποτέ σε ατύχημα)! Από που και ως που ένα οικογενειακό πολυμορφικό που απλώς έχει πολλά κυβικά, είναι δηλωτικό πλούτου; Για κούνα το κεφάλι σου να συνέλθεις λίγο!

Φέτος το εισόδημά μου θα είναι πενιχρό και άθλιο! Οι δουλειές καταρρέουν! Και εσύ μου λες ότι μόνο για το αυτοκίνητο θα με χρεώσουν με φανταστικό εισόδημα 15.000 €, συν σπίτι συν δεν ξέρω γω τι άλλο θα σκεφτούν. Έξω φρενών είμαι!

Το συμπέρασμά μου είναι ή ότι είσαι εγκάθετος της κυβέρνησης, ή πραγματικά το IQ σου πιο χαμηλό δεν γίνεται να υπάρξει. Και αν δεν απαντήσεις με λογικά επιχειρήματα, δεν πρόκειται να ξαναπαντήσω...

Υ.Γ. Και το άλλο γελοιοδέστατο επιχείρημα, ότι δεν νομίζω λέει να σου έβαλε κάποιος πιστόλι στον κρόταφο να πάρεις τα 2.500 κυβικά... Ήθελα και το πήρα! Το πήρα με βάση την φορολογία και τις συνθήκες της εποχής! Μπορούσα και ήταν το όνειρό μου! Αν ήξερα ότι θα βάζαν τρελλά τεκμήρια και θα τριπλασιάζαν και βάλε τα τέλη ΔΕΝ θα το 'παιρνα! Η κοροϊδία από το 'Κράτος' σε όλο της το μεγαλείο! Το Κράτος κύριε Nikos πρέπει να διακατέχεται από σοβαρότητα και συνέχεια, και πρέπει να έχει σταθερούς κανόνες και να εμπνέει εμπιστοσύνη στους πολίτες. Όχι να συμπεριφέρεται σαν τον μεγαλύτερο κλέφτη και τον πιο πονηρό απατεώνα!

Άντε γιατί το παρακάναμε με τους εγκάθετους εδώ μέσα...

• N
                                  nass last edited by

Ο χρήστης dimgr έγραψε:
                                  Καλά μερικές φορές δεν αντέχω ούτε να διαβάζω τις μέγιστες ανοησίες (και ο χαρακτηρισμός είναι ευγενικός) όσων υποστηρίζουν ότι καλώς έκανε και (ξανα)έφερε τα τεκμήρια το παλιοκράτος.

Δε νομίζω φίλε μου ότι το είπε κανείς αυτό, μην εξάπτεσαι άδικα

• P
                                    papatzas last edited by

σταματας το τρολλαρισμα εσυ;

διαφορετικη αποψη ειναι κι ο κανιβαλισμος, δεν θα τον χαρκατηρισουμε κανιβαλο;

• K
                                      kon5 last edited by

Όταν η ''κοινή'' λογική απουσιάζει φίλε μου...

• I
                                        infinity last edited by

Ο χρήστης papatzas έγραψε:

Δηλαδή στο forum μπορούμε να χαρακτηρίζουμε τον καθένα όπως νιώθουμε ή σύμφωνα με τον κοινό (κενό δηλαδή) νου;
                                        Not baaad.

• P
                                          papatzas last edited by

Δηλαδή στο forum μπορούμε να χαρακτηρίζουμε τον καθένα όπως νιώθουμε ή σύμφωνα με τον κοινό (κενό δηλαδή) νου;
                                          Not baaad.

συμφωνα με τον κοινο νου, χαρακτηριζουμε τον κενο νου

• I
                                            infinity last edited by

Αγνοείς ότι ο κοινός νους είναι ο κενός νους, αλλά δεν είναι κάτι που θα ασχοληθώ να σε πείσω.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 249
                                            • 250
                                            • 251
                                            • 252
                                            • 253
                                            • 482
                                            • 483