-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Έχει κανείς πρόσβαση στο site της ΔΕΗ μετά την αρχική σελίδα;Γίνεται αντίσταση και πάλη με site σε λειτουργία ...;
-
Εγώ πάλι νομίζω οτι απλά έσκυψε το κεφάλι.
Κάτι περιμένει. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κάθομαι και προσπαθώ να βρω τρόπο να ξεκινήσω αυτό το ποστ, καθώς βράζω από θυμό!
Και δε ξέρω που πρέπει να μπει. Στους 'αγανακτισμένους' καθώς είμαι αγανακτισμένος με τους αγανακτισμένους της ΔΕΗ ή στα Ζώα?
Τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ δεν τους ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή, ούτε καν καταλαβαίνουν ότι έτσι χάνουν το δίκιο τους και ο κόσμος μόνο να τους φτύσει θέλει.
Ένας πολύ καλός μου φίλος, στην ηλικία μου (32) είναι βαριά άρρωστος με μηχανική υποστήριξη στο σπίτι. Η μητέρα του μίλησε με τη ΔΕΗ και τους παρακάλεσε να μην κόψουν το ρεύμα γιατί είναι πολύ πιθανόν ο άνθρωπος να χάσει τη ζωή του με τη κολοαπεργία τους...και η απάντηση του ήταν: '...ας είχατε κάνει αίτηση...'
Ντροπή και αίσχος!!
Απεργίες και μλκίες...λες και δεν θα την ιδιωτικοποιήσουν αν κάνουν απεργία...
Καταλαβαίνεις φυσικά ότι, άθελά σου, κάνεις προπαγάνδα του χειρίστου είδους!
Ο αγώνας των εργαζομένων της ΔΕΗ γίνεται για να έχει αυτός ο άνθρωπος που περιγράφεις ΦΘΗΝΟ και ΚΑΛΟ ρεύμα! Για να μην ΠΕΘΑΝΕΙ όταν οι εργοδότες του Πορδοσάλτε του ζητήσουν για την κιλοβατώρα περισσότερα από ανταλλακτικό της φεράρι...
Κι έπειτα, αφού το ήξερε κι αυτός ότι θα είχε πρόβλημα, γιατί δεν είχε κάνει αίτηση; Είναι αυτή στάση ανθρώπου μπροστά σε ζήτημα ΖΩΗΣ και ΘΑΝΑΤΟΥ; ΟΚ, δικού του θανάτου, ΑΛΛΑ δεν έχει σημασία.
Μπορούσε η ΓΕΝΟΠ να μαντέψει ποιος και πού είναι σε ανάγκη; Βγήκαν οι υπερωρίες, οι υπηρεσίες, οι ανακοινώσεις - ε! υπάρχουν και τα επείγοντα τέλος πάντων, ας κάνει ένα κόπο να πεταχτεί εκεί για 2-3 ώρες, κάντο 4 μπας και ξεχάσει ο συναγωνιστής να αλλάξει την παροχή.Ας είμαστε πιο προσεκτικοί στο εξής όταν πετάμε λάσπη στη ΓΕΝΟΠ...
Θιχτηκαμε? 'Δουλευουμε' στην ΔΕΗ, εμεις ή καποιος συγγενης μας και 'εθιξαν' το ψωμι μας?
Σε ποια αλλη χωρα αραγε , ενας 'Αγιος Φωτοπουλος', για τα συμφεροντα καποιων εργαζομενων, ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ, ως -Θεος?, Προεδρος της Δημοκρατιας?...Ουτε ο δευτερος ΔΕΝ εχει το δικαιωμα...-, να κοψει το ρευμα, το οποιο ΕΤΣΙ κι αλλιως εχει πληρωσει ο καθε πολιτης?
Η συγκεκριμενη ΔΕΚΟ, και η καθε ΔΕΚΟ, που ροκανιζει τους ανυπαρκτους πορους πλεον των ταμειων της χωρας, επρεπε εδω και τουλαχιστον 10 χρονια, ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ! Δεν νοειται πρυπολογισμος ενος κρατους σαν την Ελλαδα, με το αντιστοιχο ΑΕΠ, να σπαταλαει 6 δις το χρονο ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
Δεν γινεται ο πιο παραγωγικος ιστος της χωρας, ο Ιδιωτικος τομεας, να χανει μεσα σε δυο χρονια 500,000 εργαζομενους, για να ΜΗΝ απολυθουν οι αντιστοιχοι 500,000 (τουλαχιστον) 'κλεφτοκοταδες' , χασομερηδες , χαραμοφαηδες, αχρηστοι, και καθε ειδους ανικανα παλιοτομαρα, που εχουν μια γ@μημ@νη ακρη στην εκαστοτε κυβερνηση. Ποσο μαλλον αρκετοι 'προισταμενοι' με μισθους που ατυπα φυσικα, και ποτε στα χαρτια και επισημα, ΑΛΛΑ στην πραγματικοτητα φθανουν σχεδον αυτους, ενος Υπουργου!
Οι μαζικες αγωγες , απο σοβαρες ιδιωτικες εταιριες που πληρωνουν ΜΕ ΑΙΜΑ αυτο το γ@μ@μενο κ@λορευμα, και βασιζουν σημαντικο ογκο προιοντων/υπηρεσιων στην συνεχη παροχη του, ειναι πολυ κοντα, οπως κοντα ειναι και ΤΟ ΤΕΛΟΣ, αυτης της ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ που λεγεται ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ειναι ο πρωτος και κυριος λογος, που η χωρα απο ΣΤΑΣΙΜΗ, σε κοινωνικοοικονομικο, τεχνολογικο, και πολιτισμικο επιπεδο εδω και μια 20ετια , πλεον ειναι ΕΤΟΙΜΗ να γυρισει ΠΙΣΩ σε μια αθλια παλαιο-Βαλκανικου επιπεδου, ποιοτητα ζωης.
Δεν εχω τιποτα με ΚΑΠΟΙΟΥΣ εργαζομενους στην ΔΕΗ, οι οποιοι ΤΙΜΟΥΝ το ψωμι τους, και πληρωνονται για αυτο που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΟΥΝ. Για ΟΛΟΥΣ τους αλλους ομως (ειτε με απιστευτους-ακατανοητους μισθους, ειτε τους οποιους αχρηστους που κωλοβαρανε, και πληρωνονται και απο πανω, και ειναι ΠΟΛΛΟΙ) σε οποιαδηποτε αλλη ΔΕΚΟ-Δημοσιο,
η ΑΗΔΙΑ ειναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ, οχι μονο απο εμενα, αλλα και απο πολυ κοσμο.
Ελπιζω, συντομα, ακομα και αν χρειστει να κυλισει αιμα στους δρομους, να ΚΛΕΙΣΕΙ η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ και μεγαλη πληγη που ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕ την Ελλαδα, και λεγεται Δημοσιο, με την σημερινο τροπο λειτουργιας του.
Οσο για το κοψιμο του ρευματος, ειναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ, και ΠΑΡΑΝΟΜΟ.
Οποιος δεν θελει ή δεν του αρεσει, ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, οπως πηγανε 500,000 εργαζομενοι του ιδιωτικου τομεα, για να παιζουν
τις κουμπαρες, καποιοι στο Δημοσιο.
Το πιο ωραιο φυσικα, -και η τραγικη ειρωνια παραλληλα- ειναι οτι το κομμα που 'εχτισε' ολη αυτη την νοοτροπια, εφτασε να δεχεται τα πυρα για τις αποφασεις που επρεπε να ειχαν παρθει εδω και καιρο, σε οτι αφορα ΚΑΙ την ΔΕΗ. -
εαν καποιος συναντουσε τυχαια τον φωτοπουλο στο δρομο....θα ειναι σωστο να τον γιαουρτωσει?? η δεν ειναι πολιτικα σωστο??
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
http://www.marketingweek.gr/default.asp?pid=9&la=1&arId=36164Spec από τη ΔΕΗ για Σύμβουλο Marketing-Πωλήσεων
Και ξαφνικά εν έτει 2011 η ΔΕΗ ανακάλυψε το marketing. Ούτε που θέλω να ξέρω τι σόγια θα χουν μαζευτεί στο υπάρχον εμπορικό τμήμα της εταιρείας για να φτάσει ολόκληρος κολοσσός να κάνει spec για κάτι τελείως στοιχειώδες
c.dimou αν έχεις πληροφορίες που μπορείς να μοιραστείς επ' αυτού more than welcome.
Η ΔΕΗ σήμερα ως επιχείρηση με δεσπόζουσα θέση στην αγορά δεν έχει (όπως και ο ΟΤΕ) τη δυνατότητα να προχωρήσει σε εκπτώσεις επί των τιμολογίων που ορίζονται με απόφαση του Ελληνικού Δημοσίου.
Από εκεί και πέρα και λαμβάνοντας υπόψη ότι από το 12/2012 η δέσμευση αυτή θα πάψει να ισχύει η επιχείρηση (το τμήμα εμπορίας) ετοιμάζεται να βγει στην Ελεύθερη αγορά.
Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι περισσότεροι είναι ότι το καθετοποιημένο μοντέλο παραγωγή - μεταφορά - διανομή - εμπορία έχει πεθάνει. Σήμερα έχεις Ν το πλήθος παραγωγούς που διαγωνίζονται την προηγούμενη ημέρα στο χρηματιστήριο του ΔΕΣΜΗΕ, την μεταφορά - διανομή που αναλαμβάνει να φέρει το ηλεκτρικό ρεύμα από την παραγωγή στον τελικό καταναλωτή (και να δώσει το ρεύμα στο δίκτυο από τα ΑΠΕ*) και της Μ το πλήθος εταιρείες εμπορίας οι οποίες αγοράζουν από τον ΔΕΣΜΗΕ το ρεύμα των παραγωγών.
- Η ενέργεια των ΑΠΕ μπαίνει στο σύνολο της στον ενεργειακό κορβανα ως πρώτη την τάξει. Ο ΔΕΣΜΗΕ στη συνέχεια προχωρά σε μειοδοτικό διαγωνισμό για τους υπόλοιπους. Με αυτό το προφίλ θεωρητικά θα μπορούσε μία μέρα η χώρα να μην ανάψει ούτε μία μονάδα. Πρακτικά όταν η ποσότητα των ΑΠΕ ξεφύγει από τα μονοψήφια ποσοστά που είναι σήμερα θα αρχίσουν τα δύσκολα για την ισορροπία του συστήματος. Εκεί δεν θα φταίει το δίκτυο-διανομή αν και κάποιοι παντολόγοι δημοσιογράφοι θα βιαστούν να πουν κάτι τέτοιο.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
εαν καποιος συναντουσε τυχαια τον φωτοπουλο στο δρομο....θα ειναι σωστο να τον γιαουρτωσει?? η δεν ειναι πολιτικα σωστο??Μπάααα....κρίμα το γιαούρτι! Αλλωστε δε κάνει να βιαιοπραγείς ενάντια σε προστατεύομενα είδη, όπως ο Νεάντερνταλ-Φωτόπουλος.
Πλάκα πλάκα πρέπει να εκλείψουν τέτοια απομεινάρια. Κάνεις 'σαματά' και απειλείς με διακοπές ρεύματος? Για το 17% της ΔΕΗ? Μετάταξη στην ΕΘΕΛ, ελεκτής εισητηρίων.
Τέτοιοι ΄τυποι δεν θα είχαν ΚΑΜΙΑ τύχη στην αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και γιαυτό 'τρέμει' ατην λέξη 'ιδιωτικοποίηση'! Πόσο θα είναι κλειστή η αγορά ρε Φωτόπουλε??? Αντε να ξεβρωμίζει ο τόπος απο δαύτους!!!!!! -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Κάθομαι και προσπαθώ να βρω τρόπο να ξεκινήσω αυτό το ποστ, καθώς βράζω από θυμό!Και δε ξέρω που πρέπει να μπει. Στους 'αγανακτισμένους' καθώς είμαι αγανακτισμένος με τους αγανακτισμένους της ΔΕΗ ή στα Ζώα?
Τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ δεν τους ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή, ούτε καν καταλαβαίνουν ότι έτσι χάνουν το δίκιο τους και ο κόσμος μόνο να τους φτύσει θέλει.
Ένας πολύ καλός μου φίλος, στην ηλικία μου (32) είναι βαριά άρρωστος με μηχανική υποστήριξη στο σπίτι. Η μητέρα του μίλησε με τη ΔΕΗ και τους παρακάλεσε να μην κόψουν το ρεύμα γιατί είναι πολύ πιθανόν ο άνθρωπος να χάσει τη ζωή του με τη κολοαπεργία τους...και η απάντηση του ήταν: '...ας είχατε κάνει αίτηση...'
Ντροπή και αίσχος!!
Απεργίες και μλκίες...λες και δεν θα την ιδιωτικοποιήσουν αν κάνουν απεργία...
Νίκο δυστυχώς αν δεν προβεί στην διακοπή στην περιοχή εκείνη για μία ώρα θα ρίξει το σύνολο του συστήματος για ώρες ολόκληρες*. Ακούγεται κυνικό και το ξέρω αλλά όταν έχεις έλλειμμα στην παραγωγή και δεν μπορείς να μειώσεις την κατανάλωση προβαίνεις σε διακοπές σε ορισμένες περιοχές γιατί η ευστάθεια του συστήματος είναι σημαντικότερη από οτιδήποτε άλλο.
Από εκεί και πέρα τι θα έπρεπε να απαντήσει ο υπεύθυνος? Εδώ το θέμα όπως καταλαβαίνεις δεν είναι μόνον ανθρώπινο. Στον ένα που έχει ανάγκη πραγματική άλλοι 10 τηλεφωνούν παρακαλώντας για να μην τους κοπεί το ρεύμα και δεν δουλεύουν τα κλιματιστικά....
- Και αν έχεις γενικό μπλακ ουτ πόσους θα σκοτώσεις σε αντίστοιχη θέση?
Για τη δήλωση του υπαλλήλου τώρα. Αν μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν τηλεφωνήσει 10,000 πικραμένοι με 20,000 δικαιολογίες όπως και εσύ θα έκανες απλά ότι έκανε και αυτός .... απάντησε με μηχανικό τρόπο ('να είχατε κάνει αίτηση').
-
Ο χρήστης prisma έγραψε:
εαν καποιος συναντουσε τυχαια τον φωτοπουλο στο δρομο....θα ειναι σωστο να τον γιαουρτωσει?? η δεν ειναι πολιτικα σωστο??
Μπάααα....κρίμα το γιαούρτι! Αλλωστε δε κάνει να βιαιοπραγείς ενάντια σε προστατεύομενα είδη, όπως ο Νεάντερνταλ-Φωτόπουλος.
Πλάκα πλάκα πρέπει να εκλείψουν τέτοια απομεινάρια. Κάνεις 'σαματά' και απειλείς με διακοπές ρεύματος? Για το 17% της ΔΕΗ? Μετάταξη στην ΕΘΕΛ, ελεκτής εισητηρίων.
Τέτοιοι ΄τυποι δεν θα είχαν ΚΑΜΙΑ τύχη στην αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και γιαυτό 'τρέμει' ατην λέξη 'ιδιωτικοποίηση'! Πόσο θα είναι κλειστή η αγορά ρε Φωτόπουλε??? Αντε να ξεβρωμίζει ο τόπος απο δαύτους!!!!!!Νομίζω ότι έχω ήδη αναφερθεί για το πόσο αποστρέφομαι το πρόσωπο Φωτόπουλος (κάτι που με έχει κάνει να μην γραφτώ και στο συνδικάτο των Μηχανικών στην επιχείρηση).
Αλλά πίστεψε με ότι αν δεις το Φωτόπουλο στο δρόμο και τολμήσεις να κάνεις κάτι τέτοιο (γιαούρτωμα) απλά α) δεν θα προλάβεις και β) θα βρεθείς και με τη πινακίδα του φασίστα να σε περιφέρουν στα κανάλια.
ΥΓ. Το ίδιο έκανε και η ΕΘΕΛ με τις μετακινήσεις. Χωρίς να θέλω να γίνομαι δικηγόρος του διαβόλου. Η ΔΕΗ είναι η επιχείρηση με την μικρότερη αντίδραση ως σήμερα στα μέτρα (πόσες απεργίες έχει εξαγγείλει ως σήμερα από το μνημόνιο?). Άλλοι έχουν απεργήσει συνολικά 2 μήνες (υπάλληλοι ΟΣΕ) και 1 μήνα (ΟΑΣΑ). Προσωπικά δεν απεργώ και δεν θα απεργήσω γιατί δεν θεωρώ στην κατάσταση που είμαστε ότι η λύση είναι η απεργία. Η λύση είναι άλλη πιο δραστική αλλά δεν είναι του παρόντος.
ΥΓ (2) @ all. Για το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών τώρα. Αν και ασφαλισμένος (αναγκαστικά) στον ΤΑΥΤΕΚΩ/ΤΕΑΠΑΠ/ΔΕΗ (για όσο καιρό ακόμα θα υπάρχει στο ταμείο) δεν έχω καμία άποψη επί του ζητήματος. Μπορεί τα ποσά να ακούγονται εξωφρενικά και να είναι. Πάντως προσωπικά βλέπω το 1/4 του μισθού μου κάθε μήνα να πηγαίνει στο ταμείο, γνωρίζω ότι η επιχείρηση πληρώνει άλλα τόσα και περιμένω όπως κάθε εργαζόμενος το κράτος με το νόμο που έχει θεσπίσει να πληρώσει άλλα τόσα (μέσα από την λογική των τρίτων)**. Αν αυτό καταλήγει στα 700 εκατ € so be it. Και το ίδιο κάνει το κράτος για όλους τους μισθωτούς όχι μόνον για τη ΔΕΗ. Απλά στο Δημόσιο το κράτος αναλαμβάνει ως εργοδότης το σύνολο της δαπάνης.
** Να υποθέσω ότι οι υπάλληλοι της Ο.Α. που βρέθηκαν συνταξιούχοι στα 39 τους δεν επιβάρυναν πολύ το Δημόσιο κορβανά. Αλλά για αυτούς κανείς δεν συζητά..... Τουλάχιστον στη ΔΕΗ κάτι κάνουν αυτοί που δουλεύουν....
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
εαν καποιος συναντουσε τυχαια τον φωτοπουλο στο δρομο....θα ειναι σωστο να τον γιαουρτωσει?? η δεν ειναι πολιτικα σωστο??Πιο εύκολα θα πετύχεις τον παπανδρέου κάπου τυχαία στο δρόμο, παρά τον σκοταδόπουλο.
-
Εγώ πάλι γιατί νομίζω ότι κυβέρνηση και διοίκηση ΔΕΗ θα γούσταραν τρελά να κόψουν το ρεύμα σε κάποιον μηχανικά υποστηριζόμενο, ώστε να το χρησιμοποιήσουν σαν προπαγάνδα αργότερα;
Άσχετα με τις απεργίες, ένας μηχανικά υποστηριζόμενος που η ζωή του εξαρτάται από το ρεύμα, δεν έχει καβάτζα καμιά γεννήτρια; Για μια βλάβη στο δίκτυο, ένα βραχυκύκλωμα στο σπίτι, κάτι ρε αδερφέ; Εγώ θα έδινα όσα όσα για να προστατέψω την ζωή των δικών μου, πόσο κάνει μια γεννήτρια;
-
νίκο, άσχετα με τις απεργίες και την απαράδεκτη συμπεριφορά που περιέγραψε, σοβαρολογείς ότι ο φίλος σου είναι με μηχανική υποστήριξη σπίτι και δεν έχει back up
-
@manosk προφανώς το ύφος σου είναι ειρωνικό, σωστά? Και δε μιλάς σοβαρά για αυτά που γράφεις.
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Νίκο δυστυχώς αν δεν προβεί στην διακοπή στην περιοχή εκείνη για μία ώρα θα ρίξει το σύνολο του συστήματος για ώρες ολόκληρες*. Ακούγεται κυνικό και το ξέρω αλλά όταν έχεις έλλειμμα στην παραγωγή και δεν μπορείς να μειώσεις την κατανάλωση προβαίνεις σε διακοπές σε ορισμένες περιοχές γιατί η ευστάθεια του συστήματος είναι σημαντικότερη από οτιδήποτε άλλο.Σημαντικότερη κι από μια ζωή?
Πως και χθες στη Παλλήνη που είπαν ότι θα μας κόψουν το ρεύμα δεν το έκοψαν τελικά καθόλου?
Από εκεί και πέρα τι θα έπρεπε να απαντήσει ο υπεύθυνος? Εδώ το θέμα όπως καταλαβαίνεις δεν είναι μόνον ανθρώπινο. Στον ένα που έχει ανάγκη πραγματική άλλοι 10 τηλεφωνούν παρακαλώντας για να μην τους κοπεί το ρεύμα και δεν δουλεύουν τα κλιματιστικά....
- Και αν έχεις γενικό μπλακ ουτ πόσους θα σκοτώσεις σε αντίστοιχη θέση?
Για τη δήλωση του υπαλλήλου τώρα. Αν μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν τηλεφωνήσει 10,000 πικραμένοι με 20,000 δικαιολογίες όπως και εσύ θα έκανες απλά ότι έκανε και αυτός .... απάντησε με μηχανικό τρόπο ('να είχατε κάνει αίτηση').
Τι να απαντήσει? 'Κυρία μου σας καταλαβαίνω, καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολη η κατάστασή σας, λυπούμαστε πραγματικά. Ελάτε αύριο το πρωί να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε'. Όχι '...ας προσέχατε, ας είχατε κάνει αίτηση' και να της κλείνει το τηλέφωνο.
Δεν είναι σοβαρά πράγματα βρε συ Χρήστο μου τώρα...μην προσπαθείς να τους δικαιολογήσεις...
νίκο, άσχετα με τις απεργίες και την απαράδεκτη συμπεριφορά που περιέγραψε, σοβαρολογείς ότι ο φίλος σου είναι με μηχανική υποστήριξη σπίτι και δεν έχει back up
Μια γεννήτρια κοστίζει 15.000€ με 20.000€ και προφανώς δεν περιμένεις κάθε άρρωστος που πληρώνει το ρεύμα του κανονικά και έχει κάθε δικαίωμα να το απολαμβάνει, ειδικά αυτές τις δύσκολες ώρες (το παιδί είναι στην ηλικία μας και ΔΕΝ βλέπει, έχει μυοπάθεια) να έχει back-up.
Πριν λίγους μήνες βγήκε από το νοσοκομείο στο οποίο έκατσε κοντά στους 8-10 μήνες.
Είναι πολύ δύσκολες ώρες και ο κάθε π@π@ρ@ς στη ΔΕΗ λέει '...ας προσέχατε, ας είχατε κάνει αίτηση' και να της κλείνει το τηλέφωνο? Είναι πράγματα αυτά?! Επειδή στη ΔΕΗ είναι π@π@ρες και κάνουν ό,τι τους κατέβει και αποφασίζουν και διατάζουν που, πότε και πόσο θα κόψει το ρεύμα...είναι υποχρεωμένος ο κάθε κοσμάκης να έχει back-up?
-
Καλά, η ΔΕΗ δεν είναι 'του λαού'; Δεν θυμάμαι να κατέβασα το διακόπτη ρε γαμτο .
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Μια γεννήτρια κοστίζει 15.000€ με 20.000€ και προφανώς δεν περιμένεις κάθε άρρωστος που πληρώνει το ρεύμα του κανονικά και έχει κάθε δικαίωμα να το απολαμβάνει, ειδικά αυτές τις δύσκολες ώρες [...]
Νομίζω υπερβάλλεις. Μια γεννήτρια είναι πολύ πιο φτηνή καταρχήν (τάξη μεγέθους 1000 ευρώ). Επιπλέον, σε τέτοιες περιπτώσεις η backup Λύση είναι απαραίτητη ανεξαρτήτως ΓΕΝΟΠ και απεργιών, για την εξασφάλιση παροχής σε περιπτώσεις βλαβών, φυσικών καταστροφών, κλπ.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Μια γεννήτρια κοστίζει 15.000€ με 20.000€ και προφανώς δεν περιμένεις κάθε άρρωστος που πληρώνει το ρεύμα του κανονικά και έχει κάθε δικαίωμα να το απολαμβάνει, ειδικά αυτές τις δύσκολες ώρες [...]
Νομίζω υπερβάλλεις. Μια γεννήτρια είναι πολύ πιο φτηνή καταρχήν (τάξη μεγέθους 1000 ευρώ). Επιπλέον, σε τέτοιες περιπτώσεις η backup Λύση είναι απαραίτητη ανεξαρτήτως ΓΕΝΟΠ και απεργιών, για την εξασφάλιση παροχής σε περιπτώσεις βλαβών, φυσικών καταστροφών, κλπ.
Whatever...δεν έχει ο άνθρωπος και ο γιατρός δεν τους υποχρέωσε και ούτε καν τους είπε για backup λύση. Προφανώς και ήταν το τελευταίο που σκέφτηκαν πάνω στον πανικό τους.
Τι να κάνουμε τώρα?
Πιο σοβαρή είναι η ανευθυνότητα και η έλλειψη ανθρωπιάς από τη ΔΕΗ, παρά η έλλειψη πρόληψης κάτι που προφανώς έπρεπε να τους είχε τονίσει ο γιατρός τους.
-
ρε νίκο τί λες
δεν θα πάρεις Η/Z για εργοστάσιο, δεν κάνει ούτε χιλιάρικο. Δεν ξέρω τί κατανάλωση έχουν αυτά τα μηχανήματα, ίσως να έχει νόημα ενα ups πχΑΣΧΕΤΑ με το τί θα κάνει η ΔΕΗ, είμαστε σοβαροί που κουβεντιάζουμε ότι κάποιος του οποίου η ζωή κρέμεται από τεχνική υποστήριξη δεν έχει εναλλακτική για διακοπή? δλδ αν για οποιοδήποτε λόγο γίνει κάτι, καλοκαίρι είναι και παθαίνει βλάβη το σύστημα, θες να μας πεις οτι το παιδάκι αυτό θα πεθάνει
Αν είναι φίλοι σου ενημέρωσέ τους ότι αυτό που κάνουν είναι εγκληματικό, ασχετώς του τί κάνει η ΓΕΝΟΠ.
για τα υπόλοιπα, δεν είναι υποχρεωμένος ο καθένας νά έχει back up γιατί δεν θα παθάνει αν κοπεί το ρεύμα, αλλά ξέρω πολλούς περιπτεράδες που έχουν γεννήτριες για τα παγωτά ας πούμε.
Και δεν είανι τόσο σημαντικά όσο μια ζωή νομίζω -
O τρόπος αν της μίλησαν έτσι είναι απαράδεκτος, κατά τα άλλα έχουν λάθος οι φίλοι σου.
Αφενός το ότι υπάρχει στο συγκεκριμένο τμήμα άρρωστος δεν λέει κάτι, κάλλιστα μπορούν να υπάρχουν άτομα σε άλλα/όλα τα τμήματα οπότε όντως η ενημέρωση ήταν απαραίτητη, αφετέρου αν όντως είναι τόσο σημαντική η μηχανική υποστήριξη τότε έπρεπε να έχουν εφοδιαστεί με μια μικρή γεννήτρια. Εδώ ήταν προγραμματισμένη διακοπή, για φαντάσου λίγο να ήταν κάποια βλάβη, κάποιο κομμένο καλώδιο από εκσκαφή, κάποιος κεραυνός σε υποσταθμό...
-
Άσχετο με την ουσία, το 1000ρικο αναφέρθηκε γιατί αφενός δεν ξέρω τις απαιτήσεις των μηχανημάτων και θεώρησα 6 KVA, και κυρίως γιατί είχα στο μυαλό μου γεννήτρια που αναλαμβάνει αυτόματα μετά την πτώση τάσης, σε περίπτωση που οι οικείοι δεν είναι στο σπίτι. Προφανώς υπάρχουν και λύσεις με 300 ευρώ.
-
Aυτά που γράφουν drifter-dino είναι σωστά.
Επειδή όμως είμαι γνωστός εγκάθετος, θα σημειώσω ότι θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να διακόπτεται εκ προθέσεως έστω και 1 λεπτό το ρεύμα οπουδήποτε στη χώρα. Η ΔΕΗ είναι επιχείρηση 'διαρκούς καύσης', όπως λέμε, και πρέπει πάντα να λειτουργεί με επαρκέστατο προσωπικό ασφαλείας. Σιγά τους πεινασμένους στο κάτω-κάτω, που αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης και 'δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά'.
Edit: ναι, ειρωνικά έγραψα στην προηγ. σελίδα.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ρε νίκο τί λες
δεν θα πάρεις Η/Z για εργοστάσιο, δεν κάνει ούτε χιλιάρικο. Δεν ξέρω τί κατανάλωση έχουν αυτά τα μηχανήματα, ίσως να έχει νόημα ενα ups πχΜπορεί να το θέλει για την ξυλόσομπα
Περί ΔΕΗ