Γεια σας
είναι η πρώτη φορά που γράφω αν και παρακολουθώ το φόρουμ καιρό αλλά χωρίς να είμαι μέλος
θέλω να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου απο την αγορά ενός αυτοκίνητου που ήρθε (μου το εισήγαγε απο το εξωτερικό εισαγωγέας-απατεώνας κατά την άποψή μου απο τη Φλώρινα)
Άρχισα να ψάχνω για αυτοκίνητο πέρυσι το φθινόπωρο.... είχα μια ALFA ROMEO 155 και ενα DAEWOO matiz της γυναίκας μου και μιας και η γυναίκα μου έπαψε να εργάζεται αποφασίσαμε να τα πουλήσουμε και τα δυο και να πάρουμε ενα πιο καινούργιο μικρο.... η πρώτη μου επιλογή ηταν το FIAT GRANTE PUNTO 1.3 multijet πετρελαιοκίνητο... ή to opel corsa με το αντίστοιχο μοτέρ της φιατ.... Ενας συνάδελφος μου μου σύστησε εναν εξάδελφο του, έμπορο απο τη Φλώρινα(με ιστοσελίδα στο διαδίκτυο και στο car.gr) μιλήσαμε και του ειπα τη ψάχνω , μετα απο ενα μήνα περίπου με πηρε τηλ και μου ειπε οτι μου βρήκε ενα αυτοκίνητο στη Γερμανία, αστέρι....... και σε πολυ καλη τιμή.... μου ζήτησε τα στοιχεία της γυναίκας μου για να το κάνει εισαγωγή κατευθείαν στο όνομα της γυναίκας μου, βλέποντάς τον τοσο σίγουρο για το αυτοκίνητο που μου βρήκε θεώρησα κι εγω οτι ολα ειναι καλα....
Το αυτοκίνητο ήρθε και κανόνισα να πάω να το δω (απο Αγρίνιο στη Φλώρινα) μου ειπε μόνο αν μπορούσα να παω μεχρι τις 28 Οκτωβρίου γιατι τη ποηγουμενη ήρθε και μετά θα έφευγε παλι ταξίδι στη Γερμανία..... πηρα λοιπόν το λεωφορείο μαζι με τον κουμπάρο μου και πήγαμε στη Φλώρινα(τον εμπιστεύτηκα μιας για το συνάδελφό μου και απο την άλλη χωρίς προκαταβολή έφερε το αυτοκίνητο στο όνομα της γυναίκας μου) βλέποντας το αυτοκίνητο δε μπορώ να πω οτι δε μου άρεσε, μονο στο φτερό είδα οτι ηταν βαμμένο (απο το φανάρι που ειχε επάνω στο πλαστικό λιγο χρώμα) δεν είχε κάποιο σοβαρό τρακάρισμα.... ξέχασα να πω οτι μια ξαδεφη μου που δουλεύει σε αντιπροσωπεία της φιατ δίνοντας της το πλαίσιο μου ειπε οτι το αυτοκίνητο αυτο πουλήθηκε καινούργιο στην Ολλανδία για λίζινγκ και οτι εχει περάσει κατι ελέγχους που προβλέπονταν απο τη φιατ) απο εδω αρχίζουν τα ωραία .... φτάσαμε απογευματάκι στη Φλώρινα είδα το αυτοκίνητο μου άρεσε και οριστικοποιωντας τη τιμή (ενω πρώτα βάση πλαισίου η ασφαλιστρια μου μου έβγαλε προσωρινό σημα και ο έμπορος μου έβγαλε το Μ απο την εφορία )
Ζητώντας λοιπόν το βιβλίο των service μου απαντά οτι κάπου το εχει ο υπαληλλος που εργάζεται στο γραφείο του και θα μου το στήλη αυτος ταχυδρομικός... ρωτώντας τον για το πρώτο κλειδι με το τηλεχειρισμό μου λεει οτι ξεχάστηκε στη Γερμανία και θα μου το φέρει αυτος με το που θα επιστρέψει απο εκει... δε με έπεισε ιδιαίτερα αλλά μου άρεσε το αυτοκίνητο και μου ειπε οτι πηγε σε επίσημο service στη φιατ και το ελενξε στη Φλώρινα και ειναι αστέρι...
δεν ειχε κανένα χαρτί να μου δώσει για να μεταφέρω οδικός το αυτοκίνητο απο τη Φλωρινα στο Αγρινιο μιας και τα χαρτιά ολα τα ειχε ο εκτελωνιστής και ετσι κι εγω του ειπα οτι την επόμενη που αν θυμάμαι καλα ηταν εργάσιμη θα του εβαζα τα χρήματα στο λογαριασμο του.. (ειχα μαζι μου επιταγή στο ονομα του με τα χρήματα για το αυτοκίνητο αλλα δεν του την έδωσα αφου δεν πηρα και εγω κάποιο έγγραφο για το αμαξι) την επομένη το πρωι με πηρε τηλ αν εχω κατάθεσή τα χρήματα γιατί θα έφευγε για εξωτερικό πηγα λοιπον και τα κατέθεσα στο λογαριασμό του, μετα απο μερικές μέρες μου ηρθαν τα χαρια απο τον εκτελωνιστή για να βγάλω πινακίδες , έβγαλα λοιπόν πινακίδες και παω το αυτοκίνητο για service σε ενα φιλο μου μηχανικο κοιτώντας το δεν μου ειπε οτι ειναι και άσχημο..καλο αμαξακι για τα λευτα του... του ειπα να κοιτάξουμε και τα χιλιόμετρα να δουμε αν όντος ειναι αυτα....(92000 χιλ στο κοντέρ) και οπςςςςςςςςςς...... στον εγκέφαλο του ψεκασμού του αυτοκινήτου είδαμε 160000 χιλιόμετρα για ενα αυτοκίνητο 3 1/2 ετων παίρνοντας τον αμέσως τηλ μου λεει αποκλείεται να εχει τα χιλιόμετρα αυτά αφού στο ΕΧΑΜΙΝΕR της φιατ δεν φαίνονται... ελα όμως που το συνεργείο ειχε επίσημο service της BOSCH και έμπαινε κατευθείαν στο πρόγραμμα ψεκασμού του αυτοκινήτου.... μετα λοιπόν απο σοβαρό τηλεφωνικό τσακωμό μου λεει φερε το μου πίσω.. δηλαδή να το παω στη ΦΛΏΡΙΝΑ 400 + ΧΙΛ... του λέω ελα μονος σου και παρ το , τελος πάντων μου λεει θα σου δώσω 1 1/2 χρονο γραπτή εγγύηση για το αυτοκίνητο και θα σου στείλω και το κλειδί πάνε απο τότε οκτώ μήνες και οσο τα έστειλε σε εσάς τα έστειλε και σε μενα.... και δε σηκωνει και τηλέφωνο...
σας κούρασα με τη μακροσκελή μου περιγραφη (για πρώτη φορα που γράφω......) θέλω λοιπόν τις γνώμες σας για το τη θα πρέπει να κανω σε αυτόν τον έμπορο....αν μπορώ να κάνω κάτι δηλαδή.....
και φυσικά ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΎΕΣΤΕ ΚΑΝΈΝΑΝ!!!!!!!!!!!!
ευχαριστώ !!!!!!!