-
Γεια σας
είναι η πρώτη φορά που γράφω αν και παρακολουθώ το φόρουμ καιρό αλλά χωρίς να είμαι μέλος
θέλω να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου απο την αγορά ενός αυτοκίνητου που ήρθε (μου το εισήγαγε απο το εξωτερικό εισαγωγέας-απατεώνας κατά την άποψή μου απο τη Φλώρινα)Άρχισα να ψάχνω για αυτοκίνητο πέρυσι το φθινόπωρο.... είχα μια ALFA ROMEO 155 και ενα DAEWOO matiz της γυναίκας μου και μιας και η γυναίκα μου έπαψε να εργάζεται αποφασίσαμε να τα πουλήσουμε και τα δυο και να πάρουμε ενα πιο καινούργιο μικρο.... η πρώτη μου επιλογή ηταν το FIAT GRANTE PUNTO 1.3 multijet πετρελαιοκίνητο... ή to opel corsa με το αντίστοιχο μοτέρ της φιατ.... Ενας συνάδελφος μου μου σύστησε εναν εξάδελφο του, έμπορο απο τη Φλώρινα(με ιστοσελίδα στο διαδίκτυο και στο car.gr) μιλήσαμε και του ειπα τη ψάχνω , μετα απο ενα μήνα περίπου με πηρε τηλ και μου ειπε οτι μου βρήκε ενα αυτοκίνητο στη Γερμανία, αστέρι....... και σε πολυ καλη τιμή.... μου ζήτησε τα στοιχεία της γυναίκας μου για να το κάνει εισαγωγή κατευθείαν στο όνομα της γυναίκας μου, βλέποντάς τον τοσο σίγουρο για το αυτοκίνητο που μου βρήκε θεώρησα κι εγω οτι ολα ειναι καλα....
Το αυτοκίνητο ήρθε και κανόνισα να πάω να το δω (απο Αγρίνιο στη Φλώρινα) μου ειπε μόνο αν μπορούσα να παω μεχρι τις 28 Οκτωβρίου γιατι τη ποηγουμενη ήρθε και μετά θα έφευγε παλι ταξίδι στη Γερμανία..... πηρα λοιπόν το λεωφορείο μαζι με τον κουμπάρο μου και πήγαμε στη Φλώρινα(τον εμπιστεύτηκα μιας για το συνάδελφό μου και απο την άλλη χωρίς προκαταβολή έφερε το αυτοκίνητο στο όνομα της γυναίκας μου) βλέποντας το αυτοκίνητο δε μπορώ να πω οτι δε μου άρεσε, μονο στο φτερό είδα οτι ηταν βαμμένο (απο το φανάρι που ειχε επάνω στο πλαστικό λιγο χρώμα) δεν είχε κάποιο σοβαρό τρακάρισμα.... ξέχασα να πω οτι μια ξαδεφη μου που δουλεύει σε αντιπροσωπεία της φιατ δίνοντας της το πλαίσιο μου ειπε οτι το αυτοκίνητο αυτο πουλήθηκε καινούργιο στην Ολλανδία για λίζινγκ και οτι εχει περάσει κατι ελέγχους που προβλέπονταν απο τη φιατ) απο εδω αρχίζουν τα ωραία .... φτάσαμε απογευματάκι στη Φλώρινα είδα το αυτοκίνητο μου άρεσε και οριστικοποιωντας τη τιμή (ενω πρώτα βάση πλαισίου η ασφαλιστρια μου μου έβγαλε προσωρινό σημα και ο έμπορος μου έβγαλε το Μ απο την εφορία )
Ζητώντας λοιπόν το βιβλίο των service μου απαντά οτι κάπου το εχει ο υπαληλλος που εργάζεται στο γραφείο του και θα μου το στήλη αυτος ταχυδρομικός... ρωτώντας τον για το πρώτο κλειδι με το τηλεχειρισμό μου λεει οτι ξεχάστηκε στη Γερμανία και θα μου το φέρει αυτος με το που θα επιστρέψει απο εκει... δε με έπεισε ιδιαίτερα αλλά μου άρεσε το αυτοκίνητο και μου ειπε οτι πηγε σε επίσημο service στη φιατ και το ελενξε στη Φλώρινα και ειναι αστέρι...
δεν ειχε κανένα χαρτί να μου δώσει για να μεταφέρω οδικός το αυτοκίνητο απο τη Φλωρινα στο Αγρινιο μιας και τα χαρτιά ολα τα ειχε ο εκτελωνιστής και ετσι κι εγω του ειπα οτι την επόμενη που αν θυμάμαι καλα ηταν εργάσιμη θα του εβαζα τα χρήματα στο λογαριασμο του.. (ειχα μαζι μου επιταγή στο ονομα του με τα χρήματα για το αυτοκίνητο αλλα δεν του την έδωσα αφου δεν πηρα και εγω κάποιο έγγραφο για το αμαξι) την επομένη το πρωι με πηρε τηλ αν εχω κατάθεσή τα χρήματα γιατί θα έφευγε για εξωτερικό πηγα λοιπον και τα κατέθεσα στο λογαριασμό του, μετα απο μερικές μέρες μου ηρθαν τα χαρια απο τον εκτελωνιστή για να βγάλω πινακίδες , έβγαλα λοιπόν πινακίδες και παω το αυτοκίνητο για service σε ενα φιλο μου μηχανικο κοιτώντας το δεν μου ειπε οτι ειναι και άσχημο..καλο αμαξακι για τα λευτα του... του ειπα να κοιτάξουμε και τα χιλιόμετρα να δουμε αν όντος ειναι αυτα....(92000 χιλ στο κοντέρ) και οπςςςςςςςςςς...... στον εγκέφαλο του ψεκασμού του αυτοκινήτου είδαμε 160000 χιλιόμετρα για ενα αυτοκίνητο 3 1/2 ετων παίρνοντας τον αμέσως τηλ μου λεει αποκλείεται να εχει τα χιλιόμετρα αυτά αφού στο ΕΧΑΜΙΝΕR της φιατ δεν φαίνονται... ελα όμως που το συνεργείο ειχε επίσημο service της BOSCH και έμπαινε κατευθείαν στο πρόγραμμα ψεκασμού του αυτοκινήτου.... μετα λοιπόν απο σοβαρό τηλεφωνικό τσακωμό μου λεει φερε το μου πίσω.. δηλαδή να το παω στη ΦΛΏΡΙΝΑ 400 + ΧΙΛ... του λέω ελα μονος σου και παρ το , τελος πάντων μου λεει θα σου δώσω 1 1/2 χρονο γραπτή εγγύηση για το αυτοκίνητο και θα σου στείλω και το κλειδί πάνε απο τότε οκτώ μήνες και οσο τα έστειλε σε εσάς τα έστειλε και σε μενα.... και δε σηκωνει και τηλέφωνο...σας κούρασα με τη μακροσκελή μου περιγραφη (για πρώτη φορα που γράφω......) θέλω λοιπόν τις γνώμες σας για το τη θα πρέπει να κανω σε αυτόν τον έμπορο....αν μπορώ να κάνω κάτι δηλαδή.....
και φυσικά ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΎΕΣΤΕ ΚΑΝΈΝΑΝ!!!!!!!!!!!!ευχαριστώ !!!!!!!
-
Γεια σας
είναι η πρώτη φορά που γράφω αν και παρακολουθώ το φόρουμ καιρό αλλά χωρίς να είμαι μέλος
θέλω να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου απο την αγορά ενός αυτοκίνητου που ήρθε (μου το εισήγαγε απο το εξωτερικό εισαγωγέας-απατεώνας κατά την άποψή μου απο τη Φλώρινα)Άρχισα να ψάχνω για αυτοκίνητο πέρυσι το φθινόπωρο.... είχα μια ALFA ROMEO 155 και ενα DAEWOO matiz της γυναίκας μου και μιας και η γυναίκα μου έπαψε να εργάζεται αποφασίσαμε να τα πουλήσουμε και τα δυο και να πάρουμε ενα πιο καινούργιο μικρο.... η πρώτη μου επιλογή ηταν το FIAT GRANTE PUNTO 1.3 multijet πετρελαιοκίνητο... ή to opel corsa με το αντίστοιχο μοτέρ της φιατ.... Ενας συνάδελφος μου μου σύστησε εναν εξάδελφο του, έμπορο απο τη Φλώρινα(με ιστοσελίδα στο διαδίκτυο και στο car.gr) μιλήσαμε και του ειπα τη ψάχνω , μετα απο ενα μήνα περίπου με πηρε τηλ και μου ειπε οτι μου βρήκε ενα αυτοκίνητο στη Γερμανία, αστέρι....... και σε πολυ καλη τιμή.... μου ζήτησε τα στοιχεία της γυναίκας μου για να το κάνει εισαγωγή κατευθείαν στο όνομα της γυναίκας μου, βλέποντάς τον τοσο σίγουρο για το αυτοκίνητο που μου βρήκε θεώρησα κι εγω οτι ολα ειναι καλα....
Το αυτοκίνητο ήρθε και κανόνισα να πάω να το δω (απο Αγρίνιο στη Φλώρινα) μου ειπε μόνο αν μπορούσα να παω μεχρι τις 28 Οκτωβρίου γιατι τη ποηγουμενη ήρθε και μετά θα έφευγε παλι ταξίδι στη Γερμανία..... πηρα λοιπόν το λεωφορείο μαζι με τον κουμπάρο μου και πήγαμε στη Φλώρινα(τον εμπιστεύτηκα μιας για το συνάδελφό μου και απο την άλλη χωρίς προκαταβολή έφερε το αυτοκίνητο στο όνομα της γυναίκας μου) βλέποντας το αυτοκίνητο δε μπορώ να πω οτι δε μου άρεσε, μονο στο φτερό είδα οτι ηταν βαμμένο (απο το φανάρι που ειχε επάνω στο πλαστικό λιγο χρώμα) δεν είχε κάποιο σοβαρό τρακάρισμα.... ξέχασα να πω οτι μια ξαδεφη μου που δουλεύει σε αντιπροσωπεία της φιατ δίνοντας της το πλαίσιο μου ειπε οτι το αυτοκίνητο αυτο πουλήθηκε καινούργιο στην Ολλανδία για λίζινγκ και οτι εχει περάσει κατι ελέγχους που προβλέπονταν απο τη φιατ) απο εδω αρχίζουν τα ωραία .... φτάσαμε απογευματάκι στη Φλώρινα είδα το αυτοκίνητο μου άρεσε και οριστικοποιωντας τη τιμή (ενω πρώτα βάση πλαισίου η ασφαλιστρια μου μου έβγαλε προσωρινό σημα και ο έμπορος μου έβγαλε το Μ απο την εφορία )
Ζητώντας λοιπόν το βιβλίο των service μου απαντά οτι κάπου το εχει ο υπαληλλος που εργάζεται στο γραφείο του και θα μου το στήλη αυτος ταχυδρομικός... ρωτώντας τον για το πρώτο κλειδι με το τηλεχειρισμό μου λεει οτι ξεχάστηκε στη Γερμανία και θα μου το φέρει αυτος με το που θα επιστρέψει απο εκει... δε με έπεισε ιδιαίτερα αλλά μου άρεσε το αυτοκίνητο και μου ειπε οτι πηγε σε επίσημο service στη φιατ και το ελενξε στη Φλώρινα και ειναι αστέρι...
δεν ειχε κανένα χαρτί να μου δώσει για να μεταφέρω οδικός το αυτοκίνητο απο τη Φλωρινα στο Αγρινιο μιας και τα χαρτιά ολα τα ειχε ο εκτελωνιστής και ετσι κι εγω του ειπα οτι την επόμενη που αν θυμάμαι καλα ηταν εργάσιμη θα του εβαζα τα χρήματα στο λογαριασμο του.. (ειχα μαζι μου επιταγή στο ονομα του με τα χρήματα για το αυτοκίνητο αλλα δεν του την έδωσα αφου δεν πηρα και εγω κάποιο έγγραφο για το αμαξι) την επομένη το πρωι με πηρε τηλ αν εχω κατάθεσή τα χρήματα γιατί θα έφευγε για εξωτερικό πηγα λοιπον και τα κατέθεσα στο λογαριασμό του, μετα απο μερικές μέρες μου ηρθαν τα χαρια απο τον εκτελωνιστή για να βγάλω πινακίδες , έβγαλα λοιπόν πινακίδες και παω το αυτοκίνητο για service σε ενα φιλο μου μηχανικο κοιτώντας το δεν μου ειπε οτι ειναι και άσχημο..καλο αμαξακι για τα λευτα του... του ειπα να κοιτάξουμε και τα χιλιόμετρα να δουμε αν όντος ειναι αυτα....(92000 χιλ στο κοντέρ) και οπςςςςςςςςςς...... στον εγκέφαλο του ψεκασμού του αυτοκινήτου είδαμε 160000 χιλιόμετρα για ενα αυτοκίνητο 3 1/2 ετων παίρνοντας τον αμέσως τηλ μου λεει αποκλείεται να εχει τα χιλιόμετρα αυτά αφού στο ΕΧΑΜΙΝΕR της φιατ δεν φαίνονται... ελα όμως που το συνεργείο ειχε επίσημο service της BOSCH και έμπαινε κατευθείαν στο πρόγραμμα ψεκασμού του αυτοκινήτου.... μετα λοιπόν απο σοβαρό τηλεφωνικό τσακωμό μου λεει φερε το μου πίσω.. δηλαδή να το παω στη ΦΛΏΡΙΝΑ 400 + ΧΙΛ... του λέω ελα μονος σου και παρ το , τελος πάντων μου λεει θα σου δώσω 1 1/2 χρονο γραπτή εγγύηση για το αυτοκίνητο και θα σου στείλω και το κλειδί πάνε απο τότε οκτώ μήνες και οσο τα έστειλε σε εσάς τα έστειλε και σε μενα.... και δε σηκωνει και τηλέφωνο...σας κούρασα με τη μακροσκελή μου περιγραφη (για πρώτη φορα που γράφω......) θέλω λοιπόν τις γνώμες σας για το τη θα πρέπει να κανω σε αυτόν τον έμπορο....αν μπορώ να κάνω κάτι δηλαδή.....
-
Γεια σας
-
Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα!
-
Πες και ποιος εμπορος ειναι να μην την πατησει κανας αλλος . Περαστικα σου
-
αμαξι απο γερμανια πετρελαιο,τι περιμενες να εχει?
λιγοτερα χιλιομετρα?
αν ειναι οκ το αμαξι απολαυσε το και μην φθειρεσαι με σκεψεις,δεν θα βγαλεις ακρη -
Ποτέ δεν παίρνουμε αυτοκίνητο αν δεν το τεστάρουμε εμείς .
-
Έμπορος ε; Χάθηκαν οι ιδιώτες και όπου θα μπορούσες να κάνεις οποιονδήποτε έλεγχο και δεν θα μπορούσε να στον αμφισβητήσει και καλύτερη ενδεχομένως (αντι)προσφορά να πάρεις; Αντ' αυτού ταξίδεψες στην αλλη άκρη της Ελλάδας για να πάρεις ένα leasing Ολλανδικό! Έχουμε και εδώ τέτοια αυτοκίνητα, επίσης σου πουλάνε και τα δημοσογραφικά ως πολύ ελαφρά μεταχειρισμένα, που τα περισσότερα όλοι ξέρουμε πως τους συμπεριφέροντε.....!
Χωρίς καμία δόση ειρωνίας η οτιδήποτε άλλο προς τον φίλο! Καλά ξεμπερδέματα πάντως με τα υπόλοιπα που έχεις σε εκκρεμότητα...Από μακρυά και αγαπημένοι (δεν θα το 'λέγα) με την καθόλου συμπαθή τάξη των εμπόρων μεταχειρισμένων και εμπιστευθείτε τους ιδιώτες. Στην τελική καλύτερα είναι να 'μοιράσετε' το κέρδος από την συναλλαγή και οι δύο θα είστε ευχαριστημένοι και δεν θα έχει βγάλει κέρδος κάποιος στην πλάτη σας που σας 'πάσσαρε' την τάδε δείνα βλακεία.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων τα αυτοκίνητα απο τους ιδιώτες είναι και 'καθαρά'. -
Δε μου κανει καμια εντυπωση.
Κρατα το παρακατω..
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
αν ειναι οκ το αμαξι απολαυσε το και μην φθειρεσαι με σκεψεις,δεν θα βγαλεις ακρη
-
όλα τα μτχ αυτοκίνητα που πουλάνε έμποροι..... σίγα σιγά και ιδιώτες, στην ΕΛΛΑΔΑ, έχουν κάτω από 100.000χλμ
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
όλα τα μτχ αυτοκίνητα που πουλάνε έμποροι..... σίγα σιγά και ιδιώτες, στην ΕΛΛΑΔΑ, έχουν κάτω από 100.000χλμξεχασες να πεις οτι συνηθως ειναι γιατρων η δικηγορων
-
`H μαμάδων που πάνε τα παιδιά τους σχολείο!! χ0α0χ9αχ09χ0αχ9α
Πέρα από την πλάκα, να πώ στον φίλο που άνοιξε το θέμα να μείνουν τα προβλήματα στα γυρισμένα χιλιόμετρα, και μικρό το κακό! Στην τελική στην Ελλάδα είσαι, το 99% των αυτοκινήτων που θα δείς μεταχειρισμένα ξέρεις ότι κάποια μαϊμουδιά έχουν!
Οι Ελληνες τα παντρεύονται τα αυτοκίνητα τους... Οταν αυτό ΔΕΝ συμβαίνει, κάτι πάει στραβά!!!! (εξαιρούνται rx-8 που δινονται οταν φύγει η κ@υλ@ και πονέσει η τσέπη, όπως επίσης και δίλιτρα και άνω που δίνονται γιατι... πόνεσε η τσέπη!) -
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
`H μαμάδων που πάνε τα παιδιά τους σχολείο!! χ0α0χ9αχ09χ0αχ9αΠέρα από την πλάκα, να πώ στον φίλο που άνοιξε το θέμα να μείνουν τα προβλήματα στα γυρισμένα χιλιόμετρα, και μικρό το κακό! Στην τελική στην Ελλάδα είσαι, το 99% των αυτοκινήτων που θα δείς μεταχειρισμένα ξέρεις ότι κάποια μαϊμουδιά έχουν!
Οι Ελληνες τα παντρεύονται τα αυτοκίνητα τους... Οταν αυτό ΔΕΝ συμβαίνει, κάτι πάει στραβά!!!! (εξαιρούνται rx-8 που δινονται οταν φύγει η κ@υλ@ και πονέσει η τσέπη, όπως επίσης και δίλιτρα και άνω που δίνονται γιατι... πόνεσε η τσέπη!)Καμμία σχέση. Αυτό ίσως συνέβαινε το 80. Τώρα υπάρχουν πολλοί που αλλάζουν συστηματικά αυτοκίνητο ανά πενταετία. Άσε που λόγω κρίσης πολλοί σκοτώνουν τα αυτοκινητά τους...
-
Το εύχομαι... Πραγματικά αυτό θα είναι ένα δείγμα βελτίωσης των ανθρώπων σε αυτήν την χώρα που κοιτούν μόνο το δικό τους όφελος...
Πάντως τα τελευταία 4 αυτοκίνητα που έχουν αγοράσει φίλοι και γνωστοί, όλο και κάτι μαιμουδιάρικο πέτυχαν... Αν και θα παραδεχτώ ότι το 1 (για τα άλλα δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στην φωτιά) ΔΕΝ είχε γυρισμένα χιλιόμετρα!!! απλά σοβαρή βλάβη στο a/c!!!!
-
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
Το εύχομαι... Πραγματικά αυτό θα είναι ένα δείγμα βελτίωσης των ανθρώπων σε αυτήν την χώρα που κοιτούν μόνο το δικό τους όφελος...Πάντως τα τελευταία 4 αυτοκίνητα που έχουν αγοράσει φίλοι και γνωστοί, όλο και κάτι μαιμουδιάρικο πέτυχαν... Αν και θα παραδεχτώ ότι το 1 (για τα άλλα δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στην φωτιά) ΔΕΝ είχε γυρισμένα χιλιόμετρα!!! απλά σοβαρή βλάβη στο a/c!!!!
Καλά, σίγουρα υπάρχουν πολλοί απατεώνες και σίγουρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή .Απλά το ποσοστό δεν είναι τόσο μεγάλο. Εκτός και αν εγώ έχω πέσει 2 φορές στο 1%...
-
Σε δικηγόρο εχεις παει??? τωρα θα μου πεις 8 μηνες μετα πιασε τ αυγο και κουρευτο... Ξερω οτι μεχρι εξι μηνες μπορει να γινει αναστροφή πωλησης σε ελατωματικό μεταχειρισμενο, το εκανε γνωστος μου , αλλα το εκανε αμεσα...
-
Περί χιλιομέτρων.
Ας μην τα ισοπεδώνουμε και όλα. Έχω πουλήσει τα δικά μου αυτοκίνητα, όλα είχαν κάτω από 25000χιλιόμετρα και κανένα κοντέρ δεν είχα πειράξει και ούτε πρόκειται να πειράξω. Πολλά από αυτά τα αυτοκίνητα τα έδωσα σε εμπόρους και βγήκαν σε αγγελίες. Οπότε κάποιοι τα αγόρασαν με τα πραγματικά και λίγα χιλιόμετρα.Από εκεί και πέρα το βρίσκω φυσιολογικό ένα αυτοκίνητο που ήρθε από Γερμανία, έτσι όπως ήρθε (στα κουτουρού) να έχει πειραγμένο κοντέρ. Ειδικά όταν γίνεται αναφορά σε leasing. Η αγορά μεταχειρισμένου απαιτεί εκτός από προσοχή, καλό έλεγχο και κυρίως ψάξιμο.
-
Μέχρι τώρα εχω κάνει γύρω στις 10000 χιλ και εκτός απο ενα καμένο δυναμό(65 ευρώ μεταχειρισμένος) δεν μου παρουσίασε άλλη βλάβη
το πρόβλημα ειναι η κοροϊδία και ο τρόπος που σου φέρονται μετά απο την απομάκρυνση απο το ταμείο......
αν μου έλεγε απο την αρχή τα χιλ του αυτοκινήτου μάλλον και πάλι θα το αγόραζα..... αλλά με άλλα παζάρια....
όπως και να το κάνεις η κοροϊδία ειναι κοροϊδία και γιαυτό τα μάτια σας δεκατέσσερα και προσοχή στους εμπόρους και οχι μόνο.........να ζητάτε πάντα οτι σας τάζουν εγγράφως και με σφραγίδα..... -
και όχι μονο...!
Χθες πήγα να δω ενα μικρο για τη κυρά. 10ετιας seicento με 134 χιλ περιπου χιλιομετρα. Βιβλιο σερβις ατρακαριστο κτλ στη περιγραφή. Το βλέπω το αμάξι, Ατρακαριστο οκ, απο μηχανικης αποψης σχετικα οκ με μια ενσταση στο συμπλεκτη κτλ. να μην τα πολυλογώ κοιτάω και το βιβλίο σέρβις και είναι σχεδον όλα γραμμενα τα σερβις απο τα 32 χιλιαδες και μετα περίπου σε αφτερ μάστορα βιβλίο. Σερβις στην ωρα τους, ιμαντες 2 φορες κλπ. Το αμαξι θα το έπαιρνα αν δεν έβλεπα το βιβλίο σέρβις για δεύτερη φορά...δεν ξέρω τί μου παραξένεψε και το κοίταξα ξανα αλλα η δεύτερη ήταν αποκαλυπτικη!!
Καταρχην για 9-10 χρονών βιβλίο σέρβις ήταν ολοκαίνουργιο, ατσαλάκωτο και γυαλιστερο! Όλα τα σέρβις ήταν γραμμένα με τον ίδιο, γυναικειο, χαρακτήρα και με τον ιδιο στυλό! Η σφραγιδα, γιατι ειχε και απο αυτό, του συνεργείου-υπαρκτού- ήταν ολόιδια και και δεν είχε καμία διαφορα στην απόχρωση του μελανιού. Ϊσα ισα μερικες ήταν και λίγο μουτζουρωμενες απο χερι που πέρασε απο πάνω. Μετά απο αυτή τη παρατήρηση, πήρα ποιο σοβαρα το επάγγελμα, της ιδιώτου κυρίας, υπαλλήλου σε μάντρα ανταλακτικων.
Καταλήγοντας, αποφεύγω να κοιτάξω τα αυτοκινητα 10ετις με χιλιομετρα 80000-90000 και φτηνες δικαιολογιες ότι δεν κυκλοφορούσαν πολύ κλπ απο επιτήδειους μαντράδες μιας και τα αμαξια στους δρόμους ειναι άλλα και έρχονται απο το χαρτούμ! Δεν συζηταω για τα αγνώστου πατρός και ταυτότητος αμαξια ξαναβαμένα καλογυαλισμενα κλπ.
Συμπέρασμα βγάζω ότι μάλλον η πλειωψηφία των αγοραστών μεταχειρισμένων πείθονται απο τα χαμηλά χιλιομετρα και το γυάλισμα και γιαυτό γίνετε όλο αυτό.
Το δικο μου το έχω 9+χρονια και με συντηριτικότατη χρήση εχω 175+ χιλ χιλιομετρα. Αν πω να το πουλήσω, που δεν πρόκειται, πιστευω πως δεν θα πεσω στη λούπα της απατεωνιας μιας και επειδη έχω αριστα ενημερωμενο βιβλίο σέρβις που αποδικνει ότι έχει 'περασει' το αμαξι θα βασιστώ σε αυτό για τη τιμή πώλησης. -
Το δικό μου το είχα πάρει μεταχειρισμένο 10ετίας με 109000km, σχετικά λίγα δηλ. για την ηλικία του αλλά πραγματικά. Έχει κάνει άλλες 90000km σε 5 χρόνια και το πιο σοβαρό που έχει χρειαστεί είναι αλλαγή καταλύτη. Θελω να πω πως δεν ισχύει πάντα πως λίγα km=απατεωνιά. Εξαρτάται από την περίπτωση. Ούτε το να είσαι ανυποψίαστος είναι καλό, ούτε το να είσαι υπερβολικά υποψιασμένος και να απορρίψεις μια πραγματική ευκαιρία.
ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ