-
Καλημέρα.
Ειμαι νέος οικογενειάρχης με 1 παιδί και πρέπει να αγοράσω καινούργιο αυτοκίνητο για να ικανοποιήσω τις ανάγκες τις οικογένειας μου. Ως τώρα μας έφτανε το ΚΙΑ PICANTO. (το οποίο και θα κρατήσω για 2o αυτοκίνητο)
Το ποσό που διαθέτω είναι περίπου 14000€ (με απόσυρση)
Βασικό απαιτούμενο είναι το πορτ μπαγκαζ να είναι το λιγότερο κοντά στα 400lt και να έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί άνετα και 2ο παιδί.(ελπίζουμε)
Με βάση αυτά κατέληξα στα παρακάτω για αρχή
α) ΚΙΑ VENGA 1.4 Escape
β) CITROEN C4 1.4 VTi Trend+(για Diesel θα πήγαινα μόνο στο συγκεκριμμένο αφού είναι πιο χαμηλά οικονομικά από τα άλλα αυτοκίνητα αλλα τώρα απορρίπτεται γιατί ξεφεύγω οικονομικα και δε θέλω να μπλέξω με τράπεζες)
γ) SEAT IBIZA ST 1.2 Tsi Style (Κλειστοφοβικό πίσω αλλά ο 1.2 Tsi έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά)
δ) OPEL MERIVA 1.4 ECOTEC 100 Hp Edition (αν και ανεβαίνει λιγο το συγκεκριμμένο)
Μήπως έχω ξεχάσει κάποιο και αν όχι τι γνώμη έχετε για τα παραπάνω μοντέλα; -
Καλημέρα.
Ειμαι νέος οικογενειάρχης με 1 παιδί και πρέπει να αγοράσω καινούργιο αυτοκίνητο για να ικανοποιήσω τις ανάγκες τις οικογένειας μου. Ως τώρα μας έφτανε το ΚΙΑ PICANTO. (το οποίο και θα κρατήσω για 2o αυτοκίνητο)
Βασικό απαιτούμενο είναι το πορτ μπαγκαζ να είναι το λιγότερο κοντά στα 400lt και να έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί άνετα και 2ο παιδί.(ελπίζουμε)
α) ΚΙΑ VENGA 1.4 Escape
β) CITROEN C4 1.4 VTi Trend+(για Diesel θα πήγαινα μόνο στο συγκεκριμμένο αφού είναι πιο χαμηλά οικονομικά από τα άλλα αυτοκίνητα αλλα τώρα απορρίπτεται γιατί ξεφεύγω οικονομικα και δε θέλω να μπλέξω με τράπεζες)
γ) SEAT IBIZA ST 1.2 Tsi Style (Κλειστοφοβικό πίσω αλλά ο 1.2 Tsi έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά)
δ) OPEL MERIVA 1.4 ECOTEC 100 Hp Edition (αν και ανεβαίνει λιγο το συγκεκριμμένο)
Καλημέρα.
α) ΚΙΑ VENGA 1.4 Escape
Το ibiza δεν ειμαι σίγουρος κατά πώς θα σε βολέψει...
Πριν φτάσω στη λίστα που παρέθεσες, το μυαλό μου είχε πάει ήδη στη C4. Τίμιο αυτοκίνητο στα λεφτά που δίνεις, καλό value for money, κατά τη γνώμη μου... -
Μια χαρά είναι και τα 3 που λες (εννοείται ότι το ίμπιζα δε παίρνει ούτε 1 παιδί αν θες να ταξιδεύεις και να νιώθεις άνετα).
-
Παιδια το ιμπιζα που λεει ο φιλος ειναι το station...
Φιλε μου αν το θες κυριως για ταξιδια καλυτερα να ανεβεις λιγο και να δεις το venga σε 1,6 (και το C4 φυσικα αν δεν ανεβαινει πολυ). Αν παλι θα κινειται κυριως πολη αλλα θα πρεπει να ανταπεξελθει και στα ταξιδια σας μαλλον το ιμπιζα ειναι καλυτερη επιλογη λογω κινητηρα. Αν θελεις πες μας και για τι χρηση προοριζεται το αυτοκινητο, οπωσδηποτε να το παρεις για τεστ drive να το φορτωσεις και να δεις αν οντως σε καλυπτει απο χωρους. Μεχρι τωρα, πιο ολοκληρωμενη επιλογη μου φαινεται το venga 1,6. Τσεκαρε παντως και το skoda roomster αν θες οπωσδηποτε μικρο τουρμπο
-
skoda roomster scout 1.2 tsi,skoda fabia 1.2 tsi reflex,seat ibiza st 1.2 tsi.kia venga 1.6 και η έκπληξη κάποιο στοκ focus 1.6 collection .Σαν πρώτη επιλογή roomster
-
Όντως είναι το Station.
Όσον αφορά το που θα κινούμαι.
Έμενα Θεσσαλονίκη και τώρα λόγω δουλειάς κατέβηκα Σπάρτη! Σε κανα δύο χρόνια θα ξανανέβω. Άρα σίγουρα ταξίδια!
Άπο του χρόνου όμως που η γυναίκα μου θα πηγαίνει αυτή με το μικρό στη δουλειά θα πρέπει να κάνει και διαδρομές πόλης με την ανάλογη ευελιξία.
Επιδόσεις σε στυλ 0 - 100 σε 10 sec δεν μ'ενδιαφέρουν όσο αυτές που αφορούν μικρότερη κατανάλωση και ικανοποιητική επιτάχυνση στις ταχύτητες 80-120Τα Skoda τα κοίταξα και ειλικρινά τα 2 μοντέλα που μου άρεσαν της εταιρείας δεν με κάλυπταν (Fabia μικρή, Οctavia 5 ξεφευγε σε χρήματα και είναι ογκώδης) Το roomster και η Fabia Reflex οπτικά με αποτρέπουν από την αγορά τους.
-
Προσοχή με τους ρύπους του venga... Αν θες μπορείς να περιμένεις για τον κλώνο του που βέβαια δεν είναι σίγουρο πότε θα έρθει (πιθανον από Σεπτέμβρη αλλα με την hyundai ποτέ δεν ξέρεις). Έχει (το ιχ20...) πολύ καλύτερες τιμές στους ρύπους όσο περίεργο και αν ακουγεται.
Κατα τα άλλα κοιτα jazz και verso-s υπάρχουν προσφορές σε συγκεκριμένες εκδόσεις. (Το jazz facelift δεν έχει έρθει ακόμα. έχει έρθει μόνο το υβριδικό που βασίζεται στο facelift). Για ταξίδια και ρεπρίζ είναι μέτρια τα δύο συγκεκριμένα. Κάντα τεστ drive και βλέπεις αν σου κάνουν. Από κατανάλωση πάντως σκίζουν... (με την καλή έννοια...)
Το jazz hybrid έχει ροπή (συνήθως ) αλλά ξεφεύγει σε τιμή -
Πάρε ένα μεταχειρισμένο διετίας. Αν επιμένεις σε καινούριο, leon 1.2 tsi νομίζω τo πιάνεις. Ας έχει 40 λίτρα λιγότερο πορτ μπαγκαζ, θα σε βολέψει απείρως καλύτερα συνολικά. Από αυτά που κοιτάς C4, αν και για διαφορετικούς λόγους θα έμπαιναν ολα στην black list μου.
-
+1 ασε που στο δευτερο παιδι θα ψαχνεις παλι χωρους εαν θελεις να ταξιδεψεις.
-
Ο χρήστης Tsardas έγραψε:
χμμμμ
viewtopic.php?f=5&t=48240
Προσοχή

στα μεταχειρισμένα... Ειδικά τα διετίας είναι... δίκοπο μαχαίρι (πιθανό leasing, test drive, ιδιώτης που το ξεφορτώνεται λόγω εμφάνισης σοβαρού προβλήματος) -
Ο χρήστης Λεωνίδας041076 έγραψε:
Όντως είναι το Station.
Έμενα Θεσσαλονίκη και τώρα λόγω δουλειάς κατέβηκα Σπάρτη! Σε κανα δύο χρόνια θα ξανανέβω. Άρα σίγουρα ταξίδια!
Άπο του χρόνου όμως που η γυναίκα μου θα πηγαίνει αυτή με το μικρό στη δουλειά θα πρέπει να κάνει και διαδρομές πόλης με την ανάλογη ευελιξία.
Επιδόσεις σε στυλ 0 - 100 σε 10 sec δεν μ'ενδιαφέρουν όσο αυτές που αφορούν μικρότερη κατανάλωση και ικανοποιητική επιτάχυνση στις ταχύτητες 80-120Τα Skoda τα κοίταξα και ειλικρινά τα 2 μοντέλα που μου άρεσαν της εταιρείας δεν με κάλυπταν (Fabia μικρή, Οctavia 5 ξεφευγε σε χρήματα και είναι ογκώδης) Το roomster και η Fabia Reflex οπτικά με αποτρέπουν από την αγορά τους.
Για τα fabia & roomster δες τις scout εκδόσεις που έχουν ένα περιπετειώδη χαρακτήρα.Εμένα μου αρέσουν περισσότερο από τις απλές τους.Νομίζω πως ταιριάζουν στις απαιτήσεις σου.Επίσης ο 1.2 tsi είναι αστέρι από επιδόσεις και οικονομία-τέλη-κατανάλωση.Για το focus 1.6 to collection τι λες?Παλιό αλλά καλό στα 15.000 που το δίνουν με φουλ εξοπλισμό
-
Αφου δεν σε ενδιαφέρει η επιτάχυνση αλλα ρεπρίζ, αναγκαστικά πας σε κάτι με μικρο κινητήρα και τουρμπο. Κινησου Λοιπόν στον όμιλο vag. Μπες μέσα και ψάξε καλα τους χώρους γιατί είναι το Α και Ω για ταξίδια.
-
Όντως είναι το Station.
Απ'οτι καταλαβαινω λοιπον, το αυτοκινητο θα εχει 'διττο' ρολο, στην αρχη περισσοτερο ταξιδια, αλλα αργοτερα θα χρειαζεσαι να ειναι ευελικτο και φυσικα θα το κρατησεις αρκετα χρονια, σωστα?? ενα μικρο πολυμορφικο των ~4 μετρων μου φαινεται οτι πρεπει για την περιπτωση σου, ενω απο πλευρας κινητηρα μαλλον ενα light turbo θα ικανοποιησει το οδηγικο σου στιλ. Το σκοντα κερδιζει λογω κινητηρα, αλλα χανει λογω εξοπλισμου (το esp ειναι εξτρα). Στη θεση σου θα ειχα πρωτη επιλογη το βενγκα 1,6 λογω esp + εμφανισης, γνωριζοντας φυσικα οτι ο κινητηρας αυτος θα καει λιγο παραπανω εντος.
Καλο ψαξιμο, να βρεις αυτο που σου ταιριαζει ευχομαι!!
-
Περνας απο Citroen μηπως ακομα υπαρχει (εχει ξεμεινει) κανενα απο τα προηγουμενα C4 που μεχρι πριν λιγες βδομαδες τα πουλαγαν σκοτωμενα!
-
Λεωνίδα,μην το σκέφτεσαι καν..citroen c4 με κλειστά μάτια..το οδήγησα πρόσφατα και είναι το κάτι άλλο..
Άσε που απο ποιότητα και απο χώρους είναι αυτό που ζητάς..βέβαια αν μιλάς για ταξίδια κοίτα και για το 1600αρι με τα 120 άλογα αν πέφτει μέχρι 14.000..
-
συμφωνω και εγω για το c4 . συγχρονο αυτοκινητο και προσφατα ανανεωμενο. συν οτι ειναι πολυ ανετο.
-
Πληροφοριακά η c4 1.6 vti trend plus με απόσυρση έχει 15120(δες από το gocar.gr προσφορες καινούρια),και η skoda octavia 1.2 tsi ambiente 15380 με απόσυρση(δες από skoda koilakos,επέλεξε συνοπτικός κατάλογος).Και τα δύο με παρόμοιο εξοπλισμό και παρόμειες επιδόσεις.Το οκτάβια έχει φτηνότερα τέλη,το c4 στάνταρ esp.Οτι καλύτερο μπορείς να πάρεις σε αυτά τα λεφτά για τις ανάγκες σου Επέλεηε και λευκό ή κόκκινο για να γλιτώσεις τα λεφτά του μεταλλικού.
-
Καλημέρα.
α) ΚΙΑ VENGA 1.4 Escape
Μήπως έχω ξεχάσει κάποιο και αν όχι τι γνώμη έχετε για τα παραπάνω μοντέλα;Λεωνίδα, πάρε το venga αν σε ενδιαφέρουν το μεγαλύτερο και πιο εκμεταλλεύσιμο πορτμπαγκάζ, τα 7 χρόνια εγγύησης και η θετική εμπειρία σου με το picanto. Aλλιώς c4 αν σε ενδιαφέρουν ο καλύτερος κινητήρας, το πιο 'φρέσκο' αμάξωμα, τα λιγότερα τέλη κυκλοφορίας και τα 5 χρόνια εγγύησης. Εγώ προτείνω kia...
Καινούργιο αυτοκίνητο για οικογένεια