-
Υπαρχει θεμα παντως με τριπ στην Νορβηγια...wait να το βρω...
το βρηκα, ο ανθρωπος σου, viewtopic.php?f=5&t=14295&start=0
-
ωραίος ρε bibendum
θα στείλω κανα pm στον γηραιό, γιατί το χει γειώσει το φόρουμ μου φαίνεται
-
οχι, 'παιζει' κανονικα, ανταλλαξαμε καποια πμ πριν λιγο καιρο (εκτος κι αν ειναι στις πορείες για τον Ηρακλη τωρα ).
το θεμα το διαβασα κι εγω, νομιζω οτι αρχικα ηταν εδω και μετα μεταφερθηκε και αναπτυχθηκε...
πολυ ωραια η Νορβηγία, αλλα εκτος του οτι ειναι μακρυα, είναι και... μακρουλή
Βεβαια υπαρχει εναλλακτικη για να γλυτωσουμε περιπου 5000 χιλιομεετρα, αεροπλανο απο θεσσαλονικη Σοκχόλμη ή Οσλο, αρκετα φτηνα με ryanair
απλα, απ'οσο ειδα συμφερει καλυτερα Στοκχολμη γιατι η ενοικιαση αυτοκινητου ειναι στα μισα χρηματα -
Είμαι πολύ χαρούμενος που θα πραγματοποιήσω ένα ταξίδι που το ονειρευόμουν χρόνια!
Έκλεισα για τον Αύγουστο να πάμε Κυανή Ακτή.
Φτάνουμε Μιλάνο τη Κυριακή (14) το πρωί, έχω κλείσει ένα Megane στην Avis, και πάμε οδικώς στη Νίκαια όπου θα είναι και το ξενοδοχείο μας. Επιστροφή πίσω στο Μιλάνο τη Πέμπτη, διανυκτέρευση εκεί για να φύγουμε Παρασκευή πρωί πίσω στην Αθήνα.
Από Κυριακή μέχρι Πέμπτη, έχουμε στόχο να πάμε σε Μονακό, Saint Tropez, Κάνες κλπ.
Ακούω ιδέες/προτάσεις, κυρίως για το οδικό κομμάτι (δηλαδή ποια διαδρομή να πάρω από Μιλάνο για Νίκαια και Saint Tropez) αλλά και για το τουριστικό κομμάτι, δηλαδή τι να δούμε, που να φάμε και κυρίως που να κάνουμε μπάνιο.
Υ.Γ. Fyi...όλο το πακετάκι με αεροπορικά (Swissair), διανυκτερεύσεις (ξενοδοχεία 3*) και ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο (Avis με τύπου Megane) μας πήγε για 2 άτομα 1.100 γιούρα ...not bad νομίζω για εκεί που πάμε
-
η Νορβηγία και το nordkapp είναι όντως ένας μεγάλος έρωτας και όνειρο για κάθε roadtripper . Υπάρχει η λύση της ενοικίασης camper από Γερμανία που σε διευκολύνει και σε χρόνο και σε χρήμα αλλά και το να ξεκινήσεις από Ελλάδα είναι μεγάλη πρόκληση . Σίγουρα θα επιχειρήσω να το κάνω κάποια φορά,ελπίζω του χρόνου .
Αν κάποιος ενδιαφέρεται για κάτι άμεσο , κάπου είχε πάρει το μάτι μου αυτο: http://www.nordkapp.gr/
Βέβαια απευθύνεται περισσότερο σε μηχανόβιους , αλλά δέχεται οποιονδήποτε με οτιδήποτε . -
Ο χρήστης Tubarao3 έγραψε:
κάπου είχε πάρει το μάτι μου αυτο: http://www.nordkapp.gr/Ωραίο αυτο.
Βεβαια τέτοιες μερες τέτοια λόγια
Η κατασταση δεν φαίνεται να πηγαίνει καλα και μακαρι να είναι μονο το ταξίδι στο NordKap που θα αναγκαστουμε να κόψουμε (θελω να πιστευω αναβάλουμε) -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Είμαι πολύ χαρούμενος που θα πραγματοποιήσω ένα ταξίδι που το ονειρευόμουν χρόνια!Έκλεισα για τον Αύγουστο να πάμε Κυανή Ακτή.
Φτάνουμε Μιλάνο τη Κυριακή (14) το πρωί, έχω κλείσει ένα Megane στην Avis, και πάμε οδικώς στη Νίκαια όπου θα είναι και το ξενοδοχείο μας. Επιστροφή πίσω στο Μιλάνο τη Πέμπτη, διανυκτέρευση εκεί για να φύγουμε Παρασκευή πρωί πίσω στην Αθήνα.
Από Κυριακή μέχρι Πέμπτη, έχουμε στόχο να πάμε σε Μονακό, Saint Tropez, Κάνες κλπ.
Ακούω ιδέες/προτάσεις, κυρίως για το οδικό κομμάτι (δηλαδή ποια διαδρομή να πάρω από Μιλάνο για Νίκαια και Saint Tropez) αλλά και για το τουριστικό κομμάτι, δηλαδή τι να δούμε, που να φάμε και κυρίως που να κάνουμε μπάνιο.
Υ.Γ. Fyi...όλο το πακετάκι με αεροπορικά (Swissair), διανυκτερεύσεις (ξενοδοχεία 3*) και ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο (Avis με τύπου Megane) μας πήγε για 2 άτομα 1.100 γιούρα ...not bad νομίζω για εκεί που πάμε
Καλά να περάσετε αν και ο Αύγουστος στην Κυανή Ακτή θυμίζει Αύγουστο σε Ελληνικό νησί.
Tip για την επομενη φορα που θα πάρετε νερό σε μαγαζί αν ζητήσεις une carafe d'eau και όχι μπουκάλι -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Είμαι πολύ χαρούμενος που θα πραγματοποιήσω ένα ταξίδι που το ονειρευόμουν χρόνια!
Καλά να περάσετε αν και ο Αύγουστος στην Κυανή Ακτή θυμίζει Αύγουστο σε Ελληνικό νησί.
Tip για την επομενη φορα που θα πάρετε νερό σε μαγαζί αν ζητήσεις une carafe d'eau και όχι μπουκάλιΟΚ, ευχαριστώ για το tip.
Το φαντάζομαι ότι θα είναι σαν Αύγουστος σε Ελληνικό νησί, αλλά είναι τώρα μπορούσαμε να πάμε
-
αχ αυτες οι καραφες, αχ
-
Ο χρήστης Tubarao3 έγραψε:
η Νορβηγία και το nordkapp είναι όντως ένας μεγάλος έρωτας και όνειρο για κάθε roadtripper . Υπάρχει η λύση της ενοικίασης camper από Γερμανία που σε διευκολύνει και σε χρόνο και σε χρήμα αλλά και το να ξεκινήσεις από Ελλάδα είναι μεγάλη πρόκληση . Σίγουρα θα επιχειρήσω να το κάνω κάποια φορά,ελπίζω του χρόνου .
Αν κάποιος ενδιαφέρεται για κάτι άμεσο , κάπου είχε πάρει το μάτι μου αυτο: http://www.nordkapp.gr/
Βέβαια απευθύνεται περισσότερο σε μηχανόβιους , αλλά δέχεται οποιονδήποτε με οτιδήποτε .Από το 4T Forum έχει κάνει αυτή την εκδρομή νομίζω ο greo οπότε σίγουρα κάτι παραπάνω θα ξέρει.
-
Ρε παίδες, έστω ότι προορισμός Dubrovnic κατά το κατεύασμα από νορβηγία.
Πως σκατά περνάμε ελλάδα? Πρέπει να γυρίσουμε προς τα πίσω και μετά σερβία?
περνάμε μέσα από βοσνία?Εχω βάλει στο μάτι το Μόσταρ το οποίο είναι κοντά κι έλεγα να κάνω ένα ντου
Αλβανία περπατιέται ή θα βλαστημίσουμε?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ρε παίδες, έστω ότι προορισμός Dubrovnic κατά το κατεύασμα από νορβηγία.Πως σκατά περνάμε ελλάδα? Πρέπει να γυρίσουμε προς τα πίσω και μετά σερβία?
περνάμε μέσα από βοσνία?Εχω βάλει στο μάτι το Μόσταρ το οποίο είναι κοντά κι έλεγα να κάνω ένα ντου
Αλβανία περπατιέται ή θα βλαστημίσουμε?
Το Ντουμπρόβνικ είναι πολυ χαμηλα, μαλλον συμφερει απο Αλβανια.
Στην Ελλαδα που θελεις να πας;
Αν θελεις προς Λευκαδα, πας ολο παραλια (απο Σαγιαδα ηγουμενίτσα κια κατω)
Αν θελεις Αθηνα, μαλλον Μαυροβουνιο, Κοσυφοπαίδιο, Σκοπια, Ευζωνοι (τρομερη διαδρομη, δες περσινο μου ποστ )Μου ειπαν ομως οτι και ο παραλιακος απο αλβανια ειναι καλος και ειναι μεσα στα προσεχη μου σχεδια
Απλα να αποφυγεις να πας οταν θα εχει πολυ κοσμο (Αυγουστο)έστω ότι προορισμός Dubrovnic κατά το κατεύασμα από νορβηγία.
είσαι πολυ 'λαίμαργος' τελικα.... Ντροπή σου!!!
-
κατεύασμα σιγά μην είναι και κατεύνασμα, μλκ drifter
στα του θέματος:
Λευκάδα ο τελικός προορισμός, αλλά, δε μου κοπιάρεις μια το λινκ απ την περσινή σου διαδρομή -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
κατεύασμα σιγά μην είναι και κατεύνασμα, μλκ drifterστα του θέματος:
Λευκάδα ο τελικός προορισμός, αλλά, δε μου κοπιάρεις μια το λινκ απ την περσινή σου διαδρομήκοιτα στη σελιδα 82
Να ξαναεπισημανω οτι στο Κοσσοβο πληρωνεις εξτρα για ασφαλιση, δεν ισχυει η πρασινη καρτα.
viewtopic.php?f=5&t=21081&start=1215εχω την εντυπωση οτι και μεσω Αλβανιας να πας θα περασεις απο Ποτγκόριτσα.
Η διαδρομη απο Ποτγκοριτσα προς θαλασσαα ειναι τρομερη.Αν δε βιαζεσαι, Κυριακη θα δω κατι αλβανους και θα τους ρωτησω για τον δρομο, γενικα ομως απο Τιρανα και νοτιοτερα πρεπει να τους εχουν φτιαξει.
-
έεεχουμε χρόνο, με ενδιαφέρει τα μάλα η διαδρομή από Αλβανία
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Tip για την επομενη φορα που θα πάρετε νερό σε μαγαζί αν ζητήσεις une carafe d'eau και όχι μπουκάλιΟΚ, ευχαριστώ για το tip.
Το φαντάζομαι ότι θα είναι σαν Αύγουστος σε Ελληνικό νησί, αλλά είναι τώρα μπορούσαμε να πάμε
Νίκο είχα παει το 2008 και είχα κάνει 1200χμ στη περιοχή.Εμενα νικαια.μου φαίνεται έχω γράψει εμπειρίες.μόλις βρω χρόνο θα γράψω αναλυτικά.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Το βρηκα...
Εγω περυσι εκανα περιπου 1200 χμ στη περιοχη ,μεσα σε μια βδομαδα...Ειχα νοικιασει ενα Α4 2.0 TDI,απο την Avis χωρις κανενα προβλημα με το διπλωμα.Eixa παρει και Gps με πολυ μικρη επιβαρυνση.Προσοχη στα ορια ταχυτητας στην autoroute Nικαιας -St Tropez ,εχει καμερες ,αλλα σε ειδοποιεί το GPS.
Κατ'αρχην πιστευω οτι συμφερει αρκετα να πατε αεροπορικως στη Νικαια.Βρισκεται σχεδον στο κεντρο της περιοχης και το Μονακο ειναι σχεδον μιση ωρα μακρια ,με απιστευτο δρομο ολο στροφες!Μπορεις να πας και απο autoroute,αλλα και απο παραλιακο δρομο μεσω Eze ,ο οποιος επισης ειναι απιστευτος.Επισης οι Καννες και το St Tropez ειναι πολυ κοντα .Και τα δυο πανεμορφα!
Αναμεσα στη Νικαια και το Μονακο βρισκονται απιστευτης ομορφιας παραλιακα χωριουδακια και κωμοπολεις οπως το Eze και το ακρωτηριο του Αγιου Ιωαννη.Να πατε οπωσδηποτε ,ειναι πολυ ωρaια και για μπανιο.Σε ενα απο αυτα ηταν και το Garage του Veyron!
Επισης μην ξεχασετε να σταματησετε στο Eze village.Ειναι ενα χωριο ,πανω στον επαρχιακο δρομο που ενωνει Νικαια& Μονακο.Υπαρχει ενα απιστευτο εστιατοριο -θερμοκηπιο,δυστυχως δε θυμαμαι το ονομα του... (Ειναι πανω στο δρομο)
Επισης προτεινω για το Μονακο δειπνο στο 'Le Grill' στο τελευταιο οροφο του Hotel de Paris,ειδικα για τους νεονυμφους...Κρατηση μονο μεσω concierge...
Ειχαμε παει και βολτα απο San Remo αλλα δεν με ενθουσιασε.
Αυτα ,οτι αλλο θελεις μπορεις να με ρωτησεις.Θα γραψω και οτι αλλο θυμηθω! -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Το βρηκα...
Εγω περυσι εκανα περιπου 1200 χμ στη περιοχη ,μεσα σε μια βδομαδα...Ειχα νοικιασει ενα Α4 2.0 TDI,απο την Avis χωρις κανενα προβλημα με το διπλωμα.Eixa παρει και Gps με πολυ μικρη επιβαρυνση.Προσοχη στα ορια ταχυτητας στην autoroute Nικαιας -St Tropez ,εχει καμερες ,αλλα σε ειδοποιεί το GPS.
Κατ'αρχην πιστευω οτι συμφερει αρκετα να πατε αεροπορικως στη Νικαια.Βρισκεται σχεδον στο κεντρο της περιοχης και το Μονακο ειναι σχεδον μιση ωρα μακρια ,με απιστευτο δρομο ολο στροφες!Μπορεις να πας και απο autoroute,αλλα και απο παραλιακο δρομο μεσω Eze ,ο οποιος επισης ειναι απιστευτος.Επισης οι Καννες και το St Tropez ειναι πολυ κοντα .Και τα δυο πανεμορφα!
Αναμεσα στη Νικαια και το Μονακο βρισκονται απιστευτης ομορφιας παραλιακα χωριουδακια και κωμοπολεις οπως το Eze και το ακρωτηριο του Αγιου Ιωαννη.Να πατε οπωσδηποτε ,ειναι πολυ ωρaια και για μπανιο.Σε ενα απο αυτα ηταν και το Garage του Veyron!
Επισης μην ξεχασετε να σταματησετε στο Eze village.Ειναι ενα χωριο ,πανω στον επαρχιακο δρομο που ενωνει Νικαια& Μονακο.Υπαρχει ενα απιστευτο εστιατοριο -θερμοκηπιο,δυστυχως δε θυμαμαι το ονομα του... (Ειναι πανω στο δρομο)
Επισης προτεινω για το Μονακο δειπνο στο 'Le Grill' στο τελευταιο οροφο του Hotel de Paris,ειδικα για τους νεονυμφους...Κρατηση μονο μεσω concierge...
Ειχαμε παει και βολτα απο San Remo αλλα δεν με ενθουσιασε.
Αυτα ,οτι αλλο θελεις μπορεις να με ρωτησεις.Θα γραψω και οτι αλλο θυμηθω!Σε ευχαριστώ Κωστή για το χρόνο που διέθεσες να βρεις το ποστ σου.
Προφανώς εννοείς το Gordes du Verdon, σωστά?
-
κτεο στην ευρώπη μπορούμε να περάσουμε τα ελληνικά αυτοκίνητα?
επίσης δεν βρήκα το θέμα περί κτέο. Αν το κτεο λήξει, πρόστιμο πληρώνουμε από την επομένη ή μήπως υπάρχει διωρία πχ 1 μήνα μέχρι τον έλεγχο?
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
κτεο στην ευρώπη μπορούμε να περάσουμε τα ελληνικά αυτοκίνητα?επίσης δεν βρήκα το θέμα περί κτέο. Αν το κτεο λήξει, πρόστιμο πληρώνουμε από την επομένη ή μήπως υπάρχει διωρία πχ 1 μήνα μέχρι τον έλεγχο?
Aν εννοείς για ελλάδα, προστιμο πληρωνεις μια εβδομαδα μετα την 'επετειο'.
προσεξε μονο γιατι τα προστιμα διπλασιαζονται οσονούπω
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες