-
καλησπερα ενδιαφερομαι να αγορασω ενα απο τα τρια με ενδιαφερει να στριβρει καλα και να εχει γκαζι επιλεγω ενα απο αυτα γιατι θεωρω οτι εχουν καλη μεταπωληση και ειναι και του γουστου μου πειτε μου γνωμες ευχαριστω
-
καλησπερα ενδιαφερομαι να αγορασω ενα απο τα τρια με ενδιαφερει να στριβρει καλα και να εχει γκαζι επιλεγω ενα απο αυτα γιατι θεωρω οτι εχουν καλη μεταπωληση και ειναι και του γουστου μου πειτε μου γνωμες ευχαριστω
-
-
500 abarth ss; Έχει multiair αυτό;
_
-
Το 500...
Γιατί είναι σαν δονητής.
Μικρό (χωράει παντού) και προσφέρει χαμόγελα! -
Έτοιμος για το Drive
-
Κι εγώ ανάμεσα σε Abarth 500 & Mini Cooper S είμαι ( αν δεν απολυθώ σύντομα ).
Δυστυχώς όπως θα δεις στο post μου ο MultiAir αργεί πολύ για το 500
viewtopic.php?f=15&t=31987&start=195 -
Εχουν και ιδια τιμη... Το ενα 7-8Κ φθηνοτερο απο το αλλο...
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Εχουν και ιδια τιμη... Το ενα 7-8Κ φθηνοτερο απο το αλλο...το mini ειναι πιο σκληροπυρηνικο κατα την γνωμη μου ενω και η διαφορα στην τιμη ειναι αισθητη. το 500 ειναι λιγο πιo all around οχημα με την εννοια οτι ειναι λιγο πιο ανετο και μπορει να χρησιμοποιηθει πιο ευκολα σαν αμαξι πολης κλπ.
-
Καλο θα ηταν να οδηγησεις και τα δυο ...... για να εχεις αποψη. Προσωπικα εχω οδηγησει και τα δυο .....και λεω οτι ειναι εντελως διαφορετικα αυτοκινητα ....
-
Ψήφισα το mini .Με την προυπόθεση ότι δεν σε ενδιαφερει η διαφορά τιμής.Το κλασικό look του μινι με τό πολύ καλό πάτημά του στο δρόμο μαζί με τις καλές επιδόσεις αξίζει να το αγοράσεις.Εμένα με εντυπωσίασε.Η τιμή του όμως........
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Έτοιμος για το DriveΗ BRERA ειναι για τη φαση , η υπαρχει. 159 2.2 s.w
-
Το mini!
-
Ο χρήστης dt_210r έγραψε:
καλησπερα ενδιαφερομαι να αγορασω ενα απο τα τρια με ενδιαφερει να στριβρει καλα και να εχει γκαζι επιλεγω ενα απο αυτα γιατι θεωρω οτι εχουν καλη μεταπωληση και ειναι και του γουστου μου πειτε μου γνωμες ευχαριστωKαλησπερα. Μιας και εχω οδηγησει και τα τρια, σου παραθετω τις προσωπικες μου εντυπωσεις.
Καταρχας για τις δυο πρωτες φρασεις που λες 'στριβει καλα' , και 'να εχει γκαζι', ειναι κατι που το κανουν και τα τρια, απλα τα δυο μικρα, λιγο καλυτερα (δηλ, το cooper S εχει σαφως παραπανω γκαζι απο το A3 1.8 TFSI, και το 500 Αbarth ως μικροτερο hot-hatch, ειναι πιο ευελικτο, και ελαφρως πιο γρηγορο επισης...).
Καλη μεταπωληση εχουν πραγματι και τα τρια.
Το θεμα ειναι, και υποκειμενικο, δηλαδη εμφανισιακα πιο σε φτιαχνει περισσοτερο. Επιπλεον οπως θα γνωριζεις, το Α3, ειναι μια κατηγορια πανω, σε θεμα ογκου, αλλα και ποιοτητας κατασκευης-υλικων σε σχεση με τα αλλα δυο, κατι που με το 'καλημερα' παραπεμπει σε καλυτερη ποιοτητα κυλισης, ανεση σε ταξιδια κτλ.
Το 'κοστος' στην συγκεκριμενη ομως περιπτωση του Audi, ειναι η λιγοτερο οδηγοκεντρικη αισθηση, συμμετοχη στην οδηγικη ευχαριστηση δηλαδη, παροτι σε αποτελεσματικοτητα, και επιδοσεις, στην κατηγορια του, ειναι εξαιρετικο.
Αυτα που προσφερει δηλαδη σε σχεση με τα αλλα δυο, ειναι εξ' ορισμου -απο κατασκευης δηλαδη- διαφορετικα στον υποψηφιο
αγοραστη, σε σχεση με τις αλλες δυο προτασεις που εχεις υποψιν σου.
Για τα δυο μικρα λοιπον, περα απο το θεμα εμφανισης, υπαρχει σχετικη διαφοροποιηση, ως προς την οδικη συμπεριφορα τους.
Το 500 Abarth ειναι ενα 'μπιμπελο', μεσα-εξω. Χωρις να ξερεις καν τις δυνατοτητες του (οδηγικα), ειναι ιδιαιτερα ερωτευσιμο. Στο δια ταυτα,΄πισω απο το τιμονι του δηλαδη, αν ξεπερασεις την αρχικη περιεργη αισθηση, που δινει η θεση οδηγησης (σχετικα ψηλα, σαν να καθεσαι σχεδον σε smart, η μικρο MPV), 'φτιαχνεσαι' με το που βλεπεις το πανεμορφο με την χοντρη στεφανη, δερματινο τιμονι. Εχοντας οδηγησει και προσφατα ενα τετοιο σε γνωστη διαδρομη, μετα την πλατεια της Παλαιας Πεντελης, μπορω να πω με σιγουρια, οτι εχει απο τα πλεον εξελιγμενα ηλεκτρονικα συστηματα, στην κατηγορια του και οχι μονο. Ειναι απιστευτα ασφαλες, κατω απο πιεση, ακομα και με επιτηδευμενους ατσαλους χειρισμους, διατηρει σχεδον παντα την αρχικη του πορεια, χωρις παραλληλα να εχει αποκομμενη αισθηση. Παιχνιδι ουρας, ειναι εφικτο, σε μικρες γωνιες, οταν τα χλμ ειναι πολλα, αλλα το ΤΤC (torque transfer control, ή Ελληνιστι, ηλεκτρονικο μπλοκε) εφοσον επιλεχθει με το αναλογο κουμπακι στο ταμπλω (πρωτα πρεπει ηδη να εχει επιλεχθει και το κουμπακι 'sport' , το οποιο 'απελευθερωνει' μεσω της χαρτογραφησης λιγη ροπη παραπανω, κανει πιο αμεσο το γκαζι, και πιο σφιχτο το τιμονι), ειναι αυτο που πραγματικα βοηθαει το αυτοκινητο, με αποτελεσματικο, αλλα οχι ατσαλο-αποτομο τροπο, να περασει σχεδον ολη την δυναμη του σε γλυστερα κλειστα στροφιλικια. Πολυ ευχαριστο λοιπον, και ασφαλες, με μοναδικη μικρη παραφωνια, την καπως συνθετικη/λαστιχενια αισθηση του τιμονιου στην θεση 'sport', παροτι γρηγορο-κοφτερο, και με ικανοποιητικο βαρος.
Επισης με τις 16αρες standard της δοκιμης, η αναρτηση ειναι μια χαρα για τις περισσοτερες κακοτεχνιες, στην καθημερινη μετακινηση, αν και υπο πληρη πιεση, προσωπικα θα προτιμουσα τις 17αρες, για λιγο πιο σφιχτη αισθηση, στριβωντας, καθως υπαρχουν κλισεις και μια αισθηση 'χαλαροτητας' λιγο περισσοτερο απο το αναμενομενο, κατι που επηρεαζει ομως μαλλον σε ψυχολογικο επιπεδο, παρα ουσιας.
Το Cooper S απο την αλλη, απο την στιγμη που θα κατσεις πισω απο το τιμονι του, καταλαβαινεις οτι, θα ευχαριστηθεις οδηγηση! Η θεση οδηγησης εδω ειναι αρκετα χαμηλη, και γενικοτερα πιο σωστη απο του μικρου Abarth, για 'ανησυχη' οδηγηση. Τρια πραγματα ξεχωριζουν αμεσως, με το που οδηγησει κανεις το S. Το εκπληκτικο, αμεσο, ιδιαιτερα πληροφοριακο, και βαρυ/αντρικο τιμονι του (ειδικα στην θεση 'sport') , η πολυ καλη αναρτηση (ανεξαρτητη στον πισω αξονα), που δινει εξαιρετικη ακριβεια, αυτοπεποιθηση, και αυξημενη αισθηση ασφαλειας σε 'πατημενες διαρκειας', αλλα και
το καταπληκτικο μοτερ του, το οποιο εχει ΠΟΛΛΗ δυναμη παντου, απο τις 2,000σαλ σχεδον μεχρι και τον κοφτη, αν και παροτι με Twinscroll τεχνολογια στην τουρμπινα, για ελαχιστοποιηση του turbolag, το φαινομενο ειναι υπαρκτο, στις χαμηλες στροφες, χωρις ομως να ενοχλει, καθως ειδικα απο τις σχεδον 3,000σαλ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ.
Στο στριψιμο, χαρις και την ανεξαρτητη αναρτηση, δινει αισθημα σιγουριας οπως ανεφερα και πριν, ειδικα σε ανοιχτες στροφες με τρηψιφια νουμερα χλμ, ΑΛΛΑ θελει γενικοτερα αυξημενη προσοχη σε σχεση με το 500αρακι, γιατι εδω χαρις και
τα αλογα του μεγαλυτερου κινητηρα, τα χλμ ερχονται πιο γρηγορα. Οσον αφορα τα ηλεκτρονικα του, και εδω μικρα παιχνιδια
στην ουρα, υπαρχουν, ΟΜΩΣ το αντιστοιχο ηλεκτρομπλοκε (EDL) ειναι εξτρα στο Mini, με χρεωση, κοντα στα 200ευρω.
Στο αυτοκινητο που ειχα οδηγησει, και ταξιδεψει σε χειμερινο προορισμο, δεν το ειχε, και σε καποια σημεια στην διαδρομη, ομολογω οτι θα το χρειαζομουν.
Για το Α3, τα πραγματα ειναι λιγο διαφορετικα εδω. Ειναι σαφως, μεγαλυτερο αυτοκινητο, και αυτο απο μονο του αρκει, για να καταλαβεις οτι οδηγικα, δεν υπαρχει η αντιστοιχη σπιρταδα/νευρο/αδρεναλινη, τουλαχιστον σε αισθηση.
Αν προσθεσεις και το γεγονος οτι μιλαμε για ενα Audi, με οτι συνεπαγεται, σε επιπεδο φιλοσοφιας κατασκευαστη (εμφαση σε εργονομια, ποιοτητα, ανεση, ασφαλη μετακινηση) η συγκριση με τα αλλα δυο σε οδηγικη ευχαριστηση, ειναι απλα ατυχης.
Μονο σε αποτελεσματικοτητα, υπαρχουν πολλα κοινα. Το πλαισιο ειναι ιδιαιτερα στιβαρο, καλοζυγισμενο, τα φρενα του αρκετα καλα (τουλαχιστον σε πρωτα φρεναρισματα, δεν ειχα την δυνατοτητα να πιεζω επαναλαμβανομενα), το κιβωτιο επισης
θετικο, και με καλο κουμπωμα, ακομα και σε γρηγορες αλλαγες, με το τιμονι να ειναι ως συνηθως για Audi, ιδιαιτερα ελαφρυ, οχι γρηγορο/κοφτερο, αλλα τουλαχιστον με σχετικα καλη πληροφορηση. Ο κινητηρας ταιριαζει απολυτα παντως στο συγκεκριμενο αμαξωμα, και οι επιδοσεις ειναι πολυ καλες για την κατηγορια.
Στριβωντας, δεν υπαρχουν ιδιαιτερες εκπληξεις, ελαφρα υποστροφικη συμπεριφορα υπο πιεση, παιχνιδι ουρας, ειναι δυνατο, ολα ομως γινονται ενα κλικ πιο αργα σε αισθηση, σε σχεση με τα αλλα δυο.
Ελπιζω να βοηθησα. -
καταρχην να σε ευχαριστησω για οοοολα αυτα που εγραψες με βοηθησαν αρκετα μπορω να πω οπως μου τα λες το α3 το βγαζω απ εξω κοιταω ενα απ τα αλλα 2 οποτε μου μενει το θεμα αξιοπιστιας και μεταπωλησης και αν εχουν μεγαλη διαφορα στο γκαζι αν μπορεις να μου απαντησεις και σε αυτα σε ευχαριστω και παλι
-
αξιοπιστία πάνω κάτω τα ίδια εκτός από το θέμα του τριξίματος που το κούπερ είναι σαφώς χειρότερο...
μεταπώληση?? i don't know this word... -
Ο χρήστης dt_210r έγραψε:
καταρχην να σε ευχαριστησω για οοοολα αυτα που εγραψες με βοηθησαν αρκετα μπορω να πω οπως μου τα λες το α3 το βγαζω απ εξω κοιταω ενα απ τα αλλα 2 οποτε μου μενει το θεμα αξιοπιστιας και μεταπωλησης και αν εχουν μεγαλη διαφορα στο γκαζι αν μπορεις να μου απαντησεις και σε αυτα σε ευχαριστω και παλιExουν την εξης: Το ενα (500 Abarth) ειναι γρηγορο, και επειδη ειναι λιλιπουτειο σε διαστασεις, δειχνει ακομα πιο γρηγορο, δηλαδη ενισχυει την ετσι κι αλλιως πολυ καλη αναλογια κιλων ανα ιππο που εχει (υπολογισε σχεδον 1100κιλα, για 135αλογα)
Το αλλο ειναι ΠΟΛΥ γρηγορο, μονο απο το γεγονος οτι εδω εχουμε 1600, αντι 1400κυβικα, και αν δεν κανω λαθως και λιγο μεγαλυτερη τουρμπινα. Επιπλεον τα fl μοντελα με 184, αντι 175ιππους εχουν και μεταβλητο συστημα χρονισμου των βαλβιδων, (νομιζω και αμεσο ψεκασμο) κατι που προσθετει ακομα περισσοτερο, στην εντυπωσιακη και γεματη-παντου δυναμη του κινητηρα, με ακομα ταχυτερη αποκριση (sport mode) και σχεδον μηδενικο turbo lag πλεον, απ' οσο τουλαχιστον γραφονται
σε αρθρα δοκιμων γενικοτερα.
Αν καταληξεις σε Cooper S παντως, προσωπικα θα σου προτεινα, για το οδηγικο κομματι να το επιλεξεις ΜΕ το -εξτρα με 200ευρω περιπου- EDL (ηλεκτρομπλοκε), και παροτι λειτουργικη, ομορφη, και διπλη(!) στο Mini, θα απεφευγα την αγορα ηλιοροφης, εφοσον ειδικα επιλεξεις το chilly pack με τις 17αρες και τα μαλλον αναγκαστικα Run flat. Το αυτοκινητο με αυτο το συνδυασμο κοπαναει συνηθως ξερα, και σε συντομο χρονικο διαστημα, ειναι πολυ πιθανο, το εσωτερικο να τριζει συνεχως.
Τουλαχιστον αυτο που οδηγησα, (με ηλιοροφη, 17αρες με run flat, δυστυχως ) εκανε σαν κουδουνιστρα, και παρομοιες αποψεις εχω ακουσει/διαβασει γενικως. Aπο την αλλη, xωρις να ξερω για την περιπτωση του Abarth 500, σε προσωπικο επιπεδο στα της οροφης/τριγμων, το ιδιο θα προτεινα στην περιπτωση του , ειδικα εφοσον επιλεξεις 17αρηδες τροχους...
Το θεμα αξιοπιστιας, δυστυχως στις μερες μας, γινεται ολο και περισσοτερο, τυπου 'λαχειο', με ολη αυτη την συνθετη, αλλα αποτελεσματικη τεχνολογια. Περισσοτερο θα ελεγα οτι ενα σοβαρο και υπευθυνο συνεργειο ειναι αυτο που θα σε κανει να νιωθεις ησυχος, εφοσον φυσικα, και οποιοδηποτε αυτοκινητο επιλεξεις, δεν αποδειχτει...προβληματικο απο κατασκευης.
Στο θεμα της μεταπωλησης, παροτι και τα δυο εχουν σχετικα καλη, λογω της αδικαιολογητα (κατα την γνωμη μου)
υψηλης αρχικης τιμης που ειχε προ κρισης τουλαχιστον το Cooper S, σε συνδυασμο με την ετσι κι αλλιως σημαντικη διαφορα σε σχεση με το 500Abarth, πλεον η διαφορα τιμης, (η απωλεια δηλαδη της αξιας, απο καινουργιο, σε παλαιο)
ειναι μεγαλυτερη στο Mini.
Αυτο, ισως εχει να κανει και μετο γεγονος, οτι 'βρωμισαν', και λογω της ταυτισης του με αυτη του απολυτου(?) fashion
item, για τα απανταχου 'βλασταρια' των πλουσιων, αλλα και της πρωτοποριακης μεθοδου χρηματοδοτησης, που παρεχει η Bmw Hellas γενικοτερα (πολλα δηλαδη ειναι ειτε εταιρικα, ειτε ιδιωτικα leasing,), αλλα και με το γεγονος οτι το Abarth αντιστοιχα δεν πουλησε τοσα πολλα κομματια, στην χωρα, ωστε να υπαρχει σημερα, μεγαλη προσφορα αντιστοιχα, σε μτχ... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
μεταπώληση?? i don't know this word...
+1 τα παντα διασυρονται πλεον.. δεν εχει νοημα αυτη η εννοια
το μονο που ισως εχει νοημα ειναι οτι το μινι παιζει και να βρεις να το πουλησεις, το αλλο δε θα το θελει κανεις
-
Παιδες οντως τα Abarth απαυθυνονται σε λιγο πιο συγκεκριμενο κοινο αλλα και ατομα που ειναι γνωστες τωρα τα Mini πωλουνται πιο ευκολα και στα 2 φυλλα.
Η αξια πεφτει πολυ και στα 2 και γενικως σε ολα τα αμαξια πλεον -
Ενα επιπλεον που θα πω υπερ του Abarth ειναι το εξης:
Τουλαχιστον προσωπικα, εχω βαρεθει να βλεπω Mini Cooper στα χερια ολου του κοσμου... Γκρινιαζουμε σαν χωρα οτι δεν εχουμε χρηματα κι ολοι δηλωνουν φτωχοι αλλα εχουν ολοι ενα αυτοκινητο που κανει το λιγοτερο 26-27Κ για να αποκτηθει. Και το οδηγουν πιτσιρικαδες, ξανθιες, παππουδες, γιαγιαδες αδιακριτως.
Το Abarth οπως λεει πολυ σωστα ο Τοξοτης απευθυνεται σε συγκεκριμενα ατομα. Νομιζω πρεπει να το εχεις λιγο μεσα σου για να αγορασεις ενα Abarth. Πολυς κοσμος δεν ξερει καν τι ειναι η Abarth δηλαδη. Και αναλογα στον δρομο θα δεις μονο 1 Abarth (ειτε Punto ειτε 500) για καθε 20 Mini που θα δεις.
500 abarth vs mini cooper s(r56) vs audi a3 1.8tfsi