-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Ο λακκος στη φαβα δεν ειναι το 'μπονους', αλλα το οτι υπολογισαν τζιρους προ κρισης, αρα και μεγαλυτερο ποσο ΦΠΑ που υποτιθεται οτι θα αποδιδοταν λογω του οτι ολοι θα ζητουσαν αποδειξη .
Δηλαδή θες να πεις οτι τα σουπερ-ντουπερ γαμάτα επιτελεία μορφωμένων, πίστευαν οτι οι τζίροι θα παρέμεναν οι ίδιοι, αντε και να πέφτανε λίγο, σε σχεση με τον καιρό πριν την κρίση.....;;;;;
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Ο λακκος στη φαβα δεν ειναι το 'μπονους', αλλα το οτι υπολογισαν τζιρους προ κρισης, αρα και μεγαλυτερο ποσο ΦΠΑ που υποτιθεται οτι θα αποδιδοταν λογω του οτι ολοι θα ζητουσαν αποδειξη .
Δηλαδή θες να πεις οτι τα σουπερ-ντουπερ γαμάτα επιτελεία μορφωμένων, πίστευαν οτι οι τζίροι θα παρέμεναν οι ίδιοι, αντε και να πέφτανε λίγο, σε σχεση με τον καιρό πριν την κρίση.....;;;;;
Σιγά τα επιτελεία και τους μορφωμένους Δεν ήθελε πολύ μυαλό να καταλάβεις οτι όλοι μπορούν να βρουν 15.000 αποδείξεις. Έπρεπε όμως να το σκεφτούν πριν νομοθετήσουν και να δώσουν μικρότερη έκπτωση φόρου για τις αποδείξεις πάνω από το ελάχιστο και όχι το ίδιο για όλες. Τότε όμως, ίσως και οι ίδιοι να μην πίστευαν οτι θα βγάλουμε ολόκληρο το 2010 και γι αυτό δεν τους ένοιαζε τι θα γίνει το μακρινό ...2011.
-
Καπου διαβαζα σχετικα με αυτο το θεμα οτι, οτι κερδισανε απο την εισπραξη του ΦΠΑ μεσα στη χρονια θα πρεπει να το δωσουν τωρα ως επιστροφη φορου.
Εν τω μεταξυ η αγορα συνεχιζει να βαλτωνει, σημερα ενημερωθηκα οτι μεχρι το τελος του μηνα θα εχουν κλεισει εδω στην Πατρα σε κεντρικοτατο σημειο 5 μαγαζια, εμπορικα και καφετεριες (σε ενα-δυο τετραγωνα αυτο).
-
http://eagainst.com/articles/μανιφέστο-για-μια-αληθινή-δημοκρατία/
Eπηρεασμενοι απο Ισπανια μερια... -
Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί στους φορολογούμενους
311.471 πιστωτικά σημειώματα,
323.406 μηδενικά και
146.735 χρεωστικά.
Ειδικότερα, σε ότι αφορά την τελευταία παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων που εστάλη αυτές τις ημέρες στους φορολογούμενους προκύπτει ότι τα 228.389 σημειώματα είναι πιστωτικά, τα 236.942 είναι μηδενικά και τα υπόλοιπα 106.501 χρεωστικά. -
Από το : real.gr
Αποκαλυπτικά στοιχεία και άγνωστες πτυχές του σκανδάλου που συγκλόνισε την Ελλάδα φέρνει για πρώτη φορά στο φως η Αικατερίνη Τσακάλου, γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Στο βιβλίο της, το οποίο παρουσιάζει η Real news, η επί...
εικοσαετία εξ απορρήτων γραμματέας του Mr. Siemens μάς ταξιδεύει, όπως η ίδια γράφει, «σε μία ενδιαφέρουσα, ασυνήθιστη, ταραχώδη και άγνωστη διαδρομή που αναπάντεχα είδε το φως της δημοσιότητας...».
Το βιβλίο, έντεχνα και γλαφυρά, «φωτογραφίζει» τους διεφθαρμένους πρωταγωνιστές της υπόθεσης «του μεγάλου ομίλου εταιρειών, της Σωτηρίου Α.Ε.»...
Στις σελίδες του βιβλίου κυριαρχούν οι κινήσεις και οι επαφές του κ. Σταματάκου, ο οποίος κρατά τα κλειδιά της εταιρείας και χαρακτηρίζεται «απρόσιτος», «άψυχος», «Μεγάλος», «Καίσαρας» και βαθιά Μανιάτης...Στη ζωή του κυριαρχούν «τα λαδερά ραντεβού », «οι φίλοι και οι γνωστοί, όλοι λαμόγια», οι Γερμανοί, «η Δρακουλο-οικογένεια», «το σόι του Λαλάκη», οι συμμαθητές και οι υπουργοί, τα δώρα και οι «δουλειές», ακόμη και τα διαζύγια και «οι ερωτικές προσεγγίσεις»... «Με τον Λαλάκη είχαμε συνεχώς δουλειές, γιατί δεν τέλειωναν ποτέ οι ανάγκες του», αποκαλύπτει η συγγραφέας, η οποία σημειώνει ότι «ο Λαλάκης είχε αδυναμία στις... σακούλες σκουπιδιών και στις “εξαγωγικές δαπάνες”.
Η πλάκα είναι που το παίζει θιγμένος τώρα και θα προσφύγει -λέει- στη Δικαιοσύνη για αποκατάσταση του ονόματός του», γράφει στις σελίδες του βιβλίου της η Αικ. Τσακάλου. Από την ιστορία δεν λείπει ούτε ο Τζορτζ Κλούνεϊ, «γιατί ήταν στο πόστο που μας αφορούσε», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η συγγραφέας.
Αυτός άφησε τη γυναίκα του και παντρεύτηκε τη γραμματέα του. Πολύ πρωτότυπο! «Ο Κλούνεϊ ήταν ένα από τα... χιλιοταϊσμένα παιδιά, που το παίζει high σήμερα με ύφος ακέραιου», σημειώνει η Αικ. Τσακάλου.
Οπως επισημαίνει η συγγραφέας, έπειτα από κάποιο σημείο στην εταιρεία, «η δουλειά πλέον ρολάρει πολύ καλά, ο Σταματάκος μοιράζει το... μπαμπάκι μόνος του, χωρίς συνοδεία και χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν».Μάλιστα, το «αλισβερίσι» γινόταν σε σουίτα ξενοδοχείου, γράφει η Αικατερίνη Τσακάλου, η οποία αναφέρει ότι ο Σταματάκος τής είχε εκμυστηρευτεί ότι είχε εγκαταστήσει κρυφή κάμερα για την ταινία με γνωστούς Ελληνες «μαϊντανούς», που θα κέρδιζε αργότερα πολλά Οσκαρ! «Μου είχε πει», αναφέρει η συγγραφέας του βιβλίου, ότι «θα τους μαγειρέψω πλάκα που δεν θα ξεχάσουν ποτέ το όνομα Σταματάκος...».
Στο βιβλίο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις δουλειές και στο αλισβερίσι με υπουργεία, σιδηροδρόμους και υπηρεσίες, όπως «της άνοιξης του 2007, που πήραμε μία εξίσου σημαντική παραγγελία από το υπουργείο Διαπόμπευσης Πολιτών. Κλασικά, ο Σταματάκος έπρεπε να συνεχίσει τη δουλειά του...».
Από την αφήγηση δεν λείπουν και τραγελαφικά περιστατικά, όπως αυτό για «ένα άλλο χρυσοπληρωμένο παιδί, τον εξάδελφο του χοντρού, τον Διαμαντίου, που ήταν στο υπουργείο Καρουζέλ. Τι παρωδία κι αυτή! Ηταν, υποτίθεται, φίλοι με τον Σταματάκο, αλλά αργότερα, στην προσπάθειά του να διαψεύσει ταξίδια κ.λπ., έφτιαξε εισιτήριο-μούφα, με την κλασική αντίδραση του θιγμένου...».
Πάντως, η συγγραφέας συχνά - πυκνά κάνει αναφορές στη «Δρακουλίνα που βρίσκεται σταθερά στο προσκήνιο, μια γιατί πάντρευε την κόρη της, μια γιατί άνοιγε πολιτικό γραφείο» και ο Σταματάκος αναθέτει στη γραμματέα του να μην της λείψει τίποτα, ενώ σε άλλο αναφέρει πως «μέχρι και Jeep έκανε δώρο στον άνδρα της δρακουλο-κόρης».
Στην αφήγηση της ιδιαιτέρας του Mr. Siemens για τα «ραντεβού» του... Σταματάκου περιλαμβάνεται και εκείνο, κατά το οποίο ο «ήρωας» του βιβλίου «συνέφαγε και με τον εργατοπατέρα, ονόματι Ράπτη. Τι άλλο να δει πια αυτή η χώρα...», αναρωτιέται η συγγραφέας, η οποία καλεί τους αναγνώστε της να φανταστούν την εξής εικόνα: «Τον εργατοπατέρα με έναν από τους καλύτερους εκπροσώπους του κεφαλαίου...».
Σε άλλο σημείο του βιβλίου, η ιστορία παίρνει ενδιαφέρουσα τροπή όταν «με το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλάζει το πολιτικό σκηνικό, όπως λέμε άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Φύγανε εκατομμυριούχοι οι προηγούμενοι, με πρώτο μάγκα τον Λαλάκη, και ήρθαν τα άλλα πεινασμένα αδηφάγα λεβεντόπαιδα να μας σώσουν...», γράφει η Αικ. Τσακάλου.
Σε ένα άλλο σημείο, η συγγραφέας σημειώνει: «Οταν είχε πέσει σήμα για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, αρχίσαμε να συσφίγγουμε σχέσεις με τον καθηγητή κ. Αθώο, προσωπικότητα του μέλλοντος. Προς το τέλος του 2003 είχε πέσει και πολύ gala diner…Μάλλον θα μιλάγανε για τα τσιμπούσια του 2004...», γράφει.
Μάλιστα, αναφέρεται πως ο Σταματάκος «που το ’παιζε σε διπλό ταμπλό, τάισε μέχρι σκασμού τον καθηγητή κ. Αθώο. Αυτός την έβγαλε καθαρή, ούτε που ακούστηκε το όνομά του...», επισημαίνει η συγγραφέας.
Πάντως, η ίδια θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια της ιστορίας πολλά προβλήματα, θα την απειλήσουν...
«Είναι φοβερό να ακούω μέσα από τη γραμμή του τηλεφώνου για τον θάνατό μου που έρχεται...», θα γράψει, ενώ θα βρεθεί και στον Λευκό Οίκο, όπου θα την ανακρίνουν...
Πάντως, η ίδια «κλείνει» τη μυθοπλασία της με μία υπόσχεση. «Οι εξελίξεις -και η ιστορία που γράφουν- συνεχίζονται. Μία πιο αναλυτική περιγραφή του παρελθόντος έρχεται...», υπόσχεται η Αικατερίνη Τσακάλου -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
μαλλον οι πολιτικοι πρεπει να ειναι παναγιες η λαικη λαμογια ξεπερναει καθε οριο!
Αυτοι προσδοκουσαν αυξημενα εσοδα απο ΦΠΑ.
Εμεις και αποδειξεις μαζεψαμε και ΦΠΑ αποδωσαμε σε αυτους που μας εκοψαν τις αποδειξεις.
Που συνισταται λοιπον η λαμογια??Εγω παντως εβαλα αποδειξεις 14993.74 ευρω, αν και περιμενω ακομα την περυσινη επιστροφη φορου που ανερχεται στο αστρονομικο ποσον των...50,94 ευρω
στο οτι εβαλαν ενα bonus που πρακτικα τους γυρισε πισω στα μεγαλα εισοδηματα..εκει ηταν η λαμογια
Τι εννοεις μεγαλα εισοδηματα??
Π.χ.
Για 20.000 ευρω εισοδημα χρειαζεσαι (αν δε κανω λαθος) περιπου 3600 ευρω αποδειξεις.
Ποσο δυσκολο ειναι να μαζεψει καποιος με 20.000 ευρω εισοδημα, αποδειξεις 10.000 ευρω χωρις να 'κανει λαμογια' ωστε να εχει το μπονους των 440 ευρω επιστροφη??
Ο λακκος στη φαβα δεν ειναι το 'μπονους', αλλα το οτι υπολογισαν τζιρους προ κρισης, αρα και μεγαλυτερο ποσο ΦΠΑ που υποτιθεται οτι θα αποδιδοταν λογω του οτι ολοι θα ζητουσαν αποδειξη .Μα πόσο δύσκολο είναι το να φτιάξουν ένα νομοσχέδιο και να υπολογίζεται ο φόρος μέσω συστήματος έσοδα-έξοδα;; Τότε δεν θα σταματήσει να υπάρχει η ανταλλαγή αποδείξεων και η αδιαφορία εφόσον φτάσει κανείς το όριο που ισχύει σήμερα. Όλοι θα ζητάνε αποδείξεις και κανείς δεν θα μεταβιβάζει τις δικές του γιατί απλά θα του χρειάζονται!
Επίσης, το υπάρχον σύστημα με τις αποδείξεις είναι και άδικο για μερικούς, καθώς υπάρχει ένα μεγάλο μέρος αποδείξεων που δεν μετράνε. Π.χ. ένας που γουστάρει να πηγαίνει ταξιδάκια με το αεροπλάνο και έχει ίσο εισόδημα με έναν άλλο που πηγαίνει τα ίδια ταξίδια με το αυτοκίνητο του, έχει λιγότερη επιστροφή (ή μεγαλύτερη επιβάρυνση) καθώς τα αεροπορικά δεν μετράνε...
Το σκεπτικό του μέτρου με τις αποδείξεις ήταν ουσιαστικά τα η αύξηση των εσόδων του κράτους μέσω της είσπραξης ΦΠΑ. Για να δούμε ένα τελικά είχε ορθά αποτελέσματα θα πρέπει να δούμε το πόσο αυξήθηκαν τα έσοδα από ΦΠΑ (ας πούμε οι υποχρεώσεις, όχι οι πραγματικές αποδόσεις) και το κατά πόσο μειώθηκαν τα έξοδα από την επιστροφή φόρου. Εάν το πρόσημο είναι + τότε είναι καλό το μέτρο.
-
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Λιγο λογια του αερα ειναι αυτα..Χωρις να λεω οτι δεν υπαρχει μια διαφορετικη νοοτροπια σε ορισμενα πραγματα(καλη η κακη το κρινει ο καθενας) δεν νομιζω οτι στην Ελλαδα εχει γινει κατι αναλογο για να δουμε αντιδρασεις..Εχει δημιουργηθει μια αναλογη επιτροπη με το(χαζο) ονομα 300 Ελληνες..Και καλουν στις 22/5 στο Συνταγμα
http://300ellines.org/
Eμενα προσωπικα δεν με εκφραζει αυτο το πραγμα(τουλαχιστον στην Ισπανια δεν το πανε βαση Ισπανικοτητας και σημαιων) αλλα αν ειναι να βγαλει κατι καλως να γινει..Ποια ειναι η δικαολογια να μην παρετε μερος ουτε εκει?Τελικά ήταν 30 Έλληνες.
Στο facebook έχουν 1800 επαναστάτες υποστηρικτές. -
-
Αν δεν γυρισει η τροικα να φερει την 5η δοση θα πεσει πολυ κλαμα,θα εχουμε απολυτο σεβασμο στο Συνταγμα μας....αλλα θα μας λειπει το μπαγιόκο
-
Μια απορια: Αν υποθεσουμε οτι επιστρεφουμε στη δραχμη....Τα χρεη σε δανεια θα γυρισουν σε δραχμες με την ιδια ισοτιμια οπως και οι καταθεσεις στη τραπεζα;...δηλαδη:εχω 1000 ευρω σε καταθεσεις και χρωσταω 1000 ευρω σε καρτες.Αν γινει η αλλαγη θα χασω ή θα ειναι το ιδιο;
-
Μετα θα κλαιμε ολοι Tiger ομως..
-
Ο χρήστης civgr έγραψε:
Μια απορια: Αν υποθεσουμε οτι επιστρεφουμε στη δραχμη....Τα χρεη σε δανεια θα γυρισουν σε δραχμες με την ιδια ισοτιμια οπως και οι καταθεσεις στη τραπεζα;...δηλαδη:εχω 1000 ευρω σε καταθεσεις και χρωσταω 1000 ευρω σε καρτες.Αν γινει η αλλαγη θα χασω ή θα ειναι το ιδιο; -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Μια απορια: Αν υποθεσουμε οτι επιστρεφουμε στη δραχμη....Τα χρεη σε δανεια θα γυρισουν σε δραχμες με την ιδια ισοτιμια οπως και οι καταθεσεις στη τραπεζα;...δηλαδη:εχω 1000 ευρω σε καταθεσεις και χρωσταω 1000 ευρω σε καρτες.Αν γινει η αλλαγη θα χασω ή θα ειναι το ιδιο;
Για γινε πιο σαφης
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Λιγο λογια του αερα ειναι αυτα..Χωρις να λεω οτι δεν υπαρχει μια διαφορετικη νοοτροπια σε ορισμενα πραγματα(καλη η κακη το κρινει ο καθενας) δεν νομιζω οτι στην Ελλαδα εχει γινει κατι αναλογο για να δουμε αντιδρασεις..
Εχει δημιουργηθει μια αναλογη επιτροπη με το(χαζο) ονομα 300 Ελληνες..Και καλουν στις 22/5 στο Συνταγμα
http://300ellines.org/
Eμενα προσωπικα δεν με εκφραζει αυτο το πραγμα(τουλαχιστον στην Ισπανια δεν το πανε βαση Ισπανικοτητας και σημαιων) αλλα αν ειναι να βγαλει κατι καλως να γινει..Ποια ειναι η δικαολογια να μην παρετε μερος ουτε εκει?Τελικά ήταν 30 Έλληνες.
Στο facebook έχουν 1800 επαναστάτες υποστηρικτές.Μαλακια ειχα πει..Eγινε ψιλοσκανδαλο..καποιοι εθνικοπατριωτες ειχαν ανοιξει μια σελιδα στο φβ και καλουσαν Συνταγμα..το κανονικο ειναι στην Ισπανικη πρεσβεια..
-
**Ο κλαυθμός για το Δημόσιο
**Tου Πασχου MανδραβεληΚλαυθμός βαρύς ακούστηκε για το σχέδιο της κυβέρνησης να αξιολογεί τους προς μετάταξη υπαλλήλους και όσοι δεν κάνουν για κάποια θέση του Δημοσίου να απολύονται. Δυστυχώς, ο κλαυθμός που ακούστηκε είναι για τους λάθος λόγους. Αντί να κλαίμε που μέχρι στιγμής (και ανεξαρτήτως της οικονομικής κρίσης) δεν γίνεται καμία αξιολόγηση των υπαλλήλων στο Δημόσιο, κάποιοι κλαίνε επειδή θα γίνει μια φορά. Ετσι γέμισε το κράτος με αδιάφορους υπαλλήλους και κάθε χρόνο χρειαζόταν συμβασιούχους, για να κάνουν τη δουλειά των αδιάφορων. Μετά οι συμβασιούχοι πίεζαν για «εργασιακή ασφάλεια». Κάποιοι φιλεύσπλαχνοι και πεινασμένοι για ψήφους υπουργοί τούς νομιμοποιούσαν και πολλοί από τους μόνιμους πλέον υπαλλήλους περνούσαν στο σώμα των αδιάφορων. Το αποτέλεσμα ήταν να χρειάζονται νέοι συμβασιούχοι, που μετά ζητούσαν μονιμοποίηση και ούτω καθεξής μέχρι να φτάσουμε στη χρεοκοπία.
Δηλαδή αυτό που γίνεται καθημερινά στον ιδιωτικό τομέα -η αξιολόγηση- θεωρείται μέγα αμάρτημα να γίνει άπαξ στο Δημόσιο. Γιατί; Διότι στο συλλογικό μας υποσυνείδητο φυτεύτηκε η ιδέα ότι το Δημόσιο δεν φτιάχτηκε για να προσφέρει υπηρεσίες στον πολίτη, φτιάχτηκε για να δίνει δουλειά σε όσους είχαν μπάρμπα στην Κορώνη ή έστω πέρασαν κάποια στιγμή από το ΑΣΕΠ. Αλλιώς, όλοι αυτοί οι ταλαιπωρημένοι από τις «υπηρεσίες» του Δημοσίου πολίτες θα ζητούσαν από τις κυβερνήσεις διαρκή αξιολόγηση των υπαλλήλων και διαρκή εκκαθάριση όσων δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.
Ενα άλλο δείγμα της στρεβλής αντίληψης περί κράτους που έχει φυτευθεί στο υποσυνείδητό μας είναι η τρομοκρατία των ιδιωτικοποιήσεων. Πολλοί ισχυρίζονται ότι αν μια ΔΕΚΟ περάσει στον ιδιωτικό τομέα, τότε θα χαθούν θέσεις εργασίας. Αυτό πιθανόν να είναι ορθό. Υπάρχει όμως και η άλλη ανάγνωση. Οι ιδιώτες μπορεί να μην προσλαμβάνουν προσωπικό που δεν χρειάζονται, αλλά δεν απολύουν και προσωπικό που χρειάζονται. Συνεπώς, το επιχείρημα «οι ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν απολύσεις» είναι ταυτόχρονα μια παραδοχή ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στο Δημόσιο, που παραμένει εκεί μόνο και μόνο επειδή οι πολιτικοί δεν πληρώνουν με τα δικά τους λεφτά τους μισθούς. Σημαίνει επίσης ότι ένα μεγάλο κομμάτι των ΔΕΚΟ δεν παραμένει κρατικό, επειδή προσφέρει υπηρεσίες, αλλά επειδή διατηρεί αντιπαραγωγικές θέσεις εργασίας. Με τις ιδιωτικοποιήσεις δεν πρόκειται να χαθούν θέσεις εργασίας. Θα χαθούν θέσεις πληρωμένης αεργίας.
Συνεπώς, θα ήταν πολύ πιο τίμιο αν οι συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ μάς έλεγαν: «Κοιτάξτε να δείτε. Εμείς κάναμε με το πολιτικό σύστημα μια συμφωνία. Οι φορολογούμενοι θα μάς πληρώνουν δουλεύουμε-δεν δουλεύουμε, έχουμε-δεν έχουμε αντικείμενο εργασίας». Μια τέτοια εξήγηση δεν θα βοηθούσε την οικονομία, αλλά θα βοηθούσε στην οικονομία της συζήτησης. Θα κερδίζαμε χρόνο αντί να περιπλανόμαστε σε παχιές κουβέντες περί δημοσίων αγαθών, φθηνού ρεύματος για τον λαό, ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και άλλων συνθημάτων.
Ο δημόσιος τομέας πρέπει να περιοριστεί και θα περιοριστεί διότι η οικονομία δεν αντέχει. Μπορεί να περιοριστεί με ήπιο τρόπο, όσο υπάρχουν τα επιπλέον δανεικά του Μνημονίου, ή θα περιοριστεί με τον άγριο τρόπο της χρεοκοπίας του Δημοσίου. Τότε όμως δεν θα χαθούν μόνο θέσεις πληρωμένης αεργίας, δεν θα πληρώνονται ούτε οι θέσεις εργασίας. Δυστυχώς, στην οικονομία δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, ούτε κάποιο παραμυθένιο δένδρο που βγάζει λεφτά. Κακώς: αλλά τι να κάνουμε;
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 11_1295263
-
Ο χρήστης civgr έγραψε:
Μια απορια: Αν υποθεσουμε οτι επιστρεφουμε στη δραχμη....Τα χρεη σε δανεια θα γυρισουν σε δραχμες με την ιδια ισοτιμια οπως και οι καταθεσεις στη τραπεζα;...δηλαδη:εχω 1000 ευρω σε καταθεσεις και χρωσταω 1000 ευρω σε καρτες.Αν γινει η αλλαγη θα χασω ή θα ειναι το ιδιο;Aν (ΔΕΝ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΜΟΥ) γυρναγαμε στην δραχμη θα οριζοταν μια ισοτιμια πχ 1 euro = 1,000 δρχ.
Αν χρωστας 10,000 euro σε μια τραπεζα.... την επομενη μερα χρωστάς ότι θελεις 10,000 euro ή 10,000,000 δρχ. Διαλέγεις και πληρώνεις.
Απλα αν εχεις 1,000 euro μισθο τώρα ο νεος σου μισθος δεν θα είναι 1,000,000 δρχ αλλα 200,000 δρχ για να ειναι ανταγωνιστικη η οικονομια και να παρει μπροστά όπως λένε τα φυντανια.Ενα αεροπορικό εισητηριο για Λονδινο απο 200 euro που εχει τώρα... θα έχει 200,000 δρχ. και για να ταξιδεψεις θα δουλευεις ενα μηνα. Χλιδα καταραμενη λέμε......
Θα μας κανουν και μια νομισματικη επιθεση τα funds και θα δεις ισοτιμια στα 1,500 δρχ. Και μετα αρχιζουν τα πιεστήρια να τυπώνουν.....Γι αυτο λοιπον κεφάλια κατω και δουλεια για να σωβσουμε την πατριδα.
Για την καταθεση σου δεν εγραψα γιατι φανταζομαι το πιάνεις...... χαιρετα το!
-
Ο χρήστης civgr έγραψε:
Μια απορια: Αν υποθεσουμε οτι επιστρεφουμε στη δραχμη....Τα χρεη σε δανεια θα γυρισουν σε δραχμες με την ιδια ισοτιμια οπως και οι καταθεσεις στη τραπεζα;...δηλαδη:εχω 1000 ευρω σε καταθεσεις και χρωσταω 1000 ευρω σε καρτες.Αν γινει η αλλαγη θα χασω ή θα ειναι το ιδιο;Όταν θα γίνει δραχμοποίηση και έχεις στην τράπεζα πχ 1000 ευρώ αυτά θα γίνουν 1000*340,75=340750 δραχμές. Αυτό θα γράψει το βιβλιάριό σου.
Όμως επειδή σκοπός της δραχμοποίησης είναι αμέσως μετά να γίνει υποτίμηση του νομίσματος δηλ. ενώ πριν θα έδινες 340,75 δραχμές για να πάρεις ένα ευρώ μετά την υποτίμηση θα πρέπει να δώσεις πχ 500 δραχμές. για να πάρεις ένα ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το αρχικό σου κεφάλαιο των 340.750 δραχμών θα έχει γίνει 340750/500= 681 ευρώ αν θα ήθελες να το μετατρέψεις ξανά.
Συνεπώς όλα τα εισαγόμενα αγαθά θα ακριβύνουν γιατί εκεί που έδινες 340,75 δραχμές για να πάρεις κάτι που έξω κοστίζει 1 ευρώ τώρα θα δίνεις 500 δραχμές. Και επειδή στην Ελλάδα τα πάντα είναι εισαγόμενα θα ακριβύνει η ζωή.
Από την άλλη αυτό ευνοεί τις εξαγωγές γιατί κάποιος που θα πληρώνεται σε ευρώ από τους Ευρωπαίους θα μπορεί να πουλάει πιο φθηνά. Επομένως η εξαγωγική δραστηριότητα τις χώρας θα είναι πιο ανταγωνιστική.
Ευνοεί τις ξένες επενδύσεις και τον τουρισμό γιατί ο ξένος όταν θα αλλάζει 1 ευρώ θα παίρνει 500 δραχμές αντί 340,75 οπότε θα είναι πιο φθηνή η Ελλάδα για τους ξένους. Θα μπορεί πχ με λιγότερα ευρώ να αγοράσει κάποιο ακίνητο σε δραχμές ή να κάνει διακοπές πληρώνοντας σε δραχμές.
Επίσης ευνοεί και όσους έχουνε λεφτά στο εξωτερικό γιατί αυτόματα μετά την υποτίμηση τα ευρώ τους θα πάρουν μεγαλύτερη αξία. -
Με λίγα λόγια ευνοεί μόνο όσους έχουν λεφτά, άρα οι πτωχομπινέδες άδικα χαίρονται με μια ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή που θα τους σώσει από όλα τα προβλήματα.
-
Για την ακρίβεια: κάποιοι τους λένε να φάνε ένα παλούκι ΝΑΑΑΑ! αντί για ένα παλουκάκι με δόσεις που μπορεί και να μην πονέσει τόσο πολύ άμα το ψιλοσυνηθίσεις και μετά, αν ζουν, ν' ανοίξουν την κουρτίνα 1 που μπορεί να περιέχει ευτυχία, χαρά ή το ΖΟΝΚ.
Το κακό είναι ότι όσοι δοκίμασαν ως σήμερα αυτή τη λύση, μόνο ΖΟΝΚ έλαβαν. Αλλά πάντα υπάρχει ελπίς. Είναι άλλωστε αποτυπωμένο στις γραφές του Ερυθρού Προφήτη, όχι παπαριές...
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!