-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Η τακτική που έχουν μερικοί περιπτεράδες να μην παρκάρει κανεις μπροστά απο το κιόσκι τους είναι νόμιμη?Τους χαλαει την φινετσα??Μάλιστα ένας μου είχε αφήσει σημείωμα να μην το αφήνω εκεί...
Ναι αλλα απο την ωρα που η φατσα του υποτιθεμενου μαγαζιου βγαινει στον δρομο,αν παρκαρεις και εσυ εκει τι θα κανει αυτος δηλαδη??Πως θα παει ο πελατης???Μην ειμαστε τοσο γαϊδαροι σε καποιες περιπτωσεις...Αλλο ο αλλος που εχει τη καφετερια και εχει και ενα μετρο πεζοδρομειο και αλλο και ο περιπτερας που θα πουλησει θελει εναν μετρο δρομο.
Για αλλη μια φορα αντι να ψαξουμε να βρουμε τι ισχυει νομιμα, η απαντηση ειναι 'μα πως θα κανει την δουλεια του'...
Δεν υπαρχει ελπιδα σε αυτη την χωρα. Βεβαια ισχυει το οτι βαζοντας το ΙΧ στον δρομο, διπλα στο περιπτερο που εχει πλατη στον δρομο, πολυ απλα δεν ανοιγει η πορτα. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι ειναι/οτι θα επρεπε να ειναι κ απαντηση στο ερωτημα.
Ομοίως, βέβαια, θα έπρεπε κι ο περιπτεράς να έχει ήσυχο το κεφάλι του ότι ο αναπτήρας σου δε θα ανάψει κατά λάθος πάνω στο (σίγουρα ανασφάλιστο) περίπτερό του. Δυστυχώς, όμως, ο αδικημένος συνήθως είναι κι ο πιο 'μαλθακός' της υπόθεσης...
Αφηστε τα περιπτερα ησυχα γιατι οποιαδηποτε χασουρα την τρωει στον κωλο ΠΑΝΤΑ ο τσιγαρας, δηλαδη εγω .
Κλοπες, καταστροφες, ληστειες, ολες στην δικια μου τσεπη χτυπανε για αυτο καθιστε φρονιμα. Σπαστε τα μουτρα του περιπτερα, μην πειραζετε το περιπτερο.
Περαν της πλακας, ο πρωτος χαμενος ειναι ο αναπηρος πολεμου/χηρα πολεμου που εκμισθωνει την αδεια στον 'περιπτερα'.
Αμα θελει ο πελατης ας διπλοπαρκαρει η ας σταματησει για λιγο τη κυκλοφορια δεν εγινε και κατι.
Επίσης, άμα θέλει μπορεί να έρθει να μας πηδήξει κι όλας, δεν έγινε κάτι...
Καλα ηρεμησε επειδη θα σταματησεις 10 δευτερα κατι εγινε...
Αντε παλι. Αυτος θα σταματησει 10 δευτερα. Μετα ο επομενος αλλα 10, κ μετα οι επομενοι 500 που θα περασουν απο εκει θα σταματανε απο 10 δευτερα ο καθενας. Κ θα διαλυσουν την κυκλοφορια απο πισω τους. Δεν καταλαβαινετε τα βασικα ρε πστ μου...
ΥΓ Για να το ληξουμε, το περιπτερο (αλλα ΟΧΙ το ψιλικατζιδικο κ οποιοδηποτε αλλο ειναι στεγασμενο σε ισογειο καταστημα) εχει ΝΟΜΙΜΟ δικαιωμα να δεσμευει χωρο επι του δρομου μπροστα του (ειτε εχει πλατη ειτε μουρη στον δρομο). Το τι μεγεθος μπορει να εχει αυτος ο χωρος, ειναι αλλο θεμα (μην ρωτατε, δεν ξερω κ δεν ξερει κ κανεις, ειναι απο αυτες τις μαγικες διαταξεις του νομου που κανεις δεν ξερει τι ακριβως λενε).
-
Εδώ και μήνες ένας απαράδεκτος τύπος κρατάει σε μόνιμη βάση με το παπί του μια θέση στάθμευσης. Ένα βράδυ ένας θερμόαιμος γείτονας μας γύρισε ψιλολιώμα από ποτό και κατούρησε το παπί φωνάζοντας μέσα στη νύχτα 'παλιόγυφτε' και κάτι τέτοια
Από την επόμενη μέρα, το παπί σταμάτησε να κρατάει τη θέση.Το προτείνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Εδώ και μήνες ένας απαράδεκτος τύπος κρατάει σε μόνιμη βάση με το παπί του μια θέση στάθμευσης. Ένα βράδυ ένας θερμόαιμος γείτονας μας γύρισε ψιλολιώμα από ποτό και κατούρησε το παπί φωνάζοντας μέσα στη νύχτα 'παλιόγυφτε' και κάτι τέτοια
Από την επόμενη μέρα, το παπί σταμάτησε να κρατάει τη θέση.Το προτείνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ.
Μου δανείζεις το γείτονά σου για κάνα-δυο μέρες;
-
O τύπος είναι θεός,έχει κάνει κι άλλα καφριλίκια
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
- Βρίσκεις κολητό με μηχανάκι, και του λές να έρθει για καφέ κλπ και να το παρκάρει δίπλα στην άλλη μηχανή
Έχω κι εγώ μηχανή ρε Σωτήρη, αλλά το θέμα είναι ότι αυτά τα καθίκια δε θα διστάσουν να κάνουν ζημιά ούτε στη δική μου, ούτε στου φίλου μου που λες.
Κατ'αρχάς σύ έχεις αυτόματο πατίνι, όχι μηχανή.
Αυτό που προτείνει ο skous δεν είναι καθόλου κακή ιδέα. Αν φοβάσαι αντεκδίκηση, τότε αν σε πετύχει την ώρα που παρκάρεις του λες με νόημα 'Αν δω γρατζουνιές ή ζημιές, ή τη βρω πεσμένη, κι εσύ θα βρεις τη τζαμαρία σου κατεβασμένη. '
Αυτό που σκέφτομαι είναι να τους 'φορέσω' δικά μου λουκέτα, για αρχή. Να δω πώς θα τα κουνήσουν
Pas mal, επίσης μπορείς να ρίξεις κόλλα στιγμής μέσα στον μύλο από τις κλειδαριές τους (αν έχουν αλυσίδα ή disclock).
Επίσης, άμα θέλει μπορεί να έρθει να μας πηδήξει κι όλας, δεν έγινε κάτι...
Καλα ηρεμησε επειδη θα σταματησεις 10 δευτερα κατι εγινε...
Καλά, κι εσύ μην υπερβάλεις βρε. 10 δευτερόλεπτα θα στον φορέσει κι αυτός, να όσο πατάει η γάτα...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Αυτό που σκέφτομαι είναι να τους 'φορέσω' δικά μου λουκέτα, για αρχή. Να δω πώς θα τα κουνήσουν
Pas mal, επίσης μπορείς να ρίξεις κόλλα στιγμής μέσα στον μύλο από τις κλειδαριές τους (αν έχουν αλυσίδα ή disclock).
Ο ένας δεν έχει καθόλου λουκέτα, ούτε καν κλειδώνει το τιμόνι. Γι' αυτόν θα πρέπει να ξοδευτώ.
Ο άλλος έχει disclock, και εκεί θα παίξει εποξειδική κόλλα δύο συστατικών, τόσο στην κλειδαριά όσο και στις δαγκάνες των φρένων. Οι κόλλες στιγμής είναι ημίμετρα -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Μου δανείζεις το γείτονά σου για κάνα-δυο μέρες;
Δε νομίζω ότι χρειάζεται ο γείτονας. Αν κωλύεσαι να κάνεις την ανάγκη σου εκεί, μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις ένα
-
ανακαλυψα οτι εχω και εγω εναν μ@λ@κ@ γειτονα. παντα βρισκω και παρκαρω μπροστα στο σπιτι μου (πολυ ανετο παρκινγκ). πριν μερικα βραδια ενας γειτονας ειχε παρτυ οποτε ηρθαν φιλοι και γεμισε η γειτονια, οποτε παρκαρα καμια 30 μετρα πιο κατω. συνηθως εκει παρκαρει ο 'ανικητος' γειτονας. βεβαια ειναι παρκινγκ στον δρομο και δεν εχει καμια ταμπελα κτλ.
στο παρελθον ειχε τσαμπουκαλευτει ολη την γειτονια (το εμαθα μετα) για αυτην την θεση και επειδη ποτε δεν εχουμε προβλημα παρκαρισματος δεν το ειχα βαλει εκει. οποτε παρκαρω το μεσημερι και καποια στιγμη κατα τις 8-9 ενω ρεμβαζα στο μπαλκονι μου βλεπω τον τυπο να βαζει κατι στο παρμπριζ μου. στην αρχη δεν καταλαβα εαν ηταν διαφημιστικο ή κατι αναλογο, οποτε δεν δινω πολυ σημασια.
μετα απο καμια ωρα κατεβαινω για να παρω τσιγαρα και παω να δω τι λεει το χαρτι. και τι διαβαζω? 'ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΑΡΚΑΡΕΙΣ ΕΔΩ, ΣΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ,ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙΣ'
εκει κολλαω λιγο, λεω μπας και καποιος αλλος με ιδιο αμαξι του εχει κανει τιποτα? και εκεινη την ωρα βγαινει απο το σπιτι του (ισογειο-μαλλον με ειδε) και μου φωναζει 'εσυ ρε κολοπαιδο παρκαρες στην θεση μου?'
ο 1.70 κοντοπιθαρος-κομπλεξικος-καραβλαχος-ζωο^2 ειχε βγει με απειλητικες διαθεσεις για να τσαμπουκαλευτει. αφου ειδα τα χερια του οτι δεν κρατανε τιποτα, πηδαω τον φραχτη του και ορμηξα κατα πανω του αλλα προλαβε και μπηκε στο σπιτι και εκλεισε την πορτα. γιναμε show μετα, βγηκε η μιση γειτονια εξω απο τις φωνες μου, μεχρι που ηρθε η ομαδα διας (τους πηρε τηλ ο φλωρος).
για κακη του τυχη ο ενας απο τους τεσσερις αστυνομικους ειναι και αυτος της γειτονιας και μου προτεινε να τον πανε αυτόφωρο καθως ειχαμε το σημειωμα του ως απειλη και με συμβουλεψε οτι εαν τον χτυπουσα στο σπιτι του θα ειχε μαρτυρες. (καταλαβατε το υπονοούμενο? ) και θα ειχε μετα εγω προβλημα.
στο τελος με παρακαλουσε να μην τον πανε αυτοφωρο αλλα οταν καναν ελεγχο βρηκαν οτι ειχε καταδικαστει ερημην για κατι σε σχεση με την εφορια και χρωστουσε, οποτε τον πηγαν μεσα ετσι και αλλιως
-
Κακώς δεν έκανες μήνυση για απειλή. ΜΗΝ αφήνετε τα καθίκια ατιμώρητα γιατί αυτό τους δίνει θάρρος και συνεχίζουν το βιολί τους! Και μετά μας 'καβαλούν'!
Το σημείωμα τουλάχιστον το κράτησες για μελλοντική αξιοποίηση;
-
Υ.Γ.: Μην πηδάτε έτσι απλά σε αυλές ξένων σπιτιών. Στις ΗΠΑ θα σε είχε τουφεκίσει και μετά θα σε ρωτούσε τι θες και κανένας δε θα του ζητούσε το λόγο!
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Κακώς δεν έκανες μήνυση για απειλή. ΜΗΝ αφήνετε τα καθίκια ατιμώρητα γιατί αυτό τους δίνει θάρρος και συνεχίζουν το βιολί τους! Και μετά μας 'καβαλούν'!Το σημείωμα τουλάχιστον το κράτησες για μελλοντική αξιοποίηση;
ναι και το τμημα του εκανε 'συσταση' ωστε εαν στο μελλον υπαρχουν προβληματα να υπαρχει καταγεγραμμενο το γεγονος.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Υ.Γ.: Μην πηδάτε έτσι απλά σε αυλές ξένων σπιτιών. Στις ΗΠΑ θα σε είχε τουφεκίσει και μετά θα σε ρωτούσε τι θες και κανένας δε θα του ζητούσε το λόγο!δεν ειναι αυλη του σπιτιου του αλλα του συγκροτηματος, οποτε δεν μπηκα στον 'χωρο' του και ευτυχως δεν ζουμε στις ΗΠΑ
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
Υ.Γ.: Μην πηδάτε έτσι απλά σε αυλές ξένων σπιτιών. Στις ΗΠΑ θα σε είχε τουφεκίσει και μετά θα σε ρωτούσε τι θες και κανένας δε θα του ζητούσε το λόγο!
δεν ειναι αυλη του σπιτιου του αλλα του συγκροτηματος, οποτε δεν μπηκα στον 'χωρο' του και ευτυχως δεν ζουμε στις ΗΠΑ
ΟΚ, πάσο. Έτσι όπως έγραψες για πήδημα του φράχτη, το φαντάστηκα ως μονοκατοικία
-
Το σημείωμα θα έπρεπε να το κρατήσεις ετσι ωστε αν μελλοντικά σου αφήσει κατι παρόμοιο,να κανεις μυνηση για απειλή προσκομίζοντάς το για γραφολογική εξεταση από ειδκό γραφολόγο...Έτσι θα βεβαιωθει ο γραφικός του χαρακτήρας και δεν θα μπορει να αρνηθεί οτι το εβαλε αυτός...
Επίσης καλό θα ήταν να έκανες μια καταγγελια στο τμημα ,ωστε να τον καλεσουν για εξηγησεις και να εχεισ ενα χαρτι απο το βιβλιο συμβαντων...Τεσπα..Ελπιζω να μην σου κανει κανενα τσαμπουκα..Που μενεις αν επιτρέπεται?Πάντως ειναι καπως περίεργο να πουλιούνται κατοικίες στα γιαλαντζι προαστια της πολης μας και να μην εχουν ιδιόκτητους χωρους σταθμευσης μεσα σε αυλή..Ωραιόκαστρο,Ρετζίκι.....υπερτιμημενες περιοχές..Καλυτερα να ζεις σε συνοικια του πολεοδομικου συγκροτήματος... -
της πουτανας τον γιο ΣΗΜΕΡΑ , ΣΑΒΒΑΤΟ το αφησε εκει. ο γαμιολης. του αφησα στον καθρεφτη ενα σημα του γαιδαρου. αν χρειαστει θα του αφησω ακομη μια φορα. στην τριτη, κατι θα λειπει απο το μπουρδελο του.......
-
Πες μου πού το έβαλε, να του πω να μην το ξαναβάλει εκεί.
-
δεν ειναι αυλη του σπιτιου του αλλα του συγκροτηματος, οποτε δεν μπηκα στον 'χωρο' του και ευτυχως δεν ζουμε στις ΗΠΑ
Για να καταλαβω:
Τυπος που μενει σε συγκροτημα κατοικιων, δηλαδη ουτε καν σε μονοκατοικια, θεωρει οτι η θεση μπροστα απο το συγκροτημα ωφειλει να μενει αδεια? Κ μαλιστα για εκεινον συγκεκριμενα?
Μετα μου λετε δεν ειναι λυση η βια...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Για να καταλαβω:
Τυπος που μενει σε συγκροτημα κατοικιων, δηλαδη ουτε καν σε μονοκατοικια, θεωρει οτι η θεση μπροστα απο το συγκροτημα ωφειλει να μενει αδεια? Κ μαλιστα για εκεινον συγκεκριμενα?
Μετα μου λετε δεν ειναι λυση η βια...
πόσες σφαλιάρες να ρίξεις...
αυτοί ειναι ατέλειωτοι...
-
και εκεινη την ωρα βγαινει απο το σπιτι του (ισογειο-μαλλον με ειδε) και μου φωναζει 'εσυ ρε κολοπαιδο παρκαρες στην θεση μου?'ο 1.70 κοντοπιθαρος-κομπλεξικος-καραβλαχος-ζωο^2 ειχε βγει με απειλητικες διαθεσεις για να τσαμπουκαλευτει. αφου ειδα τα χερια του οτι δεν κρατανε τιποτα, πηδαω τον φραχτη του και ορμηξα κατα πανω του αλλα προλαβε και μπηκε στο σπιτι και εκλεισε την πορτα. γιναμε show μετα, βγηκε η μιση γειτονια εξω απο τις φωνες μου, μεχρι που ηρθε η ομαδα διας (τους πηρε τηλ ο φλωρος).
καλά ρε Cyberguy, σου φώναξε μια μλκια και πήδηξες μέσα να πλακωθείς? οκ, είχε άδικο είχες δίκιο αλλά που ξέρεις οτι δεν έχει κάποιον άλλο μέσα να περιμένει ή δεν έχει αφήσει κάτι ακριβώς μέσα απο τη πόρτα που εσύ δεν το βλέπεις.
προσωπικά θα του έλεγα κανα 'σάλτα και γαμήσου καραγκιόζη' και μόνο εάν έκανε να βγει έξω θα προχωρούσα στα περαιτέρω. -
Ε δε του φώναξε μόνο μια μαλακία...
Καβάντζο-parking